E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Αττική: Πότε θα δούμε μείωση των κρουσμάτων

Προς το 2 ο δείκτης R

Δημοσίευση 16/11/2020 | 10:37

Αττική: Πότε θα δούμε μείωση των κρουσμάτων

Μια (ακόμα) εξαιρετικά κρίσιμη εβδομάδα ξεκινά. Μια εβδομάδα που αρχίζει με κλειστά και τα δημοτικά, τα νηπιαγωγεία και τα προνήπια και με την κοινωνία σοκαρισμένη από τους 71 θανάτους σε μια μέρα. Χιλιάδες οι ασθενείς στα νοσοκομεία, ξεπέρασε το 1 ο δείκτης R, δήλωσε η Ματίνα Παγώνη.

Κάθε μέρα κι ένας πιο βαρύς απολογισμός. Μπορεί τα κρούσματα την Κυριακή (15.11.2020) να μην ξεπέρασαν τις 2.000 αλλά οι 71 νεκροί σε 24 ώρες σόκαραν τους πάντες. Σχεδόν τρεις άνθρωποι κάθε ώρα πεθαίνουν στην Ελλάδα από κορονοϊό, ενώ σχεδόν 3.000 συμπολίτες μας νοσηλεύονται στα νοσοκομεία της χώρας, όπως δήλωσε η Ματίνα Παγώνη.

Το πιο ανησυχητικό είναι πως, όπως είπε μιλώντας το πρωί της Δευτέρας (16.11.2020) στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ η Ματίνα Παγώνη, ο δείκτης R, ο δείκτης που δείχνει το πόσο πολύ μεταδίδεται ο κορονοϊός από έναν άνθρωπο σε έναν άλλο, έχει ξεπεράσει το 1 και πάει προς το 2!

Η πρόεδρος της ΕΙΝΑΠ εκτίμησε ότι στην Αττική και στις άλλες πόλεις, αλλά όχι στη Θεσσαλονίκη, αναμένεται σταθεροποίηση των κρουσμάτων από το προσεχές Σάββατο, 21 Νοεμβρίου καθώς θα έχουν περάσει 15 μέρες από την εφαρμογή των νέων μέτρων και του lockdown.

Η σταθεροποίηση αυτή, εκτίμησε η κα Παγώνη, θα πρέπει να συνεχιστεί για 3 με 4 ημέρες και το παραπάνω Σάββατο (28.11.2020) να ξεκινήσει η μείωση των κρουσμάτων. Υπενθυμιζεται ότι το lockdown έχει ανακοινωθεί έως τις 30 Νοεμβρίου, μοιραία δεν θεωρείται απίθανη η παράτασή του.

Για τη Θεσσαλονίκη, η Ματίνα Παγώνη τόνισε ότι είναι μια περίπτωση ιδιαίτερη και χρειάζεται πιο πολύ χρόνο αφού συγκριτικά με τον πληθυσμό της τα κρούσματα ήταν πάρα πολλά. Συνεπώς η τάση σταθεροποίησης θα ξεκινήσει μαζί με την Αθήνα και τις άλλες πόλεις, παρότι ξεκίνησαν τα περιοριστικά μέτρα στη Θεσσαλονίκη μία εβδομάδα νωρίτερα.

Σύμφωνα με την πρόεδρο των νοσοκομειακών ιατρών Αθήνας – Πειραιά, τα 1.698 νέα κρούσματα που ανακοίνωσε την Κυριακή ο ΕΟΔΥ δεν θα πρέπει να τα λάβουμε υπόψη μας, καθώς τα δείγματα ήταν τα μισά δηλαδή έγιναν περίπου 14.000 μοριακά τεστ και 1.600 rapid.

Θα πρέπει όμως να βασιζόμαστε στους αυξημένους θανάτους των τελευταίων ημερών. Όπως είπε η Ματίνα Παγώνη, οι πολλοί θάνατοι δικαιολογούνται από την αύξηση του αριθμού των διασωληνωμένων και των νοσηλευομένων σε απλές κλίνες Covid-19 στα νοσοκομεία.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Χαλάνδρι: 17χρονος έπεσε από μπαλκόνι ξενοδοχείου

E-Daily 2.TopNews 03.07.2026
Τα αίτια της πτώσης του εξετάζονται

Μεσσηνία: Πώς έγινε η τραγωδία με τον πνιγμό του 6χρονου στην πισίνα

E-Daily 2.TopNews 03.07.2026
Δραματικές στιγμές ζει η μητέρα του 6χρονου παιδιού που πνίγηκε σε πισίνα στη Μεσσηνία με την 32χρονη να μην μπορεί να πιστέψει ότι το μικρό της αγγελούδι δεν βρίσκεται πλέον στη ζωή.

