E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Μητσοτάκης: Διπλασιάζεται το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα για 500.000 δικαιούχους

«Είμαι εδώ για να δείξω ότι το νομοθετικό έργο συνεχίζεται παρά την αναστάτωση του κορωνοϊού»

Δημοσίευση 25/11/2020 | 15:31

Μητσοτάκης: Διπλασιάζεται το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα για 500.000 δικαιούχους

Για ένα «σημαντικό νομοσχέδιο» το οποίο «προσθέτει ακόμα μία δέσμη μέτρων» στη «συνέχιση ελάφρυνσης νοικοκυριών και επιχειρήσεων και της απασχόλησης μέσω της μείωσης των ασφαλιστικών εισφορών», έκανε λόγο ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, ξεκινώντας την ομιλία του στη Βουλή, στη συζήτηση του νομοσχεδίου του υπουργείου Εργασίας «Μέτρα ενίσχυσης των εργαζομένων και ευάλωτων κοινωνικών ομάδων, κοινωνικοασφαλιστικές ρυθμίσεις και διατάξεις για την ενίσχυση των ανέργων».

«Το νομοθετικό έργο της κυβέρνησης συνεχίζεται», τόνισε ο πρωθυπουργός, σημειώνοντας πως «ακολουθούν σύντομα στη Βουλή ένα εξαιρετικά κρίσιμο νομοσχέδιο για την επαγγελματική εκπαίδευση, το νέο χωροταξικό νομοσχέδιο τις επόμενες εβδομάδες και τέλος θα ακολουθήσει, θα έχει κατατεθεί στις επιτροπές και θα ψηφιστεί μετά τις γιορτές, το νομοσχέδιο για τις δημόσιες συμβάσεις» το οποίο, «θα φέρει περισσότερη διαφάνεια αλλά κυρίως ταχύτητα, όχι μόνο στην εκτέλεση έργων αλλά και στους διαγωνισμούς προμηθειών του ελληνικού δημοσίου».

«Παρά τις πολλές δυσκολίες, παρά την εξαιρετικά προβληματική συγκυρία, η κυβέρνηση μένει συνεπής στη συμφωνία της με τους πολίτες. Κάνει πράξη ό,τι λέει» τόνισε ο Κυριάκος Μητσοτάκης και αναφέρθηκε στην παρουσίαση του Σχεδίου Ανάπτυξης και Ανθεκτικότητας που έγινε πριν λίγη ώρα.

«Πριν από λίγο ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομίας έκανε την πρώτη παρουσίαση του Εθνικού Σχεδίου Ανάκαμψης και Ανθεκτικότητας, προσχέδιο του οποίου έχει ήδη αποσταλεί στην ΕΕ. Όπως έχω δεσμευτεί, λίγο πριν κατατεθεί το οριστικό σχέδιο της χώρας στην Ευρωπαϊκή Επιτροπή, θα έρθει και στην εθνική αντιπροσωπεία να συζητηθεί σε επίπεδο αρχηγών κομμάτων» συμπλήρωσε.

Διπλασιάζεται το Δεκέμβριο το ελάχιστο εγγυημένο εισόδημα για 500.000 δικαιούχους
Συνεχίζοντας την αναφορά του στο υπό συζήτηση νομοσχέδιο, ο πρωθυπουργός σημείωσε ότι «οι πολίτες να απαλλάσσονται σταδιακά από βάρη και ταυτόχρονα τονώνεται η απασχόληση. Κομβικό στοιχείο στο νομοσχέδιο το οποίο σύντομα θα είναι νόμος του κράτους αποτελεί η νέα αποκλιμάκωση ασφαλιστικών εισφορών».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Με δασμούς 100% απειλεί τον Καναδά ο Τραμπ ‑ «Η Κίνα θα φάει την χώρα ζωντανή»

Κόσμος 24.01.2026
Μετά την ανακοίνωση εμπορικής συμφωνίας με την Κίνα από τον Καναδό πρωθυπουργό

Νέο σοκ στη Μινεάπολη: Πυρά ομοσπονδιακών πρακτόρων κατά πολίτη

Κόσμος 24.01.2026
Ο κυβερνήτης της πολιτείας Τιμ Γουόλς ζητά τον άμεσο τερματισμό των ομοσπονδιακών επιχειρήσεων, χαρακτηρίζοντας την κατάσταση «αρρωστημένη»

Νέα φωτό από Τραμπ για τη Γροιλανδία με έναν πιγκουίνο: «Λάθος ημισφαίριο!»

Κόσμος 24.01.2026
Στην εικόνα που δημοσιεύτηκε, ο Ρεπουμπλικανός πρόεδρος εμφανίζεται να κατευθύνεται προς μια παγωμένη οροσειρά

Η Σία Κοσιώνη νοσηλεύεται στην εντατική με πνευμονία

Ελλάδα 24.01.2026
Η δημοσιογράφος ένιωσε αδιαθεσία με προβλήματα στην αναπνοή της

Γλυφάδα: Έργα του ΔΕΔΔΗΕ «δείχνει» ο Δήμαρχος για τις καταστροφές ‑ Τι απαντά ο Διαχειριστής

Ελλάδα 24.01.2026
Καταγγελίες για «πρόχειρα» έργα και μπαζώματα - «Καμία σχέση με πραγματικότητα» απαντά ο ΔΕΔΔΗΕ

Βριλήσσια: Η στιγμή που ο άνδρας παρασύρει την υπάλληλο των ΕΛΤΑ ‑ Διαφώνησαν για ένα δέμα

Ελλάδα 24.01.2026
Η υπάλληλος των ΕΛΤΑ ακολουθούσε έξω τον πελάτη για να βάλει μία υπογραφή

Ολόκληρη η ιστορική ομιλία του Μαρκ Κάρνεϊ στο Νταβός: «Η παλιά τάξη πραγμάτων πέθανε»

Κόσμος 24.01.2026
Ο Κάρνεϊ υποστήριξε ότι η διεθνής τάξη βρίσκεται σε περίοδο ρήξης και όχι απλής μετάβασης

Φυλακές Μαλανδρίνου: Συνελήφθησαν 17 έγκλειστοι – Κατασχέθηκαν μαχαίρια, ναρκωτικά και κινητά

Ελλάδα 24.01.2026
Οι 13 από τους 17 συλληφθέντες οδηγούνται στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή

Ποινή φυλάκισης δύο ετών στη διευθύντρια που έδεσε με ταινία 13χρονο, «το έκανα για πλάκα, δεν δυσανασχετούσε» είπε

Ελλάδα 24.01.2026
- Η κατηγορούμενη κρίθηκε ένοχη για παράνομη βία και σωματική βλάβη αδύναμων ατόμων

Η Γροιλανδία απαντά στον Τραμπ για τον ορυκτό της πλούτο: «Κανένα παζάρι χωρίς τη συγκατάθεσή μας»

Κόσμος 24.01.2026
Η υπουργός Ορυκτών Πόρων της Γροιλανδίας ξεκαθαρίζει ότι η κυριαρχία δεν είναι διαπραγματεύσιμη, μετά τις επαφές Τραμπ–Ρούτε και τα σενάρια για έλεγχο των φυσικών πόρων του αρκτικού νησιού