E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Καραντίνα με μάσκες και αποστάσεις σε χωριό 9 κατοίκων στη Δράμα

«Είμαστε απομακρυσμένοι, αλλά δεν σημαίνει ότι παραμελούμε τα μέτρα»

Δημοσίευση 20/11/2020 | 11:49

Καραντίνα με μάσκες και αποστάσεις σε χωριό 9 κατοίκων στη Δράμα

Μάλλον άγνωστος είναι ο όρος συνωστισμός για τους μόλις εννέα κατοίκους του χωριού Παππάδες Δράμας, οι οποίοι ωστόσο φροντίζουν να λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας απέναντι στον κορονοϊό.

Ο Γιώργος Μιχαηλίδης, συνταξιούχος τραπεζοϋπάλληλος, η σύζυγός του, Ζωή, και οι άλλοι επτά συγχωριανοί τους περνούν την καραντίνα με τους δικούς τους ρυθμούς, ωστόσο ούτε τη μάσκα ξεχνούν ούτε την απαραίτητη απόσταση μεταξύ τους.

Μακριά από τα πολύβουα αστικά κέντρα, οι εννέα κάτοικοι των Παππάδων στέλνουν το δικό τους μήνυμα για την ανάγκη τήρησης των μέτρων, εν μέσω πανδημίας, προκειμένου να κερδηθεί αυτή η δύσκολη υγειονομική μάχη.

«Το ότι είμαστε λίγοι δεν σημαίνει πως δεν ακολουθούμε τις οδηγίες των ειδικών, φοράμε τις μάσκες μας, όταν βγαίνουμε από το σπίτι κι ας είναι η πιο μακρινή διαδρομή μας το Σιδηρόνερο, το διπλανό χωριό με το μανάβικο, για να προμηθευτούμε κάποια είδη πρώτης ανάγκης», τονίζει, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού/Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM», ο κ. Μιχαηλίδης.

«Δεν κάνουμε κάτι διαφορετικό απ' ό,τι οι υπόλοιποι, αν εξαιρέσει κανείς ότι δεν στέλνουμε sms για να πάμε για περπάτημα στο βουνό ή στην αυλή του γείτονα. Είμαστε απομακρυσμένοι, αλλά δεν σημαίνει ότι παραμελούμε τα μέτρα», εξηγεί ο συνταξιούχος τραπεζοϋπάλληλος, ο οποίος μαζί με τη σύζυγό του επέλεξαν να ζουν στο μικρό αυτό χωριό, που βρίσκεται σε απόσταση περίπου 40 χιλιομέτρων από τη Δράμα.

«Εδώ είναι ο πιο ιδανικός τόπος να περάσει κανείς την καραντίνα. Ένας τόπος που μοιάζει με καταφύγιο», τονίζει, αλλά εξηγεί πως κάθε άλλο παρά μόνοι νιώθουν καθώς αφενός μεν το 24ωρο τους περιλαμβάνει ποικίλες δραστηριότητες, αφετέρου δε βρίσκουν πάντα χρόνο για να μάθουν τα νέα των συγχωριανών τους, έστω και από την απαραίτητη στις μέρες μας απόσταση ασφαλείας.

Ο κ. Μιχαηλίδης φροντίζει καθημερινά τον κήπο του. Αυτήν την περίοδο έχει μπρόκολα και μαρούλια, τα οποία από την παραγωγή καταλήγουν αυτομάτως στο τραπέζι. Η σύζυγός του, η οποία είναι ακόμη πιο σχολαστική και προσεκτική με την καθαριότητα και την απολύμανση, επίσης βρίσκει πράγματα για να γεμίσει τη μέρα της και δηλώνει ότι δεν αποχωρίζεται με τίποτα το γραφικό χωριό τους.

Το ζευγάρι πέρασε και την πρώτη καραντίνα με τον ίδιο στενό κύκλο επαφών. Τακτικοί επισκέπτες των τριών ζευγαριών στο ορεινό χωριό, ήταν μόνο ...οι αλεπούδες και τα ζαρκάδια. Το μόνο που αντιμετωπίζουν με δυσκολία, είναι η απόσταση από τα παιδιά και τα εγγόνια τους, με τα οποία επικοινωνούν μόνο τηλεφωνικά. Ωστόσο, ο κ. Μιχαηλίδης ελπίζει να ξεπεραστεί γρήγορα η δύσκολη αυτή κατάσταση και τότε υπόσχεται να βρεθούν στο χωριό όλοι μαζί, σ' ένα μεγάλο φαγοπότι .

