E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Κικίλιας: Φαίνεται επιπέδωση στην Θεσσαλονίκη

Αν δεν πέσουν τα κρούσματα δεν μπορεί να ανοίξει η αγορά

Δημοσίευση 23/11/2020 | 17:38

Κικίλιας: Φαίνεται επιπέδωση στην Θεσσαλονίκη

«Τις τελευταίες 3 μέρες φαίνεται στην Θεσσαλονίκη να υπάρχει μια επιπέδωση», είπε ξεκινώντας ο υπουργός Υγείας κ. Βασίλης Κικίλιας αναφερόμενος στην κατάσταση στην Βόρεια Ελλάδα. Είπε ακόμα ότι «Σε ότι αφορά τις νοσηλείες μιλάμε για μια τεράστια μάχη που δίνεται και ακόμα το σύστημα υγείας στην βόρεια Ελλάδα αντέχει».

Ερωτηθείς για την κραυγή απόγνωσης των γιατρών και των νοσηλευτών είπε: «Το υπουργείο Υγείας προσέλαβε στο ΕΣΥ επικουρικά 7.000 υγειονομικούς. Από αυτούς οι 4.000 νοσηλευτές θα μείνουν για πάντα στο ΕΣΥ. Ο κ. Κικίλιας είπε ακόμα ότι σε σχέση με άλλες χώρες είμαστε καλύτερα. Ωστόσο τόνισε αναφερόμενος στους νεκρούς ότι είναι απότοκο της πανδημίας και όχι του ΕΣΥ. Κάποιοι θέλουν να κάνουν τους σχολιαστές των τριών λεπτών και κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν ότι μιλάμε για πανδημία. Μακάρι να μην είχαμε ούτε έναν νεκρό», είπε.

Στο ερώτημα αν αργήσαμε να πάρουμε τα μέτρα στο δεύτερο κύμα, ο υπουργός Υγείας είπε: «Λέγαμε ότι οι χώρες που είχαν ένα καλύτερο πρώτο κύμα αντιμετώπισης της πανδημίας ενδεχομένως να έχουν ένα πιο σκληρό δεύτερο κύμα. Δεν φτάνει κανένα σύστημα υγείας καμιάς χώρας γιατί ο ιός έχει διασπαρεί στην κοινότητα».

Ερωτηθείς πως θα φτάσουμε σε άρση έστω και μερική του lockdown με γεμάτα νοσοκομεία και το ΕΣΥ στα όριά του, ο κ. Κικίλιας είπε ότι «με βάση τα δεδομένα τα επιδημιολογικά είναι αυταπόδεικτο ότι δεν μπορούμε να ανοίξουμε την 1η Δεκεμβρίου. Ότι είναι να γίνει θα αποφασιστεί και με βάση την διασπορά στην κοινότητα και τις αντοχές του ΕΣΥ. Όλα συνυπολογίζονται. Είναι ανεδαφική η κουβέντα για το πότε θα ανοίξουμε. Πρέπει να πέσουν τα κρούσματα και να πάρει ανάσα το ΕΣΥ. Αυτά θα δώσουν την ανάσα για να επανέλθουμε στην όποια κανονικότητα».

Για τα εμβόλια, είπε ότι θα έχουμε όταν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί της ΕΕ και των ΗΠΑ θα τα εγκρίνουν με ασφάλεια.

Όταν θα «δουν» τα εμβόλια οι Γάλλοι και οι Γερμανοί θα τα δουν ταυτόχρονα και οι Έλληνες. Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί και με πίστη ότι θα επανέλθουμε σε μια κανονικότητα.

