E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Πολάκης: Σάλος στο Twitter για την ανάρτησή του με το τσιμπούσι εν μέσω πανδημίας

Τη διαγραφή του από τον Τσίπρα ζητά η Νέα Δημοκρατία

Δημοσίευση 10/11/2020 | 09:27

Πολάκης: Σάλος στο Twitter για την ανάρτησή του με το τσιμπούσι εν μέσω πανδημίας

Με ειρωνική διάθεση και δεκάδες μηνύματα αποδοκιμασίας υποδέχτηκαν τα ελληνικά κοινωνικά δίκτυα τη χθεσινή ανάρτηση του πρώην Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας του ΣΥΡΙΖΑ, Παύλου Πολάκη από σπιτικό γλέντι, στο οποίο συμμετείχε χωρίς μάσκες και αποστάσεις και βέβαια μεσούσης της εθνικής καραντίνας.

Παρά τη δραματική έκκληση των συναδέλφων του γιατρών για τήρηση των νέων μέτρων αυτοπεριορισμού με στόχο την αποσυμφόρηση των ΜΕΘ σε όλη τη χώρα, ο κ. Πολάκης προτίμησε να δώσει το «παράδειγμα» ως γιατρός και πολιτικός, αγνοώντας επιδεικτικά τους περιορισμούς.

Η κίνησή του δεν περασε απαρατήρητη και από τους χρήστες του διαδικτύου και κυρίως του Twitter, που έσπευσαν να σχολιάσουν με τον πλέον δηκτικό τρόπο την επιλογή του Παύλου Πολάκη να «σπάσει» την καραντία.

Δείτε ορισμένες αναρτήσεις

Η ανάρτηση Πολάκη:

Σήμερα στα Χανια μετά από δυο χειρουργεία στο σπίτι του αγαπημένου φίλου και συντρόφου του Γιάννη του Λουφαρδακη και...

Δημοσιεύτηκε από Παυλος Πολακης στις Δευτέρα, 9 Νοεμβρίου 2020

«Σήμερα στα Χανια μετά από δυο χειρουργεία στο σπίτι του αγαπημένου φίλου και συντρόφου του Γιάννη του Κουφαρδακη και της γυναικας του της Κατερινας.

"Εμείς θα το γλεντιζομε κι όπου το βγάλει η βράση ή που θα σιάξει η δουλειά ή που θα σιοχαλασει"

Ιστορία θα γράψουν οι παρέες και στην καραντίνα!!! ΠΑΡΤΕ ΤΟ ΧΑΜΠΑΡΙ!!!».

ΝΔ: Να τον διαγράψει ο κ. Τσίπρας

Σφοδρή υπήρξε η αντίδραση της Νέας Δημοκρατίας μπροστά στο θέαμα από το τσιμπούσι Πολάκη, αναφέροντας σε σχετική ανακοίνωση:

«Ο ιατρός και πρώην Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας κ. Πολάκης, γράφει στα παλιά του τα παπούτσια τα μέτρα για την καταπολέμηση της πανδημίας και παρακινεί τους πολίτες να παρανομούν.

Αν αυτό δεν αποτελεί κεντρική γραμμή από τον κ. Τσίπρα, τότε οφείλει άμεσα να διαγράψει τον κ. Πολάκη από την κοινοβουλευτική ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ».

Αντιδράσεις εκφράστηκαν στα κοινωνικά δίκτυα και από στελέχη του Κινήματος Αλλαγής.

«Γειά σου ρε Παυλάρα Πολάκη. Έτσι αγόρι μου,ανέβαζε φωτογραφίες από γλέντια. Ποιά καραντίνα..ποιά μέτρα..ποιός Τσίπρας που πασχίζει να δείξει σοβαρό πρόσωπο. Εσύ αγόρι μου και η πάρτυ σου. Σιγά μην παίρνεις στα σοβαρά τον Τσίπρα, τον Ξανθό και όλους αυτούς τους φλώρους» σχολίασε με σκωπτική διάθεση ο Θόδωρος Μαργαρίτης, Μέλος του Πολιτικού Συμβουλίου του Κινήματος Αλλαγής.

