E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Νοσηλεύτριες ΜΕΘ από την Κρήτη ανεβαίνουν στη Θεσσαλονίκη για βοήθεια

Η συγκινητική κίνηση αλληλεγγύης τους

Δημοσίευση 18/11/2020 | 10:34

Νοσηλεύτριες ΜΕΘ από την Κρήτη ανεβαίνουν στη Θεσσαλονίκη για βοήθεια

Ρίγη συγκίνησης προκαλεί η εθελοντική προσφορά των 10 νοσηλευτριών. Από αύριο πιάνουν δουλειά στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο της Θεσσαλονίκης για να βοηθήσουν τους συναδέλφους τους. Κι άλλοι υγειονομικοί έχουν εκδηλώσει την επιθυμία να μετατεθούν σε νοσοκομεία της Βόρειας Ελλάδας, σε περιοχές όπου τα νοσοκομεία «γονατίζουν» λόγω κορονοϊού.

Η Θεσσαλονίκη που δέχεται ισχυρό πλήγμα από το δεύτερο κύμα κορονοϊού «φωνάζει» εδώ και μέρες πως χρειάζεται βοήθεια. Οι κραυγές αγωνίας και απόγνωσης από τους εργαζόμενους στα νοσοκομεία συγκλονίζουν τους πάντες. 10 γυναίκες από την Κρήτη, 10 νοσηλεύτριες με εξειδίκευση σε ΜΕΘ αποφάσισαν να κάνουν κάτι για να ανακουφίσουν από την πίεση τους συναδέλφους τους.

Αποφάσισαν να φύγουν από την Κρήτη και εθελοντικά να πάνε στη Θεσσαλονίκη για να βοηθήσουν στα νοσοκομεία της πόλης, στις ΜΕΘ που είναι γεμάτες με ασθενείς που υποφέρουν από τον κορονοϊό. Να ανταποκριθούν εκείνες πρώτες στην (εκπεφρασμένη εδώ και μέρες) έκκληση του προέδρου του Πανελλήνιου Ιατρικού Συλλόγου, Αθανάσιου Εξαδάκτυλου, σε όσους μπορούν, να βοηθήσουν.

Από αύριο, οι 10 νοσηλεύτριες από την Κρήτη, που έχουν εξειδίκευση σε ΜΕΘ, θα πιάσουν δουλειά στο Ιπποκράτειο νοσοκομείο.

Εκείνο που είναι ακόμη πιο συγκλονιστικό είναι πως, σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας, οι γυναίκες αυτές δεν θα είναι οι μοναδικές που εθελοντικά θα πάνε στη Θεσσαλονίκη για να βοηθήσουν τους συναδέλφους τους. Από περιοχές που δεν πλήττονται πολύ από τον κορονοϊό, υπάρχουν κι άλλοι εργαζόμενοι σε νοσοκομεία που έχουν εκφράσει την επιθυμία να πάνε στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες περιοχές στη Βόρεια Ελλάδα για να βοηθήσουν στα νοσοκομεία.

Κικίλιας: Υποκλίνομαι!

Η συγκλονιστική απόφαση των 10 γυναικών δεν θα μπορούσε να μη συγκινήσει το πανελλήνιο.

Δεν θα μπορούσε και να μείνει ασχολίαστη από τον υπουργό Υγείας, Βασίλη Κικίλια, που υποκλίθηκε «στο μεγαλείο ψυχής και τη λεβεντιά αυτών των παιδιών».

«Την περασμένη εβδομάδα δήλωσα από τη Θεσσαλονίκη ότι όλη η Ελλάδα είναι πλέον μία Υγειονομική Περιφέρεια και η κάθε Υγειονομική Περιφέρεια θα στηρίζει την άλλη. Σήμερα το βράδυ φτάνουν με πτήση από το Ηράκλειο στη Θεσσαλονίκη δέκα νοσηλεύτριες από τα νοσοκομεία της Κρήτης, οι οποίες έχουν εξειδίκευση σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας.

Η Βασιλική, η Ολυμπία, η Ευαγγελία, η Άρτεμις, η Κατερίνα, η Μαλαματή, η Ευφροσύνη, η Ανθή, η Χρυσούλα και η Πηνελόπη, δήλωσαν εθελοντικά ότι μπαίνουν στην πρώτη γραμμή της μάχης στο πλάι των συναδέλφων τους στη Βόρεια Ελλάδα. Από αύριο αναλαμβάνουν υπηρεσία στο “Ιπποκράτειο”. Και δεν είναι οι μόνες, καθώς όπως με πληροφορούν οι διοικητές των ΥΠΕ, από περιοχές που δεν πλήττονται τόσο πολύ, και άλλοι δήλωσαν ότι θέλουν να πάνε στη Θεσσαλονίκη, στη Βόρεια Ελλάδα, για να βοηθήσουν.

