E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Σοκάρουν οι λεπτομέρειες της δολοφονίας της 50χρονης στην Αγία Βαρβάρα

Το προφίλ των ανήλικων δραστών και πώς έφθασαν στην αδιανόητη πράξη

Δημοσίευση 10/11/2020 | 08:30

Σοκάρουν οι λεπτομέρειες της δολοφονίας της 50χρονης στην Αγία Βαρβάρα

Προσωπικά και οικογενειακά δράματα που γιγαντώθηκαν στις φτωχογειτονιές της Αγίας Βαρβάρας και κατέληξαν σε τραγωδία βγαίνουν στην επιφάνεια μετά το σκηνικό της άγριας σφαγής της 50χρονης καθαρίστριας που κατέστρωσαν η 15χρονη κόρη της και οι δύο ανήλικοι φίλοι της.

Έφηβοι που βγήκαν από νωρίς στην παρανομία, εγκατέλειψαν το σχολείο, έμπλεξαν με ναρκωτικά και κλοπές για να περάσουν τελικά τη λεπτή κόκκινη γραμμή και να φθάσουν στη δολοφονία. Οι αναλυτές του Ανθρωποκτονιών που κατάφεραν μέσα σε λίγες ώρες να εξιχνιάσουν το φονικό, σκιαγράφησαν το προφίλ των τριών κατηγορουμένων προκειμένου να μπουν στο μυαλό της άγουρης συμμορίας και να δώσουν ερμηνεία σε μια πράξη που φαντάζει αδιανόητη στο μυαλό οποιουδήποτε λογικού ανθρώπου.

Αγία Βαρβάρα: Άλλες δύο φορές προσπάθησε η 15χρονη να σκοτώσει την 50χρονη μητέρα της

«Με κακομεταχειριζόταν. Η ζωή μου είχε γίνει αφόρητη. Ήμουν ακραία απελπισμένη και έφθασα στο αμήν. Όμως δεν είχα τη δύναμη να τη σκοτώσω. Ήταν μάνα μου και δεν μπορούσα να το κάνω…». Με αυτά τα λόγια η 15χρονη προσπάθησε να δικαιολογήσει μια πράξη που στέκεται κόντρα σε κάθε λογική. Η ζωή χτύπησε άσχημα τη μαθήτρια αφού πριν ένα χρόνο έχασε τον πατέρα της και άρχισε να κατρακυλά στον κατήφορο. Σταμάτησε το σχολείο και ξεκίνησε τις κακές παρέες. Από την άλλη, ο νεαρός Ρουμάνος, είχε τραβήγματα με την Αστυνομία από νωρίς. Μπλεγμένος στα δίχτυα των αρχών και της μικροεγκληματικότητας, έφθασε στη δολοφονία πριν καν ενηλικιωθεί. Η κυνική περιγραφή του φρικαλέου εγκλήματος στους αστυνομικούς αποκαλύπτει ότι ο 17χρονος είχε γίνει, πριν καν ενηλικιωθεί, πολύ σκληρός και άκαμπτος.

«Του είπα να μας βοηθήσει και θα του δίναμε χρήματα. Τα ξημερώματα της Παρασκευής του ανοίξαμε την πόρτα και η φίλη μου πήγε στο διπλανό δωμάτιο. Πήγαμε στο υπνοδωμάτιο της μητέρας της και τότε εγώ του έδωσα την πεταλούδα γιατί δεν είχα τα κότσια να σκοτώσω. Την ακινητοποιήσαμε, εγώ της έβαλα στο πρόσωπο το μαξιλάρι και ο 16χρονος την μαχαίρωνε. Την δέσαμε μετά…» φέρεται να ισχυρίστηκε για την πράξη σε μια προσπάθεια να φορτώσει το πιο ειδεχθές κομμάτι αυτής, όπως εκτιμούν οι αναλυτές της ΕΛ.ΑΣ, στον 16χρονο Έλληνα. Ως δέλεαρ, η 15χρονη και ο Ρουμάνος του είπαν ότι θα του έδιναν όσα χρήματα υπήρχαν στο σπίτι και προέρχονταν από την πώληση ενός οικοπέδου και αυτοκινήτου αν τους βοηθούσε να τη βγάλουν από τη μέση.

