E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ένα βήμα πριν την επιστροφή του στον Λευκό Οίκο ο Ευάγγελος Μητσοτάκης

Ο εξάδελφος του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη αποτέλεσε για τέσσερα χρόνια τον «catering manager» του Αμερικανού Προέδρου Μπαράκ Ομπάμα

Δημοσίευση 9/11/2020 | 21:50

Ένα βήμα πριν την επιστροφή του στον Λευκό Οίκο ο Ευάγγελος Μητσοτάκης

Ένα βήμα πριν την επιστροφή του στον Λευκό Οίκο βρίσκεται ο σεφ Ευάγγελος Μητσοτάκης.

Ο εξάδελφος του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη αποτέλεσε για τέσσερα χρόνια τον «catering manager» του Αμερικανού Προέδρου Μπαράκ Ομπάμα και οι άριστες σχέσεις που διατηρεί εδώ και πολλά χρόνια με τον Τζο Μπάιντεν τον θέλουν να αναλαμβάνει και πάλι τα ίδια καθήκοντα.

Μπορεί ο ίδιος να μην έχει ανακοινώσει τίποτα μέχρι στιγμής, ωστόσο όσοι τον γνωρίζουν καλά ξέρουν ότι οι σχέσεις του και με τον Τζο Μπάιντεν αλλά και με την νέα Πρώτη Κυρία Τζιλ Μπάιντεν είναι εξαιρετικές.

Μάλιστα, το απόγευμα της Παρασκευής ο διάσημος σεφ ανήρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Facebook μία φωτογραφία με τον νεοεκλεγμένο πρόεδρο των ΗΠΑ.

Δημοσιεύτηκε από Evangelos Mitsotakis στις Παρασκευή, 6 Νοεμβρίου 2020

Οι επαγγελματικές σχέσεις με το ζεύγος Ομπάμα

Ο Ευάγγελος Μητσοτάκης ήταν catering manager του προέδρου των ΗΠΑ Μπαράκ Ομπάμα. Σε παλιότερη συνέντευξή του είχε πει: «Οργανώνω όλα τα επίσημα γεύματα του Μπαράκ Ομπάμα, μαζί με άλλους δύο υπεύθυνους, οι οποίοι ανήκουν στο μόνιμο προσωπικό της προεδρίας. Ωστόσο, το αφεντικό μας δεν είναι ο Αμερικανός πρόεδρος, αλλά η Μισέλ Ομπάμα. Εκείνη έχει την ευθύνη σε ό,τι αφορά το φαγητό και το ποτό, αλλά και για κάποια προαγωγή στη βαθμίδα».

Εκτός από πρώην σεφ του Ομπάμα και πιθανότατα του Μπάιντεν, ο Ευάγγελος Μητσοτάκης είναι ο ιδιοκτήτης δύο πετυχημένων και βραβευμένων εστιατορίων στην πόλη Rockville της Βαλτιμόρης. Στο «Mykonos Grill» αλλά και στο «Gyroland» έχουν δοκιμάσει παραδοσιακές μεσογειακές συνταγές διάσημες προσωπικότητες των ΗΠΑ, όπως ο Πιρς Μπρόσναν, η Μέριλ Στριπ και ο Ρόμπερτ Ντε Νίρο.

Τον Μάρτιο του 2014 ο Ευάγγελος Μητσοτάκης, σε συνεργασία με τον Αυστριακό σεφ και φίλο του Βόλφγκανγκ Πουκ, ετοίμασαν το μενού των Όσκαρ. Όπως αποκάλυψε μιλώντας στα «Παραπολιτικά» το φαγητό σερβίρεται σε μη ορατούς τηλεοπτικούς χρόνους, κατά την άφιξη των σταρ, στα διαλείμματα και αμέσως μετά την ολοκλήρωση της απονομής. «Πέρα από το βασικό μενού, τα πιάτα διαμορφώνονται με βάση και τις ιδιαιτερότητες ή τις αλλεργίες που μπορεί να έχουν οι καλεσμένοι. Για παράδειγμα, ο Μπραντ Πιτ είναι αυστηρά χορτοφάγος, όπως και η Νάταλι Πόρτμαν, ενώ η Μαντόνα δεν τρώει καθόλου γαλακτοκομικά».

