E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

45χρονος με νοητική υστέρηση και κορωνοϊό βρέθηκε σε άθλια κατάσταση δίπλα στη νεκρή μητέρα του

Ο άνδρας μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο αφυδατωμένος, πεινασμένος και με υψηλό πυρετό

Δημοσίευση 18/11/2020 | 08:57

45χρονος με νοητική υστέρηση και κορωνοϊό βρέθηκε σε άθλια κατάσταση δίπλα στη νεκρή μητέρα του

Με μια ανάρτηση στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook, ο γιατρός Ηλίας Τσιούλης που εργάζεται ως εντατικολόγος - πνευμονολόγος στο Γενικό Νοσοκομείο Καβάλας (ΓΝΚ) αποτυπώνει το δράμα των συνάνθρωπων μας με βαριά νοητική και κινητική στέρηση, που έχουν νοσήσει από κορωνοϊό και ξαφνικά βρίσκονται μόνοι στη ζωή μετά τον ξαφνικό χαμό των γονιών τους.

Το περασμένο Σάββατο, ο γιατρός Ηλίας Τσιούλης ήταν υπεύθυνος εφημερίας του νοσοκομείου. Όπως επισημαίνει, προσήλθαν περί τα 100 άτομα να εξεταστούν. Χρειάστηκε να κάνει περίπου σαράντα εισαγωγές, η πλειονότητα των οποίων είχαν προσβληθεί από κορωνοϊό και ήταν σχετικά νέοι άνθρωποι. Ο διοικητής του νοσοκομείου χρειάστηκε να ανοίξει ακόμα και κλινική covid για να μπορέσουν να εξυπηρετηθούν όλοι οι ασθενείς. Η εικόνα όμως που τον συγκλόνισε ήταν αυτή ενός 45χρονου άντρα, ο οποίος έκλαιγε γοερά για ώρα. Τρομαγμένος, αναστατωμένος, με υψηλό πυρετό, αφυδατωμένος, πεινασμένος.

Η εικόνα ενός άντρα «45 χρονών, μυαλό παιδικό αθώο, ακίνητα χέρια, ακίνητα πόδια, ακίνητη και η διάγνωση του αυτισμού που του πρωτόδωσαν βρεφάκι. Τον φέραν μέσα στη νύχτα ανάμεσα σε τόσα φορεία. Παντού η ίδια εικόνα, παντού οι ίδιες λέξεις. Πνευμονία, χαμηλό οξυγόνο, αυτός εισαγωγή, εκείνος σπίτι, χρειαζόμαστε βοήθεια παιδιά, δεν προλαβαίνουμε/ποιος να σε ακούσει. Δύστυχε κανείς δεν θα σε ακούσει», περιγράφει στην ανάρτησή του ο γιατρός κ. Τσιούλης.

Λίγο νωρίτερα είχαν μεταφέρει τον 45χρονο στο ΓΝΚ διασώστες του ΕΚΑΒ με τη συνοδεία αστυνομικών. Ζούσε με την υπέργηρη μητέρα του στο σπίτι τους, σε γειτονιά της Καβάλας. Ο γαμπρός της άτυχης γυναίκας ήταν εκείνος που ύστερα από επανειλημμένα τηλεφωνήματα που έμειναν αναπάντητα, απευθύνθηκε στην αστυνομία. Όταν έφτασαν στο σημείο οι αστυνομικοί, χρειάστηκε να σπάσουν την πόρτα για να μπουν στο σπίτι, όπου βρήκαν την 90χρονη γυναίκα νεκρή και τον 45χρονο δίπλα της σε άσχημη κατάσταση.

Τη σκηνή περιγράφει στην ανάρτησή του ο κ. Τσιούλης: «Αστυνομικοί 'σπασαν την πόρτα […] Αγκαλιά (αυτός) δίπλα στη μάνα. Στάση εμβρυική, θαρρείς και θα πετάξει. Κορωνοϊό και οι δυο, σύσταση να μείνουν σπίτι. Αποφύγετε τις συναναστροφές, όχι κόσμο σπίτι. Όλη τους τη ζωή να τους αποφεύγει ο κόσμος και τώρα αυτοί το πάνω χέρι. Η μάνα από μέρες πεθαμένη και αυτό να κλαίει, να κλαίει... Όλη την νύχτα, δίχως ανάσα με χαμηλό οξυγόνο, ακίνητο ανάμεσα από φορεία βιαστικά και ανθρώπους αδιάφορους να κλαίει ...».

