E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Qantas: Επιβίβαση στο αεροπλάνο μόνο με εμβόλιο

Τονίζει ότι δε θα αφήσει να ταξιδέψει όποιον δεν έχει εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού

Δημοσίευση 24/11/2020 | 10:00

Qantas: Επιβίβαση στο αεροπλάνο μόνο με εμβόλιο

Η Qantas σκοπεύει να επιμείνει στην άποψη πως όλοι οι επιβάτες των διεθνών πτήσεων θα πρέπει να έχουν εμβολιαστεί κατά του κορωνοϊού, πριν επιβιβαστούν στα αεροπλάνα της.   

Ο Alan Joyce, διευθύνων σύμβουλος της αυστραλιανής αεροπορικής εταιρείας, είπε πως πιστεύει ότι το εμβόλιο θα καταστεί «αναγκαιότητα» για διεθνή ταξίδια. 

«Κοιτάμε να αλλάξουμε τους όρους και τις προϋποθέσεις για τους διεθνείς ταξιδιώτες. Θα ζητήσουμε από τους επιβάτες να εμβολιαστούν πριν φτάσουν στο αεροσκάφος», δήλωσε ο Joyce στο Channel 9 της Αυστραλίας.   «Νομίζω ότι θα είναι κάτι συνηθισμένο (αν κρίνω από ) συζητήσεις με τους συναδέλφους μου σε άλλες αεροπορικές εταιρείες σε όλο τον κόσμο», πρόσθεσε.   

Η Qantas είναι η πρώτη μεγάλη αεροπορική εταιρεία που τονίζει δημόσια ότι προτίθεται να αρνηθεί επιβίβαση σε ταξιδιώτη, που δεν έχει εμβολιαστεί. Επιδεικνύει έτσι μια κοινωνική υπεύθυνότητα που όλες θα όφειλαν να έχουν. Κράτη καλούνται να χρηματοδοτήσουν με τεράστια ποσά ακόμη και αεροπορικές εταιρείες που μέχρι χθες πλούτιζαν, συνεπώς, και η κοινωνία έχει ορισμένες απαιτήσεις στοιχειώδους υπευθυνότητας από τις εταιρείες αυτές, πολλές εκ των οποίων στην αιχμή της καλοκαιρινής περιόδου γέμιζαν όλα τα καθίσματα της οικονομικής θέσης, δίχως κενά και αποστάσεις, με επιβάτες που δεν είχαν καν θερμομετρηθεί και έβγαζαν τις μάσκες προκειμένου να φάνε το σνακ ή το γεύμα τους, δημιουργώντας μια πολύ επικίνδυνη ατμόσφαιρα.

Η πανδημία ώθησε την Αυστραλία να κλείσει τα σύνορά της σε μη κατοίκους της χώρας και η Qantas έχει αναστείλει όλες τις διεθνείς πτήσεις, εκτός από ένα βασικό πρόγραμμα προς τη Νέα Ζηλανδία. Η εταιρεία δεν αναμένεται να ξεκινήσει ξανά τις περισσότερες πτήσεις της πριν τα μέσα του επόμενου έτους.   Ωστόσο, οι ανακοινώσεις για την πορεία των εμβολίων τις τελευταίες δύο εβδομάδες έχουν δημιουργήσει ελπίδες ότι τα διεθνή ταξίδια θα μπορούσαν να αρχίσουν να ανακάμπτουν το 2021. Την ίδια ώρα, όμως έχουν επίσης προκαλέσει ερωτήματα σχετικά με τον τρόπο επαλήθευσης της υγειονομικής κατάστασης των επίδοξων επιβατών.   

Τη Δευτέρα το πανεπιστήμιο της Οξφόρδης και η AstraZeneca έγιναν η τρίτη ομάδα που ανακοίνωσε ότι το εμβόλιό τους για τον κορωνοϊό έχει αποδειχθεί αποτελεσματικό σε δοκιμές του τελικού σταδίου.   

Ο David Powell, ιατρικός σύμβουλος του οργανισμού αεροπορικών εταιρειών Iata, δήλωσε ότι είναι «πολύ ισχυρή η πιθανότητα» οι χώρες να αρχίσουν να απαιτούν απόδειξη ταξιδιωτικής υγειονομικής κατάστασης από τους επιβάτες, ιδιαίτερα σε περιοχές με χαμηλή επιδημιολογική εικόνα, όπως η Αυστραλία.   

Θα ήταν κρίσιμο να μπορεί η εταιρεία να είναι σε θέση να έχει επαληθεύσιμες πληροφορίες σχετικά με την κατάσταση της υγείας των επιβατών, δήλωσε στους δημοσιογράφους τη Δευτέρα.   

Ο Tony Douglas, διευθύνων σύμβουλος της Etihad Airways, δήλωσε στους Financial Times τον Σεπτέμβριο ότι οι θεωρήσεις υγείας που πιστοποιούν ότι οι επιβάτες είναι ασφαλείς για να πετάξουν, θα μπορούσαν να βοηθήσουν την αεροπορική βιομηχανία να ανακάμψει από την κρίση.   

