E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Παρέμβαση Ρουβίκωνα στο σπίτι της Αλεξίας Έβερτ

«Τρωκτικά και κατσαρίδες είστε εσύ και το συνάφι σου»

Δημοσίευση 19/11/2020 | 21:41

Παρέμβαση Ρουβίκωνα στο σπίτι της Αλεξίας Έβερτ

Ο Ρουβίκωνας προχώρησε σε παρέμβαση στο σπίτι της Αλεξίας Έβερτ μετά από το σχόλιο της για τους διαδηλωτές του ΚΚΕ που τίμησαν την επέτειο του Πολυτεχνείου χαρακτηρίζοντάς τους «τρωκτικά και κατσαρίδες». Τα μέλη της αναρχικής συλλογικότητας εξέδωσαν ανακοίνωση αλλά και δημοσίευσαν φωτογραφία από το σύνθημα που έγραψαν σε τοίχο του σπιτιού της.

«Τρωκτικά και κατσαρίδες είστε εσύ και το συνάφι σου» ανέφερε το σύνθημα που έγραψε ο Ρουβίκωνας. Στην ανακοίνωση τους αναφέρουν μεταξύ άλλων: «Μόλις πριν από 2 ημέρες ήταν η επέτειος του Πολυτεχνείου και όπως ήταν φυσικό ο αριστερός και α/α χώρος προσπάθησε να τιμήσει την ιστορική μνήμη.

Μπορεί πολύς κόσμος να ήρθε αντιμέτωπος με την άκρατη αστυνομική βία, να κατέληξε σε κάποιο αστυνομικό τμήμα ή κρατητήριο και το απόγευμα της ίδιας μέρας έπρεπε να αντιμετωπίσει και την «κυρία» Αλεξία Έβερτ που μέσω του αισχρού της σχολίου στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης τους κούνησε το δάχτυλο που εν μέσω μιας πανδημίας αποφάσισαν να τιμήσουν τη μνήμη του αγώνα αψηφώντας τις αναρίθμητες κατασταλτικές δυνάμεις που κατέκλυζαν το κέντρο της Αθήνας και όχι μόνο. Συγκεκριμένα η εν λόγω «κυρία» χαρακτήρισε τους διαδηλωτές του ΚΚΕ ως «κατσαρίδες και τρωκτικά».

Η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης απεφάνθει ότι το να διαδηλώνει κανείς/μία λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας -αφού οι διαδηλωτές τηρούσαν και τις αποστάσεις και φορούσαν μάσκες, εν αντιθέσει με τις αστυνομικές δυνάμεις- τον/την καθιστά ένα δυσειδές παράσιτο της κοινωνίας που χρήζει "εξολόθρευσης" για το καλό όλων μας».

Στην ανακοίνωσή τους καταλήγουν: «Τα παράσιτα αυτής της κοινωνίας δεν είμαστε εμείς, δεν είναι όποιος/α μάχεται και αγωνίζεται για τη ζωή και την ελευθερία, είναι όλοι/ες αυτοί/ες που αποφασίζουν για εμάς χωρίς εμάς, η κάθε Έβερτ και ο κάθε Μπακογιάννης. Μπορεί φυσικά ο Μπακογιάννης να πει ότι η Αλεξία Έβερτ παραιτήθηκε και άρα το πρόβλημα έφυγε από τα δικά του χέρια ωστόσο, οι δηλώσεις και ακόμα χειρότερα τα πιστεύω αυτά μένουν. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι θα γίνουν και ανεκτά, πόσο μάλλον εν όψει της κρατικής διαχείρησης της πανδημίας».

Το σχόλιο της Αλεξίας Έβερτ
Η κόρη του αείμνηστου πρώην προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Μιλτιάδη Έβερτ, σχολιάζοντας ανάρτηση στο Facebook της δημοσιογράφου Πέπης Ραγκούση υπό τον τίτλο «Τριάντα χρόνια εκτός πραγματικότητας, τώρα και εκτός κοινωνίας» που συνοδευόταν από την φωτογραφία διαδηλωτών του ΚΚΕ στο ύψος του Μεγάρου Μουσικής, έγραψε πως «πρέπει να μάθουμε να συμβιώνουμε με κατσαρίδες και τρωκτικά. Έτσι ήταν, έτσι είναι, έτσι θα' ναι!».

