E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Παρέμβαση Ρουβίκωνα στο σπίτι της Αλεξίας Έβερτ

«Τρωκτικά και κατσαρίδες είστε εσύ και το συνάφι σου»

Δημοσίευση 19/11/2020 | 21:41

Παρέμβαση Ρουβίκωνα στο σπίτι της Αλεξίας Έβερτ

Ο Ρουβίκωνας προχώρησε σε παρέμβαση στο σπίτι της Αλεξίας Έβερτ μετά από το σχόλιο της για τους διαδηλωτές του ΚΚΕ που τίμησαν την επέτειο του Πολυτεχνείου χαρακτηρίζοντάς τους «τρωκτικά και κατσαρίδες». Τα μέλη της αναρχικής συλλογικότητας εξέδωσαν ανακοίνωση αλλά και δημοσίευσαν φωτογραφία από το σύνθημα που έγραψαν σε τοίχο του σπιτιού της.

«Τρωκτικά και κατσαρίδες είστε εσύ και το συνάφι σου» ανέφερε το σύνθημα που έγραψε ο Ρουβίκωνας. Στην ανακοίνωση τους αναφέρουν μεταξύ άλλων: «Μόλις πριν από 2 ημέρες ήταν η επέτειος του Πολυτεχνείου και όπως ήταν φυσικό ο αριστερός και α/α χώρος προσπάθησε να τιμήσει την ιστορική μνήμη.

Μπορεί πολύς κόσμος να ήρθε αντιμέτωπος με την άκρατη αστυνομική βία, να κατέληξε σε κάποιο αστυνομικό τμήμα ή κρατητήριο και το απόγευμα της ίδιας μέρας έπρεπε να αντιμετωπίσει και την «κυρία» Αλεξία Έβερτ που μέσω του αισχρού της σχολίου στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης τους κούνησε το δάχτυλο που εν μέσω μιας πανδημίας αποφάσισαν να τιμήσουν τη μνήμη του αγώνα αψηφώντας τις αναρίθμητες κατασταλτικές δυνάμεις που κατέκλυζαν το κέντρο της Αθήνας και όχι μόνο. Συγκεκριμένα η εν λόγω «κυρία» χαρακτήρισε τους διαδηλωτές του ΚΚΕ ως «κατσαρίδες και τρωκτικά».

Η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης απεφάνθει ότι το να διαδηλώνει κανείς/μία λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας -αφού οι διαδηλωτές τηρούσαν και τις αποστάσεις και φορούσαν μάσκες, εν αντιθέσει με τις αστυνομικές δυνάμεις- τον/την καθιστά ένα δυσειδές παράσιτο της κοινωνίας που χρήζει "εξολόθρευσης" για το καλό όλων μας».

Στην ανακοίνωσή τους καταλήγουν: «Τα παράσιτα αυτής της κοινωνίας δεν είμαστε εμείς, δεν είναι όποιος/α μάχεται και αγωνίζεται για τη ζωή και την ελευθερία, είναι όλοι/ες αυτοί/ες που αποφασίζουν για εμάς χωρίς εμάς, η κάθε Έβερτ και ο κάθε Μπακογιάννης. Μπορεί φυσικά ο Μπακογιάννης να πει ότι η Αλεξία Έβερτ παραιτήθηκε και άρα το πρόβλημα έφυγε από τα δικά του χέρια ωστόσο, οι δηλώσεις και ακόμα χειρότερα τα πιστεύω αυτά μένουν. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι θα γίνουν και ανεκτά, πόσο μάλλον εν όψει της κρατικής διαχείρησης της πανδημίας».

Το σχόλιο της Αλεξίας Έβερτ
Η κόρη του αείμνηστου πρώην προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Μιλτιάδη Έβερτ, σχολιάζοντας ανάρτηση στο Facebook της δημοσιογράφου Πέπης Ραγκούση υπό τον τίτλο «Τριάντα χρόνια εκτός πραγματικότητας, τώρα και εκτός κοινωνίας» που συνοδευόταν από την φωτογραφία διαδηλωτών του ΚΚΕ στο ύψος του Μεγάρου Μουσικής, έγραψε πως «πρέπει να μάθουμε να συμβιώνουμε με κατσαρίδες και τρωκτικά. Έτσι ήταν, έτσι είναι, έτσι θα' ναι!».

Αμέσως υπήρξαν αντιδράσεις με πολλούς διαδικτυακούς φίλους να γράφουν από κάτω ότι δεν συνάδουν τέτοιοι χαρακτηρισμοί με το πρόσωπο της κας Έβερτ, ζητώντας της παράλληλα να ανακαλέσει.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Κνωσός: Οργή μετά την κατάρρευση της τοιχογραφίας με τα δελφίνια στο μινωικό ανάκτορο

Ελλάδα Χτες
Δεν μπορεί να αποκολλήθηκε απο τους ανέμους γιατί το συγκεκριμένο κομμάτι είναι κονίαμα και προφανώς η πτώση προκλήθηκε από την ελλιπή συντήρηση

Ισχυροί άνεμοι «σήκωσαν» κύματα ύψους 10 μέτρων στη Μύκονο

Ελλάδα Χτες
Το φαινόμενο παρατηρήθηκε στην παραλία Καλαφάτη

Έφαγε σε φασολάδα το πέος του άντρα της, γιατί την «απάτησε» βλέποντας ποpνό

Κόσμος Χτες
Υπάρχει περίπτωση να τάισε κι άλλους με το συγκεκριμένο γεύμα

Επίθεση Τραμπ στον Μπρους Σπρίνγκστιν: «Είναι σπαστικός κόπανος, καλά θα κάνει να το βουλώσει»

Κόσμος Χτες
Ο τραγουδιστής χαρακτήρισε την κυβέρνηση της χώρας του διεφθαρμένη, ανίκανη και ύπουλη

Τροχαίο ατύχημα στην Αργολίδα: Ο τραυματίας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο με... νεκροφόρα

Ελλάδα Χτες
Ένας διερχόμενος οδηγός, ιδιοκτήτης οίκου τελετών, εντόπισε το αγροτικό όχημα που είχε εκτραπεί της πορείας του και είχε πέσει σε ρέμα, με τον οδηγό τραυματία

Αλιμος: Δεν έχει επισκεφτεί κανείς στο Παίδων το βρέφος που βρέθηκε δίπλα σε κάδο απορριμμάτων

Ελλάδα Χτες
Το βρέφος βρίσκεται εδώ και δύο ημέρες στο νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού»

Τουριστικό μποϊκοτάζ στην Ινδία κατά της Τουρκίας γιατί πήρε το μέρος του Πακιστάν ‑ Προτείνουν Ελλάδα

Ελλάδα Χτες
Οι κρατήσεις για Αζερμπαϊτζάν και Τουρκία μειώθηκαν κατά 60% και οι ακυρώσεις εκτοξεύτηκαν μέσα σε λίγες ημέρες

Εντοπίστηκε η μητέρα του νεκρού εμβρύου στη Θεσσαλονίκη

Ελλάδα Χτες
Ισχυρίζεται ότι απέβαλε χωρίς να το καταλάβει

Λατινοπούλου για Ρομά: Εγώ τους λέω γύφτους, εσείς μπορείτε να τους πείτε όπως θέλετε

Ελλάδα Χτες
Η πρόεδρος του κόμματος «Φωνή Λογικής» επέμεινε πως εκείνη θα τους αποκαλεί με αυτόν τον όρο