E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

5 κορεάτικα θρίλερ που θα σε κρατήσουν ξύπνιο στην καραντίνα

Οι κορεάτες ξέρουν...

Γράφει ο ΝΙΚΟΣ ΓΙΑΣΣΑΚΗΣ Δημοσίευση 13/11/2020 | 14:57

5 κορεάτικα θρίλερ που θα σε κρατήσουν ξύπνιο στην καραντίνα

Αν το Hollywood σας έχει απογοητεύσει τελευταία στον τομέα των θρίλερ και ταινιών τρόμου, τότε ήρθε η ώρα να εξερευνήσετε το κορεάτικο σινεμά όπου τα τελευταία χρόνια - πέρα από τα αριστουργηματικά «Παράσιτα»- μας έχει προσφέρει συναρπαστικές ταινίες θρίλερ/τρόμου με καλοδουλεμένα σενάρια, επιδέξια σκηνοθεσία και αξιοζήλευτες αρμηνείες.


Αν πάλι είστε από αυτούς που τις γνωρίζετε ήδη, δεν έχετε παρά να τις προτείνετε σε εκείνους τους ανυποψίαστους φίλους σας που ψάχνουν κάτι να δουν χωρίς να ξεφεύγουν από το Hollywood στις σχετικές έρευνες και προτιμήσεις τους. 

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΗΟι καλύτερες ταινίες που εκτυλίσσονται σε ένα δωμάτιο 10/4/2020

I Saw The Devil
Σε αυτή την ταινία γνωρίζεις τα πάντα σχεδόν από την αρχή. Πώς ακριβώς λοιπόν θα γεμίσεις τα 146 λεπτά που διαρκεί αυτή η συγκλονιστική ιστορία εκδίκησης, με ατελείωτο σασπένς και σκηνές για γερά νεύρα και στομάχια; Σενάριο ανατροπών και κλιμακούμενης έντασης, δυνατές ερμηνείες και υπέροχη σκηνοθεσία, σε κρατούν κολλημένο στην οθόνη από το πρώτο λεπτό.

Train To Busan

Θεωρήθηκε σχεδόν αμέσως καλτ κι έδωσε πνοή στο μισοπεθαμένο είδος των zombie movies. Οι σκηνές με τα ζόμπι είναι από τις πιο καλογυρισμένες που έχουμε δει στο σινεμά.

Old Boy

Ίσως η πιο γνωστή κορεάτικη ταινία η οποία μάλιστα τιμήθηκε, μεταξύ άλλων με το Μέγα Βραβείο της επιτροπής του Φεστιβάλ Καννών το 2004 και υπήρξε  αντικείμενο συζήτησης σε κάθε κουβέντα για σινεμά εκείνη την περίοδο. Εξακολουθεί μέχρι και σήμερα να αποτελεί σημείο αναφοράς για τις ιστορίες εκδίκησης, των θρίλερ και κατ επέκτασιν του σινεμά της Κορέας. Ένα σαδιστικό έργο τέχνης που όπως έδειξε και ο χρόνος, είναι μια ταινία για όλους και όχι μόνο για ένα στενό κύκλο σινεφίλ του είδους.

Forgotten

Από τα σχετικά πρόσφατα δείγματα, το Forgotten παίζει ακόμη περισσότερο με τις σεναριακές ανατροπές και τα αινίγματα σε σχέση με τις προαναφερθείσες ταινίες. Θα την βρείτε διαθέσιμη στο Netflix.


The Host

12 χρόνια πριν τα Παράσιτα, ο σκηνοθέτης και σεναριογράφος Bong Joon Ho, δημιούργησε αυτό το καθηλωτικό θρίλερ με το παράξενο στόρι να παρουσιάζει ένα τέρας που επιτίθεται στους κατοίκους της Σεούλ, αναδυόμενο από τον ποτάμό Hal.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η πιο εντυπωσιακή βιβλιοθήκη του κόσμου «κρέμεται» πάνω από την άβυσσο

Paper Χτες
Ένα βιβλιοπωλείο που συνδυάζει την ηρεμία της ανάγνωσης με την αγριάδα της φύσης – και σου κόβει την ανάσα

Wham!: Το «Last Christmas» εκθρόνισε τη Mariah Carey από το Billboard Global 200

Μουσική Προχτές
Η μάχη των χριστουγεννιάτικων ύμνων καλά κρατεί

The Weeknd: Έκλεισε ιστορικό deal 1 δισ. δολαρίων για τα δικαιώματα της μουσικής του

Μουσική 18.12.2025
Πρόκειται για μία από τις μεγαλύτερες και πιο καινοτόμες συμφωνίες ενός σύγχρονου καλλιτέχνη στην ιστορία

Galaxy 92 Christmas Edition: Το ρεσιτάλ «Rays of Love» μάγεψε τον ναό του Αγ. Γεωργίου Καρύτση

Μουσική 17.12.2025
Περισσότεροι από 400 θεατές κατέκλυσαν τον ναό για ένα ξεχωριστό χριστουγεννιάτικο ρεσιτάλ πιάνου

Eurovision: «Κλείδωσαν» οι χώρες που θα συμμετέχουν στον διαγωνισμό

Μουσική 15.12.2025
Παρά τις αποχωρήσεις, τελικά 35 εκπρόσωποι χωρών θα βρεθούν στη Βιέννη το 2026

Βιβλίο για δώρο: Αυτά είναι τα best sellers, για να μην ψωνίσεις... στα τυφλά

Paper 15.12.2025
Αν ψάχνεις δώρο για κάποιον που δεν γνωρίζεις καλά, για ένα Secret Santa ή απλώς για ανθρώπους που αγαπάς, το βιβλίο παραμένει η πιο safe αλλά και ουσιαστική επιλογή

10 τραγούδια για να ξεχάσετε τα πάντα

Play lists 14.12.2025
Βάλτε τα δυνατά και αφεθείτε στη μελωδία

Kapten: Το project‑έκπληξη που έρχεται να ταράξει τη Θεσσαλονίκη

Μουσική 12.12.2025
Οι Kapten έρχονται με ένα διήμερο που υπόσχεται να μετατρέψει τη Θεσσαλονίκη στο πιο καυτό μουσικό spot των γιορτών