E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Εκλογές ΗΠΑ: Ο Πομπέο υπόσχεται ομαλή μετάβαση στη… δεύτερη θητεία του Τραμπ

Την Τετάρτη η πρώτη του εμφάνιση μετά τη νίκη του Τζο Μπάιντεν

Δημοσίευση 10/11/2020 | 21:28

Εκλογές ΗΠΑ: Ο Πομπέο υπόσχεται ομαλή μετάβαση στη… δεύτερη θητεία του Τραμπ

Ο Ντόναλντ Τραμπ θα επισκεφτεί αύριο Τετάρτη το Εθνικό Κοιμητήριο του Άρλινγκτον, στην πρώτη δημόσια εμφάνιση του Ρεπουμπλικάνου προέδρου μετά την κήρυξη νίκης του Δημοκρατικού Τζο Μπάιντεν στις προεδρικές εκλογές.

Ο Τραμπ και η Πρώτη Κυρία Μελάνια Τραμπ θα επισκεφτούν το κοιμητήριο την Ημέρα των Βετεράνων, δήλωσε στο Reuters ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζουντ Ντίρι.

Ο υπουργός Εξωτερικών των ΗΠΑ Μάικ Πομπέο αρνήθηκε σήμερα να αναγνωρίσει τη νίκη στις προεδρικές εκλογές του Δημοκρατικού Τζο Μπάιντεν, υποσχόμενος μια «ομαλή μετάβαση» εξουσίας προς μια «δεύτερη» θητεία της κυβέρνησης του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ.

«Θα καταμετρήσουμε όλες τις ψήφους», είπε ο επικεφαλής της αμερικανικής διπλωματίας σε συνέντευξη Τύπου, διαβεβαιώνοντας ότι οι ηγέτες σε ολόκληρο τον κόσμο έχουν επίγνωση ότι είναι μια «νομική διαδικασία» που «απαιτεί χρόνο».

Καρφιά από Ρεπουμπλικανό Γερουσιαστή

Ο Ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής Ρομπ Πόρτμαν έκρινε σήμερα ότι ο πρώην αντιπρόεδρος Τζο Μπάιντεν προηγείται σε αρκετές Πολιτείες ώστε να κερδίσει τις προεδρικές εκλογές και το επιτελείο του προέδρου Ντόναλντ Τραμπ θα πρέπει να παράσχει αποδείξεις για να στηρίξει τους ισχυρισμούς του περί εκλογικής απάτης.

Ο γερουσιαστής από το Οχάιο διευκρίνισε ότι ο Τραμπ έχει το δικαίωμα να προσφύγει στα δικαστήρια αμφισβητώντας τα αποτελέσματα και να ζητήσει επανακαταμέτρηση των ψήφων. Ωστόσο, θα πρέπει να παράσχει αποδείξεις για τους ισχυρισμούς του περί εκτεταμένης νοθείας.

Ο Πόρτμαν πρόσθεσε ότι ελπίζει πως οι Πολιτείες και τα δικαστήρια θα ενεργήσουν «χωρίς καθυστέρηση» για να επιλυθεί το ζήτημα.

H κυβέρνηση Τραμπ ενέκρινε πωλήσεις προηγμένων οπλικών συστημάτων στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα

Η κυβέρνηση του απερχόμενου προέδρου Ντόναλντ Τραμπ διαβίβασε επίσημη ειδοποίηση στο Κογκρέσο ότι ενέκρινε την πώληση προηγμένων οπλικών συστημάτων, συμπεριλαμβανομένων μαχητικών F-35 και οπλισμένων τηλεκατευθυνόμενων μη επανδρωμένων αεροσκαφών στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, συνολικής αξίας άνω των 23 δισεκατομμυρίων δολαρίων, ανακοίνωσε ο υπουργός Εξωτερικών Μάικ Πομπέο.

Αυτή η επίσημη ειδοποίηση ακολουθεί την ιστορική συμφωνία εξομάλυνσης των σχέσεων μεταξύ των ΗΑΕ και του Ισραήλ, την οποία σύναψαν οι δύο χώρες τον Σεπτέμβριο με τη διαμεσολάβηση των ΗΠΑ.

«Αυτό εντάσσεται στο πλαίσιο της αναγνώρισης της εμβάθυνσης των σχέσεών μας και της ανάγκης των ΗΑΕ για προηγμένες αμυντικές δυνατότητες για να αποτρέψουν και να αμυνθούν ενάντια σε αυξημένες απειλές από το Ιράν», ανέφερε ο Πομπέο σε ανακοίνωσή του.

Το πακέτο των 23,37 δισεκατομμυρίων δολαρίων περιλαμβάνει έως και 50 αεροσκάφη F-35 Lighting II, έως και 18 μη επανδρωμένα αεροσκάφη MQ-9B και ένα πακέτο πυρομαχικών αέρος-αέρος και αέρος-εδάφους, ανέφερε το Στέιτ Ντιπάρτμεντ.

Οι Επιτροπές Εξωτερικών Υποθέσεων της Γερουσίας και της Βουλής των Αντιπροσώπων - των οποίων τα μέλη έχουν επικρίνει τον ρόλο των ΗΑΕ στους θανάτους αμάχων στον πόλεμο της Υεμένης - εξετάζουν μεγάλα πακέτα πωλήσεων όπλων προτού το Στέιτ Ντιπάρτμεντ αποστείλει την επίσημη ειδοποίησή του στο Κογκρέσο.

