E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Έσπασε το lockdown και έγραψε στη δήλωση πως πάει «να σπάσει τα μούτρα ενός τύπου»

Το είχε γράψει και στη δήλωση

Δημοσίευση 24/11/2020 | 20:40

Έσπασε το lockdown και έγραψε στη δήλωση πως πάει «να σπάσει τα μούτρα ενός τύπου»

Πρόστιμο επιβλήθηκε σε έναν άνδρα στη Γαλλία που παραβίασε το lockdown γράφοντας στη σχετική δήλωση πως φεύγει από το σπίτι του για «να σπάσει τα μούτρα ενός τύπου».   

Ο άνδρας, 39 ετών, που ζει στη Βρετάνη, στη βορειοδυτική Γαλλία, κρυβόταν πίσω από ένα αυτοκίνητο τα ξημερώματα του Σαββάτου, όταν εντοπίστηκε από περίπολο αστυνομικών. Σύμφωνα με την αστυνομία, έμοιαζε μεθυσμένος, ενώ κρατούσε ένα στιλέτο. Στη Γαλλία, κατά το lockdown, οι πολίτες χρειάζεται να δηλώσουν ότι φεύγουν από το σπίτι τους. Η αστυνομία ζήτησε από τον άνδρα να εξηγήσει γιατί ήταν εκτός σπιτιού και εκείνος, στην ιδιόχειρη δήλωση είχε γράψει «Θέλω να σπάσω τα μούτρα κάποιου. Αυτός είναι ο λόγος και είναι ένας καλός λόγος».   

Ο Ντανιέλ Κερνταόν, αρχηγός της αστυνομίας του Λανιόν, ανέφερε πως οι αξιωματικοί εξήγησαν στον άνδρα πως ο λόγος που ανέφερε δεν ήταν έννομος και θα έπρεπε να κρατηθεί κατά τη διάρκεια της νύχτας. «Κατά κάποιον τρόπο ήθελε να να σεβαστεί τον νόμο, γιατί, όταν ρωτήθηκε στο αστυνομικό τμήμα, επέμενε πως βρισκόταν σε απόσταση μικρότερη του ενός χιλιομέτρου από το σπίτι του», ανέφερε ο Κερνταόν στο CNN.   

Στη Γαλλία, υπό τους περιορισμούς για το νέο lockdown, οι πολίτες έχουν το δικαίωμα να βρίσκονται έξω από το σπίτι τους για μία ώρα άσκησης και όχι περισσότερο από ένα χιλιόμετρο μακριά από αυτό. Στον άνδρα επιβλήθηκαν πρόστιμα 135 ευρώ καθώς παραβίασε το lockdown και 150 ευρώ καθώς βρέθηκε μεθυσμένος σε δημόσιο χώρο. Όταν ερωτήθηκε, τη Δευτέρα, για το στιλέτο, δήλωσε στην αστυνομία πως δεν είχε πρόθεση να σκοτώσει τον άνδρα που ήθελε να γρονθοκοπήσει με αυτό.   

Η Γαλλία επέβαλε ένα νέο lockdown αργά τον Οκτώβριο μετά από αύξηση των κρουσμάτων, κλείνοντας τις μη αναγκαίες επιχειρήσεις όπως τα εστιατόρια και τα μπαρ. Τα σχολεία παρέμειναν ανοιχτά, όπως και ένας αριθμός επιχειρήσεων. Οι πολίτες μπορούν να φύγουν από τα σπίτια τους για να εργαστούν, να επισκεφθούν γιατρό, να ψωνίσουν τα αναγκαία ή να ασκηθούν. 

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η μεγάλη έξοδος: 629.000 αυτοκίνητα έφυγαν από την Αθήνα

Ελλάδα 11.04.2026
Πόσοι πέρασαν τις εθνικές οδούς

Πέδρο Σάντσεθ: Η Ευρώπη να «κάνει μεγάλα όνειρα» και να αναλάβει ρόλο ως ηθικός ηγέτης

Κόσμος 11.04.2026
Οι δηλώσεις έγιναν στο πλαίσιο συζήτησης για το μέλλον της Ευρώπης

Ιρανικές πηγές: «Το πρόσωπο του Μοτζταμπά Χαμενεΐ έχει παραμορφωθεί, υπέστη σοβαρά τραύματα στα πόδια»

Κόσμος 11.04.2026
Ο 56χρονος αναρρώνει και παραμένει σε πνευματική διαύγεια, ανέφεραν στο Reuters άνθρωποι που βρίσκονται κοντά στον στενό του κύκλο

Ο ιερέας της Χίου που ξεχωρίζει με τον μοναδικό τρόπο μετάδοσης του μηνύματος της Ανάστασης

Ελλάδα 11.04.2026
Ο ιερέας που έχει γίνει διάσημος για τον χαρακτηριστικό τρόπο που μεταφέρει το μήνυμα της Ανάστασης του Ιησού

Έγινε η πρώτη Ανάσταση στην Κέρκυρα: Το εντυπωσιακό έθιμο του τεχνητού σεισμού

Ελλάδα 11.04.2026
Αναπαριστούν με αυτόν τον τρόπο τον σεισμό που κατά τις Γραφές ακολούθησε την Πρώτη Ανάσταση

Χάντερ Μπάιντεν προκαλεί τους γιους του Τραμπ σε αγώνα πάλης σε «κλουβί»

Κόσμος Χτες
Για τον εορτασμό των 250 χρόνων από την ανεξαρτησία των ΗΠΑ, ο Ντόναλντ Τραμπ σχεδιάζει να φιλοξενήσει αγώνες με επαγγελματίες αθλητές του UFC στον Λευκό Οίκο

Λουτσέσκου: Ο συγκινητικός επικήδειος του Ραζβάν στην κηδεία του Μιρτσέα

Αθλητικά Νέα Χτες
Ο Μιρτσέα Λουτσέσκου κηδεύτηκε με στρατιωτικές τιμές στο Βουκουρέστι και ο γιος του, Ραζβάν, ήταν εκεί μέχρι το τέλος

Ο ηγέτης της γαλλικής ακροδεξιάς Ζορντάν Μπαρντελά και η Ιταλίδα πριγκίπισσα Μαρία‑Καρολίνα είναι ζευγάρι;

Κόσμος Χτες
«Το ειδύλλιο που κανείς δεν περίμενε» και φωτογραφίες τους που τους δείχνουν μαζί παρουσιάζει γαλλικό περιοδικό