E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Πρόεδρος νοσοκομειακών γιατρών Δράμας: H πόλη μας πεθαίνει, δεν έχουμε κρεβάτια

«Η Βόρεια Ελλάδα πεθαίνει, η Δράμα πεθαίνει, χρειαζόμαστε τη βοήθειά σας»

Δημοσίευση 26/11/2020 | 18:19

Πρόεδρος νοσοκομειακών γιατρών Δράμας: H πόλη μας πεθαίνει, δεν έχουμε κρεβάτια

«Η Βόρεια Ελλάδα πεθαίνει, η Δράμα πεθαίνει, χρειαζόμαστε τη βοήθειά σας», το δραματικό μήνυμα της νεφρολόγου, προέδρου Νοσοκομειακών Ιατρών Δράμας, Νίτσας Κιόρτεβε, για την τραγική κατάσταση στο νοσοκομείο της πόλης.

«Περνάμε έναν μαύρο Νοέμβρη», τόνισε η κ. Κιόρτεβε, στην εκπομπή Live News του Mega.

«Μιλάμε για μεγάλο αριθμό κρουσμάτων αναλογικά με τον πληθυσμό μας, ένας πληθυσμός 100 χιλιάδων κατοίκων, μιλάμε για αθρώα προσέλευση στο νοσοκομείο. 140 ασθενείς νοσηλεύονται στις κλινικές, 12 είναι στη ΜΕΘ διασωληνωμένοι και δύο ακόμα ασθενείς διασωληνωμένοι, δεν έχουν κρεβάτι, δεν ξέρουμε πού να τους μεταφέρουμε», τόνισε.

«Αυτό το πράγμα δεν έχει τέλος. Αυτή την στιγμή άλλοι δύο ασθενείς βρίσκονται στον χώρο του χειρουργείου διασωληνωμένοι και ψάχνουμε κρεβάτια», πρόσθεσε.

Η κ. Κιόρτεβε που νόσησε και η ίδια από κορωνοϊό κάνει λόγο για 80 νοσηλευτές – διοικητικούς και 25 ιατρούς που είναι στα σπίτια τους και νοσούν, σημειώνοντας πως το νοσοκομείο είναι χρόνια υποστελεχωμένο.

Πρώτη αεροδιακομιδή: Στην Αθήνα Αθήνα το C-130 με τους τρεις ασθενείς

Στο αεροδρόμιο της Ελευσίνας έφτασε το αεροσκάφος C-130 το οποίο αναχώρησε νωρίτερα από το αεροδρόμιο «Μέγας Αλέξανδρος» της Χρυσούπολης, με σκοπό να πραγματοποιήσει την πρώτη αεροδιακομιδή ασθενών με κορωνοϊό από το νοσοκομείο της Καβάλας.

Το αεροσκάφος παρέλαβε τους τρεις ασθενείς, για τους οποίους διατάχθηκε η αεροδιακομιδή, οι οποίοι είναι ηλικίας από 75 έως 76 ετών και μεταφέρονται στα νοσοκομεία «Ευαγγελισμός», «Σωτηρία» και «Αττικόν».

Για την αναχώρηση του C-130, δόθηκαν ακριβείς οδηγίες και τελικές εντολές από το ΕΚΑΒ, γιατροί του οποίου συνοδεύουν τους ασθενείς μέχρι τα νοσοκομεία εισαγωγής τους. Την επιχείρηση αεροδιακομιδής συντονίζουν ο πρόεδρος του ΈΚΑΒ κ. Νίκος Παπαευσταθίου και ο διευθυντής ιατρικών υπηρεσιών του Κέντρου, κ. Πύρρος Δημήτρης.

Οι ασθενείς είναι από τη Δράμα, αλλά λόγω μεγάλης επιβάρυνσης του νοσοκομείου είχαν διακομιστεί στο νοσοκομείο Καβάλας, καθώς στη Δράμα νοσηλεύονται 125 ασθενείς σε απλές κλίνες και άλλοι 12 σε ΜΕΘ.

Πρόκειται για την πρώτη αεροδιακομιδή στην ηπειρωτική χώρα και κατά τη διάρκεια του δεύτερου κύματος της επιδημίας. Η διακομιδή κρίθηκε αναγκαία, επειδή δεν υπάρχει διαθέσιμο κρεβάτι ΜΕΘ. Οι διακομιδες του προηγούμενου διαστήματος, ιδίως του καλοκαιριού, θεωρούνταν δεδομένες και αναμενόμενες, διότι οι νησιωτικές περιοχές δεν διέθεταν τις απαραίτητες υποδομές για τη νοσηλεία ασθενών με κορωνοϊό.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ο Μασκ ανακοίνωσε την ίδρυση νέου πολιτικού κόμματος – «Το America Party σχηματίζεται για να σας δώσει πίσω την ελευθερία σας»

Κόσμος 06.07.2025
Η χώρα μας χρειάζεται μια εναλλακτική στο μονοκομματικό σύστημα Δημοκρατικών – Ρεπουμπλικανών, ώστε ο λαός να έχει πραγματικά φωνή» δηλώνει

Μετά τον τετραήμερο καύσωνα με τα 40αρια έρχονται θυελλώδεις άνεμοι – Μεγάλος κίνδυνος για πυρκαγιές

Καιρός Χτες
Αποπνικτική θα είναι η κατάσταση τις επόμενες ημέρες λόγω των υψηλών θερμοκρασιών

Συνελήφθη 43χρονος για άσκοπους πυροβολισμούς στο Ρέθυμνο

Ελλάδα Χτες
Ο 43χρονος δεν παρείχε τις απαραίτητες πληροφορίες για την ανακάλυψη των δραστών που προέβησαν στη ρίψη των άσκοπων πυροβολισμών στην αυλή του σπιτιού του

Φονικές πλημμύρες στο Τέξας: Μάχη με τον χρόνο για τις αγνοούμενες κατασκηνώτριες‑ Νεκρά 9 παιδιά

Κόσμος Χτες
Δύο από τα μικρότερα κορίτσια της κατασκήνωσης που παρασύρθηκε από τα νερά βρέθηκαν νεκρά, αυξάνοντας τους φόβους για την τύχη των υπολοίπων

Ελευσίνα: Σύλληψη 31χρονου που βίαζε και εξέδιδε 17χρονη ‑ Τον έψαχναν από το 2021

Ελλάδα Χτες
Ο 31χρονος παρουσίαζε την ανήλικη κοπέλα ως ενήλικη

Πολωνός καθηγητής το θύμα της δολοφονίας στην Αγία Παρασκευή

Ελλάδα Χτες
Οι αστυνομικοί κατάφεραν να ταυτοποιήσουν το θύμα που ήταν 43 ετών και πατέρας δύο παιδιών

Δελφίνια «έκλεψαν την παράσταση» στον Κορινθιακό

Ελλάδα Χτες
Η εμφάνιση των δελφινιών στον Κορινθιακό Κόλπο είναι ένα αισιόδοξο μήνυμα για το οικοσύστημα της περιοχής

Πακιστάν: Κατέρρευσε πολυώροφο κτίριο ‑ 16 νεκροί, οκτώ εγκλωβισμένοι στα ερείπια

Κόσμος Χτες
Οι διασώστες χρησιμοποιούν βαριά μηχανήματα για να αναζητήσουν τουλάχιστον οκτώ ακόμη επιζώντες που πιστεύεται ότι έχουν παγιδευτεί κάτω από τα ερείπια

Χαλκιδική: Λουκέτο σε beach bar για καταπάτηση αιγιαλού

Ελλάδα Χτες
Πάνω από 3.000 καταγγελίες στο MyCoast

Συνελήφθη δημοσιογράφος στον Βόλο που φέρεται να εκβίαζε τη Ζέττα Μακρή

Ελλάδα Χτες
Φέρεται να της ζήτησε 10.000 ευρώ για να μη γράφει δυσμενή σχόλια για την ίδια στο μέσο που κατέχει - Συνελήφθη με προσημειωμένα χαρτονομίσματα

Συγκλονιστικός Μπερνάρντο Σίλβα στο ύστατο αντίο στον Ζότα

Αθλητικά Νέα Χτες
«Ο αριθμός 20 ήταν ήδη ξεχωριστός, τώρα θα είναι ακόμη περισσότερο»