Γνωστός τράπερ, διάσημο μοντέλο‑επιχειρηματίας και influencer κατηγορούνται για παράνομη διαφήμιση τυχερών παιχνιδιών

E-Daily 2.TopNews 03.07.2026
Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για εμπορική επικοινωνία τυχερών παιγνίων που διοργανώνονται ή διεξάγονται χωρίς άδεια, ως διαφημιστές, υποβλήθηκε στην αρμόδια εισαγγελική Αρχή

Εθνικιστικό ντελίριο στον τουρκικό Τύπο για το Κυπριακό

E-Daily 2.TopNews 03.07.2026
Σε μια συντονισμένη προσπάθεια να καλλιεργήσουν κλίμα ανησυχίας και να προλάβουν τυχόν εξελίξεις στο Κυπριακό επιδίδονται κορυφαίοι αρθρογράφοι του τουρκικού

Πάνω από τρεις οι δράστες του φονικού χτυπήματος σε βάρος στελεχών της ΝΔ: Tα στοιχεία που εξετάζει η Αντιτρομοκρατική

E-Daily 2.TopNews 03.07.2026
Στο επίκεντρο των ερευνών βρίσκονται τα ευρήματα από τα σημεία των επιθέσεων, αλλά και το υλικό που έχει συλλεχθεί, προκειμένου να φτάσουν στην ταυτοποίηση των εμπλεκομένων

«Πού είναι οι γονείς σου;»: 8χρονος έκανε μόνος του τζετ σκι στον ωκεανό

E-Daily 2.TopNews 03.07.2026
Ο πατέρας του παιδιού παραδέχθηκε ότι γνώριζε πως η οδήγηση ήταν πιθανώς παράνομη και αντιμετωπίζει κατηγορίες για πλημμέλημα.

Τι αλλάζει στις πολυκατοικίες: Ποιος νόμος καταργείται μετά από 97 χρόνια και τι προβλέπει το νέο πλαίσιο

E-Daily 2.TopNews 03.07.2026
Κατάτμηση και ένωση διαμερισμάτων, είσπραξη κοινοχρήστων και υπερεξουσίες διαχειριστών στο νέο νομοσχέδιο που θα κατατεθεί έως το φθινόπωρο.

Νέα Υόρκη: Καύσωνας 46°C και ο δήμαρχος θέλει οικονομία στα κλιματιστικά

Κόσμος 03.07.2026
Η αίσθηση της θερμοκρασίας στην πόλη αναμένεται να φτάσει τους 43°C, ενώ στα προάστια μπορεί να αγγίξει ακόμη και τους 46°C

Χρήματα από την κόρη στον πατέρα, φόρος στον... γαμπρό: Το λάθος που μπορεί να κοστίσει ακριβά στις οικογενειακές δωρεές

E-Daily 2.TopNews 03.07.2026
Η ΑΑΔΕ έκρινε ότι τη δωρεά ήταν του γαμπρού και όχι της κόρης - Χάθηκε το αφορολόγητο και επιβλήθηκαν φόρος και πρόστιμο

Σοβαρό επεισόδιο με αρπαγή και ξυλοδαρμό ανήλικου στη Στυλίδα, συλλήψεις και προσαγωγές

E-Daily 2.TopNews 03.07.2026
Όλα ξεκίνησαν γύρω στις έντεκα το βράδυ στην Αγία Μαρίνα. Ένας 25χρονος κάτοικος Λαμίας, παρεξηγήθηκε με τον 19χρονο Στυλιδιώτη και τον χτύπησε με μπουνιά

Κεραυνός χτύπησε γυναίκα έξω από εκκλησία – Τι έπαθε και πώς κατάφερε να επιβιώσει

Κόσμος 03.07.2026
Η 54χρονη Τζίνα Μένα έπαθε καρδιακή ανακοπή στο πάρκινγκ εκκλησίας στη Τζόρτζια όταν κεραυνός χτύπησε δέντρο δίπλα της, και σώθηκε χάρη στην άμεση παρέμβαση διασωστών.

Φονική φωτιά στο Ωραιόκαστρο: Βίντεο αποτυπώνει την έναρξη της πυρκαγιάς – Δύο νεκροί

E-Daily 2.TopNews 03.07.2026
Οι Αρχές εξετάζουν τρία οχήματα και μαρτυρίες για τα αίτια της καταστροφικής πυρκαγιάς που στοίχισε τη ζωή σε πατέρα και γιο