E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Κακοκαιρία: Μερική εκκένωση σε χωριό στο Ρέθυμνο

Απεγκλωβίστηκαν τρία παιδιά στο Ηράκλειο

Δημοσίευση 10/11/2020 | 14:44

Κακοκαιρία: Μερική εκκένωση σε χωριό στο Ρέθυμνο

Έκκληση από τις Αρχές στους πολίτες να μειώσουν τις μετακινήσεις τους - Προβλήματα λόγω της υπερχείλισης του ποταμού Γεροποτάμου - Κατολισθήσεις έχουν κλείσει δρόμους - Με δυσκολία γίνονται οι προσπάθειες της Πυροσβεστικής

Σοβαρές ζημιές σε πολλές περιοχές, όπως τον Μυλοπόταμο, το Σφακάκι, το Αμάρι και τον Άγιο Βασίλειο, έχει δημιουργήσει η ισχυρή βροχόπτωση που πλήττει τον νομό Ρεθύμνου.

Τα προβλήματα, από το ύψος του Ρεθύμνου μέχρι τις Σίσσες, επί της εθνικής οδού του Βόρειου Οδικού Άξονα Κρήτης, είναι μεγάλα. Πυροσβεστική και αστυνομία κάνουν έκκληση στους πολίτες να μειώσουν τις μετακινήσεις τους με οχήματα, να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί και όποτε χρειάζεται να επικοινωνούν με τις αρμόδιες υπηρεσίες.

Στον Πλατανιά, η στάθμη του ποταμού έχει ανέβει σε ανησυχητικό ύψος και σύμφωνα με τον διοικητή της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Ρεθύμνου, Θ. Χασάπη, έχει διαταχθεί μερική εκκένωση των κατοικιών στην περιοχή.

Καταστροφή στο γήπεδο Περάματος στο Ρέθυμνο

Η Γέφυρα στο Πέραμα Μυλοποτάμου είναι ένα από τα πλέον επικίνδυνα σημεία λόγω της υπερχείλισης του ποταμού Γεροποτάμου, όπως το ίδιο συμβαίνει και με τον ποταμό Πετρέ στην είσοδο του νομού Ρεθύμνου.

Οι κατολισθήσεις, από νωρίς το πρωί, είναι συνεχείς στο σύνολο των δήμων του νομού και όπως ανέφερε η αντιπεριφερειάρχης Μαίρη Λιονή, ο πρώην Δήμος Γεροποτάμου έχει τα περισσότερα προβλήματα.

Ο δήμαρχος Μυλοποτάμου, Δημήτρης Κόκκινος, όπως ενημέρωσε, προσπάθησε με μηχανήματα να ανοίξει δρόμο για να απεγκλωβίσει ένα παιδί.

Η κ. Λιονή, μιλώντας στο Αθηναϊκό-Μακεδονικό Πρακτορείο Ειδήσεων, έκανε λόγο για τεράστιο όγκο νερού στα ρέματα και τους ποταμούς, «…τα οποία είχαν καθαριστεί στο σύνολό τους και παρ' όλα αυτά έχουμε τις υπερχειλίσεις που παρουσιάζονται. Μεγάλο πρόβλημα αντιμετωπίζουν πολλές περιοχές στην ενδοχώρα από τα φερτά υλικά που κατεβαίνουν από τα βουνά μαζί με τις ατελείωτες ποσότητες νερών».

Τα μηχανήματα βαρέου τύπου της Αντιπεριφέρειας, των δήμων και τα εκμισθωμένα από τους ιδιώτες, εργάζονται για διανοίξεις στα τοπικά οδικά δίκτυα της ενδοχώρας.

Και στα Ανώγεια υπάρχουν κατολισθήσεις σε αγροτικούς δρόμους, χωρίς όμως τα προβλήματα να είναι μεγάλα για την κίνηση στους κεντρικούς δρόμους. Ωστόσο, όπως ανέφερε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο δήμαρχος, Σωκράτης Κεφαλογιάννης, το σύνολο του αγροτικού οδικού δικτύου έχει καταστραφεί, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για αγρότες, κτηνοτρόφος και πολίτες.

