E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Καμίνια: Το κίνητρο της φονικής συμπλοκής ‑ Προσαγωγές από ΕΛ.ΑΣ.

Ποιο είναι το κύριο σενάριο που εξετάζουν οι Αρχές

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 21/11/2020 | 08:22

Καμίνια: Το κίνητρο της φονικής συμπλοκής ‑ Προσαγωγές από ΕΛ.ΑΣ.

Παράνομες οικονομικές δοσοληψίες εκτιμούν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας ότι βρίσκονται πίσω από τη φονική συμπλοκή σε διαμέρισμα της οδού Αγίων Αναργύρων 49 στα Καμίνια, χθες Παρασκευή (20/11)

Επρόκειτο για μια καταδρομική επίθεση με ρόπαλα και μαχαίρια σε σπίτι όπου ζούσαν τρεις άντρες πακιστανικής καταγωγής. Ο ένας άντρας τραυματίστηκε θανάσιμα από μαχαίρι, ο δεύτερος τραυματίστηκε σοβαρά από αιχμηρό αντικείμενο και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο Τζάνειο Νοσοκομείο και ο τρίτος ξυλοκοπήθηκε.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, οι δράστες είναι επίσης πακιστανικής καταγωγής και φέρονται να είχαν οικονομικές δοσοληψίες με κάποια από τα θύματα. Το πιθανότερο σενάριο των Αρχών είναι οι ροπαλοφόροι να πραγματοποίησαν την καταδρομική επίθεση ως «απάντηση» σε μεταξύ τους συναλλαγή που «χάλασε». Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι πίσω από την επίθεση μπορεί να βρίσκεται κάποιο «χρέος».

Οι συναλλαγές αφορούσαν, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της ΕΛ.ΑΣ., είτε σε διακίνηση τσιγάρων και ναρκωτικών, είτε σε διακίνηση κινητών τηλεφώνων. Οι δράστες εκτιμάται ότι ανήκουν σε κύκλωμα που λυμαίνεται περιοχές του Πειραιά.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν συγκεντρώσει, πίσω από την ομάδα των μαχαιροβγαλτών, κρύβεται ένας Πακιστανός που όλοι τον γνωρίζουν και τον τρέμουν, καθώς δεν διστάζει να «καθαρίσει» με αίμα όλα τα εμπόδια που βρίσκονται μπροστά του. 

Οι εκπαιδευμένοι άνδρες της ΟΠΚΕ, με τη φωτογραφία στα χέρια, τον αναζητούν στα περίεργα στέκια της Αθήνας σε μια προσπάθεια να τον βάλουν στο χέρι, ενώ παράλληλα αναζητούν και τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας του θανάτου, που μπούκαραν χθες το μεσημέρι στο διαμέρισμα της οδού Αγίων Ανάργυρων στα Καμίνια, έσφαξαν τον έναν Πακιστανό της αντίπαλης συμμορίας και τραυμάτισαν άλλους δύο ομοεθνείς του. Με οδηγό τη μαρτυρία του ενός θύματος που έδωσε στην Αστυνομία στοιχεία, αλλά και το βίντεο της φρίκης, οι αστυνομικοί σαρώνουν τα στέκια της Αθήνας, για να περάσουν χειροπέδες και στους υπολοίπους της ομάδας. 

Αργά το βράδυ της Παρασκευής έγινε γνωστό ότι έγιναν και προσαγωγές από την ΕΛ.ΑΣ. για την υπόθεση. 

Χθες λίγη ώρα μετά το άγριο σκηνικό, οι ομάδες της ΟΠΚΕ σάρωσαν περιοχές του κέντρου και μετά από αξιοποίηση του δικτύου πληροφοριών, κατάφεραν να εντοπίσουν οικία οπού οι πληροφορίες έλεγαν ότι είχαν βρει καταφύγιο κάποιοι από τους δράστες.

Οι αστυνομικοί, αφού έθεσαν το χώρο υπό διακριτική επιτήρηση, λίγο αργότερα όταν είδαν τέσσερις Πακιστανούς να βγαίνουν, αναγνωρίσαν δυο από αυτούς ως τα άτομα που εμφανίζονται στο βίντεο να χτυπούν μέχρι θανάτου με ξύλα τον ομοεθνή τους.

Το ιστορικό της υπόθεσης

Η επίθεση έγινε το μεσημέρι της Παρασκευής (20/11). Οι τρεις Πακιστανοί είδαν ξαφνικά μπροστά τους ομάδα με ρόπαλα και μαχαίρια που τους αιφνιδίασε και άρχισε να τους μαχαιρώνει. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι οι δράστες εισέβαλαν ξαφνικά στο σπίτι και τραυμάτισαν θανάσιμα τον έναν από τους τρεις κατοίκους του διαμερίσματος, ενώ τραυμάτισαν σοβαρά τον δεύτερο, ο οποίος διακομίστηκε στο νοσοκομείο με τραύματα από αιχμηρό αντικείμενο σε διάφορα σημεία του σώματος. Η κατάσταση της υγείας του χαρακτηρίζεται κρίσιμη.

Ο τρίτος κάτοικος του σπιτιού δεν μαχαιρώθηκε αλλά ξυλοκοπήθηκε. Πρόκειται για έναν από τους βασικούς μάρτυρες που έχει στη διάθεσή της η Αστυνομία για τη διαλεύκανση της υπόθεσης. Ήδη οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Πειραιά διενεργούν έρευνα για τον εντοπισμό των δραστών, οι οποίοι έχουν αφήσει, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, πίσω τους ίχνη που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στη σύλληψή τους.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Eurovision 2026: Το BBC συνδέει το “Ferto” του Akyla με την οικονομική κρίση στην Ελλάδα

E-Daily 3.Left 09.05.2026
Διθυραμβικά σχόλια συνεχίζει να συγκεντρώνει η ελληνική συμμετοχή

Πάτρα: Συναγερμός για διασπορά φυματίωσης – Δεκάδες κρούσματα σε εργάτες γης από το Νεπάλ

E-Daily 2.TopNews 09.05.2026
«Δύσκολος πληθυσμός, κρύβονται και δεν συμμορφώνονται»

Ισόβια κάθειρξη στον δράστη της δολοφονίας 34χρονου έξω από κλαμπ στις Σέρρες το 2025

E-Daily 2.TopNews 09.05.2026
Το φονικό επεισόδιο ξεκίνησε έπειτα από καβγά

Χανταϊός στο κρουαζιερόπλοιο: Ανατροπή με το «σημείο μηδέν» ‑ Δεν μεταδόθηκε από χωματερή

E-Daily 2.TopNews 09.05.2026
Νέα δεδομένα για το «σημείο μηδέν» του χανταϊού

Ο ουρανός πάνω από την Αλάσκα τρελάθηκε, και ο δορυφόρος της NASA κατέγραψε κάθε δευτερόλεπτο

E-Daily 3.Left 09.05.2026
Δορυφόρος της NASA κατέγραψε μια εντυπωσιακή σειρά ατμοσφαιρικών φαινομένων πάνω από τον Κόλπο της Αλάσκας

Καταναλωτικά δάνεια: Πλαφόν στο κόστος και τέλος στις υπερβολικές χρεώσεις έως 100.000 ευρώ

E-Daily 2.TopNews 09.05.2026
Νέο πλαφόν σε καταναλωτικά δάνεια έως 100.000 ευρώ περιορίζει το κόστος αποπληρωμής, ενισχύει τη διαφάνεια και προστατεύει δανειολήπτες από υπερβολικές χρεώσεις, επιβάλλοντας σαφή όρια και ενημέρωση

Μαρινάκης για Τσίπρα: Περιφερόμενος κίνδυνος για τη χώρα, έκλεισε τις τράπεζες και τώρα θέλει να τις εξυγιάνει

Ελλάδα 09.05.2026
Νωρίτερα ο πρώην πρωθυπουργός είχε ζητήσει την επιβολή «πατριωτικής εισφοράς» σε τράπεζες και επιχειρήσεις

Drone στη Λευκάδα: Εξουδετερώθηκαν με ελεγχόμενη έκρηξη τα εκρηκτικά

E-Daily 2.TopNews 09.05.2026
Το θαλάσσιο drone εντόπισαν δύο ψαράδες στη θαλάσσια περιοχή της Βασιλικής

Νέος συναγερμός σε κρουαζιερόπλοιο: Πάνω από 100 ασθενείς από νοροϊό στην Καραϊβική

E-Daily 2.TopNews 09.05.2026
Το πλοίο αυτή τη στιγμή πλέει ανοιχτά των βόρειων ακτών της Δομινικανής Δημοκρατίας και έχει προγραμματιστεί να προσεγγίσει το Nassau, την πρωτεύουσα των Μπαχάμες

Απίστευτο περιστατικό στο αεροδρόμιο του Ντένβερ: Αεροπλάνο χτύπησε άνθρωπο που περπατούσε τον διάδρομο προσγείωσης

E-Daily 2.TopNews 09.05.2026
Η πτήση ακυρώθηκε καθώς αμέσως μετά πήρε φωτιά ο κινητήρας του αεροπλάνου και οι επιβάτες το εγκατέλειψαν χρησιμοποιώντας τις τσουλήθρες για προληπτικούς λόγους

Μήνυμα Πούτιν προς ΝΑΤΟ: «Η Ρωσία πάντα ήταν και θα είναι νικήτρια»

Κόσμος 09.05.2026
Οι δηλώσεις του Ρώσου προέδρου για την Ημέρα της Νίκης στην Κόκκινη Πλατεία