E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Φονικό στα Ανώγεια: Νέα στοιχεία ‑ Ποια σφαίρα σκότωσε τον Λευτέρη Καλομοίρη

Τι έδειξε η βαλλιστική εξέταση

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 13/11/2020 | 21:12

Φονικό στα Ανώγεια: Νέα στοιχεία ‑ Ποια σφαίρα σκότωσε τον Λευτέρη Καλομοίρη

Τα αποτελέσματα από τα εγκληματολογικά εργαστήρια της ΕΛΑΣ, τα οποία έγιναν γνωστά μόλις χθες Πέμπτη (12/11), φέρεται να δίνουν σαφείς απαντήσεις για τη διπλή αιματοχυσία στα Ανώγεια, τον περασμένο Μάιο, με θύματα τον γνωστό μαντιναδολόγο Λευτέρη Καλομοίρη, πατέρα πέντε παιδιών, και τον 30χρονο Γιώργη Ξυλούρη, πατέρα δύο παιδιών.

Προφυλακισμένος για τη δολοφονία του 30χρονου Ξυλούρη είναι ο 29χρονος γιος του Λ. Καλομοίρη, Μανόλης, ο οποίος έχει ισχυριστεί ότι μόλις είδε τον πατέρα του να κείτεται νεκρός, «θόλωσε» και άδειασε το όπλο που κρατούσε στον Γιώργη Ξυλούρη.

Να σημειωθεί ότι η πλευρά της οικογένειας Ξυλούρη έχει υποστηρίξει μεταξύ άλλων ότι ο άτυχος μαντιναδολόγος σκοτώθηκε από πυροβολισμό του ίδιου του γιου του.

Πληροφορίες υποστηρίζουν ότι με βάση τις απαντήσεις από τα εγκληματολογικά εργαστήρια της Αστυνομίας, DNA του άτυχου μαντιναδολόγου ανιχνεύτηκε στη βολίδα 9x19 που είχε ριφθεί από το πιστόλι Glock το οποίο κρατούσε κατά τον κρίσιμο χρόνο του συμβάντος ο αδικοχαμένος Γιώργης Ξυλούρης. Αυτό σημαίνει ότι δεν βλήθηκε από το όπλο του 29χρονου γιου του.

Σε επικοινωνία με το γνωστό ποινικολόγο κ. Διονύση Βέρρα (έχει αναλάβει την υπεράσπιση του Μ. Καλομοίρη με την συνάδελφο του κ. Αλεξάνδρα Σπανάκη) επιβεβαίωσε στο Cretalive ότι πράγματι ήρθαν οι απαντήσεις από τα εγκληματολογικά της Αθήνας και θέλησε να κάνει την ακόλουθη δήλωση: «Οι εργαστηριακές από τα κεντρικά της ΕΛΑΣ ήρθαν και λένε: ότι μόνο ο κατηγορούμενος Καλομοίρης Εμμανουήλ έλεγε από την πρώτη στιγμή την αλήθεια. Τα αποτελέσματα των εργαστηριακών εξετάσεων επιβεβαιώνουν απόλυτα τους ισχυρισμούς που από την πρώτη στιγμή είχε προβάλλει ο κατηγορούμενος.

Δηλαδή: επτά ζεύγη καλύκων και βολίδων διαμετρήματος 9x17 έχουν ριφθεί από την beretta που κρατούσε στα χέρια του ο κατηγορούμενος Εμμανουήλ Καλομοίρης κατά τον κρίσιμο χρόνο, και το ένα ζεύγος κάλυκα-βολίδας διαμετρήματος 9x19 έχει ριφθεί από το όπλο της άλλης πλευράς. Επίσης επιβεβαιώθηκε ότι η συγκεκριμένη βολίδα, διαμετρήματος 9?19 που ερίφθει από το όπλο Glock της άλλης πλευράς, έχει το DNA του θανόντος πατέρα του, Ελευθέριου Καλομοίρη.

Ας τον αφήσουμε επιτέλους τώρα να θρηνήσει τον πατέρα του».

Τι σχολιάζουν οι δικηγόροι της οικογένειας Ξυλούρη

Από την πλευρά τους οι δικηγόροι της οικογένειας Ξυλούρη, Σπύρος Βρένζος ,Μενέλαος Ξυλούρης και Γιώργος Κοκοσάλης απάντησαν στην αντίδικη πλευρά με την ακόλουθη γραπτή δήλωση:

