E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Γερμανία: Γιατί η Μέρκελ φοβάται τα Χριστούγεννα

Τι προγραμματίζουν οι Γερμανοί

Δημοσίευση 10/11/2020 | 17:33

Γερμανία: Γιατί η Μέρκελ φοβάται τα Χριστούγεννα

Ο φόβος αυξάνεται στο Χριστιανοδημοκρατικό κόμμα (CDU), διότι η παράταση των ισχυόντων περιορισμών επαφών έως τα Χριστούγεννα θα μπορούσε να βλάψει την αποδοχή των κανόνων για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού. Λαμβάνοντας υπόψη τους αριθμούς των κρεβατιών στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας, η καγκελάριος Μέρκελ ανησυχεί.

«Δεν θα πρέπει να μιλάμε για χαλάρωση. Ίσως χρειαστεί να εντείνουμε τις προσπάθειες», δήλωσε η καγκελάριος Μέρκελ στην τηλεδιάσκεψη του Προεδρείου του CDU χτες. Στο νοσοκομείο Charité του Βερολίνο, έχουν ήδη αναβληθεί εγχειρήσεις για να υπάρχουν ελεύθερα κρεβάτια στις Μονάδες Εντατικής Θεραπείας για τις σοβαρές περιπτώσεις κορονοϊού. Αυτο την ανησυχεί πάρα πολύ, φέρεται να είπε η Μέρκελ σύμφωνα με πληροφορίες του δικτύου ntv από κύκλους συμμετεχόντων στην τηλεδιάσκεψη.

Εκατομμύρια πολίτες ελπίζουν ότι οι κανόνες θα χαλαρώσουν

Πάνω απ 'όλα όμως, αυτό έρχεται σε αντίθεση με τις ελπίδες εκατομμυρίων πολιτών που ελπίζουν ότι οι ισχύοντες περιορισμοί επαφής θα χαλαρώσουν πριν από τα Χριστούγεννα. Χωρίς τέτοια χαλάρωση, οι συναντήσεις ανθρώπων από περισσότερες των δύο οικογενειών είτε θα εξακολουθήσουν να θεωρούνται «μη αποδεκτές», όπως αναφέρεται στην τελευταία απόφαση μετά την συνάντηση της Μέρκελ με τους πρωθυπουργούς των ομοσπονδιακών κρατιδίων, είτε θα απαγορευτούν εντελώς, όπως στη Βαυαρία, συν τις επαπειλούμενες ποινές.

Οι συνηθισμένοι οικογενειακοί εορτασμοί κάτω από το χριστουγεννιάτικο δέντρο συνήθως περιλαμβάνουν περισσότερες από δύο οικογένειες. Παππούδες και γιαγιάδες, ενήλικα παιδιά, αδέλφια και εγγόνια, κοντολογίς εκατομμύρια Γερμανοί ταξιδεύουν απ΄ άκρη σε άκρη της χώρας την περίοδο των Χριστουγέννων για να περάσουν τις γιορτινές μέρες μαζί. Να καταστρέψει την (μεγαλύτερη) γιορτή των Γερμανών με αυστηρούς κανόνες για την αντιμετώπιση του κορωνοϊού; Αυτό ανησυχεί σοβαρά την καγκελάριο - και όχι μόνο αυτήν.

Σκεπτικισμός για τις αντιδράσεις που θα προκαλέσουν οι περιορισμοί τα Χριστούγεννα

