E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Εκλογές ΗΠΑ: Ο Πομπέο υπόσχεται ομαλή μετάβαση στη… δεύτερη θητεία του Τραμπ

Την Τετάρτη η πρώτη του εμφάνιση μετά τη νίκη του Τζο Μπάιντεν

Δημοσίευση 10/11/2020 | 21:28

Εκλογές ΗΠΑ: Ο Πομπέο υπόσχεται ομαλή μετάβαση στη… δεύτερη θητεία του Τραμπ

Ο Ντόναλντ Τραμπ θα επισκεφτεί αύριο Τετάρτη το Εθνικό Κοιμητήριο του Άρλινγκτον, στην πρώτη δημόσια εμφάνιση του Ρεπουμπλικάνου προέδρου μετά την κήρυξη νίκης του Δημοκρατικού Τζο Μπάιντεν στις προεδρικές εκλογές.

Ο Τραμπ και η Πρώτη Κυρία Μελάνια Τραμπ θα επισκεφτούν το κοιμητήριο την Ημέρα των Βετεράνων, δήλωσε στο Reuters ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζουντ Ντίρι.

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο αρνήθηκε σήμερα να αναγνωρίσει τη νίκη στις προεδρικές εκλογές του Δημοκρατικού Τζο Μπάιντεν, υποσχόμενος μια «ομαλή μετάβαση» εξουσίας προς μια «δεύτερη» θητεία της κυβέρνησης του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

«Θα καταμετρήσουμε όλες τις ψήφους», είπε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας σε συνέντευξη Τύπου, διαβεβαιώνοντας ότι οι ηγέτες σε ολόκληρο τον κόσμο έχουν επίγνωση ότι είναι μια «νομική διαδικασία» που «απαιτεί χρόνο».

Καρφιά από Ρεπουμπλικανό Γερουσιαστή

Ο Ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής Ρομπ Πόρτμαν έκρινε σήμερα ότι ο πρώην αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν προηγείται σε αρκετές Πολιτείες ώστε να κερδίσει τις προεδρικές εκλογές και το επιτελείο του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ θα πρέπει να παράσχει αποδείξεις για να στηρίξει τους ισχυρισμούς του περί εκλογικής απάτης.

Ο γερουσιαστής από το Οχάιο διευκρίνισε ότι ο Τραμπ έχει το δικαίωμα να προσφύγει στα δικαστήρια αμφισβητώντας τα αποτελέσματα και να ζητήσει επανακαταμέτρηση των ψήφων. Ωστόσο, θα πρέπει να παράσχει αποδείξεις για τους ισχυρισμούς του περί εκτεταμένης νοθείας.

Ο Πόρτμαν πρόσθεσε ότι ελπίζει πως οι Πολιτείες και τα δικαστήρια θα ενεργήσουν «χωρίς καθυστέρηση» για να επιλυθεί το ζήτημα.

H κυβέρνηση Τραμπ ενέκρινε πωλήσεις προηγμένων οπλικών συστημάτων στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Η κυβέρνηση του απερχόμενου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ διαβίβασε επίσημη ειδοποίηση στο Κογκρέσο ότι ενέκρινε την πώληση προηγμένων οπλικών συστημάτων, συμπεριλαμβανομένων μαχητικών F-35 και οπλισμένων τηλεκατευθυνόμενων μη επανδρωμένων αεροσκαφών στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, συνολικής αξίας άνω των 23 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ανακοίνωσε ο υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο.

Αυτή η επίσημη ειδοποίηση ακολουθεί την ιστορική συμφωνία εξομάλυνσης των σχέσεων μεταξύ των ΗΑΕ και του Ισραήλ, την οποία σύναψαν οι δύο χώρες τον Σεπτέμβριο με τη διαμεσολάβηση των ΗΠΑ.

«Αυτό εντάσσεται στο πλαίσιο της αναγνώρισης της εμβάθυνσης των σχέσεών μας και της ανάγκης των ΗΑΕ για προηγμένες αμυντικές δυνατότητες για να αποτρέψουν και να αμυνθούν ενάντια σε αυξημένες απειλές από το Ιράν», ανέφερε ο Πομπέο σε ανακοίνωσή του.