Σε όσους αμφισβητούν το εμβόλιο είπε το γεγονός ότι έχουν σταματήσει τόσες φορές οι έρευνες δείχνει πόσο τηρούνται τα πρωτόκολλα ασφαλείας. «Εγώ θα πάω πρώτος να κάνω το εμβόλιο», είπε χαρακτηριστικά.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ιστορική πτήση στο διάστημα: Γυναίκα ταξίδεψε με αναπηρικό αμαξίδιο σε πύραυλο του Τζεφ Μπέζος

Κόσμος Χτες
Η απογείωση έγινε από το δυτικό Τέξας, με τη Μικαέλα Μπέντχαους, Γερμανίδα μηχανικό αεροδιαστημικής που έμεινε παραπληγική έπειτα από ατύχημα, να επιβαίνει σε πύραυλο της Blue Origin, της διαστημικής εταιρείας του Τζεφ Μπέζος

Guardian για την υπόθεση Έπσταϊν: «Θάψιμο της υπόθεσης Έπσταϊν με δόσεις» – «Πώς θόλωσαν τις σχέσεις με τον Τραμπ»

Κόσμος Χτες
Επιλεκτικές αποκαλύψεις και νέος γύρος πολιτικής σύγκρουσης στις ΗΠΑ

Γιορτές στα μπλόκα με ανοιχτά διόδια – Με δικογραφία απαντά η κυβέρνηση

Ελλάδα Χτες
Συνεχίζονται οι αγροτικές κινητοποιήσεις με ανοιχτά διόδια για τις γιορτές, ενώ η κυβέρνηση απαντά με εισαγγελικές παρεμβάσεις και δικογραφίες, εν μέσω κλιμάκωσης της έντασης σε Ελλάδα και Ευρώπη

Ρωσικό drone στην Τουρκία

Κόσμος Χτες
Ρωσικό drone συνετρίβη στο Μπαλικεσίρ

Κραυγή αγωνίας από εμπόρους, ξενοδόχους και εστίαση για την τεράστια ζημιά από τα αγροτικά μπλόκα

Ελλάδα Χτες
Έντονη ανησυχία και δυσαρέσκεια για τις απανωτές ακυρώσεις και κάλεσμα προς τους αγρότες να προσέλθουν σε διάλογο και να ανοίξουν τους δρόμους

Βασάνιζαν όσους δεν υπάκουαν εντολές, συλλήψεις για διακίνηση κοκαΐνης σε σχολεία της Αττικής

Ελλάδα Χτες
Δείτε βίντεο από την επιχείρηση της ΕΛΑΣ - Ανάμεσα στους συλληφθέντες είναι και έξι ανήλικοι

Θεσσαλονίκη: Ανήλικος που είχε εξαφανιστεί βρέθηκε σε σπίτι Τούρκων

Ελλάδα Χτες
Στο σπίτι των Τούρκων βρέθηκε μικροποσότητα ναρκωτικών - Συνολικά, προσήχθησαν τέσσερα άτομα

Έφυγε από τη ζωή η τραγουδίστρια Κλαούντια Ντελμέρ, έδωσε για ένα χρόνο σκληρή μάχη με τον καρκίνο στο πάγκρεας

Ελλάδα Χτες
Ήταν μητέρα τεσσάρων παιδιών και ζούσε στη Μεσσηνία – Πώς περιέγραφε η ίδια τη μάχη της με την ασθένεια - Η συνεργασία της με τον Μίμη Πλέσσα και η αγάπη της για την Ελλάδα

Ο Σπανούλης ήταν μόνος του στη συνέντευξη Τύπου της Μονακο: «Καλησπέρα στον κανέναν», δείτε βίντεο

Αθλητικά Νέα Χτες
Με χιούμορ αντιμετώπισε ο Έλληνας τεχνικός το γεγονός ότι δεν υπήρχε ούτε ένας δημοσιογράφος στη συνέντευξη Τύπου μετά το Μονακό – Μπάγερν

Σεισμός 2 Ρίχτερ στη Νέα Φιλαδέλφεια

Ελλάδα Χτες
O σεισμός έγινε αισθητός στην Αττική

Έξαρση ιώσεων στις γιορτές με ιδιαίτερα μεταδοτική υποπαραλλαγή της γρίπης Α

Ελλάδα Χτες
Ανοσοκατεσταλμένοι και ηλικιωμένοι αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο - Τα μέτρα προστασίας

Χανιά: Η αποκάλυψη της σπιτονοικοκυράς του 33χρονου ‑ «Πήγαινε σε ένα καφέ για διάβασμα»

Ελλάδα Χτες
Η αποκάλυψη της σπιτονοικοκυράς του 33χρονου αγνοουμένου γιατρού