E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Παρέμβαση Ρουβίκωνα στο σπίτι της Αλεξίας Έβερτ

«Τρωκτικά και κατσαρίδες είστε εσύ και το συνάφι σου»

Δημοσίευση 19/11/2020 | 21:41

Παρέμβαση Ρουβίκωνα στο σπίτι της Αλεξίας Έβερτ

Ο Ρουβίκωνας προχώρησε σε παρέμβαση στο σπίτι της Αλεξίας Έβερτ μετά από το σχόλιο της για τους διαδηλωτές του ΚΚΕ που τίμησαν την επέτειο του Πολυτεχνείου χαρακτηρίζοντάς τους «τρωκτικά και κατσαρίδες». Τα μέλη της αναρχικής συλλογικότητας εξέδωσαν ανακοίνωση αλλά και δημοσίευσαν φωτογραφία από το σύνθημα που έγραψαν σε τοίχο του σπιτιού της.

«Τρωκτικά και κατσαρίδες είστε εσύ και το συνάφι σου» ανέφερε το σύνθημα που έγραψε ο Ρουβίκωνας. Στην ανακοίνωση τους αναφέρουν μεταξύ άλλων: «Μόλις πριν από 2 ημέρες ήταν η επέτειος του Πολυτεχνείου και όπως ήταν φυσικό ο αριστερός και α/α χώρος προσπάθησε να τιμήσει την ιστορική μνήμη.

Μπορεί πολύς κόσμος να ήρθε αντιμέτωπος με την άκρατη αστυνομική βία, να κατέληξε σε κάποιο αστυνομικό τμήμα ή κρατητήριο και το απόγευμα της ίδιας μέρας έπρεπε να αντιμετωπίσει και την «κυρία» Αλεξία Έβερτ που μέσω του αισχρού της σχολίου στα Μέσα Κοινωνικής Δικτύωσης τους κούνησε το δάχτυλο που εν μέσω μιας πανδημίας αποφάσισαν να τιμήσουν τη μνήμη του αγώνα αψηφώντας τις αναρίθμητες κατασταλτικές δυνάμεις που κατέκλυζαν το κέντρο της Αθήνας και όχι μόνο. Συγκεκριμένα η εν λόγω «κυρία» χαρακτήρισε τους διαδηλωτές του ΚΚΕ ως «κατσαρίδες και τρωκτικά».

Η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης απεφάνθει ότι το να διαδηλώνει κανείς/μία λαμβάνοντας όλα τα απαραίτητα μέτρα προστασίας -αφού οι διαδηλωτές τηρούσαν και τις αποστάσεις και φορούσαν μάσκες, εν αντιθέσει με τις αστυνομικές δυνάμεις- τον/την καθιστά ένα δυσειδές παράσιτο της κοινωνίας που χρήζει "εξολόθρευσης" για το καλό όλων μας».

Στην ανακοίνωσή τους καταλήγουν: «Τα παράσιτα αυτής της κοινωνίας δεν είμαστε εμείς, δεν είναι όποιος/α μάχεται και αγωνίζεται για τη ζωή και την ελευθερία, είναι όλοι/ες αυτοί/ες που αποφασίζουν για εμάς χωρίς εμάς, η κάθε Έβερτ και ο κάθε Μπακογιάννης. Μπορεί φυσικά ο Μπακογιάννης να πει ότι η Αλεξία Έβερτ παραιτήθηκε και άρα το πρόβλημα έφυγε από τα δικά του χέρια ωστόσο, οι δηλώσεις και ακόμα χειρότερα τα πιστεύω αυτά μένουν. Αυτό όμως δε σημαίνει ότι θα γίνουν και ανεκτά, πόσο μάλλον εν όψει της κρατικής διαχείρησης της πανδημίας».

Το σχόλιο της Αλεξίας Έβερτ
Η κόρη του αείμνηστου πρώην προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Μιλτιάδη Έβερτ, σχολιάζοντας ανάρτηση στο Facebook της δημοσιογράφου Πέπης Ραγκούση υπό τον τίτλο «Τριάντα χρόνια εκτός πραγματικότητας, τώρα και εκτός κοινωνίας» που συνοδευόταν από την φωτογραφία διαδηλωτών του ΚΚΕ στο ύψος του Μεγάρου Μουσικής, έγραψε πως «πρέπει να μάθουμε να συμβιώνουμε με κατσαρίδες και τρωκτικά. Έτσι ήταν, έτσι είναι, έτσι θα' ναι!».

