E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Σε εφιαλτικά επίπεδα ο αριθμός νεκρών και κρουσμάτων στην Ιταλία

Οι μολύνσεις ξεπέρασαν το ένα εκατομμύριο

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 11/11/2020 | 19:20

Σε εφιαλτικά επίπεδα ο αριθμός νεκρών και κρουσμάτων στην Ιταλία

Χειροτερεύει καθημερινά η κατάσταση με τους νεκρούς λόγω κορωνοϊού στην Ιταλία, σε μια κατάσταση που θυμίζει τις τραγικές ημέρες του Μαρτίου και του Απριλίου.

Συγκεκριμένα, την Τετάρτη καταγράφηκαν 623 νέοι θάνατοι λόγω Covid-19, σε σύγκριση με τους 580 χθεσινούς. Πλέον, ο τραγικός κατάλογος αριθμεί 42.953 νεκρούς από την έναρξη εμφάνισης της πανδημίας στη χώρα.

Αντίθετα, μειώθηκαν τα καθημερινά κρούσματα, στα 32.961 σε σύνολο 225.640 τεστ (ποσοστό 14,6%) σε σύγκριση με τα χθεσινά 35.098, ενώ τα συνολικά κρούσματα ξεπέρασαν το ένα εκατομμύριο (1.028.424). Οι ασθενείς που ανέρρωσαν, ήταν 9.090, ενώ σημειώθηκαν 110 νέες εισαγωγές σε Μονάδες Εντατικής Θεραπείας κι άλλες 811 σε απλές κλίνες νοσοκομείων.

Σε επίπεδο περιοχών, η Λομβαρδία εξακολουθεί να «δίνει» τα περισσότερα κρούσματα και νεκρούς, καθώς καταγράφηκαν 8.180 νέες μολύνσεις και 152 πρόσθετοι θάνατοι.

Πληθαίνουν οι φωνές για εθνικό lockdown, αντιστέκεται η κυβέρνηση

Την ίδια στιγμή, η συντριπτική πλειοψηφία των γιατρών στην Ιταλία εντείνει τις πιέσεις της για ένα νέο εθνικό lockdown, με την κυβέρνηση του Τζουζέπε Κοντέ να εξακολουθεί να αντιστέκεται.

«Χρειαζόμαστε ένα γενικό lockdown όπως αυτό του Μαρτίου και του Απριλίου, ίσως για δύο ή τρεις εβδομάδες ή ένα μήνα, για να μειώσουμε το ποσοστό μόλυνσης», δήλωσε ο Τζιοβάνι Λεόνι, αντιπρόεδρος της ιταλικής ομοσπονδίας ιατρών. «Ο αριθμός των εισαγωγών σε μονάδες εντατικής θεραπείας διπλασιάζεται κάθε 10 ημέρες και με αυτήν την ταχύτητα θα είναι πολύ δύσκολο να εγγυηθούμε τη φροντίδα σε ασθενείς με άλλες ασθένειες».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Συνωμοσιολόγος έβγαλε στη φόρα sms του Τσάρλι Κερκ για τις πρώην του ‑ Έκρηξη της χήρας του

Κόσμος 13.12.2025
Η Κάντας Οουενς προκαλεί αντιδράσεις με αποκαλύψεις για τον Τσάρλι Κερκ, ενώ η Έρικα ζητά να σταματήσουν οι θεωρίες.

Το Reddit μήνυσε την Αυστραλία για την απαγόρευση των social media στους κάτω των 16

Κόσμος 13.12.2025
Το Reddit κατέθεσε αγωγή εναντίον της Αυστραλίας χαρακτηρίζοντας την απαγόρευση των social media παρέμβαση στην ελεύθερη πολιτική έκφραση.

Ευβοια: Μεθυσμένη οδηγός μετά από τρελή πορεία συγκρούστηκε με σταθμευμένα οχήματα

Ελλάδα 13.12.2025
Το περιστατικό σημειώθηκε σε κεντρικό σημείο του Μαρμαρίου

Αυτή είναι η λίστα με τα αιτήματα των αγροτών για τον πρωθυπουργό: Ενισχύουν τα μπλόκα τους

Ελλάδα 13.12.2025
Οι αγρότες έχουν μία σειρά αιτημάτων προς τον πρωθυπουργό και μόνο εάν υπάρξουν απαντήσεις σε αυτά, θα πάνε σε διάλογο μαζί του.

Μερτς: «Αν ο Πούτιν κατακτούσε την Ουκρανία, θα έβαζε στο στόχαστρο την ΕΕ»

Κόσμος 13.12.2025
Ο Γερμανός καγκελάριος Φρίντριχ Μερτς έκανε λόγο για «πραγματική τεκτονική μετατόπιση των πολιτικών και οικονομικών κέντρων εξουσίας».

Θεσσαλονίκη: Δίχρονο παιδί περιπλανιόταν μόνο στους δρόμους – Συνελήφθη ο θείος που το άφησε μόνο

Ελλάδα 13.12.2025
Στη Θεσσαλονίκη, περαστικοί βρήκαν ένα ανήλικο παιδί να περιπλανιέται μόνο του στους δρόμους, προκαλώντας σοκ με το αδιανόητο περιστατικό

Η τεταμένη στιγμή ανάμεσα στον Τζέικομπ Ελόρντι και φωτογράφο: Μου το κάνετε πραγματικά πολύ δύσκολο να ζήσω

Αθλητικά Νέα 13.12.2025
«Τζέικομπ, σε αγαπάμε», είπε παπαράτσι στον ηθοποιό με εκείνον να απαντά «Εγώ δεν σας αγαπώ»

Αποκάλυψη BBC για τα «μωρά των Βίκινγκ»: Βιομηχανία 2 δισ. δολαρίων πίσω από τον Δανό δότη σπέρματος

Κόσμος 13.12.2025
Πώς εξηγείται η δημοφιλία του δανέζικου ή λεγόμενου «σπέρματος των Βίκινγκ» και χρειάζεται τελικά αυστηρότερος έλεγχος του κλάδου, αναρωτιέται το BBC

Αγρια επεισόδια στην Ινδία: Οπαδοί τα έκαναν γης μαδιάμ επειδή ο Μέσι εμφανίστηκε μόνο για λίγα λεπτά

Κόσμος 13.12.2025
Καταγγέλλουν ότι είχαν πληρώσει έναν μισθό για να δουν τον Αργεντίνο σταρ που έμεινε μόνο για 20 λεπτά στο γήπεδο

Καιρός ‑ Τσατραφύλλιας: «Σκληρό καρύδι ο αντικυκλώνας»

Καιρός 13.12.2025
Τι προβλέπει για τα Χριστούγεννα