Ο 16χρονος που ζούσε μαζί με τους γονείς του στο Λουτράκι και παραδόθηκε χθες το απόγευμα στην Αστυνομία, είναι ένας έφηβος που πήρε και αυτό από νωρίς τον στραβό τον δρόμο. Σεσημασμένος για μικροκλοπές, παιδί του περιθωρίου με αποκλίνουσα συμπεριφορά έφθασε για μια χούφτα ευρώ να να βάψει τα χέρια του με αίμα και να πάρει μια ζωή. Στο παρελθόν, μαζί με τον Ρουμάνο είχαν μπλέξει με μικροκλοπές, ναρκωτικά και το μέλλον τους ήταν όπως όλα έδειχναν συνυφασμένο με την παραβατικότητα και τις άγριες καταστάσεις που μόνο σε αδιέξοδο οδηγούν.

Οι αξιωματικοί του Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής, αναμένεται να εξετάσουν κατ΄αντιπαράσταση τον Ρουμάνο και τον 16χρονο καθώς ο 17χρονος Ρουμάνος έχει πέσει σε αντιφάσεις και είναι σίγουροι ότι το σκηνικό δεν είναι όπως το περιέγραψε σε ο,τι έχει να κάνει με το χέρι που σήκωσε την πεταλούδα και την κάρφωσε στο λαιμό και το πρόσωπό της άτυχης καθαρίστριας και την έσφαξε στο υπνοδωμάτιο του υπερυψωμένου ισογείου της Αγίας Βαρβάρας.

Οι αναλυτές της Ασφάλειας, μέσα από την απολογία του 16χρονου θα έχουν έχουν όλο το παζλ της ανατριχιαστικής υπόθεσης. Την ίδια ώρα, οι δύο ανήλικοι οδηγήθηκαν χθες στην Ανακρίτρια Ανηλίκων.

Τη μαθήτρια συνόδευε ο συνήγορος της κ. Σπύρος Δημητρίου όπου πήρε προθεσμία για την Πέμπτη προκειμένου να απολογηθεί. «Η 15χρονη ομολόγησε συνεργεία και όχι αυτουργία στο έγκλημα. Ωστόσο η δικογραφία δεν είναι ακόμη ώριμη προκειμένου να εξάγουμε ασφαλή συμπεράσματα για τα πραγματικά περιστατικά. Αλλωστε το περιστατικό είναι τόσο ειδεχθές αλλά και σοκαριστικό λόγω της εμπλοκής ανηλίκων παιδιών που το υπερασπιστικό βάρος πέφτει στην πορεία της κατηγορούμενης μετά την τυχόν ποινική της αποδοκιμασία και την δύσκολη επαναπροσαρμογή της όταν αυτό γίνει στο κοινωνικό σύνολο. Λάβαμε προθεσμία και απολογούμαστε την Πέμπτη ενώπιον της Ανακρίτριας Ανηλίκων» τονίζει στο protothema.gr ο κ. Δημητρίου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Καύσωνας: Έκτακτη εγκύκλιος του υπουργείου Υγείας για τις υψηλές θερμοκρασίες – Ποιοι κινδυνεύουν περισσότερο

E-Daily 2.TopNews 20.07.2026
Το υπουργείο Υγείας δίνει γενικές οδηγίες για τις μέρες που η θερμοκρασία θα ξεπεράσει τους 40 βαθμούς Κελσίου

Νέα ένταση στη δίκη για τα Τέμπη: «Με εσένα θα ασχολούμαι;» είπε η Καρυστιανού στον Νίκο Πλακιά

E-Daily 2.TopNews 20.07.2026
Νωρίτερα υπήρξε φραστικό επεισόδιο ανάμεσα σε συνήγορο υπεράσπισης και τον Νίκο Πλακιά - Ο πρώτος κατήγγειλε ότι κατηγορούμενος δέχθηκε λεκτική και σωματική επίθεση μέσα στη δικαστική αίθουσα

Ο αντίπαλος του Ολυμπιακού στο δρόμο για το Champions League

E-Daily 2.TopNews 20.07.2026
Πότε είναι το πρώτο παιχνίδι

Ιράν: «Ούτε μια σταγόνα πετρελαίου ή φυσικού αερίου δεν θα περάσει από τα Στενά»

E-Daily 2.TopNews 20.07.2026
Αμερικανικές δυνάμεις έπληξαν το Ιράν για ένατη συνεχόμενη ημέρα, καθώς αυξάνονται οι ανησυχίες για τη ναυσιπλοΐα μέσω των Στενών του Ορμούζ, αφού το Ιράν ανακοίνωσε ότι δύο πετρελαιοφόρα εξερράγησαν και ακινητοποιήθηκαν.

