E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Προς παράταση τα τέλη κυκλοφορίας

Κατάθεση πινακίδων από το σπίτι

Δημοσίευση 23/11/2020 | 10:35

Προς παράταση τα τέλη κυκλοφορίας

Όλα δείχνουν δυο μήνες παράταση για τα τέλη κυκλοφορίας, αλλά οι οριστικές αποφάσεις αναμένονται το πρώτο 10ημερο του Δεκεμβρίου. Τέλος οι ουρές στην εφορία για την κατάθεση πινακίδων. Η διαδικασία θα γίνεται από το σπίτι και τα πρόστιμα για τους παραβάτες φτάνουν έως και την αφαίρεση της άδειας κυκλοφορίας.

Τα τέλη κυκλοφορίας ήδη έχουν αναρτηθεί στο Taxis και οι ιδιοκτήτες θα πρέπει, εάν δεν δοθεί παράταση, να τα εξοφλήσουν μέχρι το τέλος του έτους. Βέβαια όλες οι ενδείξεις οδηγούν στο συμπέρασμα ότι τελικά θα δοθεί παράταση τουλάχιστον δύο μηνών, αλλά κάτι δεδομένο δεν έχει υπάρξει, κάτι που εκτός απροόπτου θα συμβεί το τελευταίο 10ήμερο του Δεκεμβρίου.

Και επειδή δεν υπάρχουν διαφοροποιήσεις σε σχέση με πέρυσι, το μόνο καινούργιο είναι ότι πλέον όσοι θέλουν να καταθέσουν τις πινακίδες και να ακινητοποιήσουν τα οχήματά τους για να μην πληρώσουν τέλη κυκλοφορίας, πλέον θα μπορούν να το πράξουν με ένα απλό κλικ από τον υπολογιστή τους. Εν τοις πράγμασι δεν θα τις καταθέτουν, αλλά θα τις κρατούν στο σπίτι τους. Στην περίπτωση μάλιστα κάποιοι θα θελήσουν να κυκλοφορήσουν παράνομα το όχημά τους, τα πρόστιμα θα είναι εξοντωτικά.

Και εκτιμάται ότι εφέτος λόγω της οικονομικής κρίσης, θα είναι περισσότεροι εκείνοι που θα επιλέξουν να καταθέσουν τις πινακίδες του αυτοκινήτου τους, έτσι ώστε μπορέσουν να τα καταφέρουν οικονομικά.

Πινακίδες στο σπίτι και τσουχτερά πρόστιμα για τους παραβάτες

Σύμφωνα με τα όσα είπε χθες (22.11.2020) ο υπουργός Επικρατείας και Ψηφιακής Διακυβέρνησης Κυριάκος Πιερρακάκης, πρόκειται για μια ιδέα που είχε ο επικεφαλής της ΑΑΔΕ, Γιώργος Πιτσιλής αλλά και το υπουργείο Οικονομικών, την οποία το υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης την υιοθέτησε.

Μέσα στις επόμενες ημέρες αναμένεται να κατατεθεί στη Βουλή η νομοθετική διάταξη που θα μετατρέπει σε ψηφιακή τη διαδικασία κατάθεσης των πινακίδων κυκλοφορίας. Σε μια ηλεκτρονική πλατφόρμα που ετοιμάζει η ΑΑΔΕ οι ιδιοκτήτες οχημάτων θα υποβάλουν την αίτηση ακινησίας του οχήματος τους επισυνάπτοντας ηλεκτρονικά όλα τα στοιχεία (άδεια κυκλοφορίας, κυριότητα (πράξη εξόφλησης) εάν ο πωλητής χρωστούσε το αυτοκίνητο (το είχε αγοράσει με δόσεις), αστυνομική ταυτότητα ή διαβατήριο.

Ο κάτοχος του οχήματος δεν θα στέλνει τις πινακίδες στην Εφορία του αλλά θα τις κρατάει στο σπίτι του. Όσοι σκεφτούν να παραβιάσουν το σύστημα υποβάλλοντας ηλεκτρονική αίτηση ακινησίας και μετά συνεχίσουν να κυκλοφορούν κανονικά τότε θα βρεθούν αντιμέτωποι με μεγάλες καμπάνες.

Σύμφωνα με πληροφορίες η νέα ρύθμιση που ετοιμάζει το υπουργείο Οικονομικών προβλέπει πρόστιμα πάνω από 3.000 ευρώ. Εάν ο κάτοχος του οχήματος εντοπιστεί για δεύτερη φορά να έχει παραβιάσει το σύστημα και να κυκλοφορεί στους ελληνικούς δρόμους ενώ έχει υποβάλλει αίτηση ακινησίας του αυτοκινήτου του τότε τα πρόστιμα είναι εξοντωτικά και θα προβλέπεται ακόμα και αφαίρεση της άδειας κυκλοφορίας και του διπλώματος οδήγησης.

Με την ηλεκτρονική ακινησία, το υπουργείο Οικονομικών εκτιμά ότι θα απαλλάξει τις εφορίες από τις χιλιάδες επισκέψεις πολιτών εν μέσω μάλιστα της πανδημίας.

Με την υποβολή δηλώσεων «ακινησίας» και την «κατάθεση» των πινακίδων:

  • Όσοι φορολογούμενοι κατέχουν Ι.Χ. αυτοκίνητα με κινητήρες μέχρι 1.928 κυβικά εκατοστά θα απαλλαγούν από τα τέλη κυκλοφορίας του έτους 2021.
  • Όσοι φορολογούμενοι κατέχουν Ι.Χ. αυτοκίνητα κυβισμού άνω των 1.928 κυβικών εκατοστών θα απαλλαγούν από την πληρωμή των τελών κυκλοφορίας του έτους 2021 και δεν θα πληρώσουν καθόλου φόρο πολυτελούς διαβίωσης γλιτώνοντας ποσά που κυμαίνονται από 287 έως και πάνω από 4.000 ευρώ.
  • Οι κάτοχοι Ι.Χ. αυτοκινήτων, ανεξαρτήτως κυβισμού, θα γλιτώσουν από την εφαρμογή των τεκμηρίων διαβίωσης για το έτος 2021. Στις δηλώσεις φορολογίας εισοδήματος που θα υποβάλουν το 2022 δεν θα υπολογιστούν τεκμήρια διαβίωσης για τα Ι.Χ. αυτοκίνητά τους.
  • Σημειώστε ότι η κατάθεση των πινακίδων δεν συνιστά οριστική απόσυρση του αυτοκινήτου, αλλά απλή ακινησία.
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Δεν έχει ασκηθεί δίωξη στον αγροτοσυνδικαλιστή, η έρευνα βρίσκεται στο στάδιο προκαταρκτικής εξέτασης

Ελλάδα Χτες
Η σπουδή ενοχοποίησης του Κώστα Ανεστίδη για δύο κακουργήματα, ενώ η έρευνα βρίσκεται ακόμη σε στάδιο προκαταρκτικής εξέτασης μάλλον δικαιώνει όσους μιλούν για προφανή σκοπιμότητα ανάδειξης του θέματος, εις βάρος των αγροτικών κινητοποιήσεων.

Τέμπη: «Δεν τρομοκρατούμαστε, δε σταματάμε»: Ανακοίνωση‑καταπέλτης από τον Σύλλογο Συγγενών για τον έλεγχο του ΣΔΟΕ

Ελλάδα Χτες
«Η σημειολογία της συγκυρίας αποδεικνύει για άλλη μια φορά ότι απέναντί μας έχουμε ένα εχθρικό κράτος».

Ανοιξαν οι αγρότες τις σήραγγες στα Τέμπη, η Τροχαία εκτρέπει τα ΙΧ – Οι επόμενες κινήσεις τους

Ελλάδα Χτες
«Δεν απαντάνε στα αιτήματά μας και γι` αυτό αναμένουμε όπως βλέπετε μαχητικά, δυναμικά και συνεχίζουμε τον αγώνα».

Ανεστίδης: Δεν έχουν δεσμευτεί τα χρήματά μου – Έδειξε on κάμερα αποδεικτικά ανάληψης από τράπεζα

Ελλάδα Χτες
Ο Κώστας Ανεστίδης καταγγέλλει επίσης ότι δεχόταν τηλεφωνήματα από το Μαξίμου ώστε να βρεθεί μία δίαυλος επικοινωνίας για να υποχωρήσουν τα μπλόκα

Λαμία: Ανδρας κλειδώθηκε στο σπίτι του και άνοιξε φιάλη υγραερίου

Ελλάδα Χτες
Εκκενώθηκαν τα κοντινά διαμερίσματα, ενώ η αστυνομία προσπαθεί να επικοινωνήσει μαζί του.

Απολύθηκε ο Στέφανος Παπαδόπουλος, που έκανε μήνυση στον Γιώργο Μαζωνάκη, από το νυχτερινό κέντρο που εργαζόταν

Ελλάδα Χτες
«Νομίζω ότι κάποιοι τον βάλανε να τα πει, πήγε να κάνει κακό στο μαγαζί» υποστηρίζει ο επιχειρηματίας που τον απέλυσε

Από την τραγωδία στις σαμπάνιες: Χωριό στην Ισπανία που καταστράφηκε από τις πυρκαγιές κέρδισε 468 εκατ. ευρώ στο λαχείο

Κόσμος Χτες
Το χριστουγεννιάτικο λαχείο El Gordo μοιράζει εκατοντάδες εκατομμύρια – Πιστεύουν ότι αν το αγοράσει τόπος που υπέστη συμφορά θα είναι κερδοφόρο, γιατί την ατυχία ακολουθεί η καλή τύχη

«Παιδί μου, σου είπα ψέματα»: Σπαρακτική επιστολή εκπαιδευτικού για τα παιδιά που θα περάσουν τα Χριστούγεννα μόνα τους στο νοσοκομείο

Ελλάδα Χτες
«Θυμάμαι μόνο που σου έκανα παρατήρηση γιατί χοροπηδούσες λάθος στην πρόβα. «Χοροπηδούσες λάθος» τι οξύμωρο!»

Πέθανε ο τραγουδιστής του «Driving Home for Christmas» Chris Rea

Κόσμος Χτες
Η χαρακτηριστική βραχνή φωνή του και το παίξιμό του στην κιθάρα έχουν μείνει αξέχαστα σε τραγούδια

Δεκάδες σκελετοί ανακαλύφθηκαν σε μεσαιωνικό νεκροταφείο εκτελεσμένων εγκληματιών της Αγγλίας

Κόσμος Χτες
Αρκετοί σκελετοί βρέθηκαν με τα χέρια δεμένα πίσω από την πλάτη

Κινδυνεύουν οι τάρανδοι του Αγιου Βασίλη;

Κόσμος Χτες
Οι λύκοι αποτελούν μεγάλο κίνδυνο για τους ταράνδους της Φινλανδίας και πλήττουν τα κοπάδια των ντόπιων

Παναθηναϊκός: Το βίντεο από την εγκατάσταση της πρώτης κερκίδας του γηπέδου στον Βοτανικό

Αθλητικά Νέα Χτες
Το νέο γήπεδο του Παναθηναϊκού αρχίζει να παίρνει σιγά, σιγά σάρκα και οστά