E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Σοk στη Ρόδο: Πατέρας εξωθούσε την κόρη του στη ποpνεία

«Με βίαζε και μου άφηνε 5 ευρώ»

Δημοσίευση 12/11/2020 | 20:50

Σοk στη Ρόδο: Πατέρας εξωθούσε την κόρη του στη ποpνεία

Μια απίστευτη υπόθεση σeξουαλικής εκμετάλλευσης μιας ανήλικης, με την συνδρομή του πατέρα της, θα εκδικαστεί σε δεύτερο βαθμό στο Μικτό Ορκωτό Εφετείο Δωδεκανήσου στις 7 Δεκεμβρίου 2020.

Σύμφωνα με το dimokratiki.gr, το πρωτόδικο δικαστήριο, με απόφαση που έλαβε κατά πλειοψηφία, έκρινε τους κατηγορούμενους και συγκεκριμένα έναν 67χρονο κάτοικο Καλύμνου κι έναν 41χρονο συντοπίτη του, ένοχους για βιασμό κατ’ εξακολούθηση, ασέλγεια με ανήλικο ηλικίας κάτω των 15 ετών κατ’ εξακολούθηση, σωματεμπορία ανηλίκου κατ’ εξακολούθηση και για απλή συνέργεια σε ασέλγεια με ανήλικο ηλικίας κάτω των 15 ετών έναντι αμοιβής κατ’ εξακολούθηση και κατά συνήθεια.

Στον πρώτο δεν αναγνωρίστηκαν ελαφρυντικά, ενώ στον δεύτερο αναγνωρίστηκε το ελαφρυντικό της μετέπειτα καλής συμπεριφοράς.

Στον πρώτο επιβλήθηκε ποινή κάθειρξης 28 ετών (εκτιτέα τα 25) και χρηματική ποινή ύψους 100.000 ευρώ και στον δεύτερο ποινή κάθειρξης 13 ετών.

Οι κατηγορούμενοι συνελήφθησαν από αστυνομικούς του αστυνομικού τμήματος Καλύμνου μετά από καταγγελία της ανήλικης κόρης του 41χρονου, τον Αύγουστο του 2017.

Το χρονικό της υπόθεσης

Η υπόθεση είχε προκαλέσει σοκ και αποτροπιασμό, αφού ο πατέρας φέρεται να εξωθούσε στην πορνεία την 14χρονη κόρη του στον 67χρονος έναντι αμοιβής από 5 - 20 ευρώ κάθε φορά από τον Οκτώβριο του 2013 έως και τον Αύγουστο του 2017.

Η ανήλικη φέρεται να εξομολογήθηκε τα όσα βίωνε στις θείες της και στις 16 Αυγούστου 2017 κατήγγειλε τον πατέρα της και τον 67χρονο στους αστυνομικούς του Αστυνομικού Τμήματος Καλύμνου.

Σημειώνεται ότι η μητέρα του κοριτσιού βρίσκεται σε διάσταση με τον πατέρα της και δεν έχουν συχνές επαφές.

Το κορίτσι διέμενε με τον πατέρα της και με τον αδελφό της σε ισόγεια κατοικία απέναντι από ένα χωράφι. Σύμφωνα με όσα ισχυρίστηκε το παιδί ο 67χρονος την τράβηξε με το ζόρι σε ένα χωράφι και εκεί την βίασε.

Ο πατέρας της και ο αδελφός της δεν ήταν στο σπίτι και ο ηλικιωμένος φέρεται να της άφησε τότε ως αμοιβή το ποσό των 5 ευρώ.

Υποστηρίζει ότι τότε είχε εξιστορήσει το τι είχε συμβεί στον πατέρα της και εκείνος την παρότρυνε να ξεχάσει τι είχε γίνει και ότι θα κανόνιζε τον 67χρονο ο ίδιος. Ισχυρίστηκε ότι ο 67χρονος συνέχισε όμως να ασελγεί σε βάρος της σχεδόν 2 με 3 φορές κάθε εβδομάδα.

Υποστήριξε συγκεκριμένα ότι την βίαζε και της άφηνε κάθε φορά 5 με 10 ευρώ και ότι η ίδια άφηνε τα χρήματα στον πατέρα της. Τόνισε επίσης ότι για τα όσα συνέβαιναν είχε μιλήσει σε ψυχολόγο του σχολείου της. Υποστήριξε ακόμη ότι ο πατέρας της την παρότρυνε να βρίσκεται με τον 67χρονο και κάποιες φορές μάλιστα την μάλωνε.

«Πλάθει ιστορίες»

Οι κατηγορούμενοι αρνήθηκαν και χθες κατηγορηματικά τα όσα υποστηρίζει η ανήλικη και τόνισαν ότι πρόκειται για μυθεύματα.

Πιο συγκεκριμένα κατά την ακροαματική διαδικασία στο δικαστήριο κατέθεσαν 6 μάρτυρες του κατηγορητηρίου ενώ περαιτέρω προτάθηκαν από την συνήγορο του 67χρονου 8 μάρτυρες υπεράσπισης (δεν κατέθεσαν όλοι) και από τον συνήγορο του 41χρονου ακόμη μια.

Ο 67χρονος και οι μάρτυρές του αρνήθηκαν κατηγορηματικά τα όσα τους αποδίδονται, υποστηρίζοντας μεταξύ άλλων ότι η ανήλικη έπλαθε ιστορίες στο μυαλό της και ότι δεν υπήρξε ποτέ οποιαδήποτε σeξουαλική επαφή ή άλλου είδους ασέλγεια εις βάρος του παιδιού, το οποίο συνέδραμαν οικονομικά.

