E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Βρετανία: «Ωρολογιακή βόμβα» τα σούπερ μάρκετ για τη μετάδοση της νόσου

Έρευνα σοκ

Δημοσίευση 20/11/2020 | 10:06

Βρετανία: «Ωρολογιακή βόμβα» τα σούπερ μάρκετ για τη μετάδοση της νόσου

«Ωρολογιακή βόμβα» αποδεικνύονται τα σούπερ μάρκετ για την μετάδοση της νόσου Covid-19.

Έρευνα της Υπηρεσίας Δημόσιας Υγείας της Βρετανίας (PHE), που διεξήχθη από τις 9 έως τις 15 Νοεμβρίου, έδειξε ότι τα σούπερ μάρκετ είναι η «υπ' αριθμόν 1» εστία μετάδοσης του νέου κορωνοιού.

Τη συγκεκριμένη χρονική περίοδο που διεξήχθη η μελέτη, καταγράφηκαν 128.808 κρούσματα του ιού και ο πιο συχνός χώρος που επισκέπτονταν οι συμμετέχοντες στην έρευνα ήταν τα σούπερ μάρκετ. Ακολουθούσαν τα σχολεία και τα νοσοκομεία.

Στο συμπέρασμα αυτό κατέληξε η βρετανική Υπηρεσία Δημόσιας Υγείας, χρησιμοποιώντας την εφαρμογή ιχνηλάτησης των κρουσμάτων του Εθνικού Συστήματος Υγείας της Βρετανίας (NHS.)

Αναλύοντας τις επαφές και με την ιχνηλάτηση 128.808 Βρετανών που βρέθηκαν θετικοί στον νέο κορωνοϊό, η υπηρεσία εντόπισε τα σημεία, στα οποία είναι πιθανό να μεταδίδεται ο ιός.

Mε βάση τα στοιχεία της έρευνας, στα σούπερ μάρκετ πήγαινε το 18,3% των ερωτηθέντων, στο Γυμνάσιο το 12,7%, στο Δημοτικό το 10,1%, στο νοσοκομείο το 3,6%, στο ξενοδοχείο το 1,5%, στο πανεπιστήμιο το 1,4%, στο γυμναστήριο το 1,1% και, τέλος, στα εστιατόρια ή τις καφετέριες το 1,0%.

Πρόκειται για στοιχεία που είδαν το φως της δημοσιότητας εν μέσω του δεύτερου πανδημικού κύματος στη Βρετανία, όπως διευκρινίζει η βρετανική εφημερίδα «Τhe Sun».

Οι αυστηρότεροι περιορισμοί που έχουν επιβληθεί στη Βρετανία αναμένεται να διαρκέσουν τουλάχιστον μέχρι τις 2 Δεκεμβρίου, με τον υπουργό Υγείας της χώρας, Ματ Χάνκοκ, να υποστηρίζει στις αρχές της εβδομάδας ότι είναι «πολύ νωρίς» για να πούμε πότε θα αρθεί το lockdown.

Την ίδια ώρα, σχεδόν τα τρία τέταρτα των παμπ και των εστιατορίων στη Βρετανία αναμένεται ότι θα κλείσουν την ερχόμενη χρονιά εξαιτίας των περιορισμών στη λειτουργία τους, που έχουν επιφέρει τα περιοριστικά μέτρα για την αντιμετώπιση του νέου κορωνοϊού, σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα «Independent», που επικαλείται σχετική έρευνα του κλάδου.

Μελέτη που εκπόνησαν οι οργανώσεις British Beer and Pub Association, UK Hospitality και British Institute of Innkeeping, κατέληξε στο συμπέρασμα ότι, το 72% των επιχειρήσεων εκτιμούν «ότι δεν θα είναι πλέον βιώσιμες το 2021 κι ότι θα βάλουν λουκέτο».

Στην ανακοίνωσή τους, οι τρεις οργανώσεις καταγγέλλουν «τον καταστροφικό και μακροπρόθεσμο αντίκτυπο που έχουν για τον τομέα οι κυβερνητικοί περιορισμοί».

«Χωρίς αλλαγή προσέγγισης και περισσότερη στήριξη από την κυβέρνηση, ένα μεγάλο μέρος του τομέα μπορεί να εξαφανιστεί μέσα σ' έναν χρόνο. Αυτό σημαίνει χαμένες επιχειρήσεις και χαμένες θέσεις εργασίας, χωρίς να μιλήσουμε για αγαπημένους χώρους που θα κλείσουν για πάντα» επισημαίνεται στην ανακοίνωση.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Απλήρωτοι έμειναν εποχικοί εργαζόμενοι στις γιορτές – Τι καταγγέλλει η ΠΟΕΕΤ

Ελλάδα Χτες
«Φιάσκο» με τις προπληρωμένες κάρτες: Χιλιάδες εποχικοί χωρίς δώρα και επίδομα ανεργίας

Αδιανόητο: Κατέγραφαν την πυρκαγιά στο μπαρ του Κραν Μοντανά αντί να τρέξουν να σωθούν

Κόσμος Χτες
Η πυρκαγιά είχε τραγικό απολογισμό: τουλάχιστον 40 άνθρωποι έχασαν τη ζωή τους, ενώ 119 τραυματίστηκαν

Με ανοιχτά μπλόκα, η ΕΛ.ΑΣ καλεί τους εκδρομείς να αποφύγουν τη μαζική επιστροφή

Ελλάδα Χτες
Η ανακοίνωση της ΕΛ.ΑΣ για τους εκδρομείς της Πρωτοχρονιάς, με φόντο τα αγροτικά μπλόκα

Πρόστιμα σε 800.000 ιδιοκτήτες οχημάτων για τα τέλη κυκλοφορίας

Ελλάδα Χτες
Χωρίς καμία παράταση φέτος η προθεσμία

Μπήκαν σε ξένο μαντρί και έσφαξαν 40 αρνιά – Τρεις συλλήψεις

Ελλάδα Χτες
Τους 3 Κρητικούς φέρεται να υπέδειξε o 38χρονος ιδιοκτήτης των ζώων εξαιτίας προγενέστερων απειλών

Οι χειμερινές εκπτώσεις πλησιάζουν – Πόσο θα διαρκέσουν

Ελλάδα Χτες
Ενημερωθείτε αναλυτικά για τα κριτήρια που πρέπει να έχετε

Αγρότες: Στα Μάλγαρα την Κυριακή οι κρίσιμες αποφάσεις για τα μπλόκα

Ελλάδα Χτες
Αντίστροφη μέτρηση για την πανελλαδική σύσκεψη - Ποιοι δεν θα δώσουν το παρών

«Είμαστε έτοιμοι για δράση»: Ο Τραμπ δήλωσε ότι οι ΗΠΑ θα επέμβουν εάν το Ιράν καταστείλει βίαια τις διαμαρτυρίες

Κόσμος Χτες
Σε περίπτωση που το Ιράν ανοίξει πυρ και υπάρξουν νεκροί ανάμεσα σε πολίτες που διαδηλώνουν, οι Ηνωμένες Πολιτείες θα παρέμβουν για να τους προστατεύσουν