E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Αναστάτωση για τους οπλίτες που κατατάσσονται από Δευτέρα

Αναμένονται διευκρινίσεις λόγω του lockdown για τον κορωνοϊό

Δημοσίευση 6/11/2020 | 10:55

Αναστάτωση για τους οπλίτες που κατατάσσονται από Δευτέρα

Χιλιάδες Έλληνες, κατά πληροφορίες ένας αριθμός γύρω στα 10.000 άτομα, έχουν κληθεί να παρουσιαστούν από τη Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2020 στον Στρατό Ξηράς και την Πολεμική Αεροπορία για να υπηρετήσουν την στρατιωτική τους θητεία.

Πρόκειται για τους υπόχρεους στράτευσης της ΕΣΣΟ 2020 ΣΤ', οι οποίοι έχουν επιλεγεί να εκπληρώσουν τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις στον Στρατό Ξηράς και την Πολεμική Αεροπορία.

Στον Στρατό Ξηράς, όπου προβλέπεται να παρουσιαστεί η συντριπτική πλειονότητα των περίπου 10.000 στρατευσίμων, η κατάταξη έχει προγραμματιστεί για την περίοδο από 9 μέχρι 13 Νοεμβρίου αλλά και την μεθεπόμενη Δευτέρα 16 Νοεμβρίου στα Σημεία Υποδοχής Οπλιτών σε όλη την Ελλάδα.

Στην Πολεμική Αεροπορία σχεδιάζεται να καταταγούν στις 9 Νοεμβρίου οι προερχόμενοι από αναβολή και στις 16-17 Νοεμβρίου οι λοιποί στρατεύσιμοι. Όλοι οι σμηνίτες θα παρουσιαστούν στην 124 Πτέρυγα Βασικής Εκπαίδευσης στην Αεροπορική Βάση της Τρίπολης.

Η διαδικασία της κατάταξης των στρατευσίμων στον Στρατό Ξηράς και την Πολεμική Αεροπορία περιπλέκεται λόγω των μέτρων για τον περιορισμό της πανδημίας και τον περιορισμό των μετακινήσεων που τίθεται σε ισχύ από αύριο Σάββατο 7 Νοεμβρίου.

Από το πρωί, εκατοντάδες υπόχρεοι στράτευσης και οι οικογένειές τους τηλεφωνούν στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας ζητώντας διευκρινίσεις κυρίως για τον τρόπο μετάβασής τους στα Σημεία Υποδοχής Οπλιτών και στην 124 ΠΕΑ της Τρίπολης. Πολλοί ρωτούν αν θα τους επιτραπεί να μετακινηθούν από τον τόπο κατοικίας τους στα ΣΥΠΟ όπου παρουσιάζονται οι νεοσύλλεκτοι -τα οποία συνήθως βρίσκονται σε άλλες γεωγραφικές περιφέρειες- και αν αρκεί το Σημείωμα Κατάταξης για να περάσουν από τα αστυνομικά μπλόκα στις εθνικές οδούς. Αλλοι επισημαίνουν ότι δεν έχουν τρόπο μετακίνησης στα ΣΥΠΟ παρά μόνο με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς -λεωφορεία, σιδηρόδρομο, αεροπλάνα- είτε ενημερώνουν τις αρμόδιες στρατιωτικές αρχές πως τα ΚΤΕΛ απαντούν ότι δεν υπάρχουν διαθέσιμα εισιτήρια για την μετακίνησή τους.

Το θέμα απασχολεί την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας που έχει γίνει δέκτης των εκατοντάδων τηλεφωνημάτων με τα οποία οι στρατεύσιμοι ενημερώνουν για τα προβλήματά που αντιμετωπίζουν για την μετακίνησή τους στις μονάδες υποδοχής των νεοσυλλέκτων.

Πάρα πολλές οικογένειες ανησυχούν και για την πιθανότητα νόσησης από τον κορωνοϊό σε συνθήκες μαζικής προσέλευσης χιλιάδων νέων ανθρώπων στις μονάδες του Στρατού και της Πολεμικής Αεροπορίας. Επί του παρόντος δεν έχει διευκρινιστεί αν θα διενεργηθούν μοριακά ή rapid τεστ για την Covid-19 σε όλους τους κατατασσόμενους ή αν απλώς θα ακολουθηθούν -στό μέτρο του δυνατού- οι προβλεπόμενες διαδικασίες απομόνωσης σε όσους πιθανόν να εμφανίσουν συμπτώματα.

