E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Αττική: Πότε θα δούμε μείωση των κρουσμάτων

Προς το 2 ο δείκτης R

Δημοσίευση 16/11/2020 | 10:37

Αττική: Πότε θα δούμε μείωση των κρουσμάτων

Μια (ακόμα) εξαιρετικά κρίσιμη εβδομάδα ξεκινά. Μια εβδομάδα που αρχίζει με κλειστά και τα δημοτικά, τα νηπιαγωγεία και τα προνήπια και με την κοινωνία σοκαρισμένη από τους 71 θανάτους σε μια μέρα. Χιλιάδες οι ασθενείς στα νοσοκομεία, ξεπέρασε το 1 ο δείκτης R, δήλωσε η Ματίνα Παγώνη.

Κάθε μέρα κι ένας πιο βαρύς απολογισμός. Μπορεί τα κρούσματα την Κυριακή (15.11.2020) να μην ξεπέρασαν τις 2.000 αλλά οι 71 νεκροί σε 24 ώρες σόκαραν τους πάντες. Σχεδόν τρεις άνθρωποι κάθε ώρα πεθαίνουν στην Ελλάδα από κορονοϊό, ενώ σχεδόν 3.000 συμπολίτες μας νοσηλεύονται στα νοσοκομεία της χώρας, όπως δήλωσε η Ματίνα Παγώνη.

Το πιο ανησυχητικό είναι πως, όπως είπε μιλώντας το πρωί της Δευτέρας (16.11.2020) στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ η Ματίνα Παγώνη, ο δείκτης R, ο δείκτης που δείχνει το πόσο πολύ μεταδίδεται ο κορονοϊός από έναν άνθρωπο σε έναν άλλο, έχει ξεπεράσει το 1 και πάει προς το 2!

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ εκτίμησε ότι στην Αττική και στις άλλες πόλεις, αλλά όχι στη Θεσσαλονίκη, αναμένεται σταθεροποίηση των κρουσμάτων από το προσεχές Σάββατο, 21 Νοεμβρίου καθώς θα έχουν περάσει 15 μέρες από την εφαρμογή των νέων μέτρων και του lockdown.

Η σταθεροποίηση αυτή, εκτίμησε η κα Παγώνη, θα πρέπει να συνεχιστεί για 3 με 4 ημέρες και το παραπάνω Σάββατο (28.11.2020) να ξεκινήσει η μείωση των κρουσμάτων. Υπενθυμιζεται ότι το lockdown έχει ανακοινωθεί έως τις 30 Νοεμβρίου, μοιραία δεν θεωρείται απίθανη η παράτασή του.

Για τη Θεσσαλονίκη, η Ματίνα Παγώνη τόνισε ότι είναι μια περίπτωση ιδιαίτερη και χρειάζεται πιο πολύ χρόνο αφού συγκριτικά με τον πληθυσμό της τα κρούσματα ήταν πάρα πολλά. Συνεπώς η τάση σταθεροποίησης θα ξεκινήσει μαζί με την Αθήνα και τις άλλες πόλεις, παρότι ξεκίνησαν τα περιοριστικά μέτρα στη Θεσσαλονίκη μία εβδομάδα νωρίτερα.

Σύμφωνα με την πρόεδρο των νοσοκομειακών ιατρών Αθήνας – Πειραιά, τα 1.698 νέα κρούσματα που ανακοίνωσε την Κυριακή ο ΕΟΔΥ δεν θα πρέπει να τα λάβουμε υπόψη μας, καθώς τα δείγματα ήταν τα μισά δηλαδή έγιναν περίπου 14.000 μοριακά τεστ και 1.600 rapid.

Θα πρέπει όμως να βασιζόμαστε στους αυξημένους θανάτους των τελευταίων ημερών. Όπως είπε η Ματίνα Παγώνη, οι πολλοί θάνατοι δικαιολογούνται από την αύξηση του αριθμού των διασωληνωμένων και των νοσηλευομένων σε απλές κλίνες Covid-19 στα νοσοκομεία.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Μητσοτάκης για αγρότες: Η συντριπτική πλειοψηφία δεν είναι στα μπλόκα – Θέλουν διάλογο και τους «τραμπουκίζουν»

Ελλάδα 29.12.2025
«Αυτοί που φώναζαν για τον ΟΠΕΚΕΠΕ δεν στήριξαν τη μεταρρύθμιση στη Βουλή»

Ροδόπη: Αγρότες πέταξαν βαμβάκι και σανό στο γραφείο του Ευριπίδη Στυλιανίδη

Ελλάδα 29.12.2025
Κατά πληροφορίες, τόσο ο βουλευτής όσο και οι συνεργάτες του απουσίαζαν τη στιγμή της κινητοποίησης

Σέρρες: Αφαντος παραμένει ο διοικητής της πυροσβεστικής – «Δεν τον είδε κανείς»

Ελλάδα 29.12.2025
Οι έρευνες συνεχίζονται αδιάκοπα, με τις Αρχές να διατηρούν όλα τα ενδεχόμενα ανοιχτά

Λαβρόφ: Οι Ουκρανοί επιχείρησαν να πλήξουν με 91 drones την κατοικία του Πούτιν – «Είναι ψέματα», λέει ο Ζελένσκι

Κόσμος 29.12.2025
Η Ρωσία αναμένεται να αλλάξει στάση στις διαπραγματεύσεις μετά την καταγγελλόμενη επίθεση - Αρνείται τις κατηγορίες η Ουκρανία

Συνελήφθη παίκτης του Κολοσσού Ρόδου για υπόθεση ναρκωτικών

Ελλάδα 29.12.2025
Σε βάρος του συλληφθέντα σχηματίστηκε δικογραφία

Κρήτη, Πομπηία και Στόουνχεντζ: Οι αρχαιολογικές ανακαλύψεις του 2025 που ανατρέπουν όσα γνωρίζαμε

Πολιτισμός 29.12.2025
Ο λαβύρινθος 4.000 ετών και ο μύθος του Μινώταυρου – Νέα ευρήματα σε Πομπηία, Ισπανία και Γαλλία

Google: Το «δώρο» στους χρήστες του Gmail – Η σημαντική αλλαγή που έρχεται σύντομα

Tech + Science 29.12.2025
Η Google λανσάρει μια νέα λειτουργία που θα επιτρέπει στους του Gmail να απαλλαγούν από τις… ντροπιαστικές διευθύνσεις.

ΑΑΔΕ: «Παγώνουν» 10 ψηφιακές εφαρμογές για δηλώσεις και πληρωμές την Πρωτοχρονιά

Οικονομία 29.12.2025
Η πρόσβαση στις ψηφιακές εφαρμογές «παγώνει» και θα επανέλθει την Παρασκευή 2 Ιανουαρίου

Πάτρα: Ανήλικος έπεσε από μπαλκόνι ‑ Μεταφέρθηκε στο Καραμανδάνειο

Ελλάδα 29.12.2025
Οι συνθήκες της πτώσης του ανήλικου διερευνώνται

Θεσσαλονίκη: Υπέστη καρδιακή ανακοπή ενώ πήγαινε στο φαρμακείο για τη μητέρα του

Ελλάδα 29.12.2025
Ο 55χρονος διασωληνώθηκε στο σημείο από διασώστες του ΕΚΑΒ και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο Παπανικολάου

Τραγωδία στην Καλαμπάκα: Δύο αδέλφια νεκρά από αναθυμιάσεις

Ελλάδα 29.12.2025
Πρόκειται για μία γυναίκα 65 ετών και έναν άνδρα 73 ετών, οι οποίοι φέρεται να έχασαν τη ζωή τους από αναθυμιάσεις, πιθανότατα προερχόμενες από ξυλόσομπα που χρησιμοποιούσαν για θέρμανση

Μουγκοπέτρος: Αθωωτική απόφαση από το δικαστήριο

Ελλάδα 29.12.2025
Το δικαστήριο αποφάσισε ότι ήταν αθώος για την κατηγορία της ενδοοικογενειακής απειλής, την οποία υπέβαλε η σύζυγός του ανήμερα των Χριστουγέννων, και οδήγησε στη σύλληψή του