E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Η χώρα της Ευρώπης που έχει ζημιωθεί περισσότερο από τον κορωνοϊό

Τι έδειξε νέα δημοσκόπηση που διεξήχθη στα 27 κράτη - μέλη της ΕΕ

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 26/11/2020 | 00:15

Η χώρα της Ευρώπης που έχει ζημιωθεί περισσότερο από τον κορωνοϊό
@emerging-europe.com

Η Ευρώπη και η οικονομία της έχει πληγεί πολύ από την πανδημία του κορωνοϊού. Μια δημοσκόπηση που διεξήχθη για λογαριασμό του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου διαδικτυακά από τις 25 Σεπτεμβρίου μέχρι τις 7 Οκτωβρίου και στην οποία πήραν μέρος 24.812 πολίτες από τις 27 χώρες – μέλη της ΕΕ, μας το επιβεβαιώνει.

Το ποσοστό των Ευρωπαίων πολιτών που νιώθουν ότι είναι πλέον σε χειρότερη οικονομική κατάσταση αγγίζει το 40%. Και εκείνοι που φαίνεται να πλήττονται περισσότερο, ακόμα και πριν το δεύτερο κύμα είναι οι Ούγγροι.

Το δεύτερο κύμα των μολύνσεων από COVID-19 στην Ευρώπη έφερε νέα lockdown και αναμένεται να οδηγήσει σε συρρίκνωση το ΑΕΠ το τελευταίο τρίμηνο του έτους. Σύμφωνα με την έρευνα, το 39% των πολιτών σε ολόκληρη την ΕΕ, απάντησε ότι η πανδημία έχει επηρεάσει αρνητικά τα εισοδήματά τους.

Στην Ουγγαρία αυτό το ποσοστό φτάνει το 44%, πράγμα που την κάνει την χώρα που έχει ζημιωθεί περισσότερο στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Για πρώτη φορά πλέον, οι Ευρωπαίοι αναφέρουν πως το οικονομικό πλήγμα από τους περιορισμούς αντισταθμίζει τα οφέλη για την υγεία, τα οποία οι περιορισμοί θέλουν να πετύχουν, όπως αναφέρει το Reuters.

Μια μεγάλη μερίδα των πολιτών πιστεύει πως η ΕΕ θα έπρεπε να δείξει ικανότερη στην αντιμετώπιση της πανδημίας και θα έπρεπε να έχει και να διαθέσει περισσότερα χρήματα γι’ αυτό. Ωστόσο το πακέτο του 1,8 τρισεκατομμυρίου ευρώ της ΕΕ βρίσκεται στον αέρα, επειδή η εθνικιστικές κυβερνήσεις σε Πολωνία και Ουγγαρία, οι οποίες τάσσονται κατά της σύνδεσης της αποδέσμευσης των πόρων με τον σεβασμό των δημοκρατικών αξιών.

Το 77% παρολ’ αυτά των πολιτών της ΕΕ, πιστεύουν πως η Ένωση θα πρέπει να δώσει κεφάλαια μόνο σε χώρες οι οποίες σέβονται το κράτος δικαίου. Αυτή η αίσθηση υπάρχει και στην Πολωνία και στην Ουγγαρία, με την πλειοψηφία των πολιτών να διαφωνεί με τις κυβερνήσεις τους. Το 72% των πολιτών και στις δυο αυτές χώρες τάσσονται υπέρ της σύνδεσης των όρων και του σεβασμού του κράτους δικαίου.

Εάν ξεμπλοκαριστεί από τις κυβερνήσεις τους, οι Ούγγροι θα λάβουν 40 δισεκατομμύρια ευρώ ενώ οι Πολωνοί 130 δισεκατομμύρια ευρώ από το συγκεκριμένο πακέτο. Πάντως γενικότερα, το ποσοστό θετικής άποψης για την Ευρωπαϊκή Ένωση έχει αυξηθεί μέσα στο 2020. Από το 31% τον Απρίλιο του 2020, έχει φτάσει στο 41% τον Οκτώβριο του ίδιου έτους, δείχνοντας μια μεγάλη και σταθερή αύξηση.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Το εγκαταλελειμμένο πάρκο του «Μάγου του Οζ» που έγινε viral ξανά – Τι κρύβεται μέσα

Stories 25.03.2026
Από όνειρο σε ερείπιο: Το πάρκο του Οζ που κατέρρευσε μέσα σε 10 χρόνια

Πώς η Ελληνική Επανάσταση έγινε το πρώτο «Viral» παγκόσμιο γεγονός

Stories 25.03.2026
Μια επισκόπηση με... σημερινούς όρους

Τα gadgets χειροτερεύουν και ακριβαίνουν – και να τι φταίει για αυτό

Νέα Εποχή 25.03.2026
Γιατί το νέο κινητό σου κοστίζει περισσότερο και κάνει λιγότερα

Ο μηχανικός από την Ελλάδα που έγινε viral ξεναγός στη Νέα Υόρκη


ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ Rec Mode 25.03.2026
O Αγγελής Νάννος μας περιγράφει την πορεία του από τη Δράμα ως την άκρη του κόσμου

Το 40% της ζωής σου: Η σοκαριστική αλήθεια για τον χρόνο που τρώμε μπροστά σε οθόνες

Νέα Εποχή 25.03.2026
Πόσο πραγματικά ζεις μέσα από μια οθόνη

Το κοινό πρόβλημα με τα smartphones που έκανε πλούσιο έναν φοιτητή

Stories 25.03.2026
Το κινητό ως γνωστόν κλείνει πάντα την πιο ακατάλληλη στιγμή

Ο άνθρωπος με τα 1.000 πρόσωπα: Ο απατεώνας που «έκλεβε» ζωές και ξεγέλασε τον κόσμο

Stories Χτες
Η απίστευτη ιστορία του Ferdinand Waldo Demara που έγινε γιατρός, μοναχός και καθηγητής χωρίς να είναι τίποτα από αυτά

Η βομβιστική επίθεση στο ιστορικό σινεμά «Έλλη» ‑ 18 τραυματίες που αποκάλυψαν το σκοτεινό πρόσωπο της ακροδεξιάς βίας

Retro Χτες
Η νύχτα που ο κινηματογράφος βυθίστηκε στο αίμα: Το τρομοκρατικό χτύπημα στην «Έλλη» που σόκαρε τη Μεταπολίτευση

Έγραψε ιστορία: Η πρώτη δικηγόρος με σύνδρομο Down που «έσπασε» τα εμπόδια και άλλαξε τα δεδομένα

Πρόσωπα Χτες
Η διαδρομή της Ana Victoria Espino de Santiago αποδεικνύει πως η θέληση και η υποστήριξη μπορούν να μετατρέψουν το αδύνατο σε πραγματικότητα

Η πρώτη ελληνική πόλη που απελευθερώθηκε από τους Οθωμανούς

Ιστορικά Χτες
Η στιγμή που όρισε την αρχή της Ελληνικής Επανάστασης και άλλαξε για πάντα την ιστορία της χώρας