E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Κακοκαιρία: Μερική εκκένωση σε χωριό στο Ρέθυμνο

Απεγκλωβίστηκαν τρία παιδιά στο Ηράκλειο

Δημοσίευση 10/11/2020 | 14:44

Κακοκαιρία: Μερική εκκένωση σε χωριό στο Ρέθυμνο

Έκκληση από τις Αρχές στους πολίτες να μειώσουν τις μετακινήσεις τους - Προβλήματα λόγω της υπερχείλισης του ποταμού Γεροποτάμου - Κατολισθήσεις έχουν κλείσει δρόμους - Με δυσκολία γίνονται οι προσπάθειες της Πυροσβεστικής

Σοβαρές ζημιές σε πολλές περιοχές, όπως τον Μυλοπόταμο, το Σφακάκι, το Αμάρι και τον Άγιο Βασίλειο, έχει δημιουργήσει η ισχυρή βροχόπτωση που πλήττει τον νομό Ρεθύμνου.

Τα προβλήματα, από το ύψος του Ρεθύμνου μέχρι τις Σίσσες, επί της εθνικής οδού του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης, είναι μεγάλα. Πυροσβεστική και αστυνομία κάνουν έκκληση στους πολίτες να μειώσουν τις μετακινήσεις τους με οχήματα, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και όποτε χρειάζεται να επικοινωνούν με τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Στον Πλατανιά, η στάθμη του ποταμού έχει ανέβει σε ανησυχητικό ύψος και σύμφωνα με τον διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ρεθύμνου, Θ. Χασάπη, έχει διαταχθεί μερική εκκένωση των κατοικιών στην περιοχή.

Καταστροφή στο γήπεδο Περάματος στο Ρέθυμνο

Η Γέφυρα στο Πέραμα Μυλοποτάμου είναι ένα από τα πλέον επικίνδυνα σημεία λόγω της υπερχείλισης του ποταμού Γεροποτάμου, όπως το ίδιο συμβαίνει και με τον ποταμό Πετρέ στην είσοδο του νομού Ρεθύμνου.

Οι κατολισθήσεις, από νωρίς το πρωί, είναι συνεχείς στο σύνολο των δήμων του νομού και όπως ανέφερε η αντιπεριφερειάρχης Μαίρη Λιονή, ο πρώην Δήμος Γεροποτάμου έχει τα περισσότερα προβλήματα.

Ο δήμαρχος Μυλοποτάμου, Δημήτρης Κόκκινος, όπως ενημέρωσε, προσπάθησε με μηχανήματα να ανοίξει δρόμο για να απεγκλωβίσει ένα παιδί.

Η κ. Λιονή, μιλώντας στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, έκανε λόγο για τεράστιο όγκο νερού στα ρέματα και τους ποταμούς, «…τα οποία είχαν καθαριστεί στο σύνολό τους και παρ' όλα αυτά έχουμε τις υπερχειλίσεις που παρουσιάζονται. Μεγάλο πρόβλημα αντιμετωπίζουν πολλές περιοχές στην ενδοχώρα από τα φερτά υλικά που κατεβαίνουν από τα βουνά μαζί με τις ατελείωτες ποσότητες νερών».

Τα μηχανήματα βαρέου τύπου της Αντιπεριφέρειας, των δήμων και τα εκμισθωμένα από τους ιδιώτες, εργάζονται για διανοίξεις στα τοπικά οδικά δίκτυα της ενδοχώρας.

Και στα Ανώγεια υπάρχουν κατολισθήσεις σε αγροτικούς δρόμους, χωρίς όμως τα προβλήματα να είναι μεγάλα για την κίνηση στους κεντρικούς δρόμους. Ωστόσο, όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος, Σωκράτης Κεφαλογιάννης, το σύνολο του αγροτικού οδικού δικτύου έχει καταστραφεί, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για αγρότες, κτηνοτρόφος και πολίτες.

Απεγκλωβίστηκαν τρία παιδιά στο Ηράκλειο

Οκτώ άνθρωποι, πέντε ενήλικες και τρεις ανήλικοι απεγκλωβίστηκαν νωρίτερα από κλιμάκια της Πυροσβεστικής που επιχειρούν να αντιμετωπίσουν τις ακραίες καταστάσεις, τις οποίες έχουν προκαλέσει εκ νέου τα σφοδρά καιρικά φαινόμενα που επικρατούν στο βορειοανατολικό τμήμα του Ηρακλείου. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία και η ΕΜΑΚ κατάφεραν να απεγκλωβίσουν σε οκτώ περιπτώσεις, ανθρώπους που είχαν εγκλωβιστεί μέσα σε οχήματα ή ακόμη και στα σπίτια τους που πλημμύρισαν από τα νερά της βροχής.

Εξήντα πυροσβέστες με είκοσι οχήματα της ΠΥ βρίσκονται επί ποδός, ενώ όσο περνάει η ώρα και η βροχή ανά διαστήματα γίνεται πιο έντονη, ακόμη οι επιχειρήσεις των κλιμακίων της Πυροσβεστικής γίνονται με μεγάλη δυσκολία.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τραγωδία στο Κραν Μοντανά: Από πυροτεχνήματα προκλήθηκε η πολύνεκρη έκρηξη στο μπαρ του πολυτελούς θερέτρου, σύμφωνα με το επικρατέστερο σενάριο

Κόσμος 01.01.2026
Οι πρώτες αναφορές κάνουν λόγο για τουλάχιστον 10 νεκρούς, ωστόσο εκφράζονται φόβοι ότι ο αριθμός είναι πολύ μεγαλύτερος

Τα καλύτερα γκολ του χειμώνα στη Super League από τις τέσσερις κορυφαίες ομάδες

Αθλητικά Νέα 01.01.2026
Θέαμα, ένταση και καθοριστικές στιγμές από ΑΕΚ, Ολυμπιακό, ΠΑΟΚ, και Παναθηναϊκό στα χειμερινά highlights του πρωταθλήματος

Τσουχτερό κρύο και χιόνια ακόμη και στην Αττική στην είσοδο του 2026 – Πότε ανεβαίνει ξανά η θερμοκρασία

Καιρός 01.01.2026
Παγετός σε πολλές περιοχές, χαμηλές μέγιστες τιμές και ισχυροί βοριάδες, πριν από σταδιακή βελτίωση του καιρού τις επόμενες ημέρες

Έκρηξη σε μπαρ στο θέρετρο σκι Κραν Μοντανά στην Ελβετία: Τουλάχιστον 10 νεκροί, πολλοί τραυματίες

Κόσμος 01.01.2026
Τοπικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι η έκρηξη και η πυρκαγιά μπορεί να προκλήθηκαν από πυροτεχνήματα κατά τη διάρκεια μουσικού event στο δημοφιλές μπαρ Le Constellation

Τρόμος για δύο 13χρονες: Μιλούσαν με Αιγύπτιους στα social media ‑ Λιπόθυμη από χρήση χασίς η μία!

Ελλάδα Χτες
Απίστευτη τροπή πήρε η γνωριμία δύο νεαρών κοριτσιών μέσα από τα μέσα κοινωνικής δικτύωσης

Καιρός: Απόλυτη ανατροπή από Αρναούτογλου ‑ Από τα χιόνια στους... 18 βαθμούς σε λίγες ώρες

Καιρός Χτες
Μετά την κακοκαιρία εξπρές και τα χιόνια περνάμε σε ανοιξιάτικο καιρό με την έλευση του 2026

Πιλότος «άφησε σημείωμα αυτoκτoνίας» πριν ρίξει το αεροσκάφος σε φράγμα του Έσσεξ

Κόσμος Χτες
Αναφορές θέλουν να έκανε κύκλους πάνω από το σημείο αρκετή ώρα πριν συντριβεί

Χωρίς ρεύμα ο Δήμος Πεντέλης ‑ Αντιδράσεις από τους κατοίκους

Ελλάδα Χτες
Χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα βρίσκονται από το μεσημέρι της παραμονής Πρωτοχρονιάς περιοχές του Δήμου Πεντέλης, πιθανότατα λόγω της κακοκαιρίας

Αστυνομία της Καλιφόρνιας για τον άστεγο ηθοποιό του Nickelodeon, Τάιλορ Τσέις: Του προσφέρεται συνεχώς βοήθεια αλλά την αρνείται

Κόσμος Χτες
«Έχει φτάσει πολύ κοντά στο να την αποδεχτεί, όμως το τελικό βήμα πρέπει να γίνει από τον ίδιο και μέχρι στιγμής έχει αρνηθεί»