Στη συνεδρίαση του προεδρείου του CDU, ο Γενικός Γραμματέας Πάουλ Τσίμιακ επέστησε μεταξύ άλλων την προσοχή στα εξής: «Εάν δεν επιτραπεί στους πολίτες να δουν τις οικογένειές τους κατά τη διάρκεια των διακοπών, αυτό θα μπορούσε να βλάψει σοβαρά την αποδοχή και την κατανόησή τους για τους κανόνες αντιμετώπισης του κορωνοϊού και θα μπορούσε να οδηγήσει σε μαζικές παραβιάσεις των κανόνων. Θα μπορούσε ίσως κανείς να ζητήσει από τους πολίτες να κατανείμουν τις οικογενειακές τους συγκεντρώσεις στις 3 χριστουγεννιάτικες μέρες αργίας, αλλά περισσότερα δεν είναι δυνατά», είπε. Παρόμοιος σκεπτικισμός επικράτησε σχετικά με το ερώτημα εάν η τρέχουσα απαγόρευση σε ξενοδόχους να επιτρέπουν την διανυκτέρευση σε όσους ταξιδιώτες προέρχονται από περιοχές υψηλού κινδύνου θα πρέπει να διατηρηθεί κατά την περίοδο των Χριστουγέννων.

Την ερχόμενη Παρασκευή, οι επικεφαλής των γραφείων των πρωθυπουργών των ομοσπονδιακών κρατιδίων θα συζητήσουν για το πώς θα πρέπει να αντιμετωπιστούν τα ταξίδια των Χριστουγέννων. Οι γερμανικοί σιδηρόδρομοι (Deutsche Bahn) θα πρέπει επίσης να κάνουν προτάσεις για το πώς θα χειριστούν την μαζική προσέλευση των επιβατών, χωρίς να συνωστίζονται στους διαδρόμους των τρένων όπως τα προηγούμενα χρόνια. Η Μέρκελ και οι πρωθυπουργοί των κρατιδίων θα συναντηθούν ξανά τη Δευτέρα προκειμένου να λάβουν αποφάσεις.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

«Έπεσε» το X: Αναφορές για προβλήματα παγκοσμίως ‑ Δεν φορτώνουν οι λογαριασμοί

Tech + Science 16.01.2026
Σοβαρά προβλήματα αντιμετωπίζουν οι χρήστες

Πυροβολισμοί σε ψητοπωλείο στον Αγιο Δημήτριο: Συνελήφθη ο πατέρας του ιδιοκτήτη

Ελλάδα 16.01.2026
Αφαντος ο 39χρονος που πυροβόλησε και τραυμάτισε πατέρα και γιο

Πώς δρούσε η συμμορία που λήστευε βενζινάδικα και μίνι μάρκετ

Ελλάδα 16.01.2026
Ανάμεσα στους συλληφθέντες άνδρας που είχε εμπλακεί στη δολοφονία με καλάσνικοφ των δύο αστυνομικών φρουρών στην περιοχή του Ρέντη το 2011

Πέθανε ο «Ποπάι» της Βραζιλίας, με τα μπράτσα μεγαλύτερα από το κεφάλι του

Κόσμος 16.01.2026
Το παράδειγμά του προειδοποιούσε για τους κινδύνους μη εγκεκριμένων ουσιών

Σύλληψη μοντέλου στην Αττική: Ο ρόλος του σε ένοπλες ληστείες

Ελλάδα 16.01.2026
Η αστυνομία εξιχνίασε 12 περιπτώσεις ληστειών στην Αττική - Η συνολική λεία ξεπερνά το ποσό των 8.960 ευρώ

To TikTok βάζει νέο φίλτρο για τον εντοπισμό χρηστών κάτω των 13 στην ΕΕ

Κόσμος 16.01.2026
Το σύστημα αξιολογεί το προφίλ, το περιεχόμενο και τον τρόπο χρήσης της εφαρμογής, ώστε να εντοπίζει λογαριασμούς που φαίνεται να ανήκουν σε παιδιά κάτω των 13

Πέθανε η Μέλπω Ζαρόκωστα

Ελλάδα 16.01.2026
Σε ηλικία 92 ετών

Φόβοι ότι η 16χρονη Λόρα έχει φύγει από την Αθήνα, «σαρώνουν» πτήσεις, λιμάνια και ΚΤΕΛ

Ελλάδα 16.01.2026
Με δεδομένο πως δεν υπάρχει κανένα ίχνος της από τις 8 Ιανουαρίου, οι Αρχές έχουν ανοίξει τις έρευνες σε λιμάνια, σταθμούς ΚΤΕΛ και στο αεροδρόμιο