Ο γιατρός εκτιμά πως η μητέρα ήταν νεκρή περισσότερα από δυο 24ωρα. Και ο γιος της, λόγω της κατάστασής του, διψασμένος, πεινασμένος, λερωμένος, ταραγμένος, με πολύ υψηλό πυρετό. Σύμφωνα με τους διασώστες και οι δυο ήταν θετικοί στον κορωνοϊό, είχαν εξεταστεί και τους είχαν συστήσει να μείνουν σπίτι.

Η μητέρα πέθανε από καρδιακή ανακοπή και, όπως επισημαίνει ο κ. Τσιούλης, «όταν ήρθε ο 45χρονος ήταν ένα στάδιο πριν από τη διασωλήνωση. Οι πνεύμονές του σε πολύ άσχημη κατάσταση, με δυσκολία ανέπνεε και είχε υψηλό πυρετό. Αυτός όμως έκλαιγε, έκλαιγε γοερά για ώρες. Όχι όμως λόγω της κατάστασής του, αλλά πιστεύω γιατί είχε αντιληφθεί τον θάνατο της μητέρας του».

Η πρόεδρος του σωματείου εργαζομένων στο ΓΝΚ Κατερίνα Πετράκη, που επίσης είχε εφημερία εκείνο το βράδυ, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, λέει για το περιστατικό: «Δυσκολευτήκαμε πολύ να βρούμε τα στοιχεία του 45χρονου. Δεν υπήρχε κανένας συγγενείς, δεν το συνόδευε κάποιος που τον γνώριζε. Χάρη στους αστυνομικούς μπορέσαμε να βρούμε τα προσωπικά του στοιχεία και να τον δηλώσουμε μετά την εισαγωγή του».

Σήμερα, ο 45χρονος άντρας νοσηλεύεται στην κλινική covid του ΓΝΣ και η κατάστασή του, όπως επισημαίνει ο κ. Τσιούλης, εξακολουθεί να είναι κρίσιμη, καθώς εκτός των άλλων χρειάζεται επιπλέον φροντίδα λόγω της βαριάς νοητικής και κινητικής αναπηρίας, ενώ επιπλέον αναζητούνται και κάποιοι συγγενείς του.

«Ωστόσο, το μεγάλο ερώτημα που πρέπει να μας απασχολεί όλους», τονίζει με έμφαση ο γιατρός, «είναι τι γίνονται αυτοί οι συνάνθρωποί μας, όταν φεύγουν από τη ζωή οι γονείς τους που τους φρόντιζαν. Εκείνο το βράδυ που ήρθε στο νοσοκομείο προσπαθούσα για ώρα να τον ηρεμήσω, και δίπλα μου επικρατούσε μια πολύ δύσκολη κατάσταση. Φωνές, φορεία, άνθρωποι που χρειάζονταν όλοι βοήθεια. Αλλά η εικόνα αυτού του άντρα που χρειαζόταν μια μεγαλύτερη φροντίδα από όλους, μια μεγαλύτερη προσοχή, λόγω της κατάστασής του, με είχε ειλικρινά συγκλονίσει».

Ο γιατρός, τους τελευταίους έξι μήνες, υπηρετεί στη ΜΕΘ του ΓΝΚ και, μιλώντας στο ΑΠΕ-ΜΠΕ, κάνει λόγω για μια πρωτόγνωρη κατάσταση. «Εργάστηκα», υπογραμμίζει, «πέντε χρόνια στη Σουηδία και εννέα χρόνια στην Ελλάδα αλλά ποτέ δεν είδα τέτοια κατάσταση, σα να έχουμε πόλεμο. Το ΓΝΚ είναι ένα από τα καλά οργανωμένα επαρχιακά νοσοκομεία. Σε πολύ μικρό χρονικό διάστημα δημιούργησε και δεύτερη ΜΕΘ για να μπορεί να καλύψει τις αυξημένες ανάγκες που υπήρχαν. Τώρα που μιλάμε, η ΜΕΘ για τα περιστατικά covid, με δώδεκα κλίνες, είναι όλες γεμάτες. Ίσως σήμερα κάποιος νοσηλευόμενος μπορέσει να βγει. Αλλά πραγματικά χρειάζεται όλοι να δώσουμε τον καλύτερο εαυτό μας για το ξεπεράσουμε. Πρέπει όλοι να τηρούμε αυστηρά όλα τα υγειονομικά μέτρα».

45 χρονών ,μυαλό παιδικό αθώο ,ακίνητα χέρια ακίνητα πόδια , ακίνητη και η διάγνωση του αυτισμού που του πρωτοδωσαν...

