E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Αλβέρτος Μπουρλά: Ο άνθρωπος που θα σώσει τον κόσμο είναι Θεσσαλονικιός

Δεν αλλάζει την Χαλκιδική με τίποτα στον κόσμο

Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Δημοσίευση 20/11/2020 | 00:15

Αλβέρτος Μπουρλά: Ο άνθρωπος που θα σώσει τον κόσμο είναι Θεσσαλονικιός

Ο Αλβέρτος Μπουρλά είναι Έλληνας επιχειρηματίας και κτηνίατρος, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Pfizer, της φαρμακευτικής που δραστηριοποιείται σε περισσότερες από 100 χώρες ανά τον κόσμο και έχει 95.000 υπαλλήλους.

Είναι το δυνατό «χαρτί» της εταιρείας τόσο σε επίπεδο management όσο και σε επίπεδο deals.

Ποιος είναι όμως ο σπουδαίος αυτός επιστήμονας

Γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη το 1961 από μια εβραϊκή οικογένεια που σώθηκε από το ολοκαύτωμα. Σπούδασε κτηνιατρική στο ΑΠΘ, και στο ΑΠΘ επίσης ολοκλήρωσε τη διδακτορική του διατριβή το 1991 στο αντικείμενο της Βιοτεχνολογίας της Αναπαραγωγής.

Το 1993 άρχισε να εργάζεται στην Pfizer Hellas, στην Αθήνα, η οποία μόλις είχε ανοίξει γραφεία στην πρωτεύουσα. Τα επόμενα χρόνια η σκληρή δουλειά του απέδιδε, αφού ανέβηκε βήμα - βήμα, όλα τα σκαλιά της διοικητικής πυραμίδας του αμερικανικού φαρμακευτικού κολοσσού.

Ο Αλβέρτος Μπουρλά ανέβηκε τα επόμενα 30 χρόνια όλα τα σκαλιά της διοικητικής πυραμίδας του αμερικανικού φαρμακευτικού κολοσσού, επιβλέποντας την ανάπτυξη, κατασκευή, πώληση και στρατηγική φαρμάκων της εταιρείας και τέλος, φτάνοντας μέχρι την καρέκλα του διευθύνοντος συμβούλου.

Ζει στη Νέα Υόρκη, όμως κάθε καλοκαίρι έρχεται για διακοπές στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Χαλκιδική, όπου έχει και σπίτι. Το καλοκαίρι ανακηρύχθηκε επίτιμος διδάκτωρ στο πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. 

"Εργάστηκα σε 5 ηπείρους, έζησα σε 8 πόλεις και συνεργάστηκα με ανθρώπους από όλον τον κόσμο", λέει ο ίδιος. "Ποτέ δεν ξέχασα όμως από πού ξεκίνησα".

Το 2020, ο Μπουρλά πίεσε για την διαμόρφωση ενός επιθετικού χρονοδιαγράμματος στην ανάπτυξη ενός εμβολίου κατά του κορωνοϊού από την Pfizer. Αποφάσισε την παραγωγή ενός πιθανού εμβολίου παίρνοντας ένα πολύ μεγάλο ρίσκο καθώς δεν είχε εγκριθεί από τον Οργανισμό Τροφίμων και Φαρμάκων των Ηνωμένων Πολιτειών. Το φετινό καλοκαίρι, η εταιρεία ήταν μεταξύ των κορυφαίων κατασκευαστών του εμβολίου, σε συνεργασία με την BioNTech.

Πάντως πλέον ο Μπουρλά αναφέρει πως η εταιρεία είναι έτοιμη να ξεκινήσει τη διανομή δόσεων του εμβολίου της "εντός ωρών” από τη στιγμή που θα λάβει επίσημη έγκριση από τις υγειονομικές αρχές.

"Το φως είναι αληθινό - υπάρχει φως στο τέλος του τούνελ", δήλωσε χαρακτηριστικά, προσθέτοντας: "Πιστεύω ότι το δεύτερο μισό του 2021 θα αποτελέσει πολύ διαφορετική εμπειρία για πολλούς από εμάς".

Η συμβουλή του

"Ο κόσμος μπορεί να γίνει δικός σας, αρκεί να επικεντρωθείτε στη δουλειά του σήμερα για να πετύχετε τα όνειρα του αύριο. Κάντε εχθρό σας τη μετριότητα".

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αυτή είναι η πιο ευτυχισμένη πόλη στην Ελλάδα για το 2025 – και ΔΕΝ είναι η Αθήνα!

Νέα Εποχή 09.05.2025
Μια απρόσμενη πρωτιά για την Ελλάδα: Η πόλη που «νίκησε» την Αθήνα και μπήκε στον διεθνή χάρτη της ευτυχίας

Το ξέρατε; Ο Διονύσης Παπαγιαννόπουλος έκρυβε αυτό το μυστικό μέχρι τον θάνατό του

Πρόσωπα Χτες
Το κοινό τον λάτρεψε, το σινεμά τον τίμησε, κι όμως έζησε και έφυγε μόνος – η αληθινή ιστορία πίσω από το πιο αναγνωρίσιμο πρόσωπο της χρυσής εποχής

Ο άνθρωπος που νίκησε τον ωκεανό

Ιστορικά Χτες
Κατέχει το Παγκόσμιο Ρεκόρ Γκίνες για το μεγαλύτερο χρονικό διάστημα που έμεινε ναυαγός στη θάλασσα

Ο αναβάτης που κέρδισε τον αγώνα αν και ήταν νεκρός

Ιστορικά Χτες
Δεν μπόρεσε να χαρεί το όνειρό του

«Sindoor»: Η κόκκινη κουκίδα που έγινε πολεμική δήλωση

Stories Χτες
Ο θρησκευτικός συμβολισμός πίσω από την επίθεση της Ινδίας κατά του Πακιστάν

«Αρπακτικό με λευκή μπλούζα»: Η συγκλονιστική υπόθεση του γυναικολόγου που πλήγωσε εκατοντάδες

Stories Χτες
Το Πανεπιστήμιο Κολούμπια πληρώνει το τίμημα για την πολυετή συγκάλυψη – Τι λένε οι επιζήσασες.

Αποκάλυψη: Το τρελό πολύχρωμο κτίριο της Βιέννης που κάνει το Instagram να παραληρεί – Κι όμως, είναι πολυκατοικία!

Αρχιτεκτονική Προχτές
Ξέχνα ό,τι ξέρεις για την αρχιτεκτονική – Η Βιέννη κρύβει ένα ψυχεδελικό παραμύθι που θα σου αλλάξει την οπτική.

Αυτός είναι ο πρώτος Έλληνας ηθοποιός που ξεκίνησε να κάνει ταινίες ‑ Ο πρωτοπόρος του σινεμά και του ...κιτς

Πρόσωπα Προχτές
Αχιλλέας Μαδράς: Από το Παρίσι στον «Μάγο της Αθήνας» και από τη Σάρα Μπερνάρ στο πρώτο ελληνικό σαρδάμ

Δεν έχει τέλος η... κακή «τύχη» των έργων του Ρόθκο

Stories Προχτές
Παιδί προκάλεσε ζημιά σε πίνακα Ρόθκο αξίας 50 εκατ. ευρώ – Ποιος ευθύνεται και πώς θα αποκατασταθεί το έργο

Η ζωή στο πιο απομακρυσμένο νησί του κόσμου

Stories Προχτές
Μόλις 236 κάτοικοι ζούνε εκεί