E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Γερμανία: Γιατί η Μέρκελ φοβάται τα Χριστούγεννα

Τι προγραμματίζουν οι Γερμανοί

Δημοσίευση 10/11/2020 | 17:33

Γερμανία: Γιατί η Μέρκελ φοβάται τα Χριστούγεννα

Ο φόβος αυξάνεται στο Χριστιανοδημοκρατικό κόμμα (CDU), διότι η παράταση των ισχυόντων περιορισμών επαφών έως τα Χριστούγεννα θα μπορούσε να βλάψει την αποδοχή των κανόνων για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού. Λαμβάνοντας υπόψη τους αριθμούς των κρεβατιών στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, η καγκελάριος Μέρκελ ανησυχεί.

«Δεν θα πρέπει να μιλάμε για χαλάρωση. Ίσως χρειαστεί να εντείνουμε τις προσπάθειες», δήλωσε η καγκελάριος Μέρκελ στην τηλεδιάσκεψη του Προεδρείου του CDU χτες. Στο νοσοκομείο Charité του Βερολίνο, έχουν ήδη αναβληθεί εγχειρήσεις για να υπάρχουν ελεύθερα κρεβάτια στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας για τις σοβαρές περιπτώσεις κορονοϊού. Αυτο την ανησυχεί πάρα πολύ, φέρεται να είπε η Μέρκελ σύμφωνα με πληροφορίες του δικτύου ntv από κύκλους συμμετεχόντων στην τηλεδιάσκεψη.

Εκατομμύρια πολίτες ελπίζουν ότι οι κανόνες θα χαλαρώσουν

Πάνω απ 'όλα όμως, αυτό έρχεται σε αντίθεση με τις ελπίδες εκατομμυρίων πολιτών που ελπίζουν ότι οι ισχύοντες περιορισμοί επαφής θα χαλαρώσουν πριν από τα Χριστούγεννα. Χωρίς τέτοια χαλάρωση, οι συναντήσεις ανθρώπων από περισσότερες των δύο οικογενειών είτε θα εξακολουθήσουν να θεωρούνται «μη αποδεκτές», όπως αναφέρεται στην τελευταία απόφαση μετά την συνάντηση της Μέρκελ με τους πρωθυπουργούς των ομοσπονδιακών κρατιδίων, είτε θα απαγορευτούν εντελώς, όπως στη Βαυαρία, συν τις επαπειλούμενες ποινές.

Οι συνηθισμένοι οικογενειακοί εορτασμοί κάτω από το χριστουγεννιάτικο δέντρο συνήθως περιλαμβάνουν περισσότερες από δύο οικογένειες. Παππούδες και γιαγιάδες, ενήλικα παιδιά, αδέλφια και εγγόνια, κοντολογίς εκατομμύρια Γερμανοί ταξιδεύουν απ΄ άκρη σε άκρη της χώρας την περίοδο των Χριστουγέννων για να περάσουν τις γιορτινές μέρες μαζί. Να καταστρέψει την (μεγαλύτερη) γιορτή των Γερμανών με αυστηρούς κανόνες για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού; Αυτό ανησυχεί σοβαρά την καγκελάριο - και όχι μόνο αυτήν.

Σκεπτικισμός για τις αντιδράσεις που θα προκαλέσουν οι περιορισμοί τα Χριστούγεννα

Στη συνεδρίαση του προεδρείου του CDU, ο Γενικός Γραμματέας Πάουλ Τσίμιακ επέστησε μεταξύ άλλων την προσοχή στα εξής: «Εάν δεν επιτραπεί στους πολίτες να δουν τις οικογένειές τους κατά τη διάρκεια των διακοπών, αυτό θα μπορούσε να βλάψει σοβαρά την αποδοχή και την κατανόησή τους για τους κανόνες αντιμετώπισης του κορωνοϊού και θα μπορούσε να οδηγήσει σε μαζικές παραβιάσεις των κανόνων. Θα μπορούσε ίσως κανείς να ζητήσει από τους πολίτες να κατανείμουν τις οικογενειακές τους συγκεντρώσεις στις 3 χριστουγεννιάτικες μέρες αργίας, αλλά περισσότερα δεν είναι δυνατά», είπε. Παρόμοιος σκεπτικισμός επικράτησε σχετικά με το ερώτημα εάν η τρέχουσα απαγόρευση σε ξενοδόχους να επιτρέπουν την διανυκτέρευση σε όσους ταξιδιώτες προέρχονται από περιοχές υψηλού κινδύνου θα πρέπει να διατηρηθεί κατά την περίοδο των Χριστουγέννων.