Δημοσιεύτηκε από Ilias Tsioulis στις Κυριακή, 15 Νοεμβρίου 2020
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Έσβησαν τα φουγάρα του ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου στην Κοζάνη ‑ Αγωνία για εργαζόμενους, τηλεθέρμανση

E-Daily 2.TopNews 15.05.2026
Ύστερα από 42 χρόνια αδιάλειπτης λειτουργίας, το λιγνιτικό εργοστάσιο του ΑΗΣ Αγίου Δημητρίου στην Κοζάνη ανέστειλε σήμερα τις εργασίες του

Καμπανάκι! Πρόστιμο 350 ευρώ για χιλιάδες οδηγούς ‑ Το χαρτί που πρέπει να έχετε πάντα στο αυτοκίνητο

E-Daily 2.TopNews 15.05.2026
Η ισχύουσα νομοθεσία για την κυκλοφορία των οχημάτων δεν περιορίζεται μόνο στους κανόνες οδικής συμπεριφοράς

Μαρία Καρυστιανού: Κατέθεσε για Καραμανλή ‑ Έτοιμη για την ίδρυση του νέου κόμματος

E-Daily 2.TopNews 15.05.2026
Η ίδρυση του νέου κόμματος αναμένεται να γίνει την Δευτέρα 18 Μαΐου

Έμπολα: Νέος συναγερμός στο Κονγκό – Ξέσπασε επιδημία με 65 νεκρούς

E-Daily 2.TopNews 15.05.2026
Τα συνολικά στοιχεία που έδωσαν οι υγειονομικές αρχές σκιαγραφούν μια κρίσιμη εικόνα: μέχρι στιγμής έχουν καταγραφεί περίπου 246 ύποπτα κρούσματα

Νέα ανάλυση DNA του Χριστόφορου Κολόμβου αποκαλύπτει την αλήθεια για την καταγωγή του

E-Daily 2.TopNews 15.05.2026
Για αιώνες, οι ιστορικοί πίστευαν ότι ο Κολόμβος γεννήθηκε στη Γένοβα της Ιταλίας, προερχόμενος από ταπεινή οικογένεια, πριν καταφέρει να πείσει τους Καθολικούς Μονάρχες να χρηματοδοτήσουν αυτό που πολλοί θεωρούσαν ένα αδύνατο ταξίδι πέρα από τον Ατλαντικό

Θεσσαλονίκη: Βρέθηκε το πτώμα του 54χρονου ‑ Τον σκότωσαν και τον πέταξαν στον Λουδία ποταμό

E-Daily 2.TopNews 15.05.2026
Ο άνδρας φέρεται να έπεσε θύμα δολοφονίας με πυροβολισμό, ενώ για την υπόθεση έχουν συλληφθεί ήδη δύο άτομα

Ηλιούπολη: Λουλούδια και μηνύματα στον τόπο της τραγωδίας με τις δυο νεκρές 17χρονες

E-Daily 2.TopNews 15.05.2026
Η μία κοπέλα έχασε τη ζωή της ακαριαία, ενώ η δεύτερη υπέκυψε στα βαρύτατα τραύματα της το απόγευμα της Πέμπτης στις 19:55.

Καιρός: Νεφώσεις και… δροσιά – Πού θα βρέξει

Καιρός 15.05.2026
Έως 26 βαθμούς η θερμοκρασία στην Αττική, έως 24 στη Θεσσαλονίκη

H ΑΑΔΕ βάζει ψηφιακό «μάτι» στις δεξαμενές των πρατηρίων

Οικονομία 15.05.2026
Στο στόχαστρο και το υγραέριο κίνησης

Τραμπ: Δεν θα κάνω πολλή υπομονή ακόμα με το Ιράν

Κόσμος 15.05.2026
Πριν αναχωρήσει για την Κίνα, ο Αμερικανός πρόεδρος είχε δηλώσει ότι η εκεχειρία με το Ιράν βρίσκεται σε «μηχανική υποστήριξη»

Θεσσαλονίκη: Πετούσε βαζάκια με εύφλεκτο υλικό στο σπίτι της πρώην του!

E-Daily 2.TopNews 15.05.2026
Υπήρχε και προηγούμενη καταδικαστική απόφαση

Καρπούζι «σκότωσε» τετραμελή οικογένεια στην Ινδία – Τι έδειξαν οι εξετάσεις

E-Daily 2.TopNews 15.05.2026
Οι Αρχές εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα