E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Σοκάρουν οι λεπτομέρειες της δολοφονίας της 50χρονης στην Αγία Βαρβάρα

Το προφίλ των ανήλικων δραστών και πώς έφθασαν στην αδιανόητη πράξη

Δημοσίευση 10/11/2020 | 08:30

Σοκάρουν οι λεπτομέρειες της δολοφονίας της 50χρονης στην Αγία Βαρβάρα

Προσωπικά και οικογενειακά δράματα που γιγαντώθηκαν στις φτωχογειτονιές της Αγίας Βαρβάρας και κατέληξαν σε τραγωδία βγαίνουν στην επιφάνεια μετά το σκηνικό της άγριας σφαγής της 50χρονης καθαρίστριας που κατέστρωσαν η 15χρονη κόρη της και οι δύο ανήλικοι φίλοι της.

Έφηβοι που βγήκαν από νωρίς στην παρανομία, εγκατέλειψαν το σχολείο, έμπλεξαν με ναρκωτικά και κλοπές για να περάσουν τελικά τη λεπτή κόκκινη γραμμή και να φθάσουν στη δολοφονία. Οι αναλυτές του Ανθρωποκτονιών που κατάφεραν μέσα σε λίγες ώρες να εξιχνιάσουν το φονικό, σκιαγράφησαν το προφίλ των τριών κατηγορουμένων προκειμένου να μπουν στο μυαλό της άγουρης συμμορίας και να δώσουν ερμηνεία σε μια πράξη που φαντάζει αδιανόητη στο μυαλό οποιουδήποτε λογικού ανθρώπου.

Αγία Βαρβάρα: Άλλες δύο φορές προσπάθησε η 15χρονη να σκοτώσει την 50χρονη μητέρα της

«Με κακομεταχειριζόταν. Η ζωή μου είχε γίνει αφόρητη. Ήμουν ακραία απελπισμένη και έφθασα στο αμήν. Όμως δεν είχα τη δύναμη να τη σκοτώσω. Ήταν μάνα μου και δεν μπορούσα να το κάνω…». Με αυτά τα λόγια η 15χρονη προσπάθησε να δικαιολογήσει μια πράξη που στέκεται κόντρα σε κάθε λογική. Η ζωή χτύπησε άσχημα τη μαθήτρια αφού πριν ένα χρόνο έχασε τον πατέρα της και άρχισε να κατρακυλά στον κατήφορο. Σταμάτησε το σχολείο και ξεκίνησε τις κακές παρέες. Από την άλλη, ο νεαρός Ρουμάνος, είχε τραβήγματα με την Αστυνομία από νωρίς. Μπλεγμένος στα δίχτυα των αρχών και της μικροεγκληματικότητας, έφθασε στη δολοφονία πριν καν ενηλικιωθεί. Η κυνική περιγραφή του φρικαλέου εγκλήματος στους αστυνομικούς αποκαλύπτει ότι ο 17χρονος είχε γίνει, πριν καν ενηλικιωθεί, πολύ σκληρός και άκαμπτος.

«Του είπα να μας βοηθήσει και θα του δίναμε χρήματα. Τα ξημερώματα της Παρασκευής του ανοίξαμε την πόρτα και η φίλη μου πήγε στο διπλανό δωμάτιο. Πήγαμε στο υπνοδωμάτιο της μητέρας της και τότε εγώ του έδωσα την πεταλούδα γιατί δεν είχα τα κότσια να σκοτώσω. Την ακινητοποιήσαμε, εγώ της έβαλα στο πρόσωπο το μαξιλάρι και ο 16χρονος την μαχαίρωνε. Την δέσαμε μετά…» φέρεται να ισχυρίστηκε για την πράξη σε μια προσπάθεια να φορτώσει το πιο ειδεχθές κομμάτι αυτής, όπως εκτιμούν οι αναλυτές της ΕΛ.ΑΣ, στον 16χρονο Έλληνα. Ως δέλεαρ, η 15χρονη και ο Ρουμάνος του είπαν ότι θα του έδιναν όσα χρήματα υπήρχαν στο σπίτι και προέρχονταν από την πώληση ενός οικοπέδου και αυτοκινήτου αν τους βοηθούσε να τη βγάλουν από τη μέση.

Ο 16χρονος που ζούσε μαζί με τους γονείς του στο Λουτράκι και παραδόθηκε χθες το απόγευμα στην Αστυνομία, είναι ένας έφηβος που πήρε και αυτό από νωρίς τον στραβό τον δρόμο. Σεσημασμένος για μικροκλοπές, παιδί του περιθωρίου με αποκλίνουσα συμπεριφορά έφθασε για μια χούφτα ευρώ να να βάψει τα χέρια του με αίμα και να πάρει μια ζωή. Στο παρελθόν, μαζί με τον Ρουμάνο είχαν μπλέξει με μικροκλοπές, ναρκωτικά και το μέλλον τους ήταν όπως όλα έδειχναν συνυφασμένο με την παραβατικότητα και τις άγριες καταστάσεις που μόνο σε αδιέξοδο οδηγούν.

Οι αξιωματικοί του Ανθρωποκτονιών της Ασφάλειας Αττικής, αναμένεται να εξετάσουν κατ΄αντιπαράσταση τον Ρουμάνο και τον 16χρονο καθώς ο 17χρονος Ρουμάνος έχει πέσει σε αντιφάσεις και είναι σίγουροι ότι το σκηνικό δεν είναι όπως το περιέγραψε σε ο,τι έχει να κάνει με το χέρι που σήκωσε την πεταλούδα και την κάρφωσε στο λαιμό και το πρόσωπό της άτυχης καθαρίστριας και την έσφαξε στο υπνοδωμάτιο του υπερυψωμένου ισογείου της Αγίας Βαρβάρας.