Οπως πληροφορείται το protothema.gr, από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας εξετάζονται όλες οι παράμετροι και εντός της σημερινής Παρασκευής 6 Νοεμβρίου αναμένεται να εκδοθεί αναλυτική ανακοίνωση με οδηγίες, χωρίς -επί του παρόντος- να αποκλείεται ακόμη και το ενδεχόμενο μικρής παράτασης του χρόνου κατάταξης των στρατευσίμων.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Χανιά: Εντοπίστηκε ο ενοικιαστής της 45χρονης που αγνοείται

E-Daily 2.TopNews 20.06.2026
Εντοπίστηκε μετά από έρευνες ο ένοικος του σπιτιού της Σταυρούλας Λεβεντάκη, η οποία αγνοείται από τις 30 Μαΐου. Συνελήφθη για ναρκωτικά.

Σύγκρουση τρένων στη Βρετανία: Τι συνέβη κοντά στο Μπέντφορντ και πόσοι τραυματίστηκαν

E-Daily 2.TopNews Χτες
Δύο τρένα της East Midlands Railway συγκρούστηκαν νότια του Μπέντφορντ, με πέντε ελικόπτερα αεροδιακομιδής και δεκάδες οχήματα έκτακτης ανάγκης στο σημείο.

Τραγωδία στα Χανιά: 17χρονος Βρετανός πνίγηκε στον Κλαδισό

E-Daily 2.TopNews Χτες
Τραγική κατάληξη είχε η επιχείρηση εντοπισμού 17χρονου Βρετανού στην παραλία του Κλαδισού στα Χανιά

Η στιγμή του Μουντιάλ: Ο προπονητής της Ιαπωνίας ζήτησε και έβγαλε σέλφι με τον Χάρι Κέιν, δείτε βίντεο

E-Daily 3.Left Χτες
Ο Χατζίμε Μοριγιάσου δεν μπορούσε να κρύψει τη χαρά του όταν συνάντησε τον αρχηγό της Εθνικής Αγγλίας, Χάρι Κέιν

«Τον σκοτώσαμε; Καλά κάναμε!»: Χυδαία σχόλια και επεισόδια έξω από τα δικαστήρια μετά τα ισόβια για τον θάνατο του 11χρονου Μάριου

E-Daily 2.TopNews Χτες
Μετά την καταδίκη του πρώτου κατηγορούμενου σε ισόβια, συγγενείς του επιτέθηκαν σε τηλεοπτικά συνεργεία, κάμερες και δημοσιογράφους

Ρήξη Τραμπ ‑ Μελόνι μετά τη G7: «Με εκλιπαρούσε για μία φωτογραφία, τη λυπήθηκα» ‑ «Εγώ και η Ιταλία δεν παρακαλάμε»

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο Αντόνιο Ταγιάνι ακύρωσε την προγραμματισμένη επίσκεψή του στις ΗΠΑ μετά τα σχόλια του Ντόναλντ Τραμπ - Οργισμένη απάντηση από τη Ρώμη

«Εύχομαι να κρύφτηκε, γιατί φοβόταν τον αδερφό της» – Τι λέει ο θείος της αγνοούμενης Σταυρούλας Λεβεντάκη

E-Daily 2.TopNews Χτες
«Δεν υπήρχε πιθανότητα να είχε αυτοκτονήσει. Ήταν μια αθώα κοπέλα»

Χειροπέδες σε δίδυμα αδέρφια στο Κορωπί μετά από άγριο επεισόδιο και εντοπισμό οπλοπολυβόλου

E-Daily 2.TopNews Χτες
Βαρύ οπλοστάσιο έκρυβαν οι δύο 55χρονοι που συνελήφθησαν για απειλή και επικίνδυνη σωματική βλάβη

Εξαφάνιση Σταυρούλας Λεβεντάκη: Νέα εξέλιξη για τον βασικό ύποπτο ‑ Αγνοείται από εχθές

Ελλάδα Χτες
Οι αρχές αναζητούν και τη 45χρονη και τον άνδρα που του νοίκιαζε το σπίτι

Reuters: Ισραήλ και Χεζμπολάχ συμφώνησαν σε εκεχειρία ‑ Ξεκινά σήμερα

Κόσμος Χτες
«Η Χεζμπολάχ και το Ισραήλ συμφώνησαν σε κατάπαυση του πυρός» δήλωσε Αμερικανός αξιωματούχος