E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Γερμανία: Γιατί η Μέρκελ φοβάται τα Χριστούγεννα

Τι προγραμματίζουν οι Γερμανοί

Δημοσίευση 10/11/2020 | 17:33

Γερμανία: Γιατί η Μέρκελ φοβάται τα Χριστούγεννα

Ο φόβος αυξάνεται στο Χριστιανοδημοκρατικό κόμμα (CDU), διότι η παράταση των ισχυόντων περιορισμών επαφών έως τα Χριστούγεννα θα μπορούσε να βλάψει την αποδοχή των κανόνων για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού. Λαμβάνοντας υπόψη τους αριθμούς των κρεβατιών στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, η καγκελάριος Μέρκελ ανησυχεί.

«Δεν θα πρέπει να μιλάμε για χαλάρωση. Ίσως χρειαστεί να εντείνουμε τις προσπάθειες», δήλωσε η καγκελάριος Μέρκελ στην τηλεδιάσκεψη του Προεδρείου του CDU χτες. Στο νοσοκομείο Charité του Βερολίνο, έχουν ήδη αναβληθεί εγχειρήσεις για να υπάρχουν ελεύθερα κρεβάτια στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας για τις σοβαρές περιπτώσεις κορονοϊού. Αυτο την ανησυχεί πάρα πολύ, φέρεται να είπε η Μέρκελ σύμφωνα με πληροφορίες του δικτύου ntv από κύκλους συμμετεχόντων στην τηλεδιάσκεψη.

Εκατομμύρια πολίτες ελπίζουν ότι οι κανόνες θα χαλαρώσουν

Πάνω απ 'όλα όμως, αυτό έρχεται σε αντίθεση με τις ελπίδες εκατομμυρίων πολιτών που ελπίζουν ότι οι ισχύοντες περιορισμοί επαφής θα χαλαρώσουν πριν από τα Χριστούγεννα. Χωρίς τέτοια χαλάρωση, οι συναντήσεις ανθρώπων από περισσότερες των δύο οικογενειών είτε θα εξακολουθήσουν να θεωρούνται «μη αποδεκτές», όπως αναφέρεται στην τελευταία απόφαση μετά την συνάντηση της Μέρκελ με τους πρωθυπουργούς των ομοσπονδιακών κρατιδίων, είτε θα απαγορευτούν εντελώς, όπως στη Βαυαρία, συν τις επαπειλούμενες ποινές.

Οι συνηθισμένοι οικογενειακοί εορτασμοί κάτω από το χριστουγεννιάτικο δέντρο συνήθως περιλαμβάνουν περισσότερες από δύο οικογένειες. Παππούδες και γιαγιάδες, ενήλικα παιδιά, αδέλφια και εγγόνια, κοντολογίς εκατομμύρια Γερμανοί ταξιδεύουν απ΄ άκρη σε άκρη της χώρας την περίοδο των Χριστουγέννων για να περάσουν τις γιορτινές μέρες μαζί. Να καταστρέψει την (μεγαλύτερη) γιορτή των Γερμανών με αυστηρούς κανόνες για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού; Αυτό ανησυχεί σοβαρά την καγκελάριο - και όχι μόνο αυτήν.

Σκεπτικισμός για τις αντιδράσεις που θα προκαλέσουν οι περιορισμοί τα Χριστούγεννα

Στη συνεδρίαση του προεδρείου του CDU, ο Γενικός Γραμματέας Πάουλ Τσίμιακ επέστησε μεταξύ άλλων την προσοχή στα εξής: «Εάν δεν επιτραπεί στους πολίτες να δουν τις οικογένειές τους κατά τη διάρκεια των διακοπών, αυτό θα μπορούσε να βλάψει σοβαρά την αποδοχή και την κατανόησή τους για τους κανόνες αντιμετώπισης του κορωνοϊού και θα μπορούσε να οδηγήσει σε μαζικές παραβιάσεις των κανόνων. Θα μπορούσε ίσως κανείς να ζητήσει από τους πολίτες να κατανείμουν τις οικογενειακές τους συγκεντρώσεις στις 3 χριστουγεννιάτικες μέρες αργίας, αλλά περισσότερα δεν είναι δυνατά», είπε. Παρόμοιος σκεπτικισμός επικράτησε σχετικά με το ερώτημα εάν η τρέχουσα απαγόρευση σε ξενοδόχους να επιτρέπουν την διανυκτέρευση σε όσους ταξιδιώτες προέρχονται από περιοχές υψηλού κινδύνου θα πρέπει να διατηρηθεί κατά την περίοδο των Χριστουγέννων.

