E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Κικίλιας: Φαίνεται επιπέδωση στην Θεσσαλονίκη

Αν δεν πέσουν τα κρούσματα δεν μπορεί να ανοίξει η αγορά

Δημοσίευση 23/11/2020 | 17:38

Κικίλιας: Φαίνεται επιπέδωση στην Θεσσαλονίκη

«Τις τελευταίες 3 μέρες φαίνεται στην Θεσσαλονίκη να υπάρχει μια επιπέδωση», είπε ξεκινώντας ο υπουργός Υγείας κ. Βασίλης Κικίλιας αναφερόμενος στην κατάσταση στην Βόρεια Ελλάδα. Είπε ακόμα ότι «Σε ότι αφορά τις νοσηλείες μιλάμε για μια τεράστια μάχη που δίνεται και ακόμα το σύστημα υγείας στην βόρεια Ελλάδα αντέχει».

Ερωτηθείς για την κραυγή απόγνωσης των γιατρών και των νοσηλευτών είπε: «Το υπουργείο Υγείας προσέλαβε στο ΕΣΥ επικουρικά 7.000 υγειονομικούς. Από αυτούς οι 4.000 νοσηλευτές θα μείνουν για πάντα στο ΕΣΥ. Ο κ. Κικίλιας είπε ακόμα ότι σε σχέση με άλλες χώρες είμαστε καλύτερα. Ωστόσο τόνισε αναφερόμενος στους νεκρούς ότι είναι απότοκο της πανδημίας και όχι του ΕΣΥ. Κάποιοι θέλουν να κάνουν τους σχολιαστές των τριών λεπτών και κάνουν ότι δεν καταλαβαίνουν ότι μιλάμε για πανδημία. Μακάρι να μην είχαμε ούτε έναν νεκρό», είπε.

Στο ερώτημα αν αργήσαμε να πάρουμε τα μέτρα στο δεύτερο κύμα, ο υπουργός Υγείας είπε: «Λέγαμε ότι οι χώρες που είχαν ένα καλύτερο πρώτο κύμα αντιμετώπισης της πανδημίας ενδεχομένως να έχουν ένα πιο σκληρό δεύτερο κύμα. Δεν φτάνει κανένα σύστημα υγείας καμιάς χώρας γιατί ο ιός έχει διασπαρεί στην κοινότητα».

Ερωτηθείς πως θα φτάσουμε σε άρση έστω και μερική του lockdown με γεμάτα νοσοκομεία και το ΕΣΥ στα όριά του, ο κ. Κικίλιας είπε ότι «με βάση τα δεδομένα τα επιδημιολογικά είναι αυταπόδεικτο ότι δεν μπορούμε να ανοίξουμε την 1η Δεκεμβρίου. Ότι είναι να γίνει θα αποφασιστεί και με βάση την διασπορά στην κοινότητα και τις αντοχές του ΕΣΥ. Όλα συνυπολογίζονται. Είναι ανεδαφική η κουβέντα για το πότε θα ανοίξουμε. Πρέπει να πέσουν τα κρούσματα και να πάρει ανάσα το ΕΣΥ. Αυτά θα δώσουν την ανάσα για να επανέλθουμε στην όποια κανονικότητα».

Για τα εμβόλια, είπε ότι θα έχουμε όταν οι ελεγκτικοί μηχανισμοί της ΕΕ και των ΗΠΑ θα τα εγκρίνουν με ασφάλεια.

Όταν θα «δουν» τα εμβόλια οι Γάλλοι και οι Γερμανοί θα τα δουν ταυτόχρονα και οι Έλληνες. Πρέπει να είμαστε πολύ προσεκτικοί και με πίστη ότι θα επανέλθουμε σε μια κανονικότητα.