Οι αναλυτές της Ασφάλειας, μέσα από την απολογία του 16χρονου θα έχουν έχουν όλο το παζλ της ανατριχιαστικής υπόθεσης. Την ίδια ώρα, οι δύο ανήλικοι οδηγήθηκαν χθες στην Ανακρίτρια Ανηλίκων.

Τη μαθήτρια συνόδευε ο συνήγορος της κ. Σπύρος Δημητρίου όπου πήρε προθεσμία για την Πέμπτη προκειμένου να απολογηθεί. «Η 15χρονη ομολόγησε συνεργεία και όχι αυτουργία στο έγκλημα. Ωστόσο η δικογραφία δεν είναι ακόμη ώριμη προκειμένου να εξάγουμε ασφαλή συμπεράσματα για τα πραγματικά περιστατικά. Αλλωστε το περιστατικό είναι τόσο ειδεχθές αλλά και σοκαριστικό λόγω της εμπλοκής ανηλίκων παιδιών που το υπερασπιστικό βάρος πέφτει στην πορεία της κατηγορούμενης μετά την τυχόν ποινική της αποδοκιμασία και την δύσκολη επαναπροσαρμογή της όταν αυτό γίνει στο κοινωνικό σύνολο. Λάβαμε προθεσμία και απολογούμαστε την Πέμπτη ενώπιον της Ανακρίτριας Ανηλίκων» τονίζει στο protothema.gr ο κ. Δημητρίου.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Χανιά: Ένοχος κρίθηκε ο οδηγός της Πόρσε για το θανατηφόρο τροχαίο στη λεωφόρο Σούδας

Ελλάδα 21.01.2026
«Κατέστησε το όχημα φονικό όπλο» είπε η εισαγγελέας

Απίστευτες εικόνες καταστροφής στην Ιταλία: Ο κυκλώνας Χάρι σήκωσε «τσουνάμι» μέσα στις πόλεις

Κόσμος 21.01.2026
Εκατοντάδες άνθρωποι στον ιταλικό νότο χρειάστηκε να εκκενώσουν τα σπίτια τους

ΣτΕ: Το υπoυργείο Παιδείας παρέλειψε να εισάγει εναλλακτικό μάθημα για τα Θρησκευτικά στα λύκεια

Ελλάδα 21.01.2026
Έπρεπε να έχει εισαχθεί το μάθημα της Ηθικής μέχρι τη λήξη του σχολικού έτους 2022-2023

Ρέμα Πικροδάφνης: Εκκενώθηκαν 3 σπίτια ‑ Έχουν επιστρατευθεί και φουσκωτά

Ελλάδα 21.01.2026
Τα σπίτια εκκενώθηκαν γιατί τις επόμενες ώρες αναμένεται να φουσκώσει το ρέμα όπως σε κάθε κακοκαιρία

Το Ευρωκοινοβούλιο «παγώνει» τη συμφωνία Ε.Ε. ‑ Mercosur

Ελλάδα 21.01.2026
Το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο δεν ψήφισε σήμερα για την επικύρωση ή μη της συμφωνίας, αλλά για την παραπομπή της στο Δικαστήριο της ΕΕ

Ιαπωνία: Τέθηκε σε λειτουργία το μεγαλύτερο πυρηνικό εργοστάσιο στον κόσμο

Κόσμος 21.01.2026
Η Ιαπωνία επιθυμεί η πυρηνική ενέργεια να καλύπτει το 20% των αναγκών της σε ηλεκτρισμό έως το 2040

Τέλος εποχής για τη Θεσσαλονίκη: Έφυγε ο Θόδωρος Παπαδόπουλος του Berlin

Ελλάδα 21.01.2026
Μία από τις τελευταίες αυθεντικές μορφές της νυχτερινής Θεσσαλονίκης έφυγε από τη ζωή

Τεράστια κύματα «σηκώνουν» ιστιοπλοϊκό στο λιμάνι της Γαύδου, δείτε βίντεο

Καιρός 21.01.2026
Βάρκα σταμάτησε μόλις ένα μέτρο από την πόρτα ενός από τα σπιτάκια που μένουν οι μετανάστες

Ντόναλντ Τραμπ: Πώς η προεδρία τον έχει κάνει πλουσιότερο κατά 1,4 δισ. δολάρια

Κόσμος 21.01.2026
Τα κέρδη του Τραμπ από την επιστροφή του στην προεδρία των ΗΠΑ ισοδυναμούν με 16.822 φορές το μέσο εισόδημα ενός αμερικανικού νοικοκυριού, όπως αναφέρουν οι New York Times

Κακοκαιρία: Αναστέλλονται οι διανομές από eFood, Wolt και Box

Ελλάδα 21.01.2026
Όσοι το επιθυμούν μπορούν πάντα να προσέλθουν στα καταστήματα για να παραγγείλουν ή να παραλάβουν με takeaway, αναφέρει η πλατφόρμα

Αρκούδα κάνει βόλτες σε δρόμους της Αναρράχης στην Κοζάνη,

Ελλάδα 21.01.2026
Η αρκούδα δεν φαίνεται να είναι επιθετική και απλά παρατηρούσε τι συμβαίνει γύρω της. Λίγο αργότερα βγήκε εκτός δρόμου και συνέχισε την πορεία της