Fake News: Παρέμβαση εισαγγελέα για Γρηγόρη Πετράκο και δύο εφημερίδες
Ποιες εφημερίδες περνούν από έρευνα για δημοσιεύματα
Δημοσίευση 19/11/2020 | 16:43

Την παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών προκάλεσαν δημόσιες αναφορές που αμφισβητούν την επικινδυνότητα του κορωνοϊού, την αποτελεσματικότητα των τεστ, ενώ χαρακτηρίζουν επικίνδυνα τα εμβόλια κατά της πανδημίας.
Σε μια προσπάθεια περιορισμού των «fake news» που μπορεί να προκαλέσουν σύγχυση στο κοινό, η προϊσταμένη έδωσε εντολή για τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας με αφορμή δημοσιεύματα εφημερίδων («Μακελειό»10/11/2020, «Μακελειό» 11/11/2020, «Ελεύθερη Ώρα» 19/11/2020) καθώς και ανάλογων video-δηλώσεων που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο, όπως του τραγουδιστή - παίκτη reality Γρηγόρη Πετράκου.
Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής θα διερευνηθεί εάν έχουν τελεστεί αξιόποινες πράξεις όπως διασπορά ψευδών ειδήσεων άπαξ και κατ´ εξακολούθηση καθώς και διέγερση σε ανυπακοή.
Αίγιο: 47χρονος πυροβόλησε ανήλικους επειδή έκαναν φασαρία
Φωτιά στα Σπάτα: Επεκτάθηκε και σε διπλανό κτίριο ‑ Ενισχύθηκαν οι πυροσβεστικές δυνάμεις
Έβρος: Πλημμύρισαν περισσότερα από 100.000 στρέμματα ‑ Ακατάλληλο το νερό
Αστυνομικοί της Σκότλαντ Γιαρντ παρείχαν ασφάλεια σε πάρτι του Επστάιν με παρόντα τον Αντριου το 2010
Αντιδράσεις για το κλείσιμο του ελληνικού προγράμματος της Deutsche Welle ‑ «Πλήγμα για τη Δημοκρατία»
Φωτιά στα Σπάτα σε αποθηκευτικό χώρο καταστήματος αθλητικών ειδών
Πατρινό Καρναβάλι: 50.000 καρναβαλιστές στους δρόμους – Δείτε τη μεγάλη παρέλαση
LIVE Ελλάδα 22.02.2026






