E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Κεραμέως: Το πιθανότερο τα σχολεία να ανοίξουν πριν τις γιορτές

Οι αποφάσεις θα ληφθούν τις επόμενες εβδομάδες και εξαρτάται από το επιδημιολογικό φορτίο, είπε η υπουργός Παιδείας

Δημοσίευση 27/11/2020 | 10:19

Κεραμέως: Το πιθανότερο τα σχολεία να ανοίξουν πριν τις γιορτές

Την εισήγηση των ειδικών αναμένει το υπουργείο Παιδείας, ώστε να ανοίξουν τα σχολεία τον Δεκέμβριο, δήλωσε η αρμόδια υπουργός, Νίκη Κεραμέως.

Όπως είπε, είναι βασική προτεραιότητα να ανοίξουν τα σχολεία, επισημαίνοντας ότι υπάρχει ένα ενδεχόμενο να ανοίξουν πρώτα τα Δημοτικά.

Οι αποφάσεις θα ληφθούν τις επόμενες εβδομάδες και εξαρτάται από το επιδημιολογικό φορτίο. Η κυρία Κεραμέως σημείωσε πώς οι συζητήσεις με τους επιστήμονες θα διεξαχθούν τις επόμενες εβδομάδες όπου θα δρομολογηθούν και οι ανάλογες αποφάσεις. Πάντως, το πιθανότερο ενδεχόμενο είναι να ανοίξουν πριν τις γιορτές. Απαντώντας σε σχετική ερώτηση για το αν θα γίνουν rapid test στα σχολεία, υπογράμμισε ότι προς το παρόν δεν υπάρχει αυτή η εισήγηση.

Όσον αφορά τη τηλεκπαίδευση, η κ. Κεραμέως ξεκαθάρισε ότι τα περισσότερα προβλήματα στο δίκτυο έχουν ξεπεραστεί και πλέον γίνονται κανονικά τα μαθήματα. 7 ώρες με κάθε μάθημα να διαρκεί από 40 λεπτά. «Τίποτα δεν αντικαθιστά τη δια ζωσης διδασκαλία όμως όταν υπάρχουν αντικειμενικές δυσκολίες η τεχνολογία προσφέρει πολύτιμα πράγματα».

Συζητώντας μέσω τηλεδιάσκεψης με μαθητές Δημοτικού των Χανίων, ο πρωθυπουργός δεσμεύτηκε έναντι των μικρών μαθητών ότι η ολική επαναφορά τους στα κανονικά σχολικά έδρανα θα πραγματοποιηθεί πρώτα και πριν από όλα, με επικρατέστερες, κατά πληροφορίες, ημερομηνίες για την επαναλειτουργία νηπιαγωγείων και δημοτικών την 7η ή την 14η Δεκεμβρίου. «Θα κρατήσει για λίγο, θα επιστρέψετε στο σχολείο σύντομα -θέλω να πιστεύω» απάντησε ο κ. Μητσοτάκης σε ερώτηση μαθητή για την επαναλειτουργία των σχολείων, διευκρινίζοντας παράλληλα πως «θα ανοίξουμε τα σχολεία όποτε μας το επιτρέψουν οι ειδικοί και οι επιστήμονες, οι οποίοι παρακολουθούν την πορεία της επιδημίας. Και θα μας επιτρέψουν να ανοίξουμε τα σχολεία όποτε αισθάνονται ότι θα είμαστε ασφαλείς να το κάνουμε».

Παράλληλα, για τις διαφορετικές προσεγγίσεις του υπουργείου με την ΟΛΜΕ η κ. Κεραμέως επιβεβαίωσε ότι υπήρχαν κάποιες διαφορετικές σκέψεις για τις εκλογές, οι οποίες τελικά πραγματοποιήθηκαν Σάββατο και όχι καθημερινή όπως γινόταν κατά το παρελθόν. Φέτος, υπήρχε ένας επιπλέον λόγος, για τον φόβο συνωστισμό καθώς αφορούσε 175.000 ανθρώπους οι μετακινήσεις των οποίων θα ήταν προβληματικές για τη διάδοση του ιού.