Έκτοτε έχουν αναπτυχθεί πολλές ψηφιακές κάρτες υγείας, συμπεριλαμβανομένου του CommonPass που υποστηρίζεται από το Παγκόσμιο Οικονομικό Φόρουμ.   Ωστόσο, δεδομένου ότι η αεροπορική βιομηχανία δεν αναμένει ότι θα είναι άμεσα διαθέσιμο ένα εμβόλιο μέχρι τα μέσα του επόμενου έτους, τα στελέχη βλέπουν τα τεστ στα αεροδρόμια ως το πρώτο βήμα για την επανεκκίνηση των ταξιδιών, πριν ξεκινήσουν οι εμβολιασμοί του πληθυσμού.   

Η Airlines for Europe, δήλωσε ότι, ενώ είναι «πολύ πιθανό» ότι θα απαιτηθούν διεθνή πρότυπα για την πιστοποίηση εμβολιασμών, η βιομηχανία «δεν έχει την πολυτέλεια να περιμένει τόσο πολύ».   

«Σε αυτό το στάδιο, η κύρια προτεραιότητά μας είναι η έγκριση ενός κοινού πρωτοκόλλου, η αναγνώριση των προτύπων για τα τεστ και των μέτρων για ταξίδια τόσο στην Ευρώπη όσο και σε ολόκληρο τον κόσμο», ανέφερε.   Η EasyJet είπε ότι δεν σχεδιάζει να ζητήσει από τους επιβάτες να αποδείξουν ότι έχουν εμβολιαστεί πριν ταξιδέψουν, χωρίς να αιτιολογήσει την απόφασή της.   Η IAG και η Virgin Atlantic αρνήθηκαν να σχολιάσουν σχετικά, ενώ η Ryanair δεν απάντησε σε αίτημα για σχολιασμό.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Θρίλερ στο Παλαιό Φάληρο: Βίντεο που ίσως δείχνει το κοριτσάκι ζωντανό έχει στα χέρια του το Λιμενικό

Ελλάδα Χτες
Ο εντοπισμός της γυναίκας που συνόδευε τρία παιδιά, το ένα σε καρότσι, αποτελεί νούμερο ένα προτεραιότητα για την έρευνα

«Κινδύνευσε η ζωή της, παραλίγο να χάσει το μάτι της»: Τι είπε ο δικηγόρος της Μουρτζούκου για την επίθεση στις φυλακές

Ελλάδα Χτες
Οι δύο γυναίκες κρατούνται σε διαφορετικά κελιά στο τμήμα των γυναικείων φυλακών Κορυδαλλού

Έδωσε τα χέρια με τον Σαββίδη ο Κωνσταντέλιας και μένει στον ΠΑΟΚ μέχρι το 2029

Αθλητικά Νέα Χτες
Ο νεαρός διεθνής άσος θα παραμείνει κάτοικος Τούμπας έως το 2029 χωρίς να υπάρχει ρήτρα στο νέο του συμβόλαιο

Ρομποτικό χέρι μαγείρεψε πίτσα και δημιούργησε ελπίδες σε άτομα με κινητικά προβλήματα

Tech + Science Χτες
Tο ρομποτικό χέρι είναι εξοπλισμένο με προσαρμοστικές αρπάγες που μπορούν να χειριστούν αντικείμενα όλων των μεγεθών και υφών

Βρετανία: Έκλεισε ο εναέριος χώρος

Κόσμος Χτες
Καθηλωμένα τα αεροσκάφη

Αμυντικό πρόγραμμα «SAFE»: Τα 18 κράτη‑μέλη της ΕΕ που κατέθεσαν αίτημα ένταξης

Κόσμος Χτες
Εκτός από την Ελλάδα και την Κύπρο, αίτημα να ενταχθούν στο αμυντικό πρόγραμμα της ΕΕ κατέθεσαν άλλα 16 κράτη

Στον αέρα προσωπικά δεδομένα γυναικών από εφαρμογή με πληροφορίες για τα «red flags» ανδρών

Κόσμος Χτες
Διέρρευσαν ονόματα και φωτογραφίες από την εφαρμογή Tea, που είναι μόνο για γυναίκες

Ολοκληρώθηκε η μεταμόσχευση ήπατος στον 15χρονο Δημήτρη

Ελλάδα Χτες
Το χειρουργείο κράτησε περίπου 8,5 ώρες

Οι 12 παραλίες που χάνουν τη «Γαλάζια Σημαία» το 2025

Ελλάδα Χτες
Συνεχίζονται οι έλεγχοι σε όλες τις βραβευμένες ακτές της χώρας, που επί το πλείστον, γίνονται απροειδοποίητα

Λεωφορείο συγκρούστηκε με αυτοκίνητο στη Λεωφόρο Συγγρού ‑ Αρκετοί τραυματίες

Ελλάδα Χτες
Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στο σημείο λόγω του σοβαρού τροχαίου