E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Μακρόν: Lockdown τέλος στη Γαλλία από τις 15 Δεκεμβρίου

Τι αλλάζει και τι όχι

Δημοσίευση 24/11/2020 | 21:41

Μακρόν: Lockdown τέλος στη Γαλλία από τις 15 Δεκεμβρίου

Στις 15 Δεκεμβρίου θα αρθούν οι περιορισμοί του νέου lockdown στη Γαλλία εάν όλα πάνε καλά, δήλωσε στο νέο διάγγελμά του ο πρόεδρος της χώρας, Εμανουέλ Μακρόν.

Ο Εμανουέλ Μακρόν τόνισε χαρακτηριστικά ότι οι προσπάθειες του γαλλικού λαού απέδωσαν και αποδείχτηκαν αποτελεσματικές για τον περιορισμό διάδοσης του κορονοϊού.

«Όταν στις 28 Οκτωβρίου απευθύνθηκαν σε εσάς, δεσμεύτηκα να σας δώσω νεότερα για την εξέλιξη της επιδημίας» σημείωσε ο Γάλλος πρόεδρος ο οποίος σημείωσε πως ο αριθμός των νέων κρουσμάτων έπεσε θεαματικά από τις 60.000 στις 20.000 κατά μέσο όρο την περασμένη εβδομάδα. Όπως είπε το πικ του δεύτερου κύματος της πανδημίας πέρασε.

Τι αλλάζει και τι… όχι

Ο Μακρόν στη συνέχεια περιέγραψε τι δεν θα αλλάξει: «Θα συνεχίσουμε να μένουμε σπίτι, θα συνεχίσουμε την τηλεργασία όπου είναι δυνατό, θα αποφεύγουμε συναντήσεις, οικογενειακές συγκεντρώσεις και μη απαραίτητες μετακινήσεις».

Τι θα αλλάξει όμως; Οι μετακινήσεις για περίπατο και άθληση θα επιτρέπονται από το Σάββατο σε ακτίνα 20 χλμ. από την κατοικία και για τρεις ώρες. Επίσης θα επιτραπούν εκ νέου εξωτερικές εξωσχολικές δραστηριότητες.

Επιπρόσθετα, οι χώροι λατρείας θα ανοίξουν ξανά το Σάββατο με περιορισμό τα 30 άτομα, ενώ κινηματογράφοι, θέατρα και μουσεία θα ανοίξουν στις 15 Δεκεμβρίου.

Από τις 15 Δεκεμβρίου θα ισχύσει απαγόρευση της κυκλοφορίας από τις 9:00 μ.μ. έως τις 7:00 π.μ. Η κυκλοφορία δεν θα περιορίζεται τα βράδια από τις 24 Δεκεμβρίου και για λίγες ημέρες. Εντούτοις, απαγορεύονται οι συναθροίσεις αυτήν την περίοδο.

Η Γαλλία ξεπέρασε το όριο των 50.000 θανάτων

Εν τω μεταξύ, ο αριθμός των θανάτων που οφείλονται στην Covid-19 ξεπέρασε σήμερα το όριο των 50.000 στη Γαλλία, με ένα σύνολο 50.237 νεκρών στα νοσοκομεία και τα άλλα προνοιακά ιδρύματα, όπως ανακοίνωσαν οι γαλλικές υγειονομικές αρχές.

34.399 θάνατοι καταγράφηκαν σε νοσοκομεία, εκ των οποίων οι 458 το τελευταίο 24ωρο, διευκρινίζει η υπηρεσία δημόσιας υγείας της Γαλλίας στην καθημερινή της ενημέρωση.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Εικόνες σοκ στα Πετράλωνα από κατάρρευση 4οροφης πολυκατοικίας

E-Daily 2.TopNews 30.06.2026
Εργασίες θεμελίωσης σε διπλανό οικόπεδο φέρονται να επηρέασαν τη στατικότητα του κτιρίου επί της οδού Αλκμήνης 22, με πέντε προσαγωγές να πραγματοποιεί η ΕΛ.ΑΣ.

