E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Εκλογές ΗΠΑ: Ο Πομπέο υπόσχεται ομαλή μετάβαση στη… δεύτερη θητεία του Τραμπ

Την Τετάρτη η πρώτη του εμφάνιση μετά τη νίκη του Τζο Μπάιντεν

Δημοσίευση 10/11/2020 | 21:28

Εκλογές ΗΠΑ: Ο Πομπέο υπόσχεται ομαλή μετάβαση στη… δεύτερη θητεία του Τραμπ

Ο Ντόναλντ Τραμπ θα επισκεφτεί αύριο Τετάρτη το Εθνικό Κοιμητήριο του Άρλινγκτον, στην πρώτη δημόσια εμφάνιση του Ρεπουμπλικάνου προέδρου μετά την κήρυξη νίκης του Δημοκρατικού Τζο Μπάιντεν στις προεδρικές εκλογές.

Ο Τραμπ και η Πρώτη Κυρία Μελάνια Τραμπ θα επισκεφτούν το κοιμητήριο την Ημέρα των Βετεράνων, δήλωσε στο Reuters ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζουντ Ντίρι.

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο αρνήθηκε σήμερα να αναγνωρίσει τη νίκη στις προεδρικές εκλογές του Δημοκρατικού Τζο Μπάιντεν, υποσχόμενος μια «ομαλή μετάβαση» εξουσίας προς μια «δεύτερη» θητεία της κυβέρνησης του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

«Θα καταμετρήσουμε όλες τις ψήφους», είπε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας σε συνέντευξη Τύπου, διαβεβαιώνοντας ότι οι ηγέτες σε ολόκληρο τον κόσμο έχουν επίγνωση ότι είναι μια «νομική διαδικασία» που «απαιτεί χρόνο».

Καρφιά από Ρεπουμπλικανό Γερουσιαστή

Ο Ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής Ρομπ Πόρτμαν έκρινε σήμερα ότι ο πρώην αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν προηγείται σε αρκετές Πολιτείες ώστε να κερδίσει τις προεδρικές εκλογές και το επιτελείο του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ θα πρέπει να παράσχει αποδείξεις για να στηρίξει τους ισχυρισμούς του περί εκλογικής απάτης.

Ο γερουσιαστής από το Οχάιο διευκρίνισε ότι ο Τραμπ έχει το δικαίωμα να προσφύγει στα δικαστήρια αμφισβητώντας τα αποτελέσματα και να ζητήσει επανακαταμέτρηση των ψήφων. Ωστόσο, θα πρέπει να παράσχει αποδείξεις για τους ισχυρισμούς του περί εκτεταμένης νοθείας.

Ο Πόρτμαν πρόσθεσε ότι ελπίζει πως οι Πολιτείες και τα δικαστήρια θα ενεργήσουν «χωρίς καθυστέρηση» για να επιλυθεί το ζήτημα.

H κυβέρνηση Τραμπ ενέκρινε πωλήσεις προηγμένων οπλικών συστημάτων στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Η κυβέρνηση του απερχόμενου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ διαβίβασε επίσημη ειδοποίηση στο Κογκρέσο ότι ενέκρινε την πώληση προηγμένων οπλικών συστημάτων, συμπεριλαμβανομένων μαχητικών F-35 και οπλισμένων τηλεκατευθυνόμενων μη επανδρωμένων αεροσκαφών στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, συνολικής αξίας άνω των 23 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ανακοίνωσε ο υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο.

Αυτή η επίσημη ειδοποίηση ακολουθεί την ιστορική συμφωνία εξομάλυνσης των σχέσεων μεταξύ των ΗΑΕ και του Ισραήλ, την οποία σύναψαν οι δύο χώρες τον Σεπτέμβριο με τη διαμεσολάβηση των ΗΠΑ.

«Αυτό εντάσσεται στο πλαίσιο της αναγνώρισης της εμβάθυνσης των σχέσεών μας και της ανάγκης των ΗΑΕ για προηγμένες αμυντικές δυνατότητες για να αποτρέψουν και να αμυνθούν ενάντια σε αυξημένες απειλές από το Ιράν», ανέφερε ο Πομπέο σε ανακοίνωσή του.

Το πακέτο των 23,37 δισεκατομμυρίων δολαρίων περιλαμβάνει έως και 50 αεροσκάφη F-35 Lighting II, έως και 18 μη επανδρωμένα αεροσκάφη MQ-9B και ένα πακέτο πυρομαχικών αέρος-αέρος και αέρος-εδάφους, ανέφερε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Οι Επιτροπές Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας και της Βουλής των Αντιπροσώπων - των οποίων τα μέλη έχουν επικρίνει τον ρόλο των ΗΑΕ στους θανάτους αμάχων στον πόλεμο της Υεμένης - εξετάζουν μεγάλα πακέτα πωλήσεων όπλων προτού το Στέιτ Ντιπάρτμεντ αποστείλει την επίσημη ειδοποίησή του στο Κογκρέσο.

