E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

«Αδειασε» μεγαλοπρεπώς η Pfizer τον Τραμπ

Η Pfizer δεν ήταν ποτέ μέρος της επιχείρησης «Operation Warp Speed» του Τραμπ, ξεκαθαρίζει η εταιρεία

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 9/11/2020 | 19:10

«Αδειασε» μεγαλοπρεπώς η Pfizer τον Τραμπ

Τον περασμένο Ιούλιο, ο Ντόναλντ Τραμπ έσπευσε να προαναγγείλλει μία συμφωνία, ύψους 2 δισεκατομμυρίων δολαρίων, για να διασφαλίσει εκατομμύρια δόσεις εμβολίου των εταιρειών Pfizer και Biontech.

Λίγα 24ωρα αργότερα, ο αμερικανικός φαρμακευτικός κολοσσός υπογράμμισε ότι δεν θα λάβει χρήματα από την αμερικανική κυβέρνηση αν δεν αποδειχθεί η ασφάλεια και η αποτελεσματικότητα του εμβολίου και δεν παρασκευαστεί με επιτυχία.

Η συμφωνία αυτή επέτρεπε στην κυβέρνηση των ΗΠΑ να αποκτήσει επιπλέον 500 εκατομμύρια δόσεις του εμβολίου , ανακοίνωσαν το υπουργείο Υγείας & Ανθρωπίνων Πόρων (HHS) και το υπουργείο Άμυνας.

Σήμερα , ο απερχόμενος πρόεδρος των ΗΠΑ έσπευσε να χαιρετήσει την ανακοίνωση των δύο εταιρειών σε ότι αφορά την αποτελεσματικότητα και ασφάλεια του εμβολίου ενώ, η Pfizer έσπευσε να κρατήσει αποστάσεις από την πρωτοβουλία του Τραμπ και το φιλόδοξο σχέδιό του : «Operation Warp Speed»-Επιχείρηση Ταχύτητα του Φωτός»- του Λευκού Οίκου.
Η επιχείρηση αυτή ξεκίνησε φέτος με στόχο να βοηθήσει στην παραγωγή και διανομή 300 εκατομμυρίων δόσεων εμβολίων, με τις πρώτες δόσεις να είναι διαθέσιμες από τον Ιανουάριο του 2021.

Όπως αναφέρει το «Newsweek», η Κάθριν Γιάνσεν, επικεφαλής της έρευνας και ανάπτυξης εμβολίων στην Pfizer, ξεκαθάρισε στους «New York Times» ότι :«Δεν έχουμε πάρει ποτέ χρήματα από την κυβέρνηση των ΗΠΑ ή από κανέναν».
Πρόσθεσε επίσης ότι η Pfizer δεν ήταν ποτέ μέρος της επιχείρησης «Operation Warp Speed» του Τραμπ.

Αξίζει να σημειωθεί ότι, η «Επιχείρηση Ταχύτητα του Φωτός» ήταν το φιλόδοξο σχέδιο του Τραμπ που ενώνει δυνάμεις ιδιωτικών φαρμακευτικών εταιρειών, κυβερνητικών υπηρεσιών και του στρατού για να επιταχυνθεί η ανάπτυξη ενός αποτελεσματικού εμβολίου κατά της νόσου Covid- 19.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Οργισμένος ο Έλον Μασκ για την Οδύσσεια του Κρίστοφερ Νόλαν: Ατιμάζει τον Όμηρο, προσβάλλει τους Έλληνες

E-Daily 3.Left 14.05.2026
Αφορμή η επιλογή της Λουπίτα Νιόνγκο για τον ρόλο της Ωραίας Ελένης - Γιατί ο Mr X κατηγορεί τον σκηνοθέτη ότι «κυνηγάει τα βραβεία»

Αρνητικός στον χανταϊό ο Ελληνας επιβάτης του Hondius

E-Daily 2.TopNews 14.05.2026
Αρνητικός στον χανταϊό είναι ο επιβάτης του κρουαζιερόπλοιου, ο οποίος νοσηλεύεται προληπτικά σε καραντίνα στο Νοσοκομείο «Αττικόν», σύμφωνα με τον υπουργό Υγείας

Αιματηρό επεισόδιο στην Κέρκυρα: 54χρονη μαχαίρωσε τον σύντροφό της

E-Daily 2.TopNews 14.05.2026
Η γυναίκα συνελήφθη και θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κέρκυρας

Ο αλαζόνας τουρίστας συνελήφθη μία εβδομάδα μετά το βίντεο που τον έδειχνε να πετάει πέτρα στη φώκια «Λάνι» στη Χαβάη

E-Daily 2.TopNews 14.05.2026
Αρχικά είχε προσαχθεί για ανάκριση στις 5 Μαΐου, αλλά αφέθηκε ελεύθερος αφού ζήτησε δικηγόρο

Γεωργιάδης: «Χθες ακόμη ένας ανήλικος έκανε απόπειρα αυτοκτονίας στη Θεσσαλονίκη»

E-Daily 2.TopNews 14.05.2026
«Αναγκάστηκαν οι γονείς να το πάνε στο νοσοκομείο, το πρόλαβαν - Ζούμε σε μια δύσκολη εποχή», ανέφερε ο υπουργός Υγείας

«Βιάστε την, μην τη σκοτώσετε»: Αποκαλύψεις τρόμου στο Κονγκό:

E-Daily 2.TopNews 14.05.2026
Μαζικοί τάφοι, βιασμοί και εκτελέσεις αμάχων

Δεν πήγαιναν ούτε σχολείο τα παιδιά που ζούσαν μέσα σε ακαθαρσίες σε σπίτι στο Περιστέρι, τι λέει η γιαγιά τους

E-Daily 2.TopNews 14.05.2026
Στο Παίδων τα 6 ανήλικα που ζούσαν με τους γονείς τους σε δώμα «χωματερή»

Σύρος: Συνελήφθησαν δύο Σύροι για φωτογράφιση 8χρονων κοριτσιών

E-Daily 2.TopNews 14.05.2026
Συναγερμός στην πλατεία Μιαούλη