Ιαπωνία: Υπάλληλοι φορούν στολές αρκούδας για να εκπαιδεύσουν κατοίκους στην αντιμετώπισή τους

E-Daily 3.Left 20.07.2026
Οι ασιατικές μαύρες αρκούδες εισβάλλουν σε κατοικημένες περιοχές, έχουν κλείσει πάνω από 100 σχολεία και οι αρχές εκπαιδεύουν τους πολίτες στη χρήση όπλων.

Ο Νίκο Γουίλιαμς και η συγκινητική χειρονομία για τη μητέρα του μετά το Μουντιάλ – Η ιστορία που κρύβεται πίσω

E-Daily 3.Left 20.07.2026
Ο Ισπανός ποδοσφαιριστής παρέδωσε το μετάλλιό του στη μητέρα του, η οποία είχε διασχίσει τη Σαχάρα έγκυος για να φτάσει στην Ισπανία.

Αργεντινή: Συγκρούσεις με την αστυνομία μετά την ήττα της Εθνικής στους δρόμους του Μπουένος Αιρες

E-Daily 3.Left 20.07.2026
Ο κόσμος που είχε συγκεντρωθεί να παρακολουθήσει τον αγώνα ξέσπασε επεισόδια με την αστυνομία

Ουκρανία: 400 drones έπληξαν την περιοχή της Μόσχας στη μεγαλύτερη επίθεση του πολέμου

E-Daily 2.TopNews 20.07.2026
Πάνω από 400 μη επανδρωμένα αεροσκάφη εξαπέλυσε η Ουκρανία εναντίον της περιφέρειας της Μόσχας, με τις ρωσικές Αρχές να παραδέχονται ζημιές σε υποδομές και δύο τραυματίες.

Τραγικό ατύχημα στην Κόνιτσα: Ηλικιωμένος βρέθηκε καρφωμένος σε σιδερένια κάγκελα

E-Daily 2.TopNews 20.07.2026
Μεγάλη επιχείρηση απεγκλωβισμού με πυροσβέστες και ΕΚΑΒ στην Πουρνιά - οι συνθήκες του περιστατικού διερευνώνται.

Μητέρα σκότωσε άνδρα που βρήκε κάτω από το κρεβάτι της 13χρονης κόρης της – Κατηγορείται για φόνο πρώτου βαθμού

E-Daily 2.TopNews 20.07.2026
Η 36χρονη από το Μέμφις πυροβόλησε τον 20χρονο αφού τον έδιωξε έξω από το σπίτι, με τη νομιμότητα της πράξης της να παραμένει αμφισβητούμενη.

Οικογένεια έζησε 11 μέρες σε πολυτελές θέρετρο της Ισπανίας και έφυγε χωρίς να πληρώσει ‑ η σύλληψη έγινε στο αεροδρόμιο

E-Daily 3.Left 20.07.2026
Η μητέρα της οικογένειας συνελήφθη την ώρα που επιβιβαζόταν στην πτήση επιστροφής, με την κατηγορία της απάτης για λογαριασμό 2.400 ευρώ σε ξενοδοχείο της Γκραν Κανάρια.

Τραγωδία στους πανηγυρισμούς για το Μουντιάλ: Νεκρός 13χρονος από κατάρρευση συντριβανιού στην Ισπανία

E-Daily 2.TopNews 20.07.2026
Το δυστύχημα σημειώθηκε στη Σιουδάδ Ροδρίγο της επαρχίας Σαλαμάνκα, όταν υποχώρησε η ανώτερη πλατφόρμα λίθινου συντριβανιού γεμάτου κόσμο.