Το πακέτο των 23,37 δισεκατομμυρίων δολαρίων περιλαμβάνει έως και 50 αεροσκάφη F-35 Lighting II, έως και 18 μη επανδρωμένα αεροσκάφη MQ-9B και ένα πακέτο πυρομαχικών αέρος-αέρος και αέρος-εδάφους, ανέφερε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Οι Επιτροπές Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας και της Βουλής των Αντιπροσώπων - των οποίων τα μέλη έχουν επικρίνει τον ρόλο των ΗΑΕ στους θανάτους αμάχων στον πόλεμο της Υεμένης - εξετάζουν μεγάλα πακέτα πωλήσεων όπλων προτού το Στέιτ Ντιπάρτμεντ αποστείλει την επίσημη ειδοποίησή του στο Κογκρέσο.

Οποιαδήποτε συμφωνία κάνουν οι Ηνωμένες Πολιτείες για πώληση όπλων στη Μέση Ανατολή πρέπει να ικανοποιεί συμφωνία δεκαετιών με το Ισραήλ ότι ο εξοπλισμός που κατασκευάζεται από τις ΗΠΑ δεν θα πρέπει να βλάπτει την «ποιοτική στρατιωτική υπεροχή» του Ισραήλ, που εγγυάται ότι τα αμερικανικά όπλα που πωλούνται στο Ισραήλ είναι «ανώτερης ικανότητας» από εκείνα που πωλούνται στις γειτονικές του χώρες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Υπερχείλιση φρεατίου λόγω της κακοκαιρίας στην Καλλιθέα – Η απάντηση του Δήμου

Ελλάδα 05.12.2025
Το γεγονός κατέγραψαν πολίτες σε βίντεο που αναρτήθηκαν στα κοινωνικά δίκτυα

Εγκρίθηκε η Νομική του πανεπιστημίου Λευκωσίας UNIC Athens ‑ Ποιες κόπηκαν

Ελλάδα 05.12.2025
Με ένα ναι και δύο όχι από την Εθνική Αρχή Ανώτατης Εκπαίδευσης (ΕΘΑΑΕ) ολοκληρώθηκε η διαδικασία αξιολόγησης των Νομικών Σχολών των μη κρατικών πανεπιστημίων

Γιάννης Σμαραγδής: Τιμήθηκε στη Νέα Υόρκη όπου έκανε παγκόσμια πρεμιέρα η ταινία του, «Καποδίστριας»

Ελλάδα 05.12.2025
Στο Museum of the Moving Image στην Αστόρια έγινε η πρώτη παγκόσμια προβολή της ταινίας του Γιάννη Σμαραγδή, «Καποδίστριας»

Κακοκαιρία Byron: Αυτοκίνητα επέπλεαν σε δρόμους στον Αλιμο, απίστευτο βίντεο

Ελλάδα 05.12.2025
Bίντεο που αναρτήθηκαν στα social media ανέδειξαν το μέγεθος των προβλημάτων

Κακοκαιρία Byron: Έγκυος εγκλωβίστηκε σε πλημμυρισμένο σπίτι στη Νέα Πέραμο

Ελλάδα 05.12.2025
Εγκλωβισμένοι οι κάτοικοι στη Νέα Πέραμο από το νερό

Kακοκαιρία Byron – Πού καταγράφονται τα μεγαλύτερα ύψη βροχής

Καιρός 05.12.2025
Διαδοχικά κύματα ισχυρών καταιγίδων εξακολουθούν να προκαλούν σημαντικά προβλήματα

Ξανά στο προσκήνιο ο θάνατος της «Ανθρώπινης Barbie»: Η οικογένεια μιλά για δολοφονία μετά την ιατροδικαστική εξέταση

Κόσμος 05.12.2025
Οι γονείς της influencer από το Βραζιλία και το Γραφείο του Εισαγγελέα υποστηρίζουν ότι τα στοιχεία δείχνουν ενδεχόμενο εγκληματικής ενέργειας

Ανεστάλη η απεργία των ταξί λόγω της κακοκαιρίας Byron ‑ Κανονικά στους δρόμους

Ελλάδα 05.12.2025
Αποφασισμένο να συνεχίσει τις κινητοποιήσεις το ΣΑΤΑ, τι λέει σε ανακοίνωσή του

Μαρουσάκης: Πού στρέφεται τώρα η κακοκαιρία Byron

Καιρός 05.12.2025
Δύσκολη μέρα με καταιγίδες και κίνδυνο για νέες πλημμύρες

Διαγραφές φοιτητών: Απεργία‑αποχή κήρυξαν οι υπάλληλοι των ΑΕΙ ‑ «Δεν είναι η δουλειά μας να διαγράφουμε τα παιδιά»

Ελλάδα 05.12.2025
Σοβαρή αναστάτωση έρχεται στα δημόσια πανεπιστήμια λόγω της διαγραφής φοιτητών