Την ερχόμενη Παρασκευή, οι επικεφαλής των γραφείων των πρωθυπουργών των ομοσπονδιακών κρατιδίων θα συζητήσουν για το πώς θα πρέπει να αντιμετωπιστούν τα ταξίδια των Χριστουγέννων. Οι γερμανικοί σιδηρόδρομοι (Deutsche Bahn) θα πρέπει επίσης να κάνουν προτάσεις για το πώς θα χειριστούν την μαζική προσέλευση των επιβατών, χωρίς να συνωστίζονται στους διαδρόμους των τρένων όπως τα προηγούμενα χρόνια. Η Μέρκελ και οι πρωθυπουργοί των κρατιδίων θα συναντηθούν ξανά τη Δευτέρα προκειμένου να λάβουν αποφάσεις.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Νίκαια: Βανάκι «λαμπάδιασε» τη στιγμή που κινούταν σε κεντρικό δρόμο

E-Daily 2.TopNews 29.04.2026
Η πυροσβεστική αντέδρασε άμεσα και δεν υπήρξε κάποιος τραυματισμός

Η ανάρτηση Τραμπ με το όπλο στο χέρι: «Τέρμα ο καλός κύριος!»

E-Daily 2.TopNews 29.04.2026
Ο Αμερικανός πρόεδρος, μέσω ανάρτησής του στο Truth Social, προειδοποιεί το Ιράν «να βάλει μυαλό σύντομα»

Ο παιδικός έρωτας που κατέληξε σε οικογενειακή τραγωδία: Φριχτό τέλος για ζευγάρι σχεδόν δύο χρόνια μετά τον γάμο

E-Daily 3.Left 29.04.2026
Οι Αρχές δεν έχουν ακόμη ανακοινώσει τα κίνητρα πίσω από το έγκλημα

Για απόπειρα ανθρωποκτονίας κατά συρροή κατηγορείται ο 89χρονος πιστολέρo: «Δεν είχα ανθρωποκτόνο πρόθεση»

E-Daily 2.TopNews 29.04.2026
Ο ίδιος φέρεται να επιμένει πως η αγανάκτηση όπλισε το χέρι του

Η δίκη του αιώνα για την Τεχνητή Νοημοσύνη: Ο Έλον Μασκ στο εδώλιο κατά της OpenAI

E-Daily 3.Left 29.04.2026
Η δίκη του Έλον Μασκ κατά του Σαμ Αλτμαν, του OpenAI και της Microsoft ξεκίνησε στην Καλιφόρνια, με τον ιδρυτή της Tesla να υποστηρίζει ότι το OpenAI πρόδωσε την αρχική μη κερδοσκοπική αποστολή του

Προσπάθησε να πουλήσει σκύλο σε περαστικό στη Θεσσαλονίκη για 50 ευρώ και θα πληρώσει 4.000 ευρώ πρόστιμο

E-Daily 2.TopNews 29.04.2026
Ο βουλγαρικής καταγωγής άνδρας συνελήφθη αφού πλησίασε διερχόμενο πολίτη και του πρότεινε να αγοράσει το τετράποδο

Προσπάθησε να πουλήσει σκύλο σε περαστικό στη Θεσσαλονίκη για 50 ευρώ και θα πληρώσει 4.000 ευρώ πρόστιμο

E-Daily 2.TopNews 29.04.2026
Ο βουλγαρικής καταγωγής άνδρας συνελήφθη αφού πλησίασε διερχόμενο πολίτη και του πρότεινε να αγοράσει το τετράποδο

89χρονος: «Αν ήθελα θα τους σκότωνα αλλά το έκανα για τον ντόρο γιατί δεν βρίσκω το δίκιο μου»

E-Daily 2.TopNews 29.04.2026
Τα πρώτα λόγια του 89χρονου στους αστυνομικούς

Η NASA εντόπισε γιγαντιαίο «μάτι» 40 χιλιομέτρων στη Σαχάρα

E-Daily 3.Left 29.04.2026
Πώς δημιουργήθηκε το εντυπωσιακό φαινόμενο

Shrinkflation: Η «σιωπηλή» ακρίβεια στα ράφια – Πώς να την εντοπίσετε

E-Daily 2.TopNews 29.04.2026
Τι πρέπει να προσέχουν οι καταναλωτές

Συγκλονίζει ειδικευόμενη παιδίατρος: «Είμαι 6η μέρα εφημερία» λέει και καταρρέει με σε λυγμούς

E-Daily 2.TopNews 29.04.2026
Μια νεαρή γιατρός που κάνει το αγροτικό της σε νοσοκομείο της περιφέρειας, μιλά για τις συνθήκες που βιώνει και ξεσπά σε λυγμούς