E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Χαρδαλιάς: Στη Βόρεια Ελλάδα δεν έχουμε τα αποτελέσματα που θέλουμε

Η εικόνα παρουσιάζει μία σχετικά σταθεροποίηση

Δημοσίευση 23/11/2020 | 18:47

Χαρδαλιάς: Στη Βόρεια Ελλάδα δεν έχουμε τα αποτελέσματα που θέλουμε

Την κατάσταση που επικρατεί με βάση τα στοιχεία και την εξέλιξη της πανδημίας στην Ελλάδα, καθώς η χώρα έχει εισέλθει στην τρίτη εβδομάδα γενικού lockdown, περιέγραψε ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, στην καθιερωμένη ενημέρωση της Δευτέρας.

Ο κ. Χαρδαλιάς αναφέρθηκε στη σταθεροποίηση που παρουσιάζει η εικόνα της πανδημίας σε γενικές γραμμές, επεσήμανε ωστόσο ότι σε κάποιες περιοχές, όπως στη Βόρεια Ελλάδα, τα αποτελέσματα δεν είναι αυτά που αναμένονταν. Τόνισε, δε, ότι πρέπει να τηρούνται τα μέτρα δίχως καμία έκπτωση και απέφυγε να αναφερθεί σε ημερομηνία ή σχέδιο για την άρση του lockdown, το οποίο, βάσει του αρχικού σχεδιασμού, εκπνέει στο τέλος του τρέχοντος μήνα.

Πιο συγκεκριμένα δήλωσε:

«Τις τελευταίες ημέρες γίνει λόγος για την άρση των μέτρων. Η απόφαση της κυβέρνησης θα εξαρτηθεί από τις εισηγήσεις και τα επιδημιολογικά δεδομένα.

Δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι το διακύβευμα είναι η διαφύλαξη της ζωής και της υγείας. Η ύπουλη αυτή απειλή δεν διαχωρίζει ηλικίες. Η εφαρμογή των μέτρων αποτελεί το απόλυτο καθημερινό στοίχημα ζωής.

Η εικόνα παρουσιάζει μία σχετικά σταθεροποίηση. Κάποιες περιοχές ίσως σημεία βελτίωσης. Στη Βόρεια Ελλάδα, ωστόσο, δεν έχουμε τα αποτελέσματα που θέλουμε. Η πιστή εφαρμογή των μέτρων επηρεάζει τη λειτουργία του συστήματος και την αποτελεσματικότητα των μέτρων.

Δεν είναι στιγμή για τις όποιες εκπτώσεις των μέτρων. Πρέπει να τηρούμε απαρέγκλητα τα μέτρα. Να ευχαριστήσουμε τους πολίτες που τηρούν τα μέτρα, μένουν σπίτι και βγαίνουν μόνο για τα απαραίτητα».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο κ. Χαρδαλιάς απέφυγε να δώσει ημερομηνία ή σχέδιο για την άρση του lockdown στη χώρα, τονίζοντας ότι οι αποφάσεις θα ληφθούν σύμφωνα με τις εισηγήσεις των ειδικών και τα δεδομένα που θα έχουν στα χέρια τους.

Απαντώντας σε ερώτηση για τα ποσοστά «ορφανής» ιχνηλάτισης, είπε:

«Έχουμε κάνει 190 προσλήψεις στην ιχνηλάτιση και θα προσληφθούν άλλοι 190. Δεν ισχύει ότι υπάρχουν ορφανά κρούσματα άνω του 80%, όπως ειπώθηκε και στη Βουλή. Το 92,3% των κρουσμάτων ιχνηλατείται επαρκώς.

Δεν ξέρω αν θα ήταν χρήσιμοι 3.000 ιχνηλάτες, ή που στηρίζεται η έκθεση του CDC. Η ιχνηλάτιση είναι τα τείχη που σηκώνουμε για να προστατεύσουμε το σύστημα Υγείας».

Νωρίτερα, η Βάνα Παπαευαγγέλου είχε αναφερθεί σε απόλυτους αριθμούς των κρουσμάτων, αλλά και στο ποσοστό πληρότητας των ΜΕΘ. Από την αναφορά της, αποδεικνύεται η πίεση που δέχεται το σύστημα Υγείας και κάθε ένα νοσοκομείο ξεχωριστά, καθώς παραμένει πολύ υψηλός ο αριθμός εισαγωγών των περιπτώσεων Covid-19:

«Σήμερα έχουμε 1.388 κρούσματα, συνολικά 549 διασωληνωμένους σε ΜΕΘ και 84 θανάτους. Συνολικά σε όλη τη χώρα, 4.400 νοσηλεύονται στα νοσοκομεία. Οι ΜΕΘ σε όλη τη χώρα παρουσιάζουν 86% πληρότητα. Στην Αττική, οι ΜΕΘ έχουν 81% πληρότητα και στη Βόρεια Ελλάδα 99%».

Ο Γκίκας Μαγιορκίνης από την πλευρά αναφέρθηκε μεταξύ άλλων στις ηλικίες που έχουν τη μεγαλύτερη επίπτωση από την πανδημία στη χώρα και αυτές δεν είναι άλλες από την ομάδα 40 με 65 και από τους άνω των 65 ετών.

