E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Τουρκμενιστάν: Ο πρόεδρος έκανε άγαλμα – σύμβολο της ανεξαρτησίας τον αγαπημένο του σκύλο

Ύψους 5,79 μέτρων

Δημοσίευση 18/11/2020 | 20:14

Τουρκμενιστάν: Ο πρόεδρος έκανε άγαλμα – σύμβολο της ανεξαρτησίας τον αγαπημένο του σκύλο

Μνημείο για έναν σκύλο - σύμβολο ανεξαρτησίας, θάρρους και αυτοπεποίθησης (αυτά τα χαρακτηριστικά αποδίδει το American Kennel Club, στον ποιμενικό της Κεντρικής Ασίας, που εκεί είναι γνωστός ως ράτσα Alabay) ανέγειρε ο πρόεδρος του Τουρκμενιστάν.

Στο πλαίσιο της πλέον πρόσφατης φάσης της ανάπτυξης της Ασγκαμπάτ, της πρωτεύουσας της κεντρασιατικής χώρας, ο πρόεδρος Γκουρμπανγκουλί Μπερντιμουχαμέντοφ ανήγειρε ένα ύψους 5,79 μέτρων χρυσό άγαλμα ενός Alabay πάνω σε ένα ύψους 9,14 μέτρων βάθρο σε μικρή πλατεία σε κυκλοφοριακό κόμβο της λεωφόρου Μαγκτουμγκουλί. Όπως σημειώνει το Artnet News, σε βίντεο το οποίο καλύπτει την κυκλική βάση του αγάλματος, alabay παρελαύνουν.

Σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων του Τουρκμενιστάν Altyn Asyr -το οποίο ανήρτησε και βίντεο με τα αποκαλυπτήρια- το μνημείο αποτίει φόρο τιμής στο «παραδειγματικό θάρρος και τη ζεστή καρδιά» του τετράποδου.

Έχει αναφερθεί, όπως μεταδίδει το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων ότι το σκυλί είναι το αγαπημένο του προέδρου, ο οποίος πέρυσι, κατά τους Times της Νέας Υόρκης, «κυκλοφόρησε βιβλίο για την εν λόγω ράτσα, στο οποίο υπάρχει και ποίημα που λέγεται ότι το έγραψε στη διάρκεια ενός υπουργικού συμβουλίου».

Το American Kennel Club πληροφορεί ότι ο ποιμενικός της Κεντρικής Ασίας περιλαμβάνεται ανάμεσα στις αρχαιότερες ράτσες σκύλου, και οι ενδείξεις συνηγορούν στο ότι υπάρχει για περισσότερες από πέντε χιλιετίες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η Πηνελόπη Αναστασοπούλου ποζάρει με πράσινο μπικίνι στα Κουφονήσια

Tabloid 01.07.2025
Η ηθοποιός μοιράστηκε με τους διαδικτυακούς της φίλους φωτογραφίες της από παραλία του νησιού

Δέσποινα Βανδή: Μας συστήνει το νέο μέλος της οικογένειάς – Δείτε βίντεο

Tabloid 01.07.2025
Οι πρώτες στιγμές της τραγουδίστριας με το κατοικίδιό της

Γιάννης Πάριος: Η πρώτη κοινή φωτογραφία με τον γιο του Χάρη Βαρθακούρη εδώ και 10 χρόνια

Tabloid 01.07.2025
«Είχα να βγάλω φωτογραφία με τον πατέρα μου, οι δυο μας μόνο, σίγουρα πάνω από 10 χρόνια…», έγραψε στην λεζάντα της φωτογραφίας ο Χάρης Βαρθακούρης

Αρια Καλύβα κατά Βασάλου: «Ένα ραντεβού μαζί του μοιάζει με περιφορά επιταφίου»

Tabloid 01.07.2025
«Ο κύριος Βασάλος έχει ξεπεράσει τις κόκκινες γραμμές και το θεωρώ πολύ προσβλητικό το σχόλιό του», είπε η Αρια Καλύβα

Marseaux: «Με το που έχασα την μαμά μου έφυγα από το σπίτι» – Η αλήθεια για την σχέση με την αδερφή και τον πατέρα της

Celebrity Stories 01.07.2025
Το τατουάζ που έχει κάνει για την μαμά της, η απώλειά της και ο έρωτας στη ζωή της