Τέλος, αναφερόμενη για το νέο νομοσχέδιο που κατατέθηκε και αφορά την Επαγγελματική εκπαίδευση, η κ. Κεραμέως, σημείωσε ότι γίνεται μελετώντας την αγορά εργασίας και τις επαγγελματικές σχολές. Έτσι, όσοι αποφοιτούν από αυτές και αναλόγως τις περιοχές θα μπορούν να απορροφούνται αμέσως στην αγορά εργασίας. «Αν στις Κυκλάδες χρειαζόμαστε τουριστικά επαγγέλματα ή στη Δυτική Μακεδονία εργασίες που αφορούν την απολιγνιτοποίηση τότε θα διαμορφωθούν και τα επαγγελματικά λύκεια και ΙΕΚ γύρω από αυτές τις ανάγκες», είπε χαρακτηριστικά ενώ πρόσθεσε ότι αν χρειάζεται θα μεταβάλλονται ανάλογες με το τι ανιχνεύεται στην αγορά εργασίας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ισπανία: Ανδρας πέθανε μετά από χρήση taser από την αστυνομία

Κόσμος 19.02.2026
Ο 47χρονος πέθανε αφού ακινητοποιήθηκε από την αστυνομία με χρήση taser - Είχαν πάει σπίτι του γιατί ήταν εκτός ελέγχου

Σφοδρό τροχαίο στη Λαμία: Επιχείρησε προσπέραση σε κεντρικό δρόμο και προκάλεσε καραμπόλα

Ελλάδα 19.02.2026
Από τύχη δεν σημειώθηκε κάποιος σοβαρός τραυματισμός

Πατέρας Αντώνιος: Αδυνατώ να καταβάλλω την εγγύηση των 60.000 ευρώ, ελπίζω στην βοήθεια των συνανθρώπων μου

Ελλάδα 19.02.2026
Από τα 9,5 έτη που επιβλήθηκαν στον πατέρα Αντώνιο, εκτιτέα είναι τα 8 χρόνια ενώ έχει τη δυνατότητα να καταβάλλει λίγα περισσότερα από 60.000 ευρώ στο ελληνικό δημόσιο για την υπόθεση της Κιβωτού του Κόσμου

Η δημόσια συγγνώμη της παρουσιάστριας μετά τη… μεθυσμένη ζωντανή σύνδεση στους Χειμερινούς Αγώνες

Αθλητικά Νέα 19.02.2026
Παραδέχθηκε δημόσια ότι είχε καταναλώσει αλκοόλ πριν βγει ζωντανά στον αέρα

Τέμπη: Ορίστηκαν οι πρώτες εκταφές των θυμάτων

Ελλάδα 19.02.2026
Ο ορισμός των ημερομηνιών προέκυψε μετά τη νέα εντολή της Εισαγγελέως Πρωτοδικών Λάρισας - Δεν έχουν γίνει γνωστά τα ονόματα

Τις εξουσίες της ICE ενισχύει η κυβέρνηση Τραμπ: Επιτρέπεται πλέον η σύλληψη προσφύγων

Κόσμος 19.02.2026
Η απόφαση έχει ήδη προκαλέσει την αντίδραση οργανώσεων προάσπισης των δικαιωμάτων των μεταναστών

Η Google βάζει μουσική στο Gemini: Lyria 3 με αυτόματους στίχους και μεγαλύτερο δημιουργικό έλεγχο

Tech + Science 19.02.2026
Η νέα λειτουργία μετατρέπει ιδέες, αναμνήσεις και εικόνες σε μουσική

20 μήνες εξαγοράσιμη & αφαίρεση άδειας στην τραγουδίστρια για το τροχαίο στο Κολωνάκι: «Ήπια ένα ποτό, συγγνώμη»

Ελλάδα 19.02.2026
Ο ισχυρισμός της προκάλεσε την αντίδραση της προέδρου του δικαστηρίου η οποία της απάντησε: «Μη μας λέτε για ένα ποτό, αυτή η ποσότητα αλκοόλ στο αίμα σας δεν βγαίνει με ένα ποτό»

Τι γνωρίζουμε για τη σύλληψη του Αντριου: Η ανακοίνωση του βασιλιά Καρόλου

Κόσμος 19.02.2026
Ο βασιλιάς Κάρολος, τόνισε, μεταξύ άλλων, ότι «ο νόμος πρέπει να ακολουθήσει την πορεία του»

Καταγγελία για νέο πρόβλημα στο «Ελ. Βενιζέλος»: «Με ένα μόνο ραντάρ η Προσέγγιση Αθηνών αντί για τρία»

Ελλάδα 19.02.2026
Χάθηκε ξανά η επικοινωνία, αναφέρουν οι Ελεγκτές Εναέριας Κυκλοφορίας Ελλάδας