E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Κεραμέως: Το πιθανότερο τα σχολεία να ανοίξουν πριν τις γιορτές

Οι αποφάσεις θα ληφθούν τις επόμενες εβδομάδες και εξαρτάται από το επιδημιολογικό φορτίο, είπε η υπουργός Παιδείας

Δημοσίευση 27/11/2020 | 10:19

Κεραμέως: Το πιθανότερο τα σχολεία να ανοίξουν πριν τις γιορτές

Την εισήγηση των ειδικών αναμένει το υπουργείο Παιδείας, ώστε να ανοίξουν τα σχολεία τον Δεκέμβριο, δήλωσε η αρμόδια υπουργός, Νίκη Κεραμέως.

Όπως είπε, είναι βασική προτεραιότητα να ανοίξουν τα σχολεία, επισημαίνοντας ότι υπάρχει ένα ενδεχόμενο να ανοίξουν πρώτα τα Δημοτικά.

Οι αποφάσεις θα ληφθούν τις επόμενες εβδομάδες και εξαρτάται από το επιδημιολογικό φορτίο. Η κυρία Κεραμέως σημείωσε πώς οι συζητήσεις με τους επιστήμονες θα διεξαχθούν τις επόμενες εβδομάδες όπου θα δρομολογηθούν και οι ανάλογες αποφάσεις. Πάντως, το πιθανότερο ενδεχόμενο είναι να ανοίξουν πριν τις γιορτές. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για το αν θα γίνουν rapid test στα σχολεία, υπογράμμισε ότι προς το παρόν δεν υπάρχει αυτή η εισήγηση.

Όσον αφορά τη τηλεκπαίδευση, η κ. Κεραμέως ξεκαθάρισε ότι τα περισσότερα προβλήματα στο δίκτυο έχουν ξεπεραστεί και πλέον γίνονται κανονικά τα μαθήματα. 7 ώρες με κάθε μάθημα να διαρκεί από 40 λεπτά. «Τίποτα δεν αντικαθιστά τη δια ζωσης διδασκαλία όμως όταν υπάρχουν αντικειμενικές δυσκολίες η τεχνολογία προσφέρει πολύτιμα πράγματα».

Συζητώντας μέσω τηλεδιάσκεψης με μαθητές Δημοτικού των Χανίων, ο πρωθυπουργός δεσμεύτηκε έναντι των μικρών μαθητών ότι η ολική επαναφορά τους στα κανονικά σχολικά έδρανα θα πραγματοποιηθεί πρώτα και πριν από όλα, με επικρατέστερες, κατά πληροφορίες, ημερομηνίες για την επαναλειτουργία νηπιαγωγείων και δημοτικών την 7η ή την 14η Δεκεμβρίου. «Θα κρατήσει για λίγο, θα επιστρέψετε στο σχολείο σύντομα -θέλω να πιστεύω» απάντησε ο κ. Μητσοτάκης σε ερώτηση μαθητή για την επαναλειτουργία των σχολείων, διευκρινίζοντας παράλληλα πως «θα ανοίξουμε τα σχολεία όποτε μας το επιτρέψουν οι ειδικοί και οι επιστήμονες, οι οποίοι παρακολουθούν την πορεία της επιδημίας. Και θα μας επιτρέψουν να ανοίξουμε τα σχολεία όποτε αισθάνονται ότι θα είμαστε ασφαλείς να το κάνουμε».

Παράλληλα, για τις διαφορετικές προσεγγίσεις του υπουργείου με την ΟΛΜΕ η κ. Κεραμέως επιβεβαίωσε ότι υπήρχαν κάποιες διαφορετικές σκέψεις για τις εκλογές, οι οποίες τελικά πραγματοποιήθηκαν Σάββατο και όχι καθημερινή όπως γινόταν κατά το παρελθόν. Φέτος, υπήρχε ένας επιπλέον λόγος, για τον φόβο συνωστισμό καθώς αφορούσε 175.000 ανθρώπους οι μετακινήσεις των οποίων θα ήταν προβληματικές για τη διάδοση του ιού.