Οποιαδήποτε συμφωνία κάνουν οι Ηνωμένες Πολιτείες για πώληση όπλων στη Μέση Ανατολή πρέπει να ικανοποιεί συμφωνία δεκαετιών με το Ισραήλ ότι ο εξοπλισμός που κατασκευάζεται από τις ΗΠΑ δεν θα πρέπει να βλάπτει την «ποιοτική στρατιωτική υπεροχή» του Ισραήλ, που εγγυάται ότι τα αμερικανικά όπλα που πωλούνται στο Ισραήλ είναι «ανώτερης ικανότητας» από εκείνα που πωλούνται στις γειτονικές του χώρες.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ολυμπιακός ‑ Φενέρμπαχτσε 79‑61: Στο τελικό του Final Four 2026 οι «ερυθρόλευκοι»

E-Daily 3.Left 22.05.2026
Ο Ολυμπιακός κέρδισε τη Φενέρμπαχτσε και προκρίθηκε στον τελικό της κορυφαίας διασυλλογικής διοργάνωσης

Προκλητική παρέμβαση της Αγκυρας για την αποφυλάκιση Γιωτόπουλου: «Απαράδεκτη ανοχή σε τρομοκράτη»

E-Daily 2.TopNews 22.05.2026
Το τουρκικό ΥΠΕΞ καταδικάζει την αποφυλάκιση του Αλέξανδρου Γιωτόπουλου, καταδικασμένου ως αρχηγού της 17Ν, κάνοντας λόγο για «απαράδεκτη ανοχή» και ασκώντας κριτική στις ελληνικές αρχέ

ΗΠΑ: Μαλλιοτραβήγματα και ξύλο σε τελετή αποφοίτησης καθολικού νηπιαγωγείου

E-Daily 2.TopNews 22.05.2026
Η κόντρα καταγράφηκε σε βίντεο και κάνει τον γύρο του διαδικτύου

«Χαιρόταν που είναι απατεώνας» ο αναισθησιολόγος που πιάστηκε να ζητά φακελάκι

E-Daily 2.TopNews 22.05.2026
«Ήθελα να προστατέψω τη μάνα μου» – Ξέσπασε ο γιος της ασθενούς

Έμπολα στο Κονγκό: Αναβαθμίζεται σε «πολύ υψηλός» ο κίνδυνος έξαρσης από τον ΠΟΥ

E-Daily 2.TopNews 22.05.2026
Ποια αντιική θεραπεία εξετάζει η επιστημονική κοινότητα

Ποινή 10 μηνών με αναστολή στους δύο Έλληνες για τη σημαία με το «Ορθοδοξία ή Θάνατος» μέσα στην Αγια‑Σοφιά

E-Daily 2.TopNews 22.05.2026
Παρά την καταδίκη, οι δύο Έλληνες δεν παραμένουν υπό κράτηση και είναι πλέον ελεύθεροι να αποχωρήσουν από την Τουρκία

Η Μάντσεστερ Σίτι επιβεβαίωσε την αποχώρηση του Γκουαρδιόλα

E-Daily 3.Left 22.05.2026
«Τίποτα δεν είναι για πάντα», λέει ο Πεπ Γκουαρδιόλα που αποχωρεί από τη Σίτι μετά από 10 χρόνια

Final Four 2026: Δρακόντεια μέτρα ασφαλείας ‑ Ποιοι δρόμοι κλείνουν

E-Daily 2.TopNews 22.05.2026
Ο Ολυμπιακός αντιμετωπίζει τη Φενέρμπαχτσε - Οι πρώτοι φίλαθλοί του μπήκαν στο ΟΑΚΑ

Πορτογαλία: Βίντεο δείχνει τη μητέρα και τον πατριό πριν εγκαταλείψουν τα παιδιά τους σε δάσος

E-Daily 2.TopNews 22.05.2026
Ψυχολόγοι αναφέρουν ότι το ψυχικό τραύμα της εγκατάλειψης θα συνοδεύει τα παιδιά σε ολόκληρη τη ζωή τους

ΕΙΝΑΠ: Προκηρύχθηκαν 1.131 θέσεις γιατρών, ενώ τα κενά στα νοσοκομεία είναι πάνω από 6.000

E-Daily 2.TopNews 22.05.2026
Περικόπηκαν ακόμα και αιτήματα διοικήσεων νοσοκομείων που αφορούσαν επιτακτικές ανάγκες, υποστηρίζουν οι νοσοκομειακοί γιατροί

Απορρίφθηκε η πρόταση του ΠΑΣΟΚ για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τις υποκλοπές με 155 «όχι»

Ελλάδα 22.05.2026
Η αντιπολίτευση, πλην της Πλεύσης Ελευθερίας, είχε αποχωρήσει από τη διαδικασία της ψηφοφορίας - Συνολικά συμμετείχαν 161 βουλευτές, από τους οποίους οι 155 βουλευτές ψήφισαν κατά της πρότασης και έξι υπέρ