E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Αυτός είναι ο καλύτερος ηθοποιός της νέας γενιάς

Κλείνει σήμερα τα 37 του χρόνια

Γράφει ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΑΣ Δημοσίευση 19/11/2020 | 01:07

Αυτός είναι ο καλύτερος ηθοποιός της νέας γενιάς

O τεράστιος σκηνοθέτης και σινεφίλ που ονομάζεται Martin Scorsese είπε πέρσι πως ο συγκεκριμένος ηθοποιός είναι καλύτερος της γενιάς του. Ποιοι είμαστε εμείς που θα τον αμφισβητήσουμε; Αν και δεν χρειαζόταν να μας το επιβεβαιώσει ο Scorsese, το είχαμε ήδη υπόψιν μας από πριν.

Πέρσι ήταν η χρονιά του. Τέσσερις ταινίες και η δεύτερη συνεχόμενη υποψηφιότητα για βραβείο Όσκαρ. Ο Adam Driver δεν θα αργήσει να πάρει το χρυσό αγαλματίδιο μαζί του. Σήμερα κλείνει τα 37 του χρόνια και έχει ήδη προλάβει να κάνει τόσα πολλά και να αφήσει το στίγμα του στον κινηματογράφο.

Η «γνωριμία» μας ξεκίνησε με το «Frances Ha» του Noah Baumbach πριν από 8 χρόνια. Τουλάχιστον εκεί τον πρόσεξα πρώτη φορά, αν και είχα δει και άλλες ταινίες στις οποίες είχε μικρότερους ρόλους. Αργότερα ήρθε το μουσικό «Inside Llewyn Davis» των αδελφών Cohen και ακολούθησε ο ρόλος που τον έκανε γνωστό σε όλον τον κόσμο. Ως Kylo Ren στο Star Wars.

Ωστόσο εκεί που έγινε η αποκάλυψη ήταν στην ταινία του Jim Jarmusch, «Paterson». Η λιτή, ξεκάθαρη και ακούραστη ερμηνεία του, ήταν μια ευχάριστη έκπληξη και έπεισε τους πάντες πως αυτός ο άνθρωπος ήταν το «next best thing» του Χόλιγουντ. Κάτι που επιβεβαιώθηκε στον ρόλο του μονόχειρα αδελφού στο εξαιρετικό «Logan Lucky» με συμπρωταγωνιστή τον Channing Tatum.

Το «BlacKkKlansman» και το «Marriage Story» που του χάρισαν και τις δυο υποψηφιότητες του για Όσκαρ, ήταν απλά το κερασάκι στην τούρτα. Η επόμενη ταινία του θα είναι το «The Last Duel» του Ridley Scott μαζί με τον Matt Damon.

Το πιο καλο χαρακτηριστικό του είναι πως μέχρι τώρα δεν φάνηκε να υστερεί σε κάποιον ρόλο, όποιο κι αν ήταν το είδος της ταινίας. Ο Adam Driver λοιπόν, όπως είπε και ο Scorsese είναι σίγουρα ο καλύτερος ηθοποιός της γενιάς του και περιμένουμε να μας χαρίσει ακόμα καλύτερες ερμηνείες όσο ωριμάζει σαν άνθρωπος και σαν ηθοποιός.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Mad Max: 5 πράγματα που πρέπει να ξέρεις για ένα από τα πιο εμβληματικά franchise όλων των εποχών

E-Daily 3.Left 10.07.2026
Για να γνωρίζεις για το δυστοπικό σύμπαν του George Miller

Κωνσταντίνος Χριστοφόρου & Μαντώ: Νέο ντουέτο «Τα Καλοκαίρια Που Θα Ζήσουμε» με music video

Μουσική Χτες
Το κλασικό τραγούδι του 1995 επιστρέφει σε νέα ερμηνεία, συνοδευόμενο από ένα ολοκαίνουργιο music video σε σκηνοθεσία Αλεξ Κωνσταντινίδη.

Οι Γιαγκίνηδες έκαναν sold out την Τεχνόπολη με το «Γλέντι των Ονείρων μας»

Μουσική Χτες
Χιλιάδες θεατές έζησαν μια αξέχαστη βραδιά λαϊκού γλεντιού στην Τεχνόπολη Δήμου Αθηναίων στις 7 Ιουλίου, με special guests τον Σπύρο Γραμμένο και τον Papazó.

Emmys 2026: Ανακοινώθηκαν οι υποψηφιότητες

E-Daily 3.Left Προχτές
Η 78η απονομή των βραβείων Emmy θα πραγματοποιηθεί στις 14 Σεπτεμβρίου στο Λος Αντζελες

Γη της Ελιάς: Τι θα δούμε στο μεγάλο φινάλε που κλείνει 5 χρόνια ιστορίας

TV Σειρές Προχτές
Απόψε στις 22:00 στο Mega κλείνει η πιο μακροβιότερη ελληνική σειρά της τελευταίας εικοσαετίας, με 969 επεισόδια και αμέτρητες αναμνήσεις.

Αννα Βίσση: Ακούστε το teaser του νέου τραγουδιού «Όλο Πιο Πάνω» ‑ Ο ARGY επιβεβαίωσε τη συνεργασία τους

E-Daily 3.Left Προχτές
Ο διεθνούς φήμης DJ και παραγωγός επιβεβαίωσε επίσημα τη συνεργασία με την κορυφαία Ελληνίδα ερμηνεύτρια, μοιράζοντας ένα πρώτο teaser από το κοινό τους single.

Όλοι το χόρεψαν, λίγοι ήξεραν γιατί γράφτηκε: Η σκοτεινή ιστορία του hit Children

E-Daily 3.Left 07.07.2026
Το πιο μελαγχολικό club anthem των 90s είχε πίσω του μια τραγωδία

5 σειρές που θα σε κάνουν να λατρέψεις το Apple TV

E-Daily 3.Left 07.07.2026
To «ποιότητα πάνω από την ποσότητα» φαίνεται πως δουλεύει

Pantera: Πρώτη εμφάνιση στην Ελλάδα στο Release Athens 2026

Exodos 06.07.2026
Η θρυλική μπάντα του groove metal εμφανίζεται για πρώτη φορά στη χώρα μας, στην Πλατεία Νερού, την Πέμπτη 9 Ιουλίου 2026, μαζί με Trivium και Bodysnatcher.

Το σκάνδαλο της Disney με την ταινία « 101 σκυλιά της Δαλματίας» που έμεινε στην ιστορία

E-Daily 3.Left 05.07.2026
Από την ευαισθητοποίηση στην εγκατάλειψη και την κακομεταχείριση