Τσίπρας: Άλλο ανάρτηση, άλλο εξήγηση

Υπό το βάρος των σαρωτικών αντιδράσεων, να πάρει ανοιχτά θέση για το θέμα κλήθηκε ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας, μιλώντας χθες στον τηλεοπτικό σταθμό STAR. Ερωτηθείς σχετικά, ο κ. Τσίπρας τόνισε πως «νομίζω ότι ήτανε λάθος όσον αφορά την ανάρτηση, όσον αφορά την εξήγηση όμως, η εξήγηση είναι επαρκής», προσθέτοντας μάλιστα ότι «ένας γιατρός που χειρουργεί είναι μέσα στο χειρουργείο και έχει τεστ τις τελευταίες 30 ώρες είναι προφανές ότι δεν είναι κίνδυνος και δεν είναι επικίνδυνος, για να διαδώσει τον ιό».

Παρότι ο κ. Τσίπρας άδειασε για δεύτερη φορά τον πρώην Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας (η τελευταία ήταν στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε την περασμένη Παρασκευή) μετά την κίνηση του κ. Πολάκη να χαρακτηρίσει «επιστημονικές αρλούμπες» τα λεγόμενα του Καθηγητή Τσιόδρα, εντούτοις ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ κάλυψε πλήρως τον βουλευτή του ως προς το ενδεχόμενο διασποράς του ιού στο τσιμπούσι.

Πονοκέφαλος και στον ΣΥΡΙΖΑ

Η διπλή, ωστόσο, εμπρηστική κίνηση του κ. Πολάκη, αφενός να «σπάσει» την καραντίνα και αφετέρου να δημοσιοποιήσει την επιλογή του αυτή, σκόρπισε αμηχανία σε πολλά στελέχη της αξιωματικής αντιπολίτευσης, τα οποία αιφνιδιάστηκαν από το περιεχόμενο της ανάρτησης.

Συγκεκριμένα, να διαχωρίσει τη στάση του από την ανάρτηση του πρώην Αναπληρωτή Υπουργού Υγείας επιχείρησε ο Βουλευτής Β΄ Αθηνών του ΣΥΡΙΖΑ, Κώστας Ζαχαριάδης. Ο Τομεάρχης Εσωτερικών του κόμματος και ανερχόμενο στέλεχος της Κουμουνδούρου κληθείς να σχολιάσει τις εικόνες από το σπιτικό γλέντι, στο οποίο συμμετείχε ο κ. Πολάκης, διαφοροποιήθηκε εμφανώς από την κίνηση του συντρόφου του. Απαντώντας σχετικά στο ρ/σ Παραπολιτικά, «δεν προβλέπεται στους κατ’ εξαίρεση λόγους μετακίνησης η συνάντηση με φίλους και το φαγητό, άρα αυτό που έκανε είναι εκτός πλαισίου απαγορεύσεων και κακώς το έκανε. Από κει και πέρα κι ο ίδιος να δώσει την εξήγησή του», υποστήριξε ο κ. Ζαχαριάδης, κρατώντας δημόσια αποστάσεις.

Μήνυμα… ελήφθη

Με τον Πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ να τραβά μια κόκκινη, διαχωριστική γραμμή από το περιεχόμενο και το ύφος της ανάρτησής του, ο κ. Πολάκης έσπευσε να ανασκευάσει την αρχική του ανάρτηση, προσθέτοντας πως:

«ΥΓ .Επειδη ειδα πως έδωσε γραμμή το υπόγειο του Μοσχατου να μπουν τα τρολ του εδώ να κάνουν φασαρία για να καλύψουν την αισχρή αποτυχία της διαχείρισης του Μητσοτακη για την πανδημία ,ενημερώνω πως είμαι με τεστ Pcr αρνητικός για τον κορωναιο με προχθεσινό τεστ (αλλιώς δεν θα χειρουργούσα ασθενείς)

ΑΝΤΕ τσογλανια κάντε καμία άλλη δουλειά !!!ΕΙΜΑΙ ΠΟΛΥ ΠΙΟ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΑΣ ΑΠΟ ΣΑΣ ΓΙΑ ΝΑ ΤΗΡΩ ΤΑ ΜΕΤΡΑ ,ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΘΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΟΥΜΕ ΝΑ ΖΟΥΜΕ!!!».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Σεισμός 4,2 Ρίχτερ στην Αλβανία ‑ Αισθητός στην Ελλάδα

