E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Μπάιντεν σε Τραμπ: «Θα εκδιωχθείς αν δεν δεχθείς την ήττα»

Στα άκρα οδηγούνται οι αμερικανικές εκλογές

Δημοσίευση 6/11/2020 | 19:43

Μπάιντεν σε Τραμπ: «Θα εκδιωχθείς αν δεν δεχθείς την ήττα»

Στα άκρα οδηγούνται οι αμερικανικές εκλογές με τον Τζο Μπάιντεν να ανεβάζει κι αυτός τους τόνους απέναντι στον Ντόναλντ Τραμπ.

Με τις αμερικανικές εκλογές να δείχνουν Μπάιντεν για… President το επιτελείο του υποψηφίου των Δημοκρατικών στέλνει ξεκάθαρο μήνυμα στον αρνητή, μέχρι στιγμής, των εκλογικών αποτελεσμάτων, Τραμπ. “Θα εκδιωχθεί” (!) από τον Λευκό Οίκο, αν αρνηθεί να παραδεχτεί την ήττα του, η οποία φαίνεται ολοένα και πιο πιθανή, δηλώνει ένας εκπρόσωπος του Τζο Μπάιντεν.

Ο 77χρονος Μπάιντεν είναι πλέον στο κατώφλι της προεδρικής κατοικίας των ΗΠΑ, αφού πήρε κεφάλι στην Τζόρτζια και την Πενσιλβάνια, όμως ο Τραμπ δείχνει αποφασισμένος να αμφισβητήσει το αποτέλεσμα της κάλπης. Προς το παρόν, κανείς δεν έχει ανακηρυχθεί νικητής.

“Οι Αμερικανοί θα αποφασίσουν το αποτέλεσμα αυτών των εκλογών”, είπε σήμερα, Παρασκευή (06.11.2020) ένας εκπρόσωπος του Μπάιντεν, ο Άντριου Μπέιτς. “Και οι αμερικανικές αρχές είναι απολύτως ικανές να εκδιώξουν τους εισβολείς από τον Λευκό Οίκο”, πρόσθεσε.

Η καταμέτρηση των ψήφων συνεχίζεται ακόμη, με αργούς ρυθμούς, σε πολλές Πολιτείες. Αν ο Μπάιντεν διατηρήσει τελικά το μικρό προβάδισμά του στην Πενσιλβάνια, θα συγκεντρώσει αρκετούς μεγάλους εκλέκτορες για να αναδειχθεί πρόεδρος, ανεξάρτητα από το αποτέλεσμα στις υπόλοιπες Πολιτείες.

Το βράδυ της Πέμπτης (05.11.2020) ο Τραμπ έκανε για άλλη μια φορά λόγο για “νοθεία” στις εκλογές, χωρίς να παρουσιάσει νέα στοιχεία.

Αμερικανικές εκλογές: Μπροστά ο Τζο και στην Αριζόνα

Στην Αριζόνα, ο Τζο Μπάιντεν διατηρεί το προβάδισμα, με καταμετρημένο το 92% των ψήφων. Ο Μπάιντεν προηγείται με ποσοστό 50%, έναντι 48,6% του Ντόναλντ Τραμπ, σύμφωνα με την εταιρεία δημοσκοπήσεων Edison Research.

Η διαφορά των δύο υποψηφίων ανέρχεται σε 43.779 ψήφους.

Στην κομητεία Μαρικόπα, όπου βρίσκεται το Φοίνιξ, η μεγαλύτερη πόλη, έχει καταμετρηθεί το 92,25 των ψήφων και ο Μπάιντεν προηγείται με ποσοστό 50,9% έναντι 47,7% του Τραμπ.

Αμερικανικές εκλογές: Προβάρει το κοστούμι του προέδρου ο Μπάιντεν!

Δεν ανεβαίνει απλά τα σκαλιά του Λευκού Οίκου, αγγίζει και το… πόμολο της πόρτας του Οβάλ Γραφείου ο Τζο Μπάιντεν. Μπορεί ο Ντόναλντ Τραμπ να… λέει ό,τι θέλει και να προκαλεί οργή ακόμη και από τους Ρεμπουμπλικάνους, οι κάλπες, όμως, “μίλησαν”. Και αν τα πράγματα παραμείνουν ως έχουν, τότε ο νικητής στις αμερικανικές εκλογές θα είναι ο υποψήφιος των Δημοκρατικών.

Μετά την ανατροπή στην Τζόρτζια, νωρίτερα, ο Τζο Μπάιντεν έκανε την ανατροπή και στην Πενσιλβάνια. Την πολιτεία που δίνει 20 εκλέκτορες και ήταν η μοναδική που χρειαζόταν για να νικήσει τον Ντόναλντ Τραμπ. Από την ώρα που έκλεισαν οι κάλπες στις αμερικανικές εκλογές, ο νυν πρόεδρος προηγούνταν σταθερά στην Πενσιλβάνια.

