E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ακόμα ένα ηλεκτρικό λεωφορείο στους δρόμους της Αθήνας

Πρόκειται για το ηλεκτροκίνητο SOLARIS Urbino 12 Electric, ευρωπαϊκής τεχνολογίας

Δημοσίευση 27/11/2020 | 13:57

Ακόμα ένα ηλεκτρικό λεωφορείο στους δρόμους της Αθήνας

Ένα ακόμη ηλεκτρικό λεωφορείο βγήκε το πρωί της Παρασκευής στους δρόμους της πρωτεύουσας, με δοκιμαστικό δρομολόγιο στη γραμμή 2 Παγκράτι-Κυψέλη.

Το πρώτο δρομολόγιο ξεκίνησε από το αμαξοστάσιο της ΟΣΥ στο Ρουφ, παρουσία της διοίκησης της εταιρείας και του υπουργού Υποδομών και Μεταφορών Κώστα Καραμανλή.

Πρόκειται για το ηλεκτροκίνητο SOLARIS Urbino 12 Electric, ευρωπαϊκής τεχνολογίας αυτή τη φορά, το οποίο θα κυκλοφορεί δοκιμαστικά για δυο μήνες προκειμένου να διαπιστωθεί εάν ταιριάζει στις ανάγκες της πρωτεύουσας, με τους επιβάτες να μετακινούνται χωρίς εισιτήριο.

«Το υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών, μαζί με την κυβέρνηση συνολικά, έχουν θέσει την ηλεκτροκίνηση στο επίκεντρο της πολιτικής τους» δήλωσε ο κ. Καραμανλής. «Γι’ αυτό το λόγο έχουμε δώσει σοβαρά κίνητρα για την αγορά ηλεκτρικών οχημάτων ΙΧ και ταυτόχρονα μεγάλο μέρος από τα 1.300 νέα λεωφορεία που θα πάρουμε με το μεγάλο διαγωνισμό σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη, προβλέπεται να είναι ηλεκτροκίνητα» ανέφερε.

Στόχος των δοκιμαστικών διαδρομών, κατέληξε ο υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, είναι να δούμε αν αυτά τα λεωφορεία μπορούν να ανταποκριθούν στις συνθήκες της χώρας μας. Ο σχεδιασμός είναι ο διαγωνισμός για τα νέα λεωφορεία να ξεκινήσει τους επόμενους μήνες.

Το Urbino 12 Electric ανήκει στην κατηγορία των 12μετρων χαμηλοδάπεδων λεωφορείων. Διαθέτει έχει τρεις θύρες εισόδου, ηλεκτρική ράμπα στη μεσαία θύρα για τη διευκόλυνση των ΑμΕΑ και 30 καθίσματα. Οι δύο ηλεκτροκινητήρες βρίσκονται στον οπίσθιο άξονα του λεωφορείου και προσφέρουν συνολική ισχύ 250 kWh.

Όπως και τα άλλα δυο λεωφορεία -κινεζικής τεχνολογίας- που έχει δοκιμάσει η ΟΣΥ, και το νέο μοντέλο παρέχει θύρες φόρτισης συσκευών USB.

Ακόμα, διαθέτει σύστημα κλειστού κυκλώματος με κάμερες και κέντρο ελέγχου στο ταμπλό.

Τέλος, το λεωφορείο είναι εξοπλισμένο με σύστημα πυρανίχνευσης πολλαπλών σημείων.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αμερικανός σεισμολόγος κρατείται στην Κίνα επί σχεδόν δύο χρόνια με κατηγορία κατασκοπείας

E-Daily 2.TopNews 15.07.2026
Οι κινεζικές Αρχές τον ανακρίνουν επανειλημμένα για τις πυρηνικές δοκιμές της Βόρειας Κορέας – Στο θέμα παρεμβαίνει ο Τραμπ

Τέλος τα ληξιαρχεία: Γάμοι, γεννήσεις, θάνατοι και βαπτίσεις θα δηλώνονται εξ αποστάσεως

E-Daily 2.TopNews 15.07.2026
Τι περιλαμβάνει το νέο νομοσχέδιο του Υπουργείου Εσωτερικών που αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή μέσα στις επόμενες εβδομάδες

Ιδιοκτήτης εστιατορίου «εκθέτει» τους πελάτες του με βίντεο από κάμερες ασφαλείας για... εκδίκηση

E-Daily 2.TopNews 15.07.2026
Ο 65χρονος Pejman Zamani δημοσίευσε στιγμιότυπα από κλειστό κύκλωμα για να αντικρούσει αρνητική κριτική στο Google, πυροδοτώντας έντονες αντιδράσεις στη Βρετανία.

Σπαρακτικές σκηνές για το τραγικό τέλος του ζευγαριού μέσα σε γκαράζ: «Το κορίτσι μου το έχασα» φώναζε η μητέρα της 24χρονης

E-Daily 2.TopNews 15.07.2026
Δικηγόρος ο 28χρονος, ασκούμενη η 24χρονη - Σε σοκ η γειτονιά από την τραγική απώλεια, συγκλονιστικές μαρτυρίες περιοίκων

Ισπανία – Γαλλία 2‑0: «Ταύροι» σεληνιασμένοι, πάτησαν τους «τρικολόρ» και έκλεισαν θέση στον τελικό!

E-Daily 2.TopNews 15.07.2026
Για πρώτη φορά σε 16 χρόνια η Ισπανία διεκδικεί τον τίτλο του Παγκοσμίου Κυπέλλου - στον τελικό την περιμένουν Αγγλία ή Αργεντινή

ΗΠΑ: Μυστήριο με το παράσιτο που προκαλεί «εκρηκτική διάρροια» και έχει μολύνει πάνω από 3.000 ανθρώπους

E-Daily 2.TopNews Χτες
Η ασθένεια σπάνια είναι θανατηφόρα, όμως τα συμπτώματά της μπορεί να είναι ιδιαίτερα έντονα και παρατεταμένα

Το απίστευτο σκηνικό στη Λήμνο – Έκανε SUP και του έκοψαν κλήση – Δείτε το βίντεο

E-Daily 3.Left Χτες
Η ελληνική νομοθεσία προβλέπει συγκεκριμένους κανόνες για όσους επιλέγουν να κάνουν SUP

Τουρισμός για Όλους: Πότε ανοίγει η πλατφόρμα για το νέο πρόγραμμα

E-Daily 2.TopNews Χτες
Η αναπροσαρμογή των εισοδηματικών κριτηρίων στο νέο Τουρισμός για Ολους – Πώς θα υποβληθούν οι αιτήσεις

Ποιο ηφαίστειο «ξύπνησε» μετά από 700.000 χρόνια και τι εντόπισαν οι δορυφόροι κάτω από την κορυφή του

E-Daily 3.Left Χτες
Δορυφόροι ραντάρ ανίχνευσαν ανύψωση εδάφους 9 εκατοστών στο ηφαίστειο Ταφτάν του Ιράν, αναζωπυρώνοντας την ανησυχία των επιστημόνων για ένα σύστημα που παρέμενε σιωπηλό για εκατοντάδες χιλιάδες χρόνια.

Ελληνικό άγημα παρήλασε στην Αψίδα του Θριάμβου στο Παρίσι, όπως το 1919 – Οι συγκινητικές φωτογραφίες

E-Daily 2.TopNews Χτες
Η φετινή παρέλαση για την Ημέρα της Βαστίλης πραγματοποιήθηκε παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη