E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

ΠΟΥ: Γιατί το εμβόλιο μόνο δεν αρκεί για να νικήσουμε τον ιό

Δηλώσεις του Τέντρος Αντάνομ Γκεμπρεγέσους που επέστρεψε στα καθήκοντά του

Δημοσίευση 16/11/2020 | 14:49

ΠΟΥ: Γιατί το εμβόλιο μόνο δεν αρκεί για να νικήσουμε τον ιό

Ένα εμβόλιο κατά της COVID-19 δεν αρκεί από μόνο του για την καταπολέμηση της πανδημίας του νέου κορωνοϊού, προειδοποίησε σήμερα ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ.

«Ένα εμβόλιο θα συμπληρώσει τα άλλα εργαλεία που διαθέτουμε, δεν θα τα αντικαταστήσει», υπογράμμισε ο Τέντρος Αντάνομ Γκεμπρεγέσους κατά τη διάρκεια συνόδου του εκτελεστικού συμβουλίου της υπηρεσίας που διευθύνει. Αυτήν την φορά ήταν παρών στην αίθουσα, αφού ολοκλήρωσε την περίοδο καραντίνας στην οποία είχε τεθεί στις 2 Νοεμβρίου.

Ο επικεφαλής του ΠΟΥ είχε ανακοινώσει με μήνυμά του στο Twitter ότι είχε έρθει σε επαφή με έναν άνθρωπο που είχε διαγνωστεί θετικός στον νέο κορωνοϊό και ότι θα συνέχιζε να ασκεί τα καθήκοντά του εξ αποστάσεως.

Όσον αφορά το εμβόλιο κατά της COVID-19, ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ, όπως και πολλοί από τους βοηθούς του, επιδίδονται τις τελευταίες ημέρες σε έναν αγώνα δρόμου για να μετριάσουν την αισιοδοξία που προκλήθηκε την περασμένη εβδομάδα όταν οι Pfizer και BioNTech ανακοίνωσαν ότι τα προκαταρκτικά αποτελέσματα των δοκιμών του εμβολίου τους στην φάση ΙΙΙ των κλινικών δοκιμών δείχνει 90% αποτελεσματικότητα.

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗΜοderna: Νέο εμβόλιο δίνει ελπίδα με 95% αποτελεσματικότητα 16/11/2020

«Στην αρχή, οι ποσότητες θα είναι περιορισμένες και κατά συνέπεια θα έχουν προτεραιότητα το υγειονομικό προσωπικό, οι ηλικιωμένοι και αυτοί που η υγεία τους βρίσκεται σε κίνδυνο και ελπίζουμε ότι αυτό θα οδηγήσει στη μείωση του αριθμού των θανάτων και θα επιτρέψει στα συστήματα υγείας να αντισταθούν», υπογράμμισε ο γενικός διευθυντής του ΠΟΥ.

«Ωστόσο αυτό αφήνει ακόμη μεγάλο πεδίο δράσης στον ιό», προειδοποίησε, απευθύνοντας έκκληση να μην τερματιστούν πρόωρα τα μέτρα που επιτρέπουν τον έλεγχο της εξάπλωσης της COVID-19, όπως είναι τα διαγνωστικά τεστ, η καραντίνα, η ιχνηλάτηση κλπ.

Η πανδημία του ιού SARS-CoV-2 επανήλθε δριμύτερη σε πολλές χώρες της Ευρώπης, αναγκάζοντας τις αρχές να επιβάλουν εκ νέου μέτρα για να τεθεί υπό έλεγχο, ενώ την ίδια ώρα υπάρχει μια έκρηξη νέων κρουσμάτων σε πολλές πολιτείες των ΗΠΑ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

ΗΠΑ και Ιράν απορρίπτουν την πιθανότητα εκεχειρίας, σύμφωνα με το Reuters

Ελλάδα Χτες
ΗΠΑ και Ιράν αντιτίθενται στην πιθανότητα εκεχειρίας στη Μέση Ανατολή

Οδηγούσε μεθυσμένος και χωρίς δίπλωμα, συνελήφθη 32χρονος στην Κέρκυρα

Ελλάδα Χτες
Ο 32χρονος οδηγήθηκε στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κέρκυρας, ενώ του επιβλήθηκε διοικητικό πρόστιμο 1.500 ευρώ

Δύο νεκροί στις φυλακές Κορυδαλλού

Ελλάδα Χτες
Πρόκειται για έναν 49χρονο Έλληνα και έναν 43χρονο από το Μπαγκλαντές

Σεισμός στα ανοιχτά των Χανίων

Ελλάδα Χτες
Το εστιακό βάθος του σεισμού ήταν 14,2 χιλιόμετρα

Θεσσαλονίκη: Συγκλονίζει ο πατέρας της 14χρονης που πέθανε μετά από επέμβαση

Ελλάδα Χτες
«Πήγαμε με γεμάτη αγκαλιά και φύγαμε με φέρετρο»

Κινητοποιήσεις προαναγγέλλουν οι πρατηριούχοι καυσίμων

Ελλάδα Χτες
Διαμαρτύρονται για το πλαφόν στο κέρδος

Με online αίτηση τα 100 ευρώ για γυαλιά οράσεως – Πώς θα πάρετε την αποζημίωση

Οικονομία Χτες
Δείτε τι δικαιούστε, κάθε πότε και πώς θα κάνετε την αίτηση

Τραμπ: Σύντομα θα καταλάβουμε το Στενό του Ορμούζ ‑ Πολλές χώρες θα στείλουν πλοία

Κόσμος Χτες
Ο πρόεδρος των ΗΠΑ δεν έδωσε λεπτομέρειες για το ποιες θα είναι αυτές οι χώρες - Η ανάρτησή του

Πέθανε ο κιθαρίστας των Motοrhead Φιλ Κάμπελ

Πολιτισμός Χτες
Ήταν «αφοσιωμένος σύζυγος, υπέροχος πατέρας και περήφανος παππούς»

Τραγωδία στο Ηράκλειο: Μωρό βρέθηκε νεκρό στην κούνια του

Ελλάδα Χτες
Το αγοράκι τεσσάρων μηνών εντόπισε η μητέρα του και αμέσως σήμανε συναγερμός