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τέλος το «λάδωμα» στα διπλώματα: Αυτόματα θα εκδίδεται η άδεια οδήγησης – Κάμερες στις εξετάσεις

E-Daily 2.TopNews 09.06.2026
Νέες ρυθμίσεις έρχονται να κάνουν πιο διάφανη τη διαδικασία στην απόκτηση άδειας οδήγησης

Προκλητικές αυξήσεις έως και 95% σε μισθούς Μητροπολιτών και Αρχιεπισκόπου

E-Daily 2.TopNews 09.06.2026
Οι πρώτες πολιτικές αντιδράσεις στον σχεδόν διπλασιασμό –από την κυβέρνηση– των μισθών αρχιεπισκόπου, μητροπολιτών, τιτουλάριων επισκόπων και των βοηθών τους

Καιρός: Έρχονται ισχυρές καταιγίδες τα επόμενα 24ωρα ‑ Πώς θα κινηθεί η νέα κακοκαιρία

E-Daily 2.TopNews 09.06.2026
Η πρόγνωση του Θοδωρή Κολυδά για την πορεία της κακοκαιρίας

Θεσσαλονίκη: Χειρουργός έκανε μαστεκτομή σε ασθενή χωρίς να έχει προδιάθεση για καρκίνο

E-Daily 2.TopNews 09.06.2026
Ο γιατρός καταδικάστηκε σε ποινή τριετούς φυλάκισης με αναστολή

Νέα επίθεση κατά της Ελλάδας για τα Γλυπτά του Παρθενώνα από Πορτογάλο ιστορικό

E-Daily 2.TopNews 09.06.2026
Ο Ραφαέλ Πίντο Μπόργες, ιδρυτής και πρόεδρος της Nova Portugalidade, ενός συντηρητικού think tank με έδρα τη Λισαβόνα, με την ιδιότητα του πολιτικού επιστήμονα και του ιστορικού, εξαπέλυσε νέα πυρά κατά της χώρας μας

Αίγιο: «Δεν ξέρω γιατί με φέρατε εδώ – μπήκα στο σπίτι και τους βρήκα σε λίμνη αίματος»

E-Daily 2.TopNews 09.06.2026
Ο 65χρονος Ιταλός σύντροφος της 56χρονης θύματος αρνείται οποιαδήποτε εμπλοκή στο φαινομενικό διπλό φονικό

Φυλακές Αγίου Στεφάνου: Το «ναρκωτικό‑φονιάς» εντοπίστηκε σε αιφνιδιαστική επιχείρηση

Ελλάδα 09.06.2026
Ανησυχητικά ευρήματα στις φυλακές Αγίου Στεφάνου αναδύονται μετά τον σάλο που προκάλεσαν οι θάνατοι οκτώ κρατουμένων

Τηλεφωνικές απάτες: Νέα θύματα σε Χαλκιδική και Σέρρες ‑ η λεία ξεπερνά τα 100.000 ευρώ

Ελλάδα 09.06.2026
Παρά τις επανειλημμένες προειδοποιήσεις των Αρχών, οι δράστες συνεχίζουν να εντοπίζουν νέα θύματα

Σαγράδα Φαμίλια: Δείτε τι σηματοδοτεί η ιστορική στιγμή που όλος ο κόσμος περίμενε 144 χρόνια

E-Daily 3.Left 09.06.2026
Ο τελευταίος σταυρός στον Πύργο του Ιησού Χριστού ολοκλήρωσε την ψηλότερη εκκλησία στον κόσμο, με τον Πάπα Λέοντα ΙΔ΄ να αναλαμβάνει να εγκαινιάσει τον ναό στη Βαρκελώνη.

Ίος: 28χρονος δάγκωσε τον διοικητή του ΑΤ στο πόδι για να ξεφύγει μετά την προσαγωγή του

Ελλάδα 09.06.2026
Δύο άτομα αλβανικής καταγωγής, 17 και 28 ετών, είχαν προκαλέσει αναστάτωση στο Κέντρο Υγείας του νησιού, οδηγώντας σε καταγγελία για διατάραξη υπηρεσίας

Τροχαίο με εγκλωβισμό οδηγού στη Θήβα

Ελλάδα 09.06.2026
Τα αίτια του ατυχήματος παραμένουν άγνωστα - προανάκριση διενεργεί η τροχαία

Σοκ στην Αιγιάλεια: Δίπλα δίπλα νεκροί μάνα και γιος ‑ Το στοιχείο που εξετάζουν οι Αρχές

E-Daily 2.TopNews 09.06.2026
Νεκρό ζευγάρι μάνας και γιου εντοπίστηκε στο σπίτι τους στον Λόγγο