E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Καραντίνα με μάσκες και αποστάσεις σε χωριό 9 κατοίκων στη Δράμα

«Είμαστε απομακρυσμένοι, αλλά δεν σημαίνει ότι παραμελούμε τα μέτρα»

Δημοσίευση 20/11/2020 | 11:49

Καραντίνα με μάσκες και αποστάσεις σε χωριό 9 κατοίκων στη Δράμα

Μάλλον άγνωστος είναι ο όρος συνωστισμός για τους μόλις εννέα κατοίκους του χωριού Παππάδες Δράμας, οι οποίοι ωστόσο φροντίζουν να λαμβάνουν όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας απέναντι στον κορονοϊό.

Ο Γιώργος Μιχαηλίδης, συνταξιούχος τραπεζοϋπάλληλος, η σύζυγός του, Ζωή, και οι άλλοι επτά συγχωριανοί τους περνούν την καραντίνα με τους δικούς τους ρυθμούς, ωστόσο ούτε τη μάσκα ξεχνούν ούτε την απαραίτητη απόσταση μεταξύ τους.

Μακριά από τα πολύβουα αστικά κέντρα, οι εννέα κάτοικοι των Παππάδων στέλνουν το δικό τους μήνυμα για την ανάγκη τήρησης των μέτρων, εν μέσω πανδημίας, προκειμένου να κερδηθεί αυτή η δύσκολη υγειονομική μάχη.

«Το ότι είμαστε λίγοι δεν σημαίνει πως δεν ακολουθούμε τις οδηγίες των ειδικών, φοράμε τις μάσκες μας, όταν βγαίνουμε από το σπίτι κι ας είναι η πιο μακρινή διαδρομή μας το Σιδηρόνερο, το διπλανό χωριό με το μανάβικο, για να προμηθευτούμε κάποια είδη πρώτης ανάγκης», τονίζει, μιλώντας στον ραδιοφωνικό σταθμό του Αθηναϊκού/Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων «Πρακτορείο 104,9 FM», ο κ. Μιχαηλίδης.

«Δεν κάνουμε κάτι διαφορετικό απ' ό,τι οι υπόλοιποι, αν εξαιρέσει κανείς ότι δεν στέλνουμε sms για να πάμε για περπάτημα στο βουνό ή στην αυλή του γείτονα. Είμαστε απομακρυσμένοι, αλλά δεν σημαίνει ότι παραμελούμε τα μέτρα», εξηγεί ο συνταξιούχος τραπεζοϋπάλληλος, ο οποίος μαζί με τη σύζυγό του επέλεξαν να ζουν στο μικρό αυτό χωριό, που βρίσκεται σε απόσταση περίπου 40 χιλιομέτρων από τη Δράμα.

«Εδώ είναι ο πιο ιδανικός τόπος να περάσει κανείς την καραντίνα. Ένας τόπος που μοιάζει με καταφύγιο», τονίζει, αλλά εξηγεί πως κάθε άλλο παρά μόνοι νιώθουν καθώς αφενός μεν το 24ωρο τους περιλαμβάνει ποικίλες δραστηριότητες, αφετέρου δε βρίσκουν πάντα χρόνο για να μάθουν τα νέα των συγχωριανών τους, έστω και από την απαραίτητη στις μέρες μας απόσταση ασφαλείας.

Ο κ. Μιχαηλίδης φροντίζει καθημερινά τον κήπο του. Αυτήν την περίοδο έχει μπρόκολα και μαρούλια, τα οποία από την παραγωγή καταλήγουν αυτομάτως στο τραπέζι. Η σύζυγός του, η οποία είναι ακόμη πιο σχολαστική και προσεκτική με την καθαριότητα και την απολύμανση, επίσης βρίσκει πράγματα για να γεμίσει τη μέρα της και δηλώνει ότι δεν αποχωρίζεται με τίποτα το γραφικό χωριό τους.

Το ζευγάρι πέρασε και την πρώτη καραντίνα με τον ίδιο στενό κύκλο επαφών. Τακτικοί επισκέπτες των τριών ζευγαριών στο ορεινό χωριό, ήταν μόνο ...οι αλεπούδες και τα ζαρκάδια. Το μόνο που αντιμετωπίζουν με δυσκολία, είναι η απόσταση από τα παιδιά και τα εγγόνια τους, με τα οποία επικοινωνούν μόνο τηλεφωνικά. Ωστόσο, ο κ. Μιχαηλίδης ελπίζει να ξεπεραστεί γρήγορα η δύσκολη αυτή κατάσταση και τότε υπόσχεται να βρεθούν στο χωριό όλοι μαζί, σ' ένα μεγάλο φαγοπότι .

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Καλλιθέα: Η συγκλονιστική στιγμή που ένοικος φλεγόμενου σπιτιού πήδηξε από το μπαλκόνι

E-Daily 2.TopNews 28.06.2026
Η 75χρονη πήδηξε από το μπαλκόνι κατόπιν παρότρυνσης περαστικών και διασώθηκε χωρίς σοβαρό τραυματισμό.