Mercedes‑Benz: Πιθανή αύξηση ωρών εργασίας, περικοπές μισθών

E-Daily 3.Left 30.06.2026
Η Mercedes-Benz εξετάζει αύξηση του εβδομαδιαίου ωραρίου από 35 σε 40 ώρες χωρίς επιπλέον αμοιβή, ενώ παράλληλα αναστέλλει επίδομα που αντιστοιχεί στο 18% του μισθού 90.000 εργαζομένων.

Σαλαμίνα: Βυθίζεται θαλαμηγός στη Μαρίνα Βουρκαρίου, δείτε βίντεο και φωτογραφίες

E-Daily 3.Left 30.06.2026
Κατά πληροφορίες το περιστατικό συνέβη κατά την επιστροφή του πολυτελούς σκάφους στο λιμάνι μετά από δοκιμαστικό πλου

Φοιτητικό στεγαστικό επίδομα 2025‑2026: Ποιοι το δικαιούνται και πώς να υποβάλουν αίτηση

E-Daily 2.TopNews 30.06.2026
Από σήμερα Τρίτη 30 Ιουνίου έως και τις 31 Ιουλίου οι δικαιούχοι μπορούν να υποβάλουν ηλεκτρονικά την αίτησή τους μέσω TAXISnet.

Πατέρας 4 παιδιών ο αστυνομικός που πυροβόλησε τη σύζυγό του στην Κύπρο, σε κρίσιμη κατάσταση η 46χρονη

E-Daily 2.TopNews 30.06.2026
Υπό έρευνα τα κίνητρα του 55χρονου, με τις πρώτες πληροφορίες να κάνουν λόγο για οικονομικά προβλήματα

Πρόσφυγες στο Ηνωμένο Βασίλειο θα κληθούν να επιστρέψουν 10.000 λίρες ‑ δείτε τι προβλέπει το νέο νομοσχέδιο

E-Daily 3.Left 30.06.2026
Το νέο Νομοσχέδιο για τη Μετανάστευση και το Ασυλο προβλέπει ανάκτηση κόστους από πρόσφυγες που εργάζονται, με επικριτές να μιλούν για «επιπλέον φόρο» που καθιστά δυσκολότερη την επανένταξη.

Ποιες οικογένειες θα δουν σήμερα τα 150 ευρώ ανά παιδί στον λογαριασμό τους

E-Daily 2.TopNews 30.06.2026
Η υπουργός Δόμνα Μιχαηλίδου ανακοίνωσε την έναρξη της πληρωμής της έκτακτης ενίσχυσης σε 950.000 οικογένειες, ενώ παρουσίασε και τις εξελίξεις στα προγράμματα «Νταντάδες της Γειτονιάς» και «Ανακαίνιση Κατοικίας».

Δημοσκόπηση Alco: Ποιο κόμμα ανεβαίνει και πού κινείται η διαφορά

E-Daily 2.TopNews 30.06.2026
Η ΕΛ.Α.Σ. εμφανίζεται ενισχυμένη στη νέα δημοσκόπηση της Alco, ενώ σημαντική πτώση καταγράφει η «Ελπίδα» της Μαρίας Καρυστιανού.

Κατάρρευση πολυκατοικίας στα Πετράλωνα, πέντε προσαγωγές, έρευνες για τυχόν εγκλωβισμένους

E-Daily 2.TopNews 30.06.2026
Σύμφωνα με πληροφορίες, το κτήριο κατέρρευσε τμηματικά και οι ένοικοι πρόλαβαν να το εγκαταλείψουν

Ένοχοι η μητέρα και ο πρώην σύντροφός της για τον θάνατο του 3χρονου Αγγελου στην Κρήτη

E-Daily 2.TopNews 30.06.2026
Ένοχοι με κύρια κατηγορία αυτή της ανθρωποκτονίας από πρόθεση σε ήρεμη ψυχική κατάσταση κατά συναυτουργία - Το δικαστήριο αθώωσε τον βιολογικό πατέρα του Αγγελου