Πρόσθεσε δε, ότι «η κατάσταση είναι εξαιρετικά κρίσιμη. Η διασπορά είναι ευρύτατη. Ανά πάσα στιγμή μπορεί να εξαπλωθεί, σε οποιοδήποτε σημείο».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Σε κυκλοφορία το ψηφιακό ευρώ έως το 2029 ‑ Τι είναι και πώς θα λειτουργεί

E-Daily 2.TopNews 23.06.2026
Το ψηφιακό ευρώ αποτελεί ένα από τα μέτρα που προωθούνται για την ενίσχυση της στρατηγικής αυτονομίας της Ευρώπης

Τραγωδία στη Μυτιλήνη: Κατέληξε 36χρονη γιατρός μετά από επιπλοκές στον τοκετό

E-Daily 2.TopNews 23.06.2026
Η τραγική είδηση σκόρπισε τη θλίψη στο νησί

Αποκαλυπτική η βαλλιστική για το μακελειό στα Βορίζια: 124 κάλυκες, 13 όπλα και το «ένοχο» 9άρι που συνδέει τρεις υποθέσεις

E-Daily 2.TopNews 23.06.2026
Στην έκθεση γίνεται λόγος για 76 κάλυκες καλάσνικοφ από τέσσερα διαφορετικά όπλα - Η βολίδα που αφαιρέθηκε από την σορό του 39χρονου Φανούρη Καργάκη δεν κατέστη δυνατό να συνδεθεί με κάποιο απ` αυτά τα τέσσερα συγκεκριμένα καλάσνικοφ

Έφταιγαν τα μπαλάκια στον Τσιτσιπά: Η έκρηξη του Έλληνα τενίστα στην πρεμιέρα του στη Μαγιόρκα, βίντεο

E-Daily 3.Left 23.06.2026
Ο Έλληνας πρωταθλητής ηττήθηκε και αποκλείστηκε από τον Περουβιανό, Ιγνάσιο Μπούσε με 2-0 σετ στο τουρνουά της Μαγιόρκα

Τι κάνουν στην Κύπρο με τους τόνους λαγοκέφαλου που πιάνουν κάθε χρόνο

E-Daily 2.TopNews 23.06.2026
Η διαδικασία αυτή έχει οδηγήσει στην εξολόθρευση τεράστιων πληθυσμών λαγοκέφαλου από τις κυπριακές θάλασσες

Ανατριχιαστική υπόθεση στην Ουγγαρία: Συνελήφθη 30χρονος νοσοκόμος, ο οποίος συνέλεγε ανθρώπινα μέλη από νοσοκομείο και νεκροταφεία

E-Daily 2.TopNews 23.06.2026
Οι αρχές ερευνούν τη μακάβρια συλλογή λειψάνων που βρέθηκε στο σπίτι και τον χώρο εργασίας του - Δείτε βίντεο

Αθώα η Παναγιώτα Βλαντή στη μήνυση του Γιώργου Κιμούλη: «Δεν κατασκεύασα κανένα γεγονός», είπε

E-Daily 3.Left 23.06.2026
Με καταθέσεις Δώρας Χρυσικού και παρουσία Ζέτας Δούκα η δίκη της Παναγιώτας Βλαντή με τον Γιώργο Κιμούλη

Πριν το απόλυτο σοκ στο NBA με τη μεταγραφή στους Χιτ, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο συγκίνησε το πανελλήνιο

E-Daily 3.Left 23.06.2026
Το γεύμα αγάπης που μοιράστηκε σε πάνω από 200 ανθρώπους, ανάμεσά τους και παλιοί γνώριμοι του Γιάννη από τα Σεπόλια

Φρίκη στη Βρετανία: Κοριτσάκι μόλις 2 ετών ξεψύχησε μετά από σωματική και σeξουαλική κακοποίηση που υπέστη από τη μητέρα της και τον σύντροφό της

E-Daily 2.TopNews 23.06.2026
Η άτυχη Ίζαμπελ έφερε 21 κατάγματα στο κορμάκι της μετά από συνεχή σωματική κακοποίηση ενώ σε επικοινωνία με τη γιαγιά του παιδιού η μάνα του άφηνε υπονοούμενα ότι ο σύντροφός της είναι παιδεραστής

Έφηβη στην Ολλανδία μαχαίρωσε μέχρι θανάτου τους γονείς της και μοιράστηκε τις φωτογραφίες με συμμαθητές της

E-Daily 2.TopNews 23.06.2026
Πληροφορίες από τοπικά μέσα ότι η ανήλικη φέρεται να αυτοπροσδιοριζόταν ως σκύλος

Ποια σχολεία συγχωνεύονται και ποια καταργούνται από το υπουργείο Παιδείας

E-Daily 2.TopNews 23.06.2026
Το υπουργείο Παιδείας ανακοίνωσε τον στρατηγικό σχεδιασμό για το σχολικό έτος 2026-2027, με ιδρύσεις, συγχωνεύσεις και ενίσχυση της Ειδικής Αγωγής.

Βλαντίμιρ Πούτιν: Είμαστε έτοιμοι για ειρηνευτικές συνομιλίες με την Ουκρανία ‑ Ο όρος που έθεσε

E-Daily 2.TopNews 23.06.2026
Ο Ρώσος πρόεδρος επανέφερε στο τραπέζι τις συμφωνίες που είχαν συζητηθεί στην Κωνσταντινούπολη, υποστηρίζοντας ότι το Κίεβο τις είχε αποδεχθεί.