Αμέσως υπήρξαν αντιδράσεις με πολλούς διαδικτυακούς φίλους να γράφουν από κάτω ότι δεν συνάδουν τέτοιοι χαρακτηρισμοί με το πρόσωπο της κας Έβερτ, ζητώντας της παράλληλα να ανακαλέσει.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η σπαρακτική ανάρτηση της μητέρας του Αλκη Καμπανού – «Και αν η σιωπή πονάει, εγώ θα σου μιλώ»

Ελλάδα 01.02.2026
Στη συμπλήρωση τεσσάρων ετών από τη δολοφονία του Αλκη Καμπανού, συγκλονιστική είναι η ανάρτηση που έκανε στον λογαριασμό της στο Facebook η μητέρα του

Αστυνομικός δέχτηκε επίθεση με σφυρί κατά την διάρκεια σφοδρών συγκρούσεων με διαδηλωτές

Κόσμος 01.02.2026
Βίντεο δείχνει έναν αστυνομικό, ο οποίος είναι πεσμένος στο έδαφος, να περικυκλώνεται και να δέχεται κλωτσιές και χτυπήματα με ένα σφυρί

Ξάνθη: Απορριμματοφόρο «βούλιαξε» στην άσφαλτο

Ελλάδα 01.02.2026
Στην Ξάνθη, απορριμματοφόρο όχημα βυθίστηκε στην άσφαλτο, προκαλώντας προσωρινή διακοπή της κυκλοφορίας

Βόλος: Νεαροί πέταξαν και ποδοπάτησαν προϊόντα «Βιολάντα» σε σούπερ μάρκετ ‑ Τρικάκια και συνθήματα

Ελλάδα 01.02.2026
Τρικάκια, συνθήματα και μπισκότα «Βιολάντα» στο πάτωμα

Ζευγάρι μήνυσε κλινική εξωσωματικής για εμφύτευση λάθους εμβρύου

Κόσμος 01.02.2026
Αγωγή κατά κλινικής στο Ορλάντο μετά τη γέννηση παιδιού που δεν είναι βιολογικά δικό τους

Οι γονείς του Αλκη Καμπανού άναψαν κεράκι στη Τούμπα για τους επτά οπαδούς του ΠΑΟΚ

Αθλητικά Νέα 01.02.2026
Με αφορμή την τραγική συγκυρία με τον θάνατο των επτά οπαδών του ΠΑΟΚ στο τραγικό δυστύχημα, που σημειώθηκε στη Ρουμανία, ο Αριστείδης Καμπανός έστειλε το δικό του μήνυμα

Αντριου ‑ Έπσταϊν: Δεύτερη γυναίκα καταγγέλλει πως την έστειλαν στη Βρετανία γι` αυτόν

Κόσμος 01.02.2026
Το θύμα – που ήταν τότε 20 ετών – οδηγήθηκε στη βασιλική κατοικία Royal Lodge για επαφή με τον Αντριου και μετά ξεναγήθηκε στο Μπάκινγχαμ

Καιρός: Σε εξέλιξη το πρώτο κύμα κακοκαιρίας ‑ Επτά περιοχές σε red code ‑ Μπαράζ κλήσεων στο 112

Καιρός 01.02.2026
Eπτά περιοχές βρίσκονται σε red code, ενώ δεκάδες πολίτες έχουν καλέσει το 112 για βοήθεια, καθώς τα φαινόμενα αναμένεται να ενταθούν μέχρι αργά το απόγευμα

Πολύμηνη διαρροή βλέπουν οι ειδικοί πίσω από τη φωτιά στη «Βιολάντα» – Φόβοι για νέα ανάφλεξη και έκρηξη

Ελλάδα 01.02.2026
Η ανακοίνωση της εταιρείας και τα όσα θα γίνουν τις επόμενες ημέρες

Η έκρηξη στο λιμάνι του Μπαντάρ Αμπάς στο Ιράν οφείλεται σε διαρροή αερίου, ανακοίνωσε η πυροσβεστική

Κόσμος Χτες
Από την έκρηξη σκοτώθηκε τουλάχιστον ένας άνθρωπος και τραυματίστηκαν 14