E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Η χώρα της Ευρώπης που έχει ζημιωθεί περισσότερο από τον κορωνοϊό

Τι έδειξε νέα δημοσκόπηση που διεξήχθη στα 27 κράτη - μέλη της ΕΕ

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 26/11/2020 | 00:15

Η χώρα της Ευρώπης που έχει ζημιωθεί περισσότερο από τον κορωνοϊό
@emerging-europe.com

Η Ευρώπη και η οικονομία της έχει πληγεί πολύ από την πανδημία του κορωνοϊού. Μια δημοσκόπηση που διεξήχθη για λογαριασμό του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου διαδικτυακά από τις 25 Σεπτεμβρίου μέχρι τις 7 Οκτωβρίου και στην οποία πήραν μέρος 24.812 πολίτες από τις 27 χώρες – μέλη της ΕΕ, μας το επιβεβαιώνει.

Το ποσοστό των Ευρωπαίων πολιτών που νιώθουν ότι είναι πλέον σε χειρότερη οικονομική κατάσταση αγγίζει το 40%. Και εκείνοι που φαίνεται να πλήττονται περισσότερο, ακόμα και πριν το δεύτερο κύμα είναι οι Ούγγροι.

Το δεύτερο κύμα των μολύνσεων από COVID-19 στην Ευρώπη έφερε νέα lockdown και αναμένεται να οδηγήσει σε συρρίκνωση το ΑΕΠ το τελευταίο τρίμηνο του έτους. Σύμφωνα με την έρευνα, το 39% των πολιτών σε ολόκληρη την ΕΕ, απάντησε ότι η πανδημία έχει επηρεάσει αρνητικά τα εισοδήματά τους.

Στην Ουγγαρία αυτό το ποσοστό φτάνει το 44%, πράγμα που την κάνει την χώρα που έχει ζημιωθεί περισσότερο στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Για πρώτη φορά πλέον, οι Ευρωπαίοι αναφέρουν πως το οικονομικό πλήγμα από τους περιορισμούς αντισταθμίζει τα οφέλη για την υγεία, τα οποία οι περιορισμοί θέλουν να πετύχουν, όπως αναφέρει το Reuters.

Μια μεγάλη μερίδα των πολιτών πιστεύει πως η ΕΕ θα έπρεπε να δείξει ικανότερη στην αντιμετώπιση της πανδημίας και θα έπρεπε να έχει και να διαθέσει περισσότερα χρήματα γι’ αυτό. Ωστόσο το πακέτο του 1,8 τρισεκατομμυρίου ευρώ της ΕΕ βρίσκεται στον αέρα, επειδή η εθνικιστικές κυβερνήσεις σε Πολωνία και Ουγγαρία, οι οποίες τάσσονται κατά της σύνδεσης της αποδέσμευσης των πόρων με τον σεβασμό των δημοκρατικών αξιών.

Το 77% παρολ’ αυτά των πολιτών της ΕΕ, πιστεύουν πως η Ένωση θα πρέπει να δώσει κεφάλαια μόνο σε χώρες οι οποίες σέβονται το κράτος δικαίου. Αυτή η αίσθηση υπάρχει και στην Πολωνία και στην Ουγγαρία, με την πλειοψηφία των πολιτών να διαφωνεί με τις κυβερνήσεις τους. Το 72% των πολιτών και στις δυο αυτές χώρες τάσσονται υπέρ της σύνδεσης των όρων και του σεβασμού του κράτους δικαίου.

Εάν ξεμπλοκαριστεί από τις κυβερνήσεις τους, οι Ούγγροι θα λάβουν 40 δισεκατομμύρια ευρώ ενώ οι Πολωνοί 130 δισεκατομμύρια ευρώ από το συγκεκριμένο πακέτο. Πάντως γενικότερα, το ποσοστό θετικής άποψης για την Ευρωπαϊκή Ένωση έχει αυξηθεί μέσα στο 2020. Από το 31% τον Απρίλιο του 2020, έχει φτάσει στο 41% τον Οκτώβριο του ίδιου έτους, δείχνοντας μια μεγάλη και σταθερή αύξηση.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πώς η Google έσωσε εκατομμύρια Βενεζουελάνους από τους φονικούς σεισμούς

E-Daily 3.Left 28.06.2026
Το σύστημα Earthquake Alerts της Google έστειλε προειδοποιήσεις σε 11,4 εκατομμύρια ανθρώπους λίγα δευτερόλεπτα πριν χτυπήσουν οι σεισμοί των 7,5 και 7,2 Ρίχτερ στη Βενεζουέλα.

Η παραλία που για να μπεις θα πρέπει να ξέρεις καλά... γερμανικά

E-Daily 3.Left 28.06.2026
«Μιλάτε γερμανικά»; Αν όχι, δεν έχει βουτιά

40,5%: Το ποσοστό που αλλάζει την εικόνα για τον εθελοντισμό στην Ελλάδα

E-Daily 3.Left 28.06.2026
Η πρώτη συστηματική χαρτογράφηση του φαινομένου από τη Humanity Greece και το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών

H μέρα που οι Ισλανδές βγήκαν στους δρόμους για να διεκδικήσουν τη θέση τους

E-Daily 3.Left 28.06.2026
Οι Ισλανδές γυναίκες έδειξαν πως όταν ενωθούν για έναν κοινό σκοπό, μπορούν να αλλάξουν την πορεία της κοινωνίας τους.

Eίχε εξαφανιστεί για 26 χρόνια, κι όμως βρισκόταν 200 μέτρα από το σπίτι του

E-Daily 3.Left 28.06.2026
Η συγκλονιστική ιστορία ενός άντρα που βρέθηκε στο κελάρι του γείτονα

Η χώρα που δεν έχει φυλακές

E-Daily 3.Left 28.06.2026
Που εντοπίζονται οι λιγότεροι φυλακισμένοι

Ειδικός του FBΙ σου αποκαλύπτει τα μεγάλα μυστικά των διαπραγματεύσεων

E-Daily 3.Left 28.06.2026
Είναι 2 τεχνικές που γενικώς, αποτελούν καλό χαρτί στη συνομιλία