Σοκ στην Κύπρο: Δύο παιδιά 8 και 10 ετών βρέθηκαν νεκρά, κλειδωμένα μέσα σε αυτοκίνητο

E-Daily 2.TopNews 28.06.2026
Σύμφωνα με πληροφορίες Φέρεται να είχαν αφεθεί για αρκετές ώρες μέσα στο όχημα χωρίς επίβλεψη

Λιβαδειά: Σπαραγμός από τον σύζυγο της 35χρονης που πέθανε μετά τη γέννα – «Αν υπάρχει αμέλεια, θα το φτάσω μέχρι τέλους»

E-Daily 2.TopNews 28.06.2026
Η 35χρονη γέννησε ένα υγιές αγοράκι, αλλά λίγες ώρες μετά τον τοκετό κατέληξε εξαιτίας σοβαρών επιπλοκών

Το άδοξο τέλος του «Αίολος Κεντέρης»: Η στιγμή που καταλήγει σε διαλυτήριο της Τουρκίας για παλιοσίδερα, δείτε βίντεο

E-Daily 2.TopNews 28.06.2026
Το ταχύπλοο που άλλαξε την ακτοπλοΐα και πήρε το όνομά του από τον χρυσό Ολυμπιονίκη Κώστα Κεντέρη, ρυμουλκήθηκε στο τελευταίο του ταξίδι με προορισμό την παράλια πόλη Αλί Αγά, έξω από τη Σμύρνη

Νέο εντυπωσιακό βίντεο του Παναθηναϊκού από τα έργα στον Βοτανικό: «Βήμα‑βήμα προς το σπίτι»

Αθλητικά Νέα 28.06.2026
Στο νέο επεισόδιο της σειράς «Inside the Build» με τίτλο «Step by Step Towards Home», αποκαλύπτονται οι κερκίδες του νέου γηπέδου που σταδιακά παίρνουν μορφή και οδεύουν προς την ολοκλήρωσή τους

Φωτιά στην Καλλιθέα: Ο γιος του ηλικιωμένου ζευγαριού έσπασε σε κλάματα ‑ φοβόταν ότι οι γονείς του είχαν πάθει κακό

E-Daily 2.TopNews 28.06.2026
Με ένα μικρόσωμο σκυλί αγκαλιά και απαρηγόρητος, ο γιος έφτασε στη συμβολή Αριστείδου και Αγίων Πάντων όπου φλεγόταν το κτίριο

«Βράζουν» στις Βρυξέλλες με την Ούρσουλα: Κλιματισμός στο κτήριο της Κομισιόν μόνο στα γραφεία της

E-Daily 2.TopNews 28.06.2026
Για «επιστροφή στη φεουδαρχία» κατηγορούν την Ευρωπαία Επίτροπο οι εργαζόμενοι

Φωτιά τώρα σε διώροφο κτίριο στην Καλλιθέα, γυναίκα πήδηξε από το μπαλκόνι για να σωθεί, δείτε βίντεο και φωτογραφίες

E-Daily 2.TopNews 28.06.2026
Επιχειρούν 24 πυροσβέστες με οχτώ οχήματα - Κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην περιοχή - Αυτή τη στιγμή διεξάγονται έρευνες για να διαπιστωθεί αν υπάρχουν εγκλωβισμένοι μέσα στο κτίριο

«Εγώ ζήτησα από την Τζάκρη να παραιτηθεί» λέει ο Κασσελάκης και δηλώνει ότι πλέον οι Δημοκράτες κινούνται στο φιλελεύθερο κέντρο

E-Daily 2.TopNews 28.06.2026
Και επίσημα επήλθε το πολιτικό διαζύγιο Κασσελάκη - Τζάκρη - Σύμφωνα με πληροφορίες του protothema ο πρόεδρος των Δημοκρατών είχε ζητήσει εδώ και ημέρες από την αντιπρόεδρό του να παραιτηθεί

Δύο συλλήψεις για τον αυτοπυροβολισμό της 43χρονης στο Σκοπευτήριο Μαλεβιζίου – «Το είχε προσχεδιάσει» λέει ο εκπαιδευτής

E-Daily 2.TopNews 28.06.2026
Υπό εξέταση το προσωρινό δελτίο αθλητικής ιδιότητας της γυναίκας – Διατάχθηκε γραφολογική πραγματογνωμοσύνη για την υπογραφή

Πυρκαγιά σε δάσος στο Αμμόνι Κορινθίας – Επίγειες και εναέριες δυνάμεις στη μάχη με τις φλόγες

E-Daily 2.TopNews 28.06.2026
Εξήντα δύο πυροσβέστες, επτά αεροσκάφη και δύο ελικόπτερα συμμετέχουν στην επιχείρηση κατάσβεσης

Υπό έλεγχο η φωτιά σε ξενοδοχείο στην πλατεία Κάνιγγος ‑ Ξεκίνησε από ηλεκτρικό πατίνι που εξερράγη

E-Daily 2.TopNews 28.06.2026
Συντονισμένες προσπάθειες για τον ασφαλή απεγκλωβισμό των ενοίκων - 40χρονος παρελήφθη από ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ με εγκαύματα στα άκρα