Κόσμος Χτες
Η σεισμική δόνηση σημειώθηκε στην κεντρική Αλβανία, 22 χιλιόμετρα νοτιοδυτικά του Ελμπασάν

Ιταλία: Έκρηξη σε τριώροφο κτίριο στη Βερόνα ‑ Έρευνα για επιζώντες

Κόσμος Χτες
Στο κτίριο κατοικούν τέσσερα άτομα, τα οποία δεν είναι γνωστό αν βρίσκονταν στο κτίριο την ώρα της έκρηξης

Ιατρικό «θαύμα» στη Βρετανία: Γεννήθηκε το πρώτο μωρό με μεταμόσχευση μήτρας από νεκρή δότρια

Κόσμος Χτες
Μόνο δύο προηγούμενες περιπτώσεις έχουν αναφερθεί στην Ευρώπη

Καταδικάστηκε ο τραγουδιστής Κώστας Δόξας για ενδοοικογενειακή βία

Ελλάδα Χτες
Η δίκη ξεκίνησε το 2021 και ολοκληρώθηκε με την έκδοση απόφασης μετά από πολλές αναβολές

Αλιμος: Αφησε το αμάξι του για να πάει στη λαϊκή και έπιασε φωτιά ‑ Δείτε βίντεο

Ελλάδα Χτες
Ένα σταθμευμένο αυτοκίνητο στον Αλιμο τυλίχθηκε ξαφνικά στις φλόγες ενώ ο ιδιοκτήτης του βρισκόταν στη λαϊκή αγορά

ΗΠΑ: Ένα εκατ. δολάρια αμοιβή για τον εντοπισμό της μητέρας της προσφέρει η Σαβάνα Γκάθρι

Κόσμος Χτες
Η μητέρα της, Νάνσι Γκάθρι, εξαφανίστηκε από το σπίτι της το βράδυ της 31ης Ιανουαρίου, με τις αρχές να πιστεύουν ότι απήχθη

Πάτρα: Στη ΜΕΘ βρέφος 5 μηνών με μηνιγγίτιδα – Νοσηλεύεται σε σοβαρή κατάσταση

Ελλάδα Χτες
Το βρέφος μεταφέρθηκε με αεροδιακομιδή από τη Ζάκυνθο

Χαλκίδα: Ανήλικος οδηγός μοτοσικλέτας συγκρούστηκε με 13χρονο που οδηγούσε πατίνι

Ελλάδα Χτες
Ο οδηγός της μηχανής τραυματίστηκε πιο σοβαρά ενώ ο 13χρονος, έλαβε εξιτήριο αφού του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες

Μητέρα που είχε εξαφανιστεί πριν 24 χρόνια ζει νέα ζωή και εξηγεί γιατί έφυγε

Κόσμος Χτες
Η Αστυνομία της κομητείας Ρόκινγκχαμ ανακοίνωσε περαιτέρω πληροφορίες για την εξαφάνιση της Μισέλ, αναφέροντας ότι η σήμερα 62 ετών γυναίκα αποφάσισε να φύγει από την οικογένειά της

Αποκλείστηκε στην πρεμιέρα του στο Ντουμπάι ο Τσιτσιπάς, ηττήθηκε 2‑0 σετ από τον Ουμπέρ

Αθλητικά Νέα Χτες
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς ηττήθηκε 6-4, 7-5 από τον Ούγκο Ουμπέρ

Αίγιο: «Δεν ήταν κανείς μπροστά μου όταν πυροβόλησα», λέει ο 46χρονος που τραυμάτισε τους ανήλικους

Ελλάδα Χτες
Ο 46χρονος αναμένεται να απολογηθεί την Πέμπτη, με την υπόθεση να χαρακτηρίζεται από ένταση στα δικαστήρια

Ρωσία: «Γαλλία και Βρετανία θέλουν να δώσουν μυστικά πυρηνικά όπλα στην Ουκρανία» – Απειλές Πούτιν για αντίποινα

Κόσμος Χτες
Η έκθεση των ρωσικών μυστικών υπηρεσιών «άνοιξε» μια επικίνδυνη κουβέντα στην επέτειο συμπλήρωσης 4 ετών από την έναρξη της εισβολής στην Ουκρανία