Σε όσους αμφισβητούν το εμβόλιο είπε το γεγονός ότι έχουν σταματήσει τόσες φορές οι έρευνες δείχνει πόσο τηρούνται τα πρωτόκολλα ασφαλείας. «Εγώ θα πάω πρώτος να κάνω το εμβόλιο», είπε χαρακτηριστικά.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

86χρονη έχασε 180.000 ευρώ σε τηλεφωνική απάτη, της είπαν ότι πρόκειται να αλλάξει νόμισμα η χώρα

E-Daily 2.TopNews 27.06.2026
Οι δράστες την κράτησαν στο τηλέφωνο για αρκετή ώρα, πείθοντάς την ότι επρόκειτο για απολύτως νόμιμη και επείγουσα διαδικασία

Πολωνία: Κεραυνός «χτυπά» το εμβληματικό συντριβάνι του Βρότσλαβ – Βίντεο

E-Daily 3.Left 27.06.2026
Από τον κεραυνό προκλήθηκαν σοβαρές ζημιές στο σύστημα φωτισμού, με τις παραστάσεις να αναστέλλονται

Χειρουργικό θαύμα για δίδυμα αγόρια που άκουσαν τη φωνή της μητέρας τους για πρώτη φορά

E-Daily 3.Left 27.06.2026
Σε μια πρωτοποριακή ταυτόχρονη επέμβαση 8 ωρών, δύο κωφά πρόωρα βρέφη απέκτησαν κοχλιακά εμφυτεύματα, αλλάζοντας για πάντα τη ζωή τους

Σταυρούλα Λεβεντάκη: Η ιατροδικαστική ανατρέπει τα πάντα

E-Daily 2.TopNews 27.06.2026
Μεταθανάτιες οι μαχαιριές στο σώμα της

Καβάλα: Κατέρρευσαν ναυαγοσωστικοί πύργοι λόγω κακοκαιρίας, τραυματίστηκε 21χρονη ναυαγοσώστρια

E-Daily 2.TopNews 27.06.2026
Οι ισχυροί άνεμοι προκάλεσαν εκτεταμένες ζημιές και πτώσεις πύργων σε τέσσερις γνωστές παραλίες της περιοχής

Δράμα στα συντρίμμια της Βενεζουέλας: «Έδωσες τη δική σου ζωή για την κόρη μας», γράφει ποδοσφαιριστής για τη σύζυγό του

E-Daily 2.TopNews 27.06.2026
Ανάμεσα στα θύματα δύο ποδοσφαιριστές και η μητέρα πρώην Μις Βενεζουέλα

Προς ενοικίαση το 75% των εξοχικών στην Ελλάδα: Ένας στους δύο τουρίστες μένει στα... «σπίτια» μας

E-Daily 2.TopNews 27.06.2026
Πάνω από 400.000 από τις 626.000 εξοχικές κατοικίες στην Ελλάδα χρησιμοποιούνται για τουριστική μίσθωση

Σεισμός στη Βενεζουέλα: Οργή για την περιορισμένη βοήθεια

E-Daily 2.TopNews 27.06.2026
Τουλάχιστον 920 νεκροί και περισσότεροι από 50.000 αγνοούμενοι: ο απολογισμός του διπλού σεισμού στη Βενεζουέλα αυξάνεται ώρα με την ώρα και μαζί του

Νέος δασμός στις online αγορές: Πότε πληρώνετε 3, 6 ή 9 ευρώ επιπλέον

E-Daily 2.TopNews 27.06.2026
Έρχεται νέος καπέλο-δασμός 3ευρώ ανά είδος για online αγορές εκτός ΕΕ έως 150 ευρώ. Μάθετε πώς θα υπολογίζεται και τι ισχύει για τις επιστροφές.

Μουντιάλ 2026: Πρόκριση‑θρίλερ για Αίγυπτο, πεντάρα Βελγίου και κορυφή για Γαλλία‑Ισπανία

Αθλητικά Νέα 27.06.2026
Η Αίγυπτος πέρασε στους «32» μετά το θρίλερ με το Ιράν, ενώ Βέλγιο, Ισπανία, Γαλλία και Πράσινο Ακρωτήρι πανηγύρισαν μεγάλες προκρίσεις στο Μουντιάλ 2026.

Απίστευτος καβγάς για μια ξαπλώστρα σε ξενοδοχείο στην Ισπανία ‑ 13χρονη τραυματίστηκε σοβαρά

E-Daily 2.TopNews 27.06.2026
Θύμα της συμπλοκής μια ανήλικη Βρετανίδα, που μεταφέρθηκε αιμόφυρτη στο νοσοκομείο