LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

5 ταινίες που αξίζει να δεις στο 61ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

Με σύνθημα «Σινεμά με Κάθε Τρόπο»

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 10/11/2020 | 00:02

5 ταινίες που αξίζει να δεις στο 61ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης

Το 61ο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης είναι εδώ και λίγες ημέρες γεγονός και με σύνθημα «Σινεμά με Κάθε Τρόπο» είναι διαθέσιμο για το κοινό μέσω του διαδικτύου. Λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού, η άμεση επαφή μας με την μεγάλη οθόνη και την κινηματογραφική αίθουσα έχει αναγκαστικά χαθεί, αλλά το σινεμά δεν σταματά να είναι μέρος της ζωής μας. Έτσι το 61ο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης έμεινε πιστό στο ραντεβού του και μας προσφέρει μια σειρά από όμορφες ταινίες που θα μας κρατήσουν συντροφιά μέχρι την Κυριακή.

Η κάθε ταινία έχει συγκεκριμένη ημέρα προβολής και η προβολή της κοστίζει 3 ευρώ. Επίσης, υπάρχει ορισμένος αριθμός εισιτηρίων για κάθε ταινία, για να μας βάλει όλο και περισσότερο στο κλίμα του φεστιβάλ όπως το ξέραμε. Με αυτούς τους γνόμωνες λοιπόν ψάξαμε και βρήκαμε 5 ταινίες από σήμερα μέχρι την Κυριακή, που δεν είναι ακόμα sold out. Τρέξτε να προλάβετε...

Death on the Streets (Ο θάνατος στους δρόμους) – 11 Νοεμβρίου

Όπως οι περισσότεροι αγρότες στις ΗΠΑ σήμερα, ο Κερτ έχει μείνει χωρίς δουλειά, αδυνατώντας να φροντίσει την οικογένειά του. Σε μια απόπειρα να ξεφύγει από την αίσθηση κενού και απελπισίας που τον καταπνίγει, ξεκινά ένα μοναχικό ταξίδι περιπλάνησης, αναζητώντας τον χαμένο του αυτοσεβασμό. Ένα υπαρξιακό οδοιπορικό που ψηλαφεί την καρδιά της αμερικανικής ενδοχώρας, αντιπαραβάλλοντας τις φανταχτερές υποσχέσεις του παρελθόντος με τη σκληρή πραγματικότητα ενός ξεθωριασμένου Ονείρου.

My Heart Can-t Beat unless You Tell It To (Η καρδιά μου δεν χτυπά ώσπου να της το ζητήσεις) – 10 Νοεμβρίου

Η φροντίδα του Τόμας, του μικρότερου αδερφού τους, ο οποίος τρέφεται αποκλειστικά με ανθρώπινο αίμα εξαιτίας μιας σπάνιας πάθησης, έχει οδηγήσει τον Ντουάιτ και την Τζέσι σε σύγκρουση. Τα πτώματα που αφήνουν πίσω τους, προκειμένου να κρατήσουν τον Τόμας στη ζωή, έχουν αρχίσει να στοιχειώνουν τον Ντουάιτ, που αναζητά απεγνωσμένα διαφυγή από αυτόν τον εφιαλτικό φαύλο κύκλο. Μια βαμπιρική αλληγορία για την οικογενειακή αγάπη που μπορεί να γίνει σαρκοβόρα, αλλά και για την ιερή ανάγκη της αποδοχής του μοιραίου και της απώλειας.

Berlin Alexanderplatz - 13 Νοεμβρίου

Ο Φράνσις, μοναδικός επιζών από ένα καράβι με αφρικανούς μετανάστες που διέσχισε τη Μεσόγειο, μένει πλέον στο Βερολίνο, εγκλωβισμένος στο περιθώριο της κοινωνίας. Στερημένος από κάθε άλλη επιλογή, θα μπει σε μια συμμορία που διακινεί ναρκωτικά, και, ανεβαίνοντας τάχιστα τα σκαλιά της ιεραρχίας, θα διαπράξει τη μέγιστη ύβρη: αγγίζει για λίγο την ευτυχία. Μια μοντέρνα εκδοχή του θρυλικού μυθιστορήματος του Άλφρεντ Ντόμπλιν, που ξετυλίγεται ως μια σπαρακτική ιστορία ανόδου και συντριβής, αποτίοντας παράλληλα φόρο τιμής στις διάσημες γκανγκστερικές ταινίες των αμερικανικών 70s.