Αμέσως υπήρξαν αντιδράσεις με πολλούς διαδικτυακούς φίλους να γράφουν από κάτω ότι δεν συνάδουν τέτοιοι χαρακτηρισμοί με το πρόσωπο της κας Έβερτ, ζητώντας της παράλληλα να ανακαλέσει.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Επιδόματα: Ποια πληρώνονται αυτή την εβδομάδα

Οικονομία Χτες
Ο «χάρτης» των πληρωμών της εβδομάδας από 16 μέχρι και 20 Φεβρουαρίου

Καιρός: Νέα επιδείνωση τις επόμενες ώρες με βροχές και καταιγίδες ‑ Σε «Red Code» 4 περιοχές

Καιρός Χτες
Έντονα καιρικά φαινόμενα αναμένονται τις επόμενες ώρες σε περιοχές της χώρας - Οδηγίες προστασίας από την Γενική Γραμματεία Πολιτικής Προστασίας

Καρυστιανού: «Τοξικολογικές στα παιδιά μας ΔΕΝ έγιναν ‑ Η Εισαγγελέας να κάνει το καθήκον της»

Ελλάδα Χτες
«Αναμένουμε επιτέλους η Εισαγγελέας Λάρισας να κάνει το καθήκον της», τονίζει η Μαρία Καρυστιανού

Ο Youtuber Λόγκαν Πολ πούλησε σπάνια κάρτα Pokémon έναντι 16,5 εκατομμύριων δολαρίων σε δημοπρασία

Κόσμος Χτες
Η δημοπρασία, η οποία έγινε σε livestream, διήρκεσε 42 ημέρες και έληξε τη Δευτέρα

Πέθανε ο ηθοποιός Ρόμπερτ Ντυβάλ

Κόσμος Χτες
Έφυγε σε ηλικία 95 ετών

Τραγωδία στην Πάτρα: Δύο αδερφές βρέθηκαν νεκρές στο σπίτι τους ‑ Τουλάχιστον 4 μέρες ήταν εκεί

Ελλάδα Χτες
Η ειδοποίηση στις Αρχές έγινε από άτομα του περιβάλλοντός τους, με αστυνομικούς να φτάνουν άμεσα στο σημείο

Πέθανε η Ελένη Γλύκατζη ‑ Αρβελέρ στα 99 της χρόνια

Ελλάδα Χτες
Η Ελένη Γλύκατζη - Αρβελέρ ήταν η πρώτη γυναίκα πρύτανης στη Σορβόνη

Βρέθηκε νεκρός ο 55χρονος που έφυγε από την Χαλκιδική και αγνοούνταν

Ελλάδα Χτες
Τα ίχνη του 55χρονου είχαν εξαφανιστεί από την περασμένη Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου

Μεθυσμένος προκάλεσε χάος σε πτήση της Ryanair, τον απομάκρυνε η αστυνομία (βίντεο)

Κόσμος Χτες
Η πτήση της 12ης Φεβρουαρίου από τη Μαδρίτη με προορισμό την Ίμπιζα καθυστέρησε δύο ώρες μετά την άρνηση του επιβάτη να υπακούσει τις οδηγίες του πληρώματος

Γερμανία: Τραυματισμένος κορμοράνος ζήτησε βοήθεια από νοσοκομείο... χτυπώντας την πόρτα

Κόσμος Χτες
Όλα έγιναν το πρωί της Κυριακής στην Βρέμη, όταν ο κορμοράνος βρέθηκε στο νοσοκομείο Klinikum Links der Weser με ένα αγκίστρι ψαρέματος καρφωμένο στο ράμφος του

Φυλακές Δομοκού: Για ανθρωπoκτovία από πρόθεση παραπέμπεται ο Βούλγαρος εκτελεστής

Ελλάδα Χτες
Το περιστατικό σημειώθηκε παρουσία του αρχιφύλακα και ακόμα ενός βαρυποινίτη

ΥΠΠΟ: Εμπειρογνώμονες στο Βέλγιο για τη διασταύρωση της γνησιότητας των φωτογραφιών της Καισαριανής

Ελλάδα Χτες
Όπως αναφέρει το υπουργείο Πολιτισμού, υπάρχουν αρκετές νομικές περιπλοκές αναφορικά με τη διεκδίκηση των φωτογραφιών