E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Γερμανία: Γιατί η Μέρκελ φοβάται τα Χριστούγεννα

Τι προγραμματίζουν οι Γερμανοί

Δημοσίευση 10/11/2020 | 17:33

Γερμανία: Γιατί η Μέρκελ φοβάται τα Χριστούγεννα

Ο φόβος αυξάνεται στο Χριστιανοδημοκρατικό κόμμα (CDU), διότι η παράταση των ισχυόντων περιορισμών επαφών έως τα Χριστούγεννα θα μπορούσε να βλάψει την αποδοχή των κανόνων για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού. Λαμβάνοντας υπόψη τους αριθμούς των κρεβατιών στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, η καγκελάριος Μέρκελ ανησυχεί.

«Δεν θα πρέπει να μιλάμε για χαλάρωση. Ίσως χρειαστεί να εντείνουμε τις προσπάθειες», δήλωσε η καγκελάριος Μέρκελ στην τηλεδιάσκεψη του Προεδρείου του CDU χτες. Στο νοσοκομείο Charité του Βερολίνο, έχουν ήδη αναβληθεί εγχειρήσεις για να υπάρχουν ελεύθερα κρεβάτια στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας για τις σοβαρές περιπτώσεις κορονοϊού. Αυτο την ανησυχεί πάρα πολύ, φέρεται να είπε η Μέρκελ σύμφωνα με πληροφορίες του δικτύου ntv από κύκλους συμμετεχόντων στην τηλεδιάσκεψη.

Εκατομμύρια πολίτες ελπίζουν ότι οι κανόνες θα χαλαρώσουν

Πάνω απ 'όλα όμως, αυτό έρχεται σε αντίθεση με τις ελπίδες εκατομμυρίων πολιτών που ελπίζουν ότι οι ισχύοντες περιορισμοί επαφής θα χαλαρώσουν πριν από τα Χριστούγεννα. Χωρίς τέτοια χαλάρωση, οι συναντήσεις ανθρώπων από περισσότερες των δύο οικογενειών είτε θα εξακολουθήσουν να θεωρούνται «μη αποδεκτές», όπως αναφέρεται στην τελευταία απόφαση μετά την συνάντηση της Μέρκελ με τους πρωθυπουργούς των ομοσπονδιακών κρατιδίων, είτε θα απαγορευτούν εντελώς, όπως στη Βαυαρία, συν τις επαπειλούμενες ποινές.

Οι συνηθισμένοι οικογενειακοί εορτασμοί κάτω από το χριστουγεννιάτικο δέντρο συνήθως περιλαμβάνουν περισσότερες από δύο οικογένειες. Παππούδες και γιαγιάδες, ενήλικα παιδιά, αδέλφια και εγγόνια, κοντολογίς εκατομμύρια Γερμανοί ταξιδεύουν απ΄ άκρη σε άκρη της χώρας την περίοδο των Χριστουγέννων για να περάσουν τις γιορτινές μέρες μαζί. Να καταστρέψει την (μεγαλύτερη) γιορτή των Γερμανών με αυστηρούς κανόνες για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού; Αυτό ανησυχεί σοβαρά την καγκελάριο - και όχι μόνο αυτήν.

Σκεπτικισμός για τις αντιδράσεις που θα προκαλέσουν οι περιορισμοί τα Χριστούγεννα

Στη συνεδρίαση του προεδρείου του CDU, ο Γενικός Γραμματέας Πάουλ Τσίμιακ επέστησε μεταξύ άλλων την προσοχή στα εξής: «Εάν δεν επιτραπεί στους πολίτες να δουν τις οικογένειές τους κατά τη διάρκεια των διακοπών, αυτό θα μπορούσε να βλάψει σοβαρά την αποδοχή και την κατανόησή τους για τους κανόνες αντιμετώπισης του κορωνοϊού και θα μπορούσε να οδηγήσει σε μαζικές παραβιάσεις των κανόνων. Θα μπορούσε ίσως κανείς να ζητήσει από τους πολίτες να κατανείμουν τις οικογενειακές τους συγκεντρώσεις στις 3 χριστουγεννιάτικες μέρες αργίας, αλλά περισσότερα δεν είναι δυνατά», είπε. Παρόμοιος σκεπτικισμός επικράτησε σχετικά με το ερώτημα εάν η τρέχουσα απαγόρευση σε ξενοδόχους να επιτρέπουν την διανυκτέρευση σε όσους ταξιδιώτες προέρχονται από περιοχές υψηλού κινδύνου θα πρέπει να διατηρηθεί κατά την περίοδο των Χριστουγέννων.

