E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Εξαδάκτυλος σε Θεσσαλονικείς: Έχουμε πόλεμο, κλειδαμπαρωθείτε στα σπίτια

Δραματικοί τόνοι από τον πρόεδρο του ΠΙΣ - Στο 32% η θετικότητα στη Θεσσαλονίκη.

Δημοσίευση 11/11/2020 | 19:00

Εξαδάκτυλος σε Θεσσαλονικείς: Έχουμε πόλεμο, κλειδαμπαρωθείτε στα σπίτια

Έκκληση προς τους Θεσσαλονικείς να «κλειδαμπαρωθούν» στα σπίτια τους απηύθυνε σήμερα ο πρόεδρος του Πανελληνίου Ιατρικού Συλλόγου (ΠΙΣ), Αθανάσιος Εξαδάκτυλος με αφορμή τον αυξημένο αριθμό κρουσμάτων κοροναϊού.

Αυτή τη στιγμή το σύστημα υγείας στη Θεσσαλονίκη λειτουργεί με βάση έκτακτο σχέδιο «κατακόκκινου συναγερμού εν καιρώ πολέμου», είπε σε δραματικό τόνο ο κ. Εξαδάκτυλος στον Real Fm Θεσσαλονίκης, όπως αναμεταδίδει το GRTimes.

O κ. Εξαδάκτυλος πρόσθεσε: «Έχουμε πόλεμο κανονικότατο. Θα παρακαλέσω πολύ τους άμαχους συμπολίτες μας να περιορίσουν τις μετακινήσεις και τις κοινωνικές δραστηριότητες στο μηδέν ή στο απολύτως απαραίτητο. Οι «άμαχοι» να κλειδαμπαρωθούν μέσα στα σπίτια τους. Να κάτσουν στο σπίτι τους για να μας βοηθήσουν. Και ας αφήσουν τα υπόλοιπα να τα κάνουμε εμείς».

Στο 32% η θετικότητα στη Θεσσαλονίκη
Ο πρόεδρος του ΠΙΣ αναφέρθηκε, επίσης, στον υψηλό βαθμό θετικότητας στη Θεσσαλονίκη που εκτινάχθηκε στο 32%. Αυτό σημαίνει πως ένα στα τρία δείγματα κατά τον έλεγχο για κοροναϊό είναι θετικό.

Και μπορεί αυτό να μη σημαίνει αυτόματα πως ένας στους τρεις Θεσσαλονικείς έχει μολυνθεί, ωστόσο, σύμφωνα με τον κ. Εξαδάκτυλο «είναι γεγονός πως ένας μεγάλος αριθμός πολιτών στη Θεσσαλονίκη έχει προσβληθεί από τον covid-19».

«Ουαί και αλίμονο αν επεκταθεί η διασπορά και στην υπόλοιπη χώρα», είπε ο κ. Εξαδάκτυλος καθώς υπάρχει ο κίνδυνος να εξαντληθούν οι εφεδρείες που υπάρχουν σε κλίνες και ΜΕΘ στην υπόλοιπη χώρα. Στη Θεσσαλονίκη οι αντοχές του συστήματος έχουν ήδη εξαντληθεί και δεν αποκλείεται να αρχίσει διακομιδή ασθενών σε άλλα νοσοκομεία εκτός νομού. Αν όμως φρακάρουν και τα υπόλοιπα νοσοκομεία της χώρας, το πρόβλημα για τη Θεσσαλονίκη θα είναι έντονο.

Όσο για το εμβόλιο; «Θα μας βοηθήσει πάρα πολύ κατά την περίοδο 2021-22. Διανύουμε την περίοδο 2020-21…», απάντησε με νόημα ο πρόεδρος του ΠΙΣ.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Αυτές είναι οι πλουσιότερες χώρες του κόσμου

Οικονομία 03.05.2024
Η θέση της Ελλάδας

Φωτιά τώρα στη Βοιωτία ‑ Σηκώθηκαν εναέρια μέσα

Ελλάδα 03.05.2024
Μεγάλη φωτιά στην Αγία Τριάδα Βοιωτίας

Φρiκη στην Κρήτη: Βίντεο «καίει» το νονό που βiαζε το βαφτιστήρι του

Ελλάδα 03.05.2024
O 51χρονος ισχυρίστηκε πως είναι «άρρωστος»

Η κρίση των ΗΠΑ μεταφέρεται στη Γαλλία: Αστυνομική επιχείρηση και επεισόδια στο Παρίσι με διαδηλωτές

Κόσμος 03.05.2024
Εκκένωση πολλών δεκάδων φιλοπαλαιστίνιων ακτιβιστών

Οι τιμές των τροφίμων αυξήθηκαν παγκοσμίως κατά 0,3% τον Απρίλιο

Οικονομία 03.05.2024
Η τιμή των πουλερικών αυξήθηκε αφενός λόγω των σημαντικών εισαγωγών από χώρες της Μέσης Ανατολής αλλά και λόγω της μείωσης της παραγωγής

Βούλα: «Βλέπουν» κόντρες μηχανών πίσω από την παράσυρση της 72χρονης από δύο μοτοσικλέτες

Ελλάδα 03.05.2024
Ο σύζυγός της άκουσε έναν εκκωφαντικό θόρυβο και είδε δύο μηχανές να έρχονται από το φανάρι η μία δίπλα από την άλλη με ιλιγγιώδη ταχύτητα

Θεσσαλονίκη: Πέθανε η γνωστή δημοσιογράφος Ναυσικά Γκράτσιου

Ελλάδα 03.05.2024
Η νεκρώσιμη ακολουθία θα πραγματοποιηθεί αύριο στις 11 π.μ. στην Ιερά Μητρόπολη Θεσσαλονίκης