E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Γυναίκα γέννησε δίδυμα ενώ βρισκόταν σε τεχνητό κώμα λόγω κορωνοϊού

Πώς περιγράφει η ίδια την εμπειρία του «ξυπνήματος» και τον τρόμο που ένιωσε επειδή δεν μπορούσε να δει την κοιλιά της

Δημοσίευση 19/11/2020 | 12:34

Γυναίκα γέννησε δίδυμα ενώ βρισκόταν σε τεχνητό κώμα λόγω κορωνοϊού

Μια απίστευτη ιστορία έλαβε χώρα στη Μεγάλη Βρετανία όταν μια έγκυος που κατάφερε να επανέλθει από το τεχνητό κώμα που την είχαν υποβάλει οι ιατροί της λόγω έντονων συμπτωμάτων κορωνοϊού, συνειδητοποίησε ότι είχε φέρει στον κόσμο υγιέστατα δίδυμα.

Η Περπέτουαλ Ούκε, ρευματολόγος και επικεφαλής ιατρικής ομάδας στο νοσοκομείο του Μπέρμιγχαμ, εμφάνισε τα πρώτα συμπτώματα της νόσου Covid-19 στα τέλη Μαρτίου. Μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο «Βασίλισσα Ελισάβετ» και αρχικά χρειάστηκε αναπνευστική υποστήριξη με αναπνευστήρα, αλλά σύντομα η κατάστασή της επιδεινώθηκε με αποτέλεσμα οι γιατροί να την υποβάλουν σε τεχνητό κώμα.

Το ιατρικό προσωπικό του νοσοκομείου αποφάσισε να εκτελέσει καισαρική τομή για να φέρει στον κόσμο τα δίδυμα που κυοφορούσε, παρόλο που η κυρία Ούκε βρισκόταν στον έκτο μήνα της εγκυμοσύνης της. Όταν κατάφερε να επανέλθει από το τεχνητό κώμα η νεαρή γυναίκα φοβήθηκε ότι είχε χάσει τα μωρά της. «Η επαναφορά από το κώμα ήταν η χειρότερη πτυχή της περιπέτειας μου. Έβλεπα εφιάλτες και παραληρούσα. Δεν μπορούσα να δω την κοιλιά μου και νόμιζα ότι είχα χάσει τα μωρά μου», δήλωσε η ίδια η γιατρός σε βρετανικά μέσα ενημέρωσης.

Τα δίδυμα, ένα κορίτσι βάρους 765 γραμμαρίων και ένα αγόρι βάρους 850, μεταφέρθηκαν σε μονάδα εντατικής θεραπείας στην γυναικολογική κλινική του νοσοκομείου του Μπέρμιγχαμ, ενώ η μητέρα τους κατόρθωσε να επανέλθει από το κώμα.

Η κυρία Ούκε, η οποία είναι μητέρα δύο ακόμα παιδιών, αναγκάστηκε να περάσει άλλες 16 ημέρες σε μονάδα αυξημένης φροντίδας του νοσοκομείου προτού καταφέρει να δει για πρώτη φορά τα νεογέννητα παιδιά της.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τραγωδία στην Καβάλα: Νεκρό 3χρονο παιδί σε τροχαίο, ΙΧ συγκρούστηκε μετωπικά με ταξί

Ελλάδα 11.04.2026
Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν πως άλλα δύο άτομα έχουν τραυματιστεί από τη σφοδρή σύγκρουση

Στάθης Μαντζώρος: Δύσκολες ώρες για τον ηθοποιό 10 μήνες μετά το εγκεφαλικό που υπέστη

Ελλάδα 11.04.2026
Ο αγαπημένος «καφετζής» του τηλεοπτικού κοινού στη σειρά «Σασμός» νοσηλεύεται στον Ερυθρό Σταυρό

Πέθανε ο ηθοποιός Τάσος Ράμσης

Ελλάδα 11.04.2026
Η είδηση έγινε γνωστή από τον Σπύρο Μπιμπίλα

Τι ώρα θα κλείσουν σήμερα μαγαζιά και σούπερ μάρκετ

Ελλάδα 11.04.2026
Κλειστά Κυριακή και Δευτέρα του Πάσχα

Mε τι καιρό θα κάνουμε Πάσχα

Καιρός 11.04.2026
Με ψύχρα και βροχές η Ανάσταση

Η μεγάλη έξοδος: 629.000 αυτοκίνητα έφυγαν από την Αθήνα

Ελλάδα 11.04.2026
Πόσοι πέρασαν τις εθνικές οδούς

Πέδρο Σάντσεθ: Η Ευρώπη να «κάνει μεγάλα όνειρα» και να αναλάβει ρόλο ως ηθικός ηγέτης

Κόσμος 11.04.2026
Οι δηλώσεις έγιναν στο πλαίσιο συζήτησης για το μέλλον της Ευρώπης

Ιρανικές πηγές: «Το πρόσωπο του Μοτζταμπά Χαμενεΐ έχει παραμορφωθεί, υπέστη σοβαρά τραύματα στα πόδια»

Κόσμος 11.04.2026
Ο 56χρονος αναρρώνει και παραμένει σε πνευματική διαύγεια, ανέφεραν στο Reuters άνθρωποι που βρίσκονται κοντά στον στενό του κύκλο