Υποκλίνομαι στο μεγαλείο ψυχής και τη λεβεντιά αυτών των παιδιών.

Υποκλίνομαι και δεσμεύομαι σ’ αυτούς, αλλά και σε όλους ανεξαιρέτως τους ανθρώπους του ΕΣΥ, που αγωνίζονται ηρωικά σε αυτήν την πρωτοφανή πανδημία, ότι θα τους σταθούμε και θα τους στηρίξουμε έμπρακτα, όπως μας στέκονται και μας στηρίζουν μέρα νύχτα μήνες τώρα. Υποκλίνομαι», ανάφερε σε δήλωσή του ο υπουργός Υγείας.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ζελένσκι: Η Ουκρανία βρίσκεται σε δίλημμα είτε να χάσει τον βασικό της εταίρο ή την αξιοπρέπειά της

Κόσμος 21.11.2025
«Είτε τα δύσκολα 28 σημεία, είτε ένας εξαιρετικά δύσκολος χειμώνας, ο δυσκολότερος, και περαιτέρω κίνδυνοι» είπε στους πολίτες

Συνολική κάθειρξη 8 ετών στον Παναγιώτη Ψωμιάδη

Ελλάδα 21.11.2025
Λόγω ηλικίας, η ποινή εκτίεται κατ` οίκον - Με την ίδια απόφαση δόθηκε αναστέλλουσα δύναμη στην εκτέλεση της ποινής μέχρι το Εφετείο

Ελεύθερος ο πατέρας Φραγκιαδάκης ‑ Απαγορεύεται να πάει στα Βορίζια

Ελλάδα 21.11.2025
Στον 58χρονο επιβλήθηκαν περιοριστικοί όροι

Νέος Κόσμος: Στη φυλακή ο 29χρονος για τον θανατηφόρο ξυλοδαρμό του 58χρονου

Ελλάδα 21.11.2025
Ο 29χρονος κατά την απολογία του προσπάθησε να αποσείσει τις ευθύνες, υποστηρίζοντας ότι ο θάνατος του θύματος δεν προκλήθηκε από τα δικά του χτυπήματα

Τοποθετήθηκε το χριστουγεννιάτικο δέντρο στο Σύνταγμα – Πότε θα φωταγωγηθεί

Ελλάδα 21.11.2025
Το χριστουγεννιάτικο δέντρο κοσμεί το Σύνταγμα και «μαγνητίζει» τα βλέμματα

Ο Καρέτσας ανανέωσε με την Γκενκ μέχρι το 2029

Αθλητικά Νέα 21.11.2025
Οι «μνηστήρες» του Έλληνα άσου πλέον θα χρειαστεί να δαπανήσουν ακόμα μεγαλύτερο ποσό για να τον κάνουν δικό τους

Ένοπλοι απήγαγαν 52 μαθητές από καθολικό σχολείο στη Νιγηρία

Κόσμος 21.11.2025
Οι επιθέσεις έχουν φέρει στο προσκήνιο την έλλειψη ασφάλειας στη χώρα

ΑΧΕΠΑ: Με οξεία ηπατική ανεπάρκεια ζευγάρι που έφαγε μανιτάρια

Ελλάδα 21.11.2025
Πάει στη Ρώμη για μεταμόσχευση η γυναίκα, θα μεταφερθεί και ο άνδρας

Νεκρό 13χρονο κοριτσάκι σε σχολείο στον Πειραιά: Πνίγηκε με την τροφή του

Ελλάδα 21.11.2025
Αρχικά το παιδί προσπάθησαν να σώσουν με ΚΑΡΠΑ οι επαγγελματίες υγείας του Κέντρου Υγείας Κερατσινίου

«Σπιλώνει τη μνήμη του»: Η οικογένεια του 22χρονου που πνίγηκε με burger επιμένει ότι δεν ήταν challenge

Ελλάδα 21.11.2025
«Δεν ξέρω ποιος το έβγαλε από το μυαλό του» ξεσπά συγγενής του άτυχου 22χρονου