Fake News: Παρέμβαση εισαγγελέα για Γρηγόρη Πετράκο και δύο εφημερίδες
Ποιες εφημερίδες περνούν από έρευνα για δημοσιεύματα
Δημοσίευση 19/11/2020 | 16:43

Την παρέμβαση της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών προκάλεσαν δημόσιες αναφορές που αμφισβητούν την επικινδυνότητα του κορωνοϊού, την αποτελεσματικότητα των τεστ, ενώ χαρακτηρίζουν επικίνδυνα τα εμβόλια κατά της πανδημίας.
Σε μια προσπάθεια περιορισμού των «fake news» που μπορεί να προκαλέσουν σύγχυση στο κοινό, η προϊσταμένη έδωσε εντολή για τη διενέργεια προκαταρκτικής έρευνας με αφορμή δημοσιεύματα εφημερίδων («Μακελειό»10/11/2020, «Μακελειό» 11/11/2020, «Ελεύθερη Ώρα» 19/11/2020) καθώς και ανάλογων video-δηλώσεων που κυκλοφορούν στο διαδίκτυο, όπως του τραγουδιστή - παίκτη reality Γρηγόρη Πετράκου.
Στο πλαίσιο της προκαταρκτικής θα διερευνηθεί εάν έχουν τελεστεί αξιόποινες πράξεις όπως διασπορά ψευδών ειδήσεων άπαξ και κατ´ εξακολούθηση καθώς και διέγερση σε ανυπακοή.
Τραγωδία στη Σαχάρα: 49 νεκροί από δίψα σε ακινητοποιημένο φορτηγό στο Νίγηρα
Τραγικό τέλος στις έρευνες για την 11χρονη Λιανά στη Γαλλία: Αναγνωρίστηκε η σορός της
Η ομιλία του Αντώνη Σαμαρά στην Κρήτη
LIVE Πολιτική Χτες