Οποιαδήποτε συμφωνία κάνουν οι Ηνωμένες Πολιτείες για πώληση όπλων στη Μέση Ανατολή πρέπει να ικανοποιεί συμφωνία δεκαετιών με το Ισραήλ ότι ο εξοπλισμός που κατασκευάζεται από τις ΗΠΑ δεν θα πρέπει να βλάπτει την «ποιοτική στρατιωτική υπεροχή» του Ισραήλ, που εγγυάται ότι τα αμερικανικά όπλα που πωλούνται στο Ισραήλ είναι «ανώτερης ικανότητας» από εκείνα που πωλούνται στις γειτονικές του χώρες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Συναγερμός στη Γερμανία για ακραία καιρικά φαινόμενα με καύσωνα έως 38°C και ισχυρές βροχοπτώσεις

E-Daily 2.TopNews 19.06.2026
Η Μετεωρολογική Υπηρεσία προειδοποιεί για υψηλές θερμοκρασίες, καταιγίδες και χαλάζι τις επόμενες ημέρες - Προβλήματα στις σιδηροδρομικές μετακινήσεις λόγω κεραυνών και βλαβών στο δίκτυο.

Ξανά σε λειτουργία το Μετρό Θεσσαλονίκης από αύριο Σάββατο

E-Daily 2.TopNews 19.06.2026
Οι επιβάτες θα μπορούν να χρησιμοποιούν κανονικά τη βασική γραμμή, η οποία συνδέει τον Νέο Σιδηροδρομικό Σταθμό με τη Νέα Ελβετία

Παναθηναϊκός: Σερβικά μέσα αναφέρονται στο «all in» για την απόκτηση του Ομπράντοβιτς

E-Daily 3.Left 19.06.2026
Ο «Ζοτς» θα μπορούσε να γίνει ο πιο ακριβοπληρωμένος τεχνικός στην Ευρώπη αν ο Γιαννακόπουλος υλοποιήσει την πρότασή του

Σιαμαία κοριτσάκια από τις Φιλιππίνες διαχωρίστηκαν επιτυχώς μετά από εξάωρη απαιτητική επέμβαση στο Ριάντ, δείτε βίντεο

E-Daily 2.TopNews 19.06.2026
Τα δίδυμα βρίσκονται πλέον σε σταθερή κατάσταση και νοσηλεύονται υπό στενή παρακολούθηση στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας Παίδων

Οχήματα: Ποιοι κερδίζουν απαλλαγή από το τέλος ταξινόμησης

E-Daily 2.TopNews 19.06.2026
Τι ισχύει για τρίτεκνους - Οι δικαιούχοι, τα ποσοστά έκπτωσης και η διαδικασία

Λαμία: «Καμπάνα» στο αυτόφωρο για τον 30χρονο που φωτογράφιζε ανήλικες στην παραλία

E-Daily 2.TopNews 19.06.2026
Το δικαστήριο δεν δέχθηκε κανένα ελαφρυντικό για τον κατηγορούμενο

17χρονος στη Θεσσαλονίκη διέρρηξε σπίτι και μετά ζητούσε 700 ευρώ για να επιστρέψει τα κλεμμένα

E-Daily 2.TopNews 19.06.2026
Ο νεαρός αφαίρεσε από το σπίτι χρηματικό ποσό, ένα κινητό τηλέφωνο και προσωπικά έγγραφα

Αντιδράσεις στην Τουρκία για την ποινή 2.500 ευρώ σε οδηγό φορτηγού που παρέσυρε και σκότωσε δύο 13χρονες μαθήτριες

E-Daily 3.Left 19.06.2026
Η αρχική ποινή φυλάκισης των 4 ετών μετατράπηκε τελικά σε χρηματική ποινή, καθώς οι πραγματογνωμοσύνες έκριναν ότι ο οδηγός έφερε δευτερεύουσα ευθύνη - Σύμφωνα με τα πορίσματα, τα δύο ανήλικα πέρασαν τον δρόμο ενώ το φανάρι για τους πεζούς ήταν κόκκινο

Ανω Λιόσια: 19χρονος με «κινητή ντίσκο» στο αυτοκίνητό του – Συνελήφθη για ηχορύπανση

E-Daily 2.TopNews 19.06.2026
Eίχε εγκαταστήσει στο όχημα 14 ηχεία και δύο ενισχυτές

Καναδάς ‑ Κατάρ 6‑0: Οι οικοδεσπότες διέλυσαν την ομάδα του Λοπετέγκι

Αθλητικά Νέα 19.06.2026
Πάρτι απέναντι στους εννέα του Κατάρ - το ποδόσφαιρο στη σκιά του τραυματισμού του Κονέ

Σοκ στο Παγκόσμιο Κύπελλο: Ο άσχημος τραυματισμός του Κονέ και η απίστευτη αντίδραση του αντιπάλου του ‑ Δείτε τι συνέβη

E-Daily 2.TopNews 19.06.2026
Ο μέσος του Καναδά, Ισμαέλ Κονέ, αποχώρησε με φορείο μετά από σκληρό μαρκάρισμα που οδήγησε στην απευθείας κόκκινη κάρτα του αντιπάλου του στην αναμέτρηση με το Κατάρ.