Ισχυρίστηκαν ότι ο 67χρονος δεν ήταν σε θέση βιολογικά να έχει σeξουαλική επαφή με γυναίκα, ενώ περαιτέρω τονίστηκε από τον κατηγορούμενο ότι το ανήλικο κορίτσι προέβαινε συχνά σε πράξεις που προσέβαλλαν την δημόσια αιδώ με αποτέλεσμα ο ίδιος να ενημερώσει τον πατέρα της.

Επισήμανε παραπέρα ότι κατ’ επανάληψη την είχε παρατηρήσει και μαλώσει για άλλες επουσιώδεις αιτίες.

Ο πατέρας αρνήθηκε ομοίως τα όσα του απέδωσε η κόρη του, ισχυρίστηκε ότι η προανακριτική του ομολογία έγινε κάτω από καθεστώς βίας που του ασκήθηκε από αστυνομικούς του αστυνομικού τμήματος Καλύμνου.

Από μάρτυρες ακούστηκε ότι πέραν του ό,τι έχει χαμηλό IQ, ο ίδιος είχε καταγγείλει στο παρελθόν δύο ηλικιωμένους για σeξουαλικό έγκλημα εις βάρος του, οι οποίοι στην πορεία απηλλάγησαν.

Το μήνυμα στο messenger

Εξαιρετικό ενδιαφέρον έχει το γεγονός εξάλλου ότι ο συνήγορος υπεράσπισής του παρουσίασε στο δικαστήριο μαγνητοφωνημένο μήνυμα, που απέστειλε η ανήλικη από ίδρυμα στο οποίο βρίσκεται στην Αθήνα μέσω του messenger σε θεία της.

Σε αυτό ισχυρίζεται ότι τα όσα υποστήριξε στην καταγγελία της εις βάρος του πατέρα της είναι ψευδή και έγιναν κατόπιν υποβολής άλλης θείας της η οποία διαμένει στην Αυστραλία. Η ανήλικη φέρεται να ζητά να επιστρέψει στην Κάλυμνο και να ισχυρίζεται ότι για να πει τα όσα είπε εις βάρος του πατέρα της την δελέασε με δώρα η θεία της.

Κατά την ακροαματική διαδικασία υποστηρίχθηκε ότι αφορμή για να πράξει τα όσα υποστήριξαν ότι έπραξε η θεία υπήρξε η λειτουργία ενός μικρού ναού της οικογένειας στον οποίο είχε πρόσβαση και κλειδιά και ο 41χρονος.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Σοκ στην Αυστρία: Μητέρα και κόρη βρέθηκαν νεκρές σε καταψύκτες ‑ Αγνοούνταν από τον Ιούλιο του 2024

Κόσμος 18.11.2025
Δύο άνδρες, ένας 55χρονος Αυστριακός και ο 53χρονος αδελφός του, συνελήφθησαν για την υπόθεση τον Ιούνιο

Ανησυχία στη Θεσσαλονίκη: Αγέλη λύκων εμφανίστηκε στην Πυλαία ‑ Δείτε βίντεο

Ελλάδα 18.11.2025
«Θα πρέπει να λάβουμε μέτρα και να εκφοβιστούν από συγκεκριμένη ομάδα άμεσης επέμβασης», τόνισε ο Σπύρος Ψαρούδας, Γενικός Συντονιστής της περιβαλλοντικής οργάνωσης «Καλλιστώ»

Γαλλία: Έσκαβε για πισίνα και βρήκε χρυσό αξίας 700.000 ευρώ ‑ Πήρε μόνο ...μπράβο!

Κόσμος 18.11.2025
Από το όνειρο στον εφιάλτη - Βρήκε θησαυρό, αλλά δεν δικαιούται απολύτως τίποτα

Ρύπανση: Ελάχιστο πλαστικό αρκεί για να σκοτώσει θαλάσσια ζώα ‑ Τρομακτικά τα ευρήματα νέας μελέτης

Κόσμος 18.11.2025
Νέα έρευνα ανέλυσε 10.000 νεκροψίες - Μόλις 23 κομμάτια πλαστικού θέτουν σε κίνδυνο τα θαλασσοπούλια

Ηράκλειο: 16χρονος ξυλοκοπήθηκε από παρέα ανηλίκων

Ελλάδα 18.11.2025
Για το περιστατικό έχουν γίνει συνολικά εννέα συλλήψεις

Τον σκότωσε στο ξύλο επειδή του έκλεισε τον δρόμο στον Νέο Κόσμο

Ελλάδα 18.11.2025
Ομολόγησε ο 29χρονος τη δολοφονία του 58χρονου

«Έπεσε» η Cloudflare: Προβλήματα σε όλο τον κόσμο στο X, το ChatGPT και πολλές άλλες ιστοσελίδες

Tech + Science 18.11.2025
Το περιστατικό σημειώνεται λίγες εβδομάδες μετά τη μεγάλη διακοπή λειτουργίας της Amazon Web Services

Πάτρα: Ανατροπή στην υπόθεση του vεκρoύ 4χρονου ‑ Ο θείος του ομολόγησε πως είχαν τρoχαίo

Ελλάδα 18.11.2025
O 25χρονος επιχείρησε να πάει βόλτα με τη μηχανή τον τετράχρονο - Το όχημα, που κατασχέθηκε, γλίστρησε και έπεσε στο κενό