«Μας προκαλεί ιδιαίτερη εντύπωση ο χρόνος που επέλεξε η υπεράσπιση του κατηγορουμένου να “διαφημίσει” αποσπασματικά τα πορίσματα μιας πραγματογνωμοσύνης που έχει προσκομιστεί στην ανάκριση κι έχει καταστεί γνωστή σε μας ήδη από τα τέλη Μαΐου 2020, δηλαδή 6 μήνες μετά !!!! Αν το κάνει ετεροχρονισμένα και καθυστερημένα για τις εντυπώσεις και μόνο, τότε καλό θα είναι να προβληματιστεί έντονα αφενός και για τις υπόλοιπες παραδοχές της πραγματογνωμοσύνης (εξ’ επαφής πυροβολισμός του αείμνηστου Γεωργίου Ξυλούρη από τον κατηγορούμενο και λοιπά γενετικά αποτυπώματα επί του πιστολιού τύπου beretta που χρησιμοποίησε) κι αφετέρου για τον τρόπο, τον χρόνο, την σειρά και τις ιδιαίτερες περιστάσεις και συνθήκες με βάση τις οποίες εξελίχθηκε στο σύνολό του το ερευνώμενο συμβάν, ως αυτά προκύπτουν από τα λοιπά αποδεικτικά μέσα της δικογραφίας. Μάλλον ξεχάστηκαν οι ατυχείς δηλώσεις περί τάχα “μούφα” πιστολιού που παρεδόθη από την πλευρά της οικογένειας Ξυλούρη στην αστυνομία.

Η οικογένεια Ξυλούρη, συνεπής στις αξίες της και στην γραμμή της για ανεύρεση της ουσιαστικής αλήθειας, από την πρώτη στιγμή συνεργάστηκε με την Δικαιοσύνη προς την κατεύθυνση της τίμιας και ειλικρινούς διερεύνησης της υπόθεσης. Ας μην σπεύδουμε να προκαταλαμβάνουμε καταστάσεις και κυρίως να δημιουργούμε κλίμα από το πουθενά».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Σέρρες: Προφυλακιστέος ο 15χρονος για τον θανάσιμο ξυλοδαρμού του 17χρονου

Ελλάδα 09.01.2026
Φυγαδεύτηκε από το δικαστικό μέγαρο

Χαμενεΐ: Ο αλαζόνας Τραμπ θα «πέσει» σαν τον Φαραώ και τον Σάχη, έχει τα χέρια του λερωμένα με αίμα

Κόσμος 09.01.2026
Αναφερόμενος στα επεισόδια στην Τεχεράνη και σε άλλες πόλεις, υποστήριξε ότι ομάδες ανθρώπων «με πρόθεση την καταστροφή» προκάλεσαν ζημιές σε κτίρια της χώρας, με στόχο να ικανοποιήσουν τον πρόεδρο των ΗΠΑ

Καραϊβική: Καρέ καρέ η κατάληψη του πετρελαιοφόρου της Βενεζουέλας από Αμερικανούς πεζοναύτες

Κόσμος 09.01.2026
Αμερικανοί πεζοναύτες αποβιβάστηκαν από ελικόπτερο στο κατάστρωμα του «Olina»

Συρία: Τανκ χτύπησε ρεπόρτερ που κάλυπτε τις φονικές συγκρούσεις στο Χαλέπι – Σώθηκε από θαύμα

Κόσμος 09.01.2026
Ο ρεπόρτερ επέζησε με ελαφριά τραύματα, παρά την αιμοραγγία που του προκάλεσε το χτύπημα

Απίστευτο σκηνικό με θύμα τον Γιώργο Κούτσια – Του επιτέθηκε συμπαίκτης του

Αθλητικά Νέα 09.01.2026
Ο νεαρός Έλληνας ποδοσφαιριστής δέχτηκε επίθεση από συμπαίκτη του στο φιλικό Βικτόρια Πλζεν – Λουγκάνο και προς τιμήν του δεν αντέδρασε καθόλου.

Πάτρα: Πώς πήγαν να «καλύψουν» τον φόνο του 30χρονου ‑ Καθάρισαν με χλωρίνη και ξήλωσαν κάμερες

Ελλάδα 09.01.2026
Συνταρακτικές αποκαλύψεις για τον θανάσιμο ξυλοδαρμό του 30χρονου σε κλαμπ στην Πάτρα, με τις κινήσεις των ιδιοκτητών να διαγράφουν ξεκάθαρη απόπειρα συγκάλυψης

Στο δικαστήριο οι ιδιοκτήτες του μπαρ στο Κραν Μοντανά: Το παρελθόν με τις αρχές και το βίντεο που προκάλεσε οργή

Κόσμος 09.01.2026
Το παρελθόν τους με τις αρχές και το βίντεο από το μοιραίο βράδυ.

Χρήστος Πολίτης: Πότε θα γίνει η τελετή αποτέφρωσης

Ελλάδα 09.01.2026
Στο αποτεφρωτήριο Ριτσώνας το τελευταίο αντίο στον ηθοποιό Χρήστο Πολίτη

Πάτρα: Συναγερμός για την εξαφάνιση της 16χρονης Λόρας

Ελλάδα 09.01.2026
Η Λόρα Λ έχει ύψος 1,60 μ., είναι 50 κιλά, έχει ξανθοκόκκινα μαλλιά και γαλάζια μάτια