Τέλος, αναφερόμενη για το νέο νομοσχέδιο που κατατέθηκε και αφορά την Επαγγελματική εκπαίδευση, η κ. Κεραμέως, σημείωσε ότι γίνεται μελετώντας την αγορά εργασίας και τις επαγγελματικές σχολές. Έτσι, όσοι αποφοιτούν από αυτές και αναλόγως τις περιοχές θα μπορούν να απορροφούνται αμέσως στην αγορά εργασίας. «Αν στις Κυκλάδες χρειαζόμαστε τουριστικά επαγγέλματα ή στη Δυτική Μακεδονία εργασίες που αφορούν την απολιγνιτοποίηση τότε θα διαμορφωθούν και τα επαγγελματικά λύκεια και ΙΕΚ γύρω από αυτές τις ανάγκες», είπε χαρακτηριστικά ενώ πρόσθεσε ότι αν χρειάζεται θα μεταβάλλονται ανάλογες με το τι ανιχνεύεται στην αγορά εργασίας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Μπραντ Πιτ: Σήμερα η σκηνή με την τεχνητή βροχή στην Ύδρα ‑ Έρχονται γυρίσματα και στη Νέα Μάκρη

Ελλάδα 24.02.2026
Στους ρυθμούς του διάσημου ηθοποιού Μπραντ Πιτ συνεχίζει να βρίσκεται η Ύδρα εκεί που πραγματοποιούνται τα γυρίσματα της χολυγουντιανής ταινίας που πρωταγωνιστεί

Βόλος: Με ιογενή μηνιγγίτιδα μαθητής δημοτικού – Νοσηλεύεται στο νοσοκομείο

Ελλάδα 24.02.2026
Συναγερμός έχει σημάνει στον Βόλο μετά την διάγνωση ενός μαθητή δημοτικού με ιογενή μηνιγγίτιδα

Ηρώδειο: Κλειστό τα επόμενα τρία χρόνια λόγω φθοράς του μνημείου

Ελλάδα 24.02.2026
Προχωρούν οι μελέτες της ολικής αποκατάστασής του

Ιράν: Στρατιωτικό ελικόπτερο κατέπεσε σε αγορά φρούτων, τέσσερις νεκρoί

Ελλάδα 24.02.2026
Νεκροί είναι ο κυβερνήτης και ο συγκυβερνήτης του ελικοπτέρου καθώς και δύο έμποροι

Ζελένσκι: «Ο Πούτιν δεν πέτυχε τους στόχους του – Δεν λύγισε τους Ουκρανούς»

Κόσμος 24.02.2026
Στις 09:00 το πρωί στην Ουκρανία τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή για την επέτειο των 4 ετών από την εισβολή της Ρωσίας.

Καισαριανή: Η συγκινητική ιστορία του Κώστα Ρουσόπουλου που πήρε τη θέση άλλου στο απόσπασμα

Ελλάδα 24.02.2026
Ο Κώστας Ρουσόπουλος φώναξε «παρών» όταν άκουσε το όνομα συγκρατούμενού του που είχε οικογένεια - «Ζήσε εσύ Γιώργη, έχεις οικογένεια και παιδιά, εγώ μόνο τη μάνα μου έχω και τ`αδέρφια»

Ελληνίδα στο Μεξικό περιγράφει την κατάσταση μετά την εξόντωση του «Ελ Μέντσο»: «Ηταν η πρώτη φορά που ένιωσα φόβο»

Κόσμος 24.02.2026
Σε πολλές πόλεις ξέσπασαν επεισόδια με αποκλεισμούς δρόμων και πυρπολήσεις οχημάτων και καταστημάτων

Βίντεο: Γραμματέας λυκείου στις ΗΠΑ ομολογεί με δάκρυα στα μάτια σχέση με μαθητή

Κόσμος 24.02.2026
Ο σύζυγός της κατέθεσε αίτηση διαζυγίου και επιμέλειας των παιδιών, την έπιασε την Ημέρα του Αγίου Βαλεντίνου στο κρεβάτι με τον 18χρονο – Η ίδια αρνείται σχέση με 17χρονο που την κατηγορεί

Το χωριό της Ρωσίας που έχασε σχεδόν όλους τους άνδρες του στον πόλεμο στην Ουκρανία

Κόσμος 24.02.2026
Σήμερα συμπληρώνονται 4 χρόνια από την έναρξη του πολέμου στην Ουκρανία

Κυψέλη: Συγκλονίζει η κόρη του 64χρονου ‑ «Με είχε βιάσει στα 7 μου ‑ Η μητέρα μου το γνώριζε»

Ελλάδα 24.02.2026
Εξακολουθεί να αναζητείται από τις Αρχές ο 64χρονος που αποπειράθηκε να κακοποιήσει σeξουαλικά την 25χρονη κοπέλα με αναπηρία