Την ερχόμενη Παρασκευή, οι επικεφαλής των γραφείων των πρωθυπουργών των ομοσπονδιακών κρατιδίων θα συζητήσουν για το πώς θα πρέπει να αντιμετωπιστούν τα ταξίδια των Χριστουγέννων. Οι γερμανικοί σιδηρόδρομοι (Deutsche Bahn) θα πρέπει επίσης να κάνουν προτάσεις για το πώς θα χειριστούν την μαζική προσέλευση των επιβατών, χωρίς να συνωστίζονται στους διαδρόμους των τρένων όπως τα προηγούμενα χρόνια. Η Μέρκελ και οι πρωθυπουργοί των κρατιδίων θα συναντηθούν ξανά τη Δευτέρα προκειμένου να λάβουν αποφάσεις.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Απειλητικό ιρανικό βίντεο με F‑4 Phantom: Σχέδια για χτυπήματα σε αμερικανικές βάσεις

Κόσμος 01.03.2026
Το Ιράν εξακολουθεί να χρησιμοποιεί παλαιά αεροσκάφη F-4 Phantom II αμερικανικής κατασκευής που αποκτήθηκαν πριν από το 1979

Η Ιρανή που άναψε τσιγάρο με φωτογραφία του Χαμενεΐ έγινε πάλι viral

Κόσμος 01.03.2026
«Στο είπα ότι θα χορέψουμε πάνω στον τάφο σου, έτσι δεν είναι;» έγραψε η Ιρανή σε ανάρτηση στο «X»

Αχμάντ Βαχίντι: Αυτός είναι ο νέος διοικητής των Φρουρών της Επανάστασης στο Ιράν

Κόσμος 01.03.2026
Ο προηγούμενος διοικητής, στρατηγός Μοχάμεντ Πακπούρ, σκοτώθηκε στις επιθέσεις που δέχθηκε το Ιράν το Σάββατο από αμερικανο-ισραηλινά πυρά

Iράν: Πλήθος κατέστρεψε μνημείο του Χαμενεΐ ‑ «Ονειρεύομαι; Γεια σου καινούργιο κόσμε!»

Κόσμος 01.03.2026
Πλήθος Ιρανών έριξε ένα μνημείο του εκλιπόντος Ανώτατου Ηγέτη Αγιατολάχ Αλί Χαμενεΐ σε πόλη του νότιου Ιράν

Θεσσαλονίκη: 34χρονος αποπειράθηκε να σκοτώσει τη σύντροφό του

Ελλάδα 01.03.2026
Ο άνδρας συνελήφθη - Η γυναίκα μεταφέρθηκε σε νοσοκομείο της πόλης, όπου νοσηλεύεται

Το Ντουμπάι σε κατάσταση συναγερμού: Αδειάζουν τα ράφια, αγωνία για τους Έλληνες

Κόσμος 01.03.2026
Η αγωνία για τις εξελίξεις και ο φόβος νέων επιθέσεων οδηγούν ορισμένους στην απόφαση της προσωρινής επιστροφής στην Ελλάδα, έως ότου αποκατασταθεί η σταθερότητα

Αναχαιτίστηκαν ιρανικοί πύραυλοι με κατεύθυνση προς Κύπρο

Κόσμος 01.03.2026
Οι βρετανικές δυνάμεις «κατέρριψαν» ιρανικά drones με κατεύθυνση προς Κύπρο, που απείλησαν βρετανικά συμφέροντα στη Μέση Ανατολή, δήλωσε ο υπουργός Αμυνας, Τζον Χίλι, στο Sky News

Βαγδάτη: Με μπουλντόζες προσπαθούν να σπάσουν τους φραγμούς προς την πρεσβεία των ΗΠΑ

Κόσμος 01.03.2026
Oι ιρακινές δυνάμεις ασφαλείας απάντησαν με εκτεταμένη χρήση δακρυγόνων και αντλιών νερού για να αποτρέψουν την παραβίαση της περιμέτρου

Πολυκατοικίες: Πότε παραγράφονται τα χρέη για τα κοινόχρηστα

Ελλάδα 01.03.2026
Πότε «παγώνει» η προθεσμία ή ξεκινά από την αρχή

Συναγερμός για τη βενζίνη: Πόσο θα πληρώσουμε την ένταση μεταξύ ΗΠΑ και Ιράν;

Οικονομία 01.03.2026
Εν μέσω απειλών η τιμή αυξήθηκε κατά 3% μέσα σε μία μόλις ημέρα - Φόβοι για περαιτέρω αύξηση μετά την επίθεση