Την ερχόμενη Παρασκευή, οι επικεφαλής των γραφείων των πρωθυπουργών των ομοσπονδιακών κρατιδίων θα συζητήσουν για το πώς θα πρέπει να αντιμετωπιστούν τα ταξίδια των Χριστουγέννων. Οι γερμανικοί σιδηρόδρομοι (Deutsche Bahn) θα πρέπει επίσης να κάνουν προτάσεις για το πώς θα χειριστούν την μαζική προσέλευση των επιβατών, χωρίς να συνωστίζονται στους διαδρόμους των τρένων όπως τα προηγούμενα χρόνια. Η Μέρκελ και οι πρωθυπουργοί των κρατιδίων θα συναντηθούν ξανά τη Δευτέρα προκειμένου να λάβουν αποφάσεις.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Υπουργείο Παιδείας: Τηλεκπαίδευση στα σχολεία που θα παραμείνουν κλειστά λόγω της κακοκαιρίας

Ελλάδα Χτες
Δεδομένου ότι σε ορισμένους Δήμους οι αποφάσεις αναστολής μπορεί να λαμβάνονται οποιαδήποτε ώρα, η τηλεκπαίδευση ενεργοποιείται άμεσα

Απίστευτο συμβάν στη Σύρο: Αντρας με μαχαίρι κυνηγούσε να σφάξει νοσηλεύτρια

Ελλάδα Χτες
Η ΠΟΕΔΗΝ κρούει τον κώδωνα του κινδύνου για την αυξανόμενη βία σε βάρος υγειονομικών

Ο πόλεμος στο Ιράν «κόβει» το ήλιο: Παγκόσμιος πανικός για τα τσιπ τεχνητής νοημοσύνης και τα νοσοκομεία

Κόσμος Χτες
Ο πόλεμος με το Ιράν χτυπά το Κατάρ, στραγγαλίζει την παγκόσμια αγορά ηλίου και απειλεί chip τεχνητής νοημοσύνης, MRI και διαστημικές αποστολές, ανοίγοντας μια νέα γεωπολιτική κρίση υψηλής τεχνολογίας

Σάντσεθ: «Βήμα προς το απαρτχάιντ» η θανατική ποινή μόνο για Παλαιστίνιους από το Ισραήλ

Κόσμος Χτες
Ισραηλινοί αξιωματούχοι έχουν χαρακτηρίσει σε πολλές περιπτώσεις τη στάση της Ισπανίας αντισημιτική

Αμπελόκηποι: Βρήκαν κότες και κατσίκες στον 16ο όροφο πολυκατοικίας

Ελλάδα Χτες
Τα πουλερικά έχουν ήδη μεταφερθεί στον Εθνικό Κήπο

Θλίψη στο παγκόσμιο ποδόσφαιρο: Πέθανε ο Μπόρισλαβ Μιχαΐλοφ

Αθλητικά Νέα Χτες
Ο άλλοτε σπουδαίος τερματοφύλακας έφυγε από τη ζωή

Νετανιάχου: «Το Ιράν θα πέσει από μέσα – Έχουμε ξεπεράσει τα μισά του δρόμου»

Κόσμος Χτες
Ο πρωθυπουργός του Ισραήλ έκρινε πως έχουν επιτευχθεί οι μισοί και πλέον στόχοι τ

Πρωτοφανής καταγγελία στο Δήμο Αθηναίων: Ταράτσα στους Αμπελόκηπους είχε...κότες και κατσίκες

Ελλάδα Χτες
Τι αναφέρει ο δήμος Αθηναίων για την καταγγελία που έλαβε σχετικά με την παράνομη εκτροφή ζώων σε ταράτσα στους Αμπελόκηπους.

Σοκ στην Ιταλία: Ανοιξαν τον τάφο δολοφονημένου μοντέλου ‑ Αδιανόητο αυτό που ακολούθησε

Κόσμος Χτες
Αγνωστοι παραβίασαν τον τάφο της Πάμελα Τζενίνι

Η υπόθεση Επστάιν γίνεται σειρά με τη Λόρα Ντερν σε πρωταγωνιστικό ρόλο

Κόσμος Χτες
Στη μικρή οθόνη η έρευνα της Τζούλι Κ. Μπράουν