Το πρώτα δύσκολα χρόνια πριν το «American dream»

Πριν τα βραβεία και τα εστιατόρια ο κ. Μητσοτάκης έζησε δύσκολες στιγμές. «Πέρασα αμέτρητες δυσκολίες, ήρθα στην Αμερική με μία βαλίτσα στο χέρι, χωρίς συγγενείς, παρά μόνο ελάχιστους φίλους, χωρίς να έχω εξασφαλίσει δουλειά στην Αμερική, με 5.500 δολάρια στην τσέπη και μόνο όπλο το πείσμα μου», έχει πει παλιότερα.

Όσο για το αν θα επέστρεφε ποτέ στην Ελλάδα; «Το κεφάλαιο Ελλάδα σε επαγγελματικό επίπεδο έχει τελειώσει για μένα. Πλέον η ζωή μου είναι στην Αμερική. Δεν μπορώ να αφήσω όλα αυτά που έχω δημιουργήσει για να επιστρέψω πίσω, παρόλο που όλοι μου οι συγγενείς είναι στην Ελλάδα. Είμαι εξαιρετικά υπερήφανος για την καταγωγή μου και πάντα θα έρχομαι για διακοπές, αλλά δεν βλέπω καμία πιθανότητα να γυρίσω πίσω μόνιμα».

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Sally Field: Το μυστικό που έκρυβε για 70 χρόνια πίσω από τα δύο Όσκαρ

Celebrity Stories 25.02.2026
Η σκοτεινή παιδική ηλικία, ο σταρ πατριός και η εξομολόγηση που συγκλόνισε το Χόλιγουντ

Ήταν το απόλυτο supermodel. Ώσπου μια μέρα τα βρόντηξε κι έφυγε. Να γιατί

Celebrity Stories 25.02.2026
Πού βρίσκεται σήμερα η Rachel Hunter

Από το Central Perk σε βίλες εκατομμυρίων: Πού μένουν σήμερα οι πρωταγωνιστές των Friends

Tabloid 25.02.2026
Η σειρά που λάτρεψε όλος ο κόσμος δεν τους χάρισε μόνο φήμη, αλλά και μια τεράστια οικονομική αυτοκρατορία, χτισμένη πάνω σε ακίνητα-όνειρο!

Πατέρας για 2η φορά ο Θανάσης Τσαλταμπάσης

Tabloid Χτες
Ο Θανάσης Τσαλταμπάσης και η Αγοραστή Αρβανίτη υποδέχτηκαν το δεύτερο παιδί τους

Σάκης Ρουβάς για Akyla: «Μου άρεσε πάρα πολύ το τραγούδι, πιστεύω ότι θα πάμε καλά στη Eurovision»

Tabloid Χτες
O Σάκης Ρουβάς τόνισε ότι το τραγούδι έχει συγκινητικά στοιχεία πέρα από την ευχάριστη μελωδία του

Σία Κοσιώνη: Επιστρέφει στο δελτίο ειδήσεων – Η έκπληξη των συνεργατών και το βίντεο

Media Χτες
Μετά την περιπέτεια υγείας της, η παρουσιάστρια επιστρέφει στο πόστο της

Νέα ζωή για το σπίτι της Αλίκης Βουγιουκλάκη στον Θεολόγο Φθιώτιδας – Ποιος είναι ο νέος ιδιοκτήτης

Tabloid Χτες
Ποιος αγόρασε το ιστορικό εξοχικό της Αλίκης Βουγιουκλάκη

Κλέλια Ανδριολάτου ‑ Χριστόφορος Παπακαλιάτης: Στο after party για τα BAFTA 2026

Social Χτες
«Το Λονδίνο δεν κοιμήθηκε. Aπλώς μεταφέρθηκε στο after party» έγραψε η Κλέλια Ανδριολάτου

Όλγα Κεφαλογιάννη: Βούρκωσε στη Φαίη Σκορδά – «Τα παιδιά μου θα ξέρουν σε λίγα χρόνια πως εγώ τα βάζω πάνω από όλα»

Tabloid Χτες
Μετά την εμφάνιση στην εκπομπή Συνδέσεις του ΕΡΤnews, η Όλγα Κεφαλογιάννη μίλησε στο Buongiorno στο MEGA, με αφορμή τα γυρίσματα της ταινίας The Riders με τον Μπραντ Πιτ

Αθηνά Κλήμη: «Έκανα κρυοσυντήρηση ωαρίων σε ηλικία 26 ετών» – Η αποκάλυψη για το κόστος της διαδικασίας

Media Χτες
Η Αθηνά Κλήμη μέσα από την εκπομπή, Κοινωνία Ώρα Mega μίλησε ανοιχτά για την κρυοσυντήρηση ωαρίων μετά από προτροπή της γυναικολόγου της