Απεγκλωβίστηκαν τρία παιδιά στο Ηράκλειο

Οκτώ άνθρωποι, πέντε ενήλικες και τρεις ανήλικοι απεγκλωβίστηκαν νωρίτερα από κλιμάκια της Πυροσβεστικής που επιχειρούν να αντιμετωπίσουν τις ακραίες καταστάσεις, τις οποίες έχουν προκαλέσει εκ νέου τα σφοδρά καιρικά φαινόμενα που επικρατούν στο βορειοανατολικό τμήμα του Ηρακλείου. Η Πυροσβεστική Υπηρεσία και η ΕΜΑΚ κατάφεραν να απεγκλωβίσουν σε οκτώ περιπτώσεις, ανθρώπους που είχαν εγκλωβιστεί μέσα σε οχήματα ή ακόμη και στα σπίτια τους που πλημμύρισαν από τα νερά της βροχής.

Εξήντα πυροσβέστες με είκοσι οχήματα της ΠΥ βρίσκονται επί ποδός, ενώ όσο περνάει η ώρα και η βροχή ανά διαστήματα γίνεται πιο έντονη, ακόμη οι επιχειρήσεις των κλιμακίων της Πυροσβεστικής γίνονται με μεγάλη δυσκολία.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πάτρα: Συνελήφθη 12χρονος που απείλησε με μαχαίρι πεζό και τον λήστεψε

E-Daily 2.TopNews 24.04.2026
Ο ανήλικος κατηγορούμενος θα οδηγηθεί στον Εισαγγελέα Πρωτοδικών Αχαΐας

Σεισμός στο Λασίθι: Η στιγμή που τα 5,7 Ρίχτερ ταρακούνησαν το νησί

E-Daily 2.TopNews 24.04.2026
Τι φοβούνται οι σεισμολόγοι

Νέος Κόσμος: Συνελήφθη ο ένοπλος άνδρας που είχε ταμπουρωθεί στο σπίτι του αφού επιτέθηκε στη μητέρα του

E-Daily 2.TopNews 24.04.2026
Μερικές ώρες νωρίτερα η 81χρονη μητέρα του είχε καταφέρει να διαφύγει από το διαμέρισμα

«Δεν ήθελα να τον σκοτώσω, μακάρι να γυρνούσα τον χρόνο πίσω» ‑ Τι είπε ο 20χρονος που δολοφόνησε τον 27χρονο

E-Daily 2.TopNews 24.04.2026
«Δεν ήξερα ότι θα έρθει με μαχαίρι, νόμιζα ότι θα συζητήσουν, δεν πρόλαβα να τον σταματήσω», σημείωσε ένας 18χρονος ο οποίος συνελήφθη επίσης

Προειδοποίηση Τσελέντη για τον σεισμό των 5,7 Ρίχτερ στην Κρήτη: «Ας αποφύγουμε για λίγο τα μπάνια»

E-Daily 2.TopNews 24.04.2026
«Ακόμα και μισό μέτρο θαλάσσιο σεισμικό κύμα είναι επικίνδυνο για μικρά παιδιά», προειδοποιεί ο σεισμολόγος

Πρωταθλητής τζούντο πιάστηκε στην Εθνική Οδό με σακούλες γεμάτες 1,15 εκατ. ευρώ

E-Daily 2.TopNews 24.04.2026
Τι είπε στους αστυνομικούς και τα σενάρια που εξετάζονται

Καιρός: Επιστρέφει η άνοιξη – Έως 21 βαθμούς η θερμοκρασία

Καιρός 24.04.2026
Μόνο στην Κρήτη αναμένονται βροχές και σποραδικές καταιγίδες

Αγιος Δημήτριος:«Έλα να ξεκαθαρίσουμε κάτι», φέρεται να είπε ο δράστης στο θύμα πριν τη συμπλοκή

E-Daily 2.TopNews 24.04.2026
Τέσσερις οι συλλήψεις για την υπόθεση δολοφονίας του γιου του αστυνομικού

Κρήτη: Ο 40χρονος ήθελε να πετάξει το πτώμα της Ελευθερίας σε γκρεμό αλλά του κόλλησε το αυτοκίνητο

E-Daily 2.TopNews 24.04.2026
Παρόλα αυτά, το αυτοκίνητο που ήταν το σώμα της Ελευθερίας κόλλησε σε βραχώδη σημείο με αποτέλεσμα ο δράστης να μην τα καταφέρει