Τις τελευταίες ώρες, όπως και στην Τζόρτζια, όμως, ο Τζο Μπάιντεν έκανε το μεγάλο ντεμαράζ. Και λίγες ώρες αφού η Τζόρτζια με τους 16 εκλέκτορες άρχισε να πηγαίνει προς το… μπλε (1.097 πλέον οι ψήφοι που χωρίζουν τους δυο), το ίδιο έκανε και η Πενσιλβάνια. Πλέον, με καταμετρημένο το 95% των ψήφων, ο Δημοκρατικός υποψήφιος προηγείται του απερχόμενου προέδρου με 6.406 ψήφους, σύμφωνα με το Fox News. Τα ποσοστά; 49,5% για τον Μπάιντεν, 49,4% για τον Τραμπ. Και με την καταμέτρηση των επιστολικών ψήφων να συνεχίζεται (όπου ο Μπάιντεν προηγείται με συντριπτικό ποσοστό) το πιθανότερο είναι πως η διαφορά θα μεγαλώσει.

Ο Τζο Μπάιντεν πέρασε μπροστά στην κρίσιμη πολιτεία της Πενσιλβάνια μετά την καταμέτρηση του 95% των ψήφων, εξασφαλίζοντας το των ψήφων έναντι 49,3% του απερχόμενου προέδρου Τραμπ, σύμφωνα με το Edison Research, ενώ συνεχίζεται η καταμέτρηση ενσωματώνοντας επιστολικές ψήφους, όπου ο Τζο Μπάιντεν προηγείται με συντριπτικό ποσοστό, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις.

Ακόμη και χωρίς την πολιτεία της Αριζόνα (με τους 11 εκλέκτορες), αν επιβεβαιωθεί η ανατροπή και ο Μπάιντεν νικήσει στην Πενσιλβάνια, φτάνει τους 273 εκλέκτορες και εκλέγεται ο 46ος πρόεδρος των ΗΠΑ. Αν δεν κερδίσει, τελικά την Πενσιλβάνια αλλά επικρατήσει στη Νεβάδα (όπου προηγείται), στην Αριζόνα (όπου επίσης προηγείται) ή στην Τζόρτζια και πάρει κερδίσει την προεδρία των ΗΠΑ.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Βίντεο μυστήριο από άρμα με την αμερικανική και τη ρωσική σημαία

Κόσμος Χτες
Ο Αντρέι Γερμάκ, επικεφαλής του γραφείου του προέδρου της Ουκρανίας, αναδημοσίευσε το βίντεο στο Telegram

Χαλάνδρι: Βγήκε να ταΐσει τις γάτες και της έστησε καρτέρι θανάτου – Γιατί τη σκότωσε ο 28χρονος

Ελλάδα Χτες
O 28χρονος σκότωσε με μαχαίρι 47χρονη στο Χαλάνδρι γιατί «με εξέθεσε στους φίλους μου», όπως ομολόγησε

Συναγερμός στο Μανχάταν: Αποκλεισμένη η Times Square λόγω ύποπτου δέματος

Κόσμος Χτες
Στο κλείσιμο τμήματος της πλατείας Times Square στο κεντρικό Μανχάταν προχώρησε η αστυνομία της Νέας Υόρκης, στο πλαίσιο έρευνας σχετικά με ένα ύποπτο πακέτο που εντοπίστηκε

Επιστήμονες κατέγραψαν για πρώτη φορά σε βίντεο την εμφύτευση ανθρώπινου εμβρύου στη μήτρα

Tech + Science Χτες
Η μελέτη πραγματοποιήθηκε από το Ινστιτούτο Βιομηχανικής της Καταλονίας (IBEC), σε συνεργασία με το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Dexeus της Βαρκελώνης, που παρείχε τα έμβρυα

Πιστόλι, σπαθί «κατάνα» και ξιφίδια βρέθηκαν στο σπίτι 25χρονης που συνελήφθη στον Ασπρόπυργο

Ελλάδα Χτες
Η νεαρή κατηγορείται για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων

Χάος σε παραλία της Γρανάδας: Θυελλώδεις άνεμοι σάρωσαν λουόμενους

Κόσμος Χτες
Ενώ η Ισπανία βρίσκεται αντιμέτωπη με φωτιές – Δείτε βίντεο

Φλόριντα: Η σοκαριστική στιγμή που οδηγός νταλίκας και προκαλεί τροχαίο με τρεις νεκρούς

Κόσμος Χτες
Ο Σινγκ βρίσκεται παράνομα στις ΗΠΑ από το 2018 - Κατηγορείται για τριπλή ανθρωποκτονία

Ανατροπή στη δoλoφovία στο Χαλάνδρι: Τι ερευνά τώρα η ΕΛ.ΑΣ.

Ελλάδα Χτες
Δράστης και θύμα δεν ήταν σύντροφοι, αλλά είχαν γνωριστεί τον Ιανουάριο στο συσσίτιο της εκκλησίας

Τροχαίο στην Ξάνθη: Φορτηγό συγκρούστηκε με δύο ΙΧ – Τρεις νεκροί και δύο τραυματίες

Ελλάδα Χτες
Τροχαίο δυστύχημα έξω από την Ξάνθη στην Εγνατία Οδό - Φορτηγό συγκρούστηκε με δύο ΙΧ - Ξέσπασε φωτιά

Ανετράπη ιδιωτικό ασθενοφόρο στου Γουδή ‑ Nεκρός ο ασθενής που μετέφερε

Ελλάδα Χτες
Με εντολή της Ελληνικής Αστυνομίας, υπάρχει διακοπή της κυκλοφορίας στο σημείο