E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Αναστάτωση για τους οπλίτες που κατατάσσονται από Δευτέρα

Αναμένονται διευκρινίσεις λόγω του lockdown για τον κορωνοϊό

Δημοσίευση 6/11/2020 | 10:55

Αναστάτωση για τους οπλίτες που κατατάσσονται από Δευτέρα

Χιλιάδες Έλληνες, κατά πληροφορίες ένας αριθμός γύρω στα 10.000 άτομα, έχουν κληθεί να παρουσιαστούν από τη Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2020 στον Στρατό Ξηράς και την Πολεμική Αεροπορία για να υπηρετήσουν την στρατιωτική τους θητεία.

Πρόκειται για τους υπόχρεους στράτευσης της ΕΣΣΟ 2020 ΣΤ', οι οποίοι έχουν επιλεγεί να εκπληρώσουν τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις στον Στρατό Ξηράς και την Πολεμική Αεροπορία.

Στον Στρατό Ξηράς, όπου προβλέπεται να παρουσιαστεί η συντριπτική πλειονότητα των περίπου 10.000 στρατευσίμων, η κατάταξη έχει προγραμματιστεί για την περίοδο από 9 μέχρι 13 Νοεμβρίου αλλά και την μεθεπόμενη Δευτέρα 16 Νοεμβρίου στα Σημεία Υποδοχής Οπλιτών σε όλη την Ελλάδα.

Στην Πολεμική Αεροπορία σχεδιάζεται να καταταγούν στις 9 Νοεμβρίου οι προερχόμενοι από αναβολή και στις 16-17 Νοεμβρίου οι λοιποί στρατεύσιμοι. Όλοι οι σμηνίτες θα παρουσιαστούν στην 124 Πτέρυγα Βασικής Εκπαίδευσης στην Αεροπορική Βάση της Τρίπολης.

Η διαδικασία της κατάταξης των στρατευσίμων στον Στρατό Ξηράς και την Πολεμική Αεροπορία περιπλέκεται λόγω των μέτρων για τον περιορισμό της πανδημίας και τον περιορισμό των μετακινήσεων που τίθεται σε ισχύ από αύριο Σάββατο 7 Νοεμβρίου.

Από το πρωί, εκατοντάδες υπόχρεοι στράτευσης και οι οικογένειές τους τηλεφωνούν στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας ζητώντας διευκρινίσεις κυρίως για τον τρόπο μετάβασής τους στα Σημεία Υποδοχής Οπλιτών και στην 124 ΠΕΑ της Τρίπολης. Πολλοί ρωτούν αν θα τους επιτραπεί να μετακινηθούν από τον τόπο κατοικίας τους στα ΣΥΠΟ όπου παρουσιάζονται οι νεοσύλλεκτοι -τα οποία συνήθως βρίσκονται σε άλλες γεωγραφικές περιφέρειες- και αν αρκεί το Σημείωμα Κατάταξης για να περάσουν από τα αστυνομικά μπλόκα στις εθνικές οδούς. Αλλοι επισημαίνουν ότι δεν έχουν τρόπο μετακίνησης στα ΣΥΠΟ παρά μόνο με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς -λεωφορεία, σιδηρόδρομο, αεροπλάνα- είτε ενημερώνουν τις αρμόδιες στρατιωτικές αρχές πως τα ΚΤΕΛ απαντούν ότι δεν υπάρχουν διαθέσιμα εισιτήρια για την μετακίνησή τους.

Το θέμα απασχολεί την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας που έχει γίνει δέκτης των εκατοντάδων τηλεφωνημάτων με τα οποία οι στρατεύσιμοι ενημερώνουν για τα προβλήματά που αντιμετωπίζουν για την μετακίