E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Καμίνια: Το κίνητρο της φονικής συμπλοκής ‑ Προσαγωγές από ΕΛ.ΑΣ.

Ποιο είναι το κύριο σενάριο που εξετάζουν οι Αρχές

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 21/11/2020 | 08:22

Καμίνια: Το κίνητρο της φονικής συμπλοκής ‑ Προσαγωγές από ΕΛ.ΑΣ.

Παράνομες οικονομικές δοσοληψίες εκτιμούν οι αστυνομικοί της Ασφάλειας ότι βρίσκονται πίσω από τη φονική συμπλοκή σε διαμέρισμα της οδού Αγίων Αναργύρων 49 στα Καμίνια, χθες Παρασκευή (20/11)

Επρόκειτο για μια καταδρομική επίθεση με ρόπαλα και μαχαίρια σε σπίτι όπου ζούσαν τρεις άντρες πακιστανικής καταγωγής. Ο ένας άντρας τραυματίστηκε θανάσιμα από μαχαίρι, ο δεύτερος τραυματίστηκε σοβαρά από αιχμηρό αντικείμενο και νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση στο Τζάνειο Νοσοκομείο και ο τρίτος ξυλοκοπήθηκε.

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, οι δράστες είναι επίσης πακιστανικής καταγωγής και φέρονται να είχαν οικονομικές δοσοληψίες με κάποια από τα θύματα. Το πιθανότερο σενάριο των Αρχών είναι οι ροπαλοφόροι να πραγματοποίησαν την καταδρομική επίθεση ως «απάντηση» σε μεταξύ τους συναλλαγή που «χάλασε». Οι ίδιες πληροφορίες αναφέρουν ότι πίσω από την επίθεση μπορεί να βρίσκεται κάποιο «χρέος».

Οι συναλλαγές αφορούσαν, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της ΕΛ.ΑΣ., είτε σε διακίνηση τσιγάρων και ναρκωτικών, είτε σε διακίνηση κινητών τηλεφώνων. Οι δράστες εκτιμάται ότι ανήκουν σε κύκλωμα που λυμαίνεται περιοχές του Πειραιά.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες που έχουν συγκεντρώσει, πίσω από την ομάδα των μαχαιροβγαλτών, κρύβεται ένας Πακιστανός που όλοι τον γνωρίζουν και τον τρέμουν, καθώς δεν διστάζει να «καθαρίσει» με αίμα όλα τα εμπόδια που βρίσκονται μπροστά του. 

Οι εκπαιδευμένοι άνδρες της ΟΠΚΕ, με τη φωτογραφία στα χέρια, τον αναζητούν στα περίεργα στέκια της Αθήνας σε μια προσπάθεια να τον βάλουν στο χέρι, ενώ παράλληλα αναζητούν και τα υπόλοιπα μέλη της ομάδας του θανάτου, που μπούκαραν χθες το μεσημέρι στο διαμέρισμα της οδού Αγίων Ανάργυρων στα Καμίνια, έσφαξαν τον έναν Πακιστανό της αντίπαλης συμμορίας και τραυμάτισαν άλλους δύο ομοεθνείς του. Με οδηγό τη μαρτυρία του ενός θύματος που έδωσε στην Αστυνομία στοιχεία, αλλά και το βίντεο της φρίκης, οι αστυνομικοί σαρώνουν τα στέκια της Αθήνας, για να περάσουν χειροπέδες και στους υπολοίπους της ομάδας. 

Αργά το βράδυ της Παρασκευής έγινε γνωστό ότι έγιναν και προσαγωγές από την ΕΛ.ΑΣ. για την υπόθεση. 

Χθες λίγη ώρα μετά το άγριο σκηνικό, οι ομάδες της ΟΠΚΕ σάρωσαν περιοχές του κέντρου και μετά από αξιοποίηση του δικτύου πληροφοριών, κατάφεραν να εντοπίσουν οικία οπού οι πληροφορίες έλεγαν ότι είχαν βρει καταφύγιο κάποιοι από τους δράστες.

Οι αστυνομικοί, αφού έθεσαν το χώρο υπό διακριτική επιτήρηση, λίγο αργότερα όταν είδαν τέσσερις Πακιστανούς να βγαίνουν, αναγνωρίσαν δυο από αυτούς ως τα άτομα που εμφανίζονται στο βίντεο να χτυπούν μέχρι θανάτου με ξύλα τον ομοεθνή τους.

Το ιστορικό της υπόθεσης

Η επίθεση έγινε το μεσημέρι της Παρασκευής (20/11). Οι τρεις Πακιστανοί είδαν ξαφνικά μπροστά τους ομάδα με ρόπαλα και μαχαίρια που τους αιφνιδίασε και άρχισε να τους μαχαιρώνει. Αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι οι δράστες εισέβαλαν ξαφνικά στο σπίτι και τραυμάτισαν θανάσιμα τον έναν από τους τρεις κατοίκους του διαμερίσματος, ενώ τραυμάτισαν σοβαρά τον δεύτερο, ο οποίος διακομίστηκε στο νοσοκομείο με τραύματα από αιχμηρό αντικείμενο σε διάφορα σημεία του σώματος. Η κατάσταση της υγείας του χαρακτηρίζεται κρίσιμη.

Ο τρίτος κάτοικος του σπιτιού δεν μαχαιρώθηκε αλλά ξυλοκοπήθηκε. Πρόκειται για έναν από τους βασικούς μάρτυρες που έχει στη διάθεσή της η Αστυνομία για τη διαλεύκανση της υπόθεσης. Ήδη οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Πειραιά διενεργούν έρευνα για τον εντοπισμό των δραστών, οι οποίοι έχουν αφήσει, σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, πίσω τους ίχνη που θα μπορούσαν να οδηγήσουν στη σύλληψή τους.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Euroleague: Έχασε την ευκαιρία ο Παναθηναϊκός, δεύτερη ήττα από την Βαλένθια στο ΟΑΚΑ και η σειρά σε πέμπτο ματς

Αθλητικά Νέα Χτες
Οι «πράσινοι» ηττήθηκαν ξανά από την Ισπανική ομάδα με 89-86 και η σειρά είναι στο 2-2

Ουκρανός βασάνιζε τους συγκρατούμενούς του σε φυλακή του Ντονέτσκ, κατηγορείται για εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας

E-Daily 2.TopNews Χτες
Του είχε ανατεθεί να αποσπά ομολογίες -Τους χτυπούσε, τους έκανε βασανιστήρια, χρησιμοποιούσε σeξουαλική βία και άλλες απάνθρωπες, εξευτελιστικές πράξεις

Αμερικανικές δυνάμεις χτυπούν δύο ιρανικά τάνκερ που παραβίασαν τον αποκλεισμό ‑ Βίντεο της επίθεσης

E-Daily 2.TopNews Χτες
Η Ουάσιγκτον έχει αναχαιτίσει συνολικά 4 πλοία για προσπάθεια παραβίασης των αμερικανικών περιορισμών

Ανακαλύφθηκε γιγαντιαίο ρουμπίνι 11.000 καρατιών ‑ Αξίζει εκατομμύρια

E-Daily 3.Left Χτες
Είναι ένα από τα μεγαλύτερα ρουμπίνια που έχουν βρεθεί

Βόλος: Προφυλακιστέος ο επίδοξος ληστής που ξυλοκόπησε και χτύπησε με σίδερο 55χρονο

Ελλάδα Χτες
Προφυλακιστέος κρίθηκε 48χρονος στον Βόλο, ο οποίος κατηγορείται ότι επιτέθηκε και τραυμάτισε σοβαρά 55χρονο στην πυλωτή πολυκατοικίας, σε περιστατικό που συνέβη τον περασμένο Φεβρουάριο και οδήγησε στη σύλληψή του μήνες αργότερα

Θεσσαλονίκη: Λύκος εμφανίστηκε στα Μετέωρα ‑ Καταγράφηκε από κάμερα ασφαλείας

E-Daily 2.TopNews Χτες
Το άγριο ζώο καταγράφηκε από κάμερα ασφαλείας σπιτιού να κινείται στους δρόμους της περιοχής, πιθανότατα αναζητώντας τροφή ή κατεύθυνση προς πιο φυσικό περιβάλλον

Προφυλακίστηκε ο 25χρονος για τον ξυλοδαρμό του 17χρονου με αυτισμό στη Νέα Φιλαδέλφεια – «Ντρέπομαι, ντρέπομαι»

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο νεαρός στην απολογία του εμφανίστηκε μετανιωμένος και ζήτησε συγγνώμη για την πράξη του

Σε κρίσιμη κατάσταση μετά από πτώση από πολυκατοικία 29χρονος στο Ρέθυμνο, πηδούσε από μπαλκόνι σε μπαλκόνι

E-Daily 2.TopNews Χτες
O νεαρός έμενε μαζί με τη σύντροφό του σε Airbnb στον 5ο όροφο πολυκατοικίας και φέρεται να κατανάλωσαν μεγάλη ποσότητα ναρκωτικών

Κρήτη: Η ΑΑΔΕ στέλνει μαζικά ειδοποιητήρια και ζητά από αγρότες επιστροφές από επιδοτήσεις του ΟΠΕΚΕ

Ελλάδα Χτες
Μάλιστα η ΑΑΔΕ ζητά την άμεση καταβολή των επιστροφών από τους αγρότες