E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Γυναίκα γέννησε δίδυμα ενώ βρισκόταν σε τεχνητό κώμα λόγω κορωνοϊού

Πώς περιγράφει η ίδια την εμπειρία του «ξυπνήματος» και τον τρόμο που ένιωσε επειδή δεν μπορούσε να δει την κοιλιά της

Δημοσίευση 19/11/2020 | 12:34

Γυναίκα γέννησε δίδυμα ενώ βρισκόταν σε τεχνητό κώμα λόγω κορωνοϊού

Μια απίστευτη ιστορία έλαβε χώρα στη Μεγάλη Βρετανία όταν μια έγκυος που κατάφερε να επανέλθει από το τεχνητό κώμα που την είχαν υποβάλει οι ιατροί της λόγω έντονων συμπτωμάτων κορωνοϊού, συνειδητοποίησε ότι είχε φέρει στον κόσμο υγιέστατα δίδυμα.

Η Περπέτουαλ Ούκε, ρευματολόγος και επικεφαλής ιατρικής ομάδας στο νοσοκομείο του Μπέρμιγχαμ, εμφάνισε τα πρώτα συμπτώματα της νόσου Covid-19 στα τέλη Μαρτίου. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «Βασίλισσα Ελισάβετ» και αρχικά χρειάστηκε αναπνευστική υποστήριξη με αναπνευστήρα, αλλά σύντομα η κατάστασή της επιδεινώθηκε με αποτέλεσμα οι γιατροί να την υποβάλουν σε τεχνητό κώμα.

Το ιατρικό προσωπικό του νοσοκομείου αποφάσισε να εκτελέσει καισαρική τομή για να φέρει στον κόσμο τα δίδυμα που κυοφορούσε, παρόλο που η κυρία Ούκε βρισκόταν στον έκτο μήνα της εγκυμοσύνης της. Όταν κατάφερε να επανέλθει από το τεχνητό κώμα η νεαρή γυναίκα φοβήθηκε ότι είχε χάσει τα μωρά της. «Η επαναφορά από το κώμα ήταν η χειρότερη πτυχή της περιπέτειας μου. Έβλεπα εφιάλτες και παραληρούσα. Δεν μπορούσα να δω την κοιλιά μου και νόμιζα ότι είχα χάσει τα μωρά μου», δήλωσε η ίδια η γιατρός σε βρετανικά μέσα ενημέρωσης.

Τα δίδυμα, ένα κορίτσι βάρους 765 γραμμαρίων και ένα αγόρι βάρους 850, μεταφέρθηκαν σε μονάδα εντατικής θεραπείας στην γυναικολογική κλινική του νοσοκομείου του Μπέρμιγχαμ, ενώ η μητέρα τους κατόρθωσε να επανέλθει από το κώμα.

Η κυρία Ούκε, η οποία είναι μητέρα δύο ακόμα παιδιών, αναγκάστηκε να περάσει άλλες 16 ημέρες σε μονάδα αυξημένης φροντίδας του νοσοκομείου προτού καταφέρει να δει για πρώτη φορά τα νεογέννητα παιδιά της.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η στιγμή της έκρηξης στην επιχείρηση που τυλίχθηκε στις φλόγες στον Ασπρόπυργο

E-Daily 2.TopNews 09.07.2026
Έντεκα τραυματίες από την πυρκαγιά σε επιχείρηση ανταλλακτικών στον Ασπρόπυργο, με τρεις εξ αυτών να νοσηλεύονται διασωληνωμένοι σε σοβαρή κατάσταση.

Καρέ‑καρέ η επίθεση ουκρανικού drone σε ρωσικό δεξαμενόπλοιο – Η στιγμή που πλήττει τον στόχο του

E-Daily 2.TopNews 09.07.2026
«Κρίθηκε αναγκαία η εκκένωση του πληρώματος ενός από τα πλοία»

Αναγκαστική προσγείωση F‑16 στο αεροδρόμιο της Ζακύνθου ‑Καλά στην υγεία του ο πιλότος

E-Daily 2.TopNews 09.07.2026
Το μαχητικό της Πολεμικής Αεροπορίας είχε απογειωθεί από την 116 Πτέρυγα Μάχης

Ο αδερφός της Βάγιας Νέστορα συγκλόνισε στον επικήδειο που εκφώνησε: «Ανθρωποι σκοτεινοί μάς έριξαν σε ποτάμι πόνου και οδύνης»

E-Daily 2.TopNews 09.07.2026
«Η Νικολέτα έφυγε στα 37 της, κακώς έβγαλες εισιτήριο. Και ο Χάρος είναι μπαμπέσης και δεν κάνει ακυρώσεις εισιτηρίων»

Ασπρόπυργος: Από βυτίο με προπάνιο η μεγάλη έκρηξη – Πώς ξεκίνησε η φωτιά

E-Daily 2.TopNews 09.07.2026
Η πυρκαγιά εκτιμάται ότι ξεκίνησε από εργασίες ηλεκτροσυγκόλλησης και ακολούθησε η μεγάλη έκρηξη στον χώρο του συνεργείου - Τρεις οι διασωληνωμένοι.

Γερμανία: Ποινή φυλάκισης 10 ετών στον Έλληνα που ξυλοκόπησε μέχρι θανάτου ελεγκτή τρένου

Κόσμος 09.07.2026
O 26χρονος καταδικασθείς ομολόγησε τον ξυλοδαρμό του ελεγκτή, ωστόσο τόνισε πως δεν είχε πρόθεση να τον σκοτώσει

Σισμανόγλειο: «Κάπνιζα και πήρε φωτιά», είπε ο συλληφθείς

E-Daily 2.TopNews 09.07.2026
Τι έχει φέρει στο φως έως τώρα η έρευνα του ανακριτικού της Πυροσβεστικής.

Παιδί που είχε κηρυχθεί νεκρό βρέθηκε ζωντανό στο νεκροτομείο του νοσοκομείου

E-Daily 2.TopNews 09.07.2026
Τι υποστηρίζει η αστυνομία για το συμβάν

Πέθανε η σπουδαία τραγουδίστρια, Μπόνι Τάιλερ

E-Daily 2.TopNews 09.07.2026
Η εμβληματική ερμηνεύτρια του «Total Eclipse of the Heart» απεβίωσε σε ηλικία 75 ετών, αφήνοντας πίσω της μια τεράστια μουσική κληρονομιά.

Σοβαρές καταγγελίες στον Ασπρόπυργο: «Ξέφραγο αμπέλι, κανένα μέτρο ασφαλείας»

Ελλάδα 09.07.2026
«Μπορεί να γίνει ένα μεγάλης έκτασης βιομηχανικό ατύχημα στην περιοχή και να θρηνήσουμε θύματα»

Σαντορίνη: Τελεσίγραφο ξενοδόχων στην Trivago ‑ «Πληρώστε καμπάνια προβολής ή πάμε δικαστικά»

E-Daily 2.TopNews 09.07.2026
Σύμφωνα με τον πρόεδρο της Ένωσης Ξενοδόχων Σαντορίνης, Αντώνη Παγώνη, η Trivago θα πρέπει να προχωρήσει με δικά της έξοδα σε μία ακριβή διαφημιστική καμπάνια για το νησί