E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Κορωνοϊός: Η χώρα που έκανε αυτό που οι Ευρωπαίοι φοβήθηκαν

Και από ότι φαίνεται πέτυχε

Γράφει ο ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ Δημοσίευση 16/11/2020 | 00:02

Κορωνοϊός: Η χώρα που έκανε αυτό που οι Ευρωπαίοι φοβήθηκαν

Όταν το Μάιο όλοι οι Ευρωπαίοι βιάστηκαν να άρουν τα μέτρα περιορισμού και άνοιξαν τα σύνορα προς τον τουρισμό, μια κάτά βάση τουριστική χώρα, που η εθνική της οικονομίας βασίζεται κατά βάση στο συνάλλαγμα των τουριστών, η Κούβα, έβαλε την υγεία των πολιτών πάνω από τους οικονομικούς δείκτες και αποαγόρευσε την είσοδο τουριστών.

Σήμερα φαίνεται πως δικαιώνεται αφού έχει 500 κρούσματα, τις τελευταίες 15 μέρες και μόλις 2 θανάτους. Αν σκεφτείτε και τη θέση της, δηλαδή βρίσκεται ανάμεσα σε χώρες που τα κρούσματα και η πανδημία θερίζει τους κατοικούς τους, τότε το επίτευγμα είναι ακόμα μεγαλύτερο.

Στις 15/11 το αεροδρόμιο άνοιξε ξανά για να υποδεχτεί τους τουρίστες, με υποχρεωτική τη διεξαγωγή τεστ κατά την άφιξη, αν βρεθεί κάποιος θετικός μπαίνει σε 14ημερη καραντίνα, ενώ "παρακολουθείται" μέχρι την αναχώρησή του από τη χώρα.

Όταν το δεύτερο κύμα του ιού χτύπησε όλο το κόσμο, η Κούβα χρησιμοποιήσε όλα τα στρατιωτικά νοσοκομεία δημιουργώντας 3100 κρεβάτια ΜΕΘ. Ενώ υποχρέωσε όλους του φοιτητές της Ιατρικής να εργάζονται στα νοσοκομεία και να κάνουν τεστ πόρτα πόρτα.

Το οικονομικό κόστος ήταν και είναι τεράστιο, αλλά η χώρα κατάφερε και απομόνωσε τον ιό και κατάφερε να ενημερώσει τον κόσμο που έδειχνε να μην έχει αντιληφθεί την σοβαρότητα της κατάστασης.

Σήμερα φιλοδοξεί να υποδεχτεί τους τουρίστες από όλο το κόσμο, με σκοπό να ανακάμψει οικονομικά, πάντα τηρώντας τα αυστηρά πρωτόκολλα κατά την άφιξη των τουριστών.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Σιρίν Εμπαντί: Η γυναίκα που νίκησε τον φόβο και πλήρωσε το τίμημα της ελευθερίας

Πρόσωπα 03.03.2026
Από την πρώτη γυναίκα δικαστή του Ιράν σε εξόριστη σύμβολο ανθρωπίνων δικαιωμάτων – το Νόμπελ Ειρήνης που την προστάτευσε και ταυτόχρονα την εξέθεσε

Σε ποιες χώρες θα ήσουν πιο ασφαλείς, αν ξεσπούσε ο 3ος Παγκόσμιος Πόλεμος

Νέα Εποχή 03.03.2026
Οι πιο «ασφαλείς» χώρες στον κόσμο σύμφωνα με διεθνείς δείκτες ειρήνης και γεωπολιτικούς παράγοντες

Πού θα είσαι περισσότερο ασφαλής στην Ελλάδα σε περίπτωση εισβολής – σύμφωνα με το ChatGPT

Νέα Εποχή Χτες
Από τα βουνά της Πίνδου μέχρι τα νησιά-φρούρια: τι λέει η γεωγραφία, τι δείχνει η ιστορία και πού… παίζει ρόλο η ψυχραιμία

Νέος ποινικός κώδικας στο Αφγανιστάν επιτρέπει τη «σωφρονιστική» βία εντός της οικογένειας

Νέα Εποχή Χτες
Νόμιμη η ενδοοικογενειακή βία; Ο νέος κώδικας των Ταλιμπάν προκαλεί διεθνή κατακραυγή

Γιατί οι Αμερικάνοι κάνουν μαζική έξοδο και φεύγουν για πάντα από τις ΗΠΑ

Stories Χτες
Η «αμερικανική γκετοποίηση» της Ευρώπης

Η φοιτήτρια που πούλησε «αέρα» στην ισχυρότερη τράπεζα του κόσμου και έκλεψε 175 εκατομμύρια

Πρόσωπα Χτες
Το όνομά της έγινε συνώνυμο της «φούσκας» που έσκασε