Slalom (Σλάλομ) – 15 Νοεμβρίου

Η δεκαπεντάχρονη Λιζ γίνεται δεκτή στην ομάδα σκι ενός πρωτοκλασάτου σχολείου, η οποία βρίσκεται στα χέρια ενός μακιαβελικού προπονητή. Προσηλωμένη στο κυνήγι της νίκης, η Λιζ χάνει την αθωότητά της και παρασύρεται από το απατηλό όνειρο της δόξας. Όταν ο προπονητής της περάσει την κόκκινη γραμμή, η Λιζ θα βρεθεί εγκλωβισμένη, καθώς αντιλαμβάνεται ότι έχει πέσει θύμα ενός διαταραγμένου μυαλού, όμως την ίδια στιγμή νιώθει την ανάγκη για αποδοχή και αγάπη. Μια σκοτεινή καταβύθιση στο εκτροφείο των νεαρών πρωταθλητών, που εξερευνά τους μηχανισμούς της χειραγώγησης και του τoξικού ανταγωνισμού.

Luxor (Λούξορ) – 12 Νοεμβρίου

Η Χάνα, μια Βρετανίδα που εργάζεται σε ανθρωπιστικές αποστολές, επιστρέφει στην Αίγυπτο μετά από άδεια. Όταν συναντήσει ξανά τον αρχαιολόγο Σουλτάν, γίνεται αμέσως φανερό ότι η παλιά σπίθα μεταξύ τους είναι ακόμη ζωντανή. Παρόλα αυτά, το τραυματικό παρελθόν της Χάνα δεν την αφήνει να ησυχάσει και μοιάζει να της στερεί μια δεύτερη ευκαιρία στην ευτυχία. Με φόντο το μυσταγωγικό σκηνικό του Λούξορ, όπου τα αρχαία ερείπια καθρεφτίζουν τον ετοιμόρροπο κόσμο της ηρωίδας, αυτή η συγκινητική ιστορία έρωτα κατευνάζει όλους τους επίμονους δαίμονες.

ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Maestro: Νέο απόσπασμα από τον δεύτερο κύκλο στη δημοσιότητα

TV Σειρές Χτες
Ο νέος κύκλος του Maestro θα κάνει πρεμιέρα στις 16 Μαΐου

Baby Reindeer: Η καλύτερη σειρά της χρονιάς

TV Σειρές Χτες
Πάτα το play, κλείσε κινητό και απόλαυσε την

Όλα τα No.1 τραγούδια της δεκαετίας του ’90

ΝΕΑ 16.04.2024
Μια πολύ σημαντική δεκαετία για την μουσική

Love, Divided: Η ισπανική ταινία που είναι No.1 στο Netflix

ΝΕΑ 16.04.2024
Μια τίμια επιλογή για το σπίτι

Η νέα ρομαντική κομεντί που μοιάζει με μουσικό ταξίδι

ΝΕΑ 15.04.2024
Μια γλυκιά ταινία για να περάσεις ευχάριστα την ώρα σου

Ταινίες που διαδραματίζονται στα 70s και πρέπει να δεις

ΝΕΑ 14.04.2024
Τρεις ιδέες για ταινίες της Κυριακής

Tαινίες για την ομορφιά της εκπαίδευσης που πρέπει να δεις

ΝΕΑ 13.04.2024
Μας υπενθυμίζουν ότι η εκπαίδευση δεν έχει να κάνει μόνο με τη μετάδοση γνώσεων, αλλά με την έμπνευση

Millenium: Η σουηδική σειρά μυστηρίου στο Ertflix που θα τεντώσει τα νεύρα σου

TV Σειρές 12.04.2024
Αλλο ένα αριστούργημα από τη Σουηδία

Ταινίες «γλυκιές σαν μέλι» για να δεις αυτή την άνοιξη

ΝΕΑ 10.04.2024
Θα σε κάνουν να χαμογελάσεις. Και λίγο να κλάψεις!