E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Θεσσαλονίκη ‑ Κορωνοϊός: Πέθανε ο εκδότης Τάσος Κυριακίδης

Σε ηλικία 75 ετών «έφυγε» την Πέμπτη από τη ζωή

Δημοσίευση 20/11/2020 | 12:06

Θεσσαλονίκη ‑ Κορωνοϊός: Πέθανε ο εκδότης Τάσος Κυριακίδης

Σε ηλικία 75 ετών «έφυγε» την Πέμπτη από τη ζωή ο γνωστός εκδότης της Θεσσαλονίκης, Τάσος Κυριακίδης, συνέπεια επιπλοκών λόγω κορωνοϊού.

Ο Κυριακίδης είχε εισαχθεί από την Τρίτη στο Γενικό Νοσοκομείο «Παπανικολάου», καθώς είχε ανιχνευθεί θετικός στον Covid 19.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το thes.gr, ο εκλιπών ήταν η ψυχή των εκδόσεων «Αδελφοί Κυριακίδη», έχοντας εκδώσει χιλιάδες βιβλία πανεπιστημιακού περιεχομένου, ενώ υπήρξε πρωτοπόρος στην έκδοση βιβλίων για τον ποντιακό και προσφυγικό ελληνισμό.

Ο Τάσος Κυριακίδης γεννήθηκε στο Περίβλεπτο Δράμας το 1945, από γονείς πρόσφυγες της Αργυρούπολης του Πόντου και από τα παιδικά του χρόνια εγκαταστάθηκε στη Θεσσαλονίκη. Αποφοίτησε από το Γ ́ Γυμνάσιο (Λύκειο) Αρρένων Θεσσαλονίκης και τη Νομική Σχολή του Α.Π.Θ.

Εταίρος του Πατριαρχικού Ιδρύματος Πατερικών Μελετών, μέλος της «Επιτροπής Ποντιακών Μελετών» μέλος της «Παναγίας Σουμελά», μέλος της «Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών», καθώς και άλλων πνευματικών και κοινωνικών φορέων. Διετέλεσε πρόεδρος και μέλος διοικητικών συμβουλίων ποντιακών συλλόγων και οργανισμών, πρόεδρος του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Εκδοτών Θεσσαλονίκης και αντιπρόεδρος του Πανελληνίου Συλλόγου Εκδοτών Επιστημονικού Βιβλίου. Είναι επίσης επίτιμο μέλος της Παμμακεδονικής Καναδά, του Φιλολογικού Ιστορικού και Λογοτεχνικού Συνδέσμου Τρικάλων και της Ευξείνου Λέσχης Καστοριάς. Διατέλεσε μέλος της Εφορίας της Εθνικής Βιβλιοθήκης της Ελλάδος.

Τον Αύγουστο του 2005, ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος του είχε απονείμει τον τίτλο του Άρχοντος Καστρινσίου του Οικουμενικού Πατριαρχείου «για την μεγάλη προσφορά του εις τα γράμματα και τας επιστήμας, ιδία δε εις την διερεύνησιν της ιστορίας της ιδιαιτέρας των προγόνων του πατρίδος και δια τας πολυτίμους υπηρεσίας τας οποίας φιλευσεβώς και φιλογενώς προσέφερε εις το καθ’ ημάς Οικουμενικόν Πατριαρχείον…».

Η κηδεία του Τάσου Κυριακίδη έχει προγραμματιστεί για την Παρασκευή στις 15:00 στα Κοιμητήρια της Αναστάσεως του Κυρίου της Θεσσαλονίκης.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ο «σκοτεινός» ρόλος ιερέα σε άγρια ληστεία με θύμα ηλικιωμένη στη Δράμα

Ελλάδα 09.05.2025
«Έμαθε για την περιουσία της από την πρώην νύφη της», λέει η ΕΛ.ΑΣ.

Πώς ένα ρατσιστικό σχόλιο μπορεί να συγκεντρώσει χιλιάδες δολάρια

Κόσμος 09.05.2025
Η τοπική κοινωνία του Ρότσεστερ στη Μινεσότα μοιάζει διχασμένη μπροστά σε μια ρατσιστική επίθεση με θύμα ένα πεντάχρονο αγόρι

Ο Αρης Μουγκοπέτρος πήρε εξιτήριο μετά από τρεις εβδομάδες νοσηλείας

Ελλάδα 09.05.2025
Ο μουσικός τραυματίστηκε όταν έσκασε κροτίδα στα χέρια του με αποτέλεσμα να ακρωτηριαστούν δύο δάχτυλα του

ΕΕ και Ουκρανία ετοιμάζουν ειδικό δικαστήριο για τα ρωσικά εγκλήματα – «Κανείς δεν θα μείνει ατιμώρητος»

Κόσμος 09.05.2025
Παράλληλα, εγκρίθηκε 1 δισεκατομμύριο ευρώ για την αμυντική βιομηχανία της Ουκρανίας

Καταδικάστηκε πρώην διοικητής νοσοκομείου της Βόρειας Ελλάδας που είχε κακοποιήσει σeξουαλικά εργαζόμενη

Ελλάδα 09.05.2025
Είχε προηγηθεί σχετική καταγγελία από την εργαζόμενη για τέλεση γενετήσιων πράξεων από τον κατηγορούμενο το 2021

Χαμός στα ΕΛΤΑ Καλαμάτας επειδή παραχώρησαν προτεραιότητα σε μια έγκυο ‑ Δείτε το βίντεο

Ελλάδα 09.05.2025
«Μπορεί να περιμένει, δεν την πιάσαν οι πόνοι» διαμαρτυρήθηκε μια άλλη γυναίκα που περίμενε στην ουρά

Ο Τραμπ ρίχνει τους δασμούς με την Κίνα στο 80%

Κόσμος 09.05.2025
Στο 80% ρίχνει τους δασμούς με την Κίνα ο Ντόναλντ Τράμπ, σύμφωνα με ανάρτηση του στο Truth Social

Ντόναλντ Τραμπ: Απέλυσε τη βιβλιοθηκονόμο του Κογκρέσου – Κατακραυγή από τους Δημοκρατικούς

Κόσμος 09.05.2025
Η Κάρλα Χέιντεν ήταν η πρώτη γυναίκα και η πρώτη Αφροαμερικανίδα που ανέλαβε τη θέση

Ηράκλειο: Βγήκε «ξινή» η πλάκα σε υπάλληλο πλυντηρίου αυτοκινήτων ‑ Έκανε τον παλιατζή από τα μεγάφωνα περιπολικού και συνελήφθη

Ελλάδα 09.05.2025
Ο εργαζόμενος βιντεοσκόπησε τον εαυτό του τη στιγμή της ενέργειας και στη συνέχεια ανέβασε το βίντεο στο TikTok