E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Η χώρα της Ευρώπης που έχει ζημιωθεί περισσότερο από τον κορωνοϊό

Τι έδειξε νέα δημοσκόπηση που διεξήχθη στα 27 κράτη - μέλη της ΕΕ

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 26/11/2020 | 00:15

Η χώρα της Ευρώπης που έχει ζημιωθεί περισσότερο από τον κορωνοϊό
@emerging-europe.com

Η Ευρώπη και η οικονομία της έχει πληγεί πολύ από την πανδημία του κορωνοϊού. Μια δημοσκόπηση που διεξήχθη για λογαριασμό του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου διαδικτυακά από τις 25 Σεπτεμβρίου μέχρι τις 7 Οκτωβρίου και στην οποία πήραν μέρος 24.812 πολίτες από τις 27 χώρες – μέλη της ΕΕ, μας το επιβεβαιώνει.

Το ποσοστό των Ευρωπαίων πολιτών που νιώθουν ότι είναι πλέον σε χειρότερη οικονομική κατάσταση αγγίζει το 40%. Και εκείνοι που φαίνεται να πλήττονται περισσότερο, ακόμα και πριν το δεύτερο κύμα είναι οι Ούγγροι.

Το δεύτερο κύμα των μολύνσεων από COVID-19 στην Ευρώπη έφερε νέα lockdown και αναμένεται να οδηγήσει σε συρρίκνωση το ΑΕΠ το τελευταίο τρίμηνο του έτους. Σύμφωνα με την έρευνα, το 39% των πολιτών σε ολόκληρη την ΕΕ, απάντησε ότι η πανδημία έχει επηρεάσει αρνητικά τα εισοδήματά τους.

Στην Ουγγαρία αυτό το ποσοστό φτάνει το 44%, πράγμα που την κάνει την χώρα που έχει ζημιωθεί περισσότερο στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Για πρώτη φορά πλέον, οι Ευρωπαίοι αναφέρουν πως το οικονομικό πλήγμα από τους περιορισμούς αντισταθμίζει τα οφέλη για την υγεία, τα οποία οι περιορισμοί θέλουν να πετύχουν, όπως αναφέρει το Reuters.

Μια μεγάλη μερίδα των πολιτών πιστεύει πως η ΕΕ θα έπρεπε να δείξει ικανότερη στην αντιμετώπιση της πανδημίας και θα έπρεπε να έχει και να διαθέσει περισσότερα χρήματα γι’ αυτό. Ωστόσο το πακέτο του 1,8 τρισεκατομμυρίου ευρώ της ΕΕ βρίσκεται στον αέρα, επειδή η εθνικιστικές κυβερνήσεις σε Πολωνία και Ουγγαρία, οι οποίες τάσσονται κατά της σύνδεσης της αποδέσμευσης των πόρων με τον σεβασμό των δημοκρατικών αξιών.

Το 77% παρολ’ αυτά των πολιτών της ΕΕ, πιστεύουν πως η Ένωση θα πρέπει να δώσει κεφάλαια μόνο σε χώρες οι οποίες σέβονται το κράτος δικαίου. Αυτή η αίσθηση υπάρχει και στην Πολωνία και στην Ουγγαρία, με την πλειοψηφία των πολιτών να διαφωνεί με τις κυβερνήσεις τους. Το 72% των πολιτών και στις δυο αυτές χώρες τάσσονται υπέρ της σύνδεσης των όρων και του σεβασμού του κράτους δικαίου.

Εάν ξεμπλοκαριστεί από τις κυβερνήσεις τους, οι Ούγγροι θα λάβουν 40 δισεκατομμύρια ευρώ ενώ οι Πολωνοί 130 δισεκατομμύρια ευρώ από το συγκεκριμένο πακέτο. Πάντως γενικότερα, το ποσοστό θετικής άποψης για την Ευρωπαϊκή Ένωση έχει αυξηθεί μέσα στο 2020. Από το 31% τον Απρίλιο του 2020, έχει φτάσει στο 41% τον Οκτώβριο του ίδιου έτους, δείχνοντας μια μεγάλη και σταθερή αύξηση.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τα «σιωπηλά» θύματα του Διαστήματος: Τα ζώα που άνοιξαν τον δρόμο για τον άνθρωπο

Νέα Εποχή 17.04.2026
Από τη Λάικα μέχρι τους χιμπατζήδες, η άγνωστη ιστορία πίσω από την κατάκτηση του Διαστήματος που ελάχιστοι γνωρίζουν

Η πρώτη χώρα που δίνει άδεια μετ’ αποδοχών για αποβολή σε κάθε στάδιο εγκυμοσύνης

Νέα Εποχή 17.04.2026
Ιστορική απόφαση φέρνει άδεια μετ’ αποδοχών και ανοίγει μια νέα συζήτηση για το πένθος που μέχρι τώρα έμενε «αόρατο»

Πωλείται ξανά η «Christina O»: Στα 52 εκατ. ευρώ η θαλαμηγός του Ωνάση

Stories 17.04.2026
Το σκάφος, αποτελεί ένα από τα πιο αναγνωρίσιμα σύμβολα της κοσμικής ζωής του 20ού αιώνα

Νέα έρευνα σοκ: Αυτός είναι ο μήνας που γεννιούνται οι πιο ελκυστικές γυναίκες

Νέα Εποχή 17.04.2026
Τι λέει η επιστήμη, τι αμφισβητούν οι ειδικοί και γιατί τελικά η ομορφιά δεν χωράει… σε ημερολόγιο

10 σοφά αποφθέγματα του Φράντς Κάφκα για τη ζωή και τον άνθρωπο

Stories 17.04.2026
Ένας από τους μεγαλύτερους λογοτέχνες της ιστορίας

Yφεση της φιλίας: Tι είναι αυτό το φαινόμενο που εμφανίστηκε τελευταία

Πρόσωπα 17.04.2026
Πώς τα social media και το YouTube έκαναν μια γενιά να πιστέψει ότι έχει φίλους

Ο άνθρωπος πίσω από το Ioannina Half Marathon: Ο Βασίλης Τζουμάκας μιλά για τον αγώνα που έγινε θεσμός

Πρόσωπα Χτες
Από μια ιδέα που ξεκίνησε στα Ιωάννινα, σε ένα από τα πιο δυνατά running events της Ελλάδας – 10 ερωτήσεις στον άνθρωπο που το δημιούργησε

Πικροδάφνη στα σχολεία: Eπικίνδυνο φυτό ή υπερβολικός πανικός;

Stories Χτες
Οι πικροδάφνες περιλαμβάνονται συχνά στα πιο δηλητηριώδη φυτά στον κόσμο και είναι πολύ κοινές στην Ελλάδα

Μπίτα Χεμάτι: Τι ξέρουμε και τι όχι για την καταδίκη που συζητά όλος ο κόσμος

Πρόσωπα Χτες
Η υπόθεση της κάνει τον γύρο του διαδικτύου

Εχει η Βόρεια Κορέα πυρηνικά όπλα τελικά;

Stories Χτες
Η Βόρεια Κορέα ανεβάζει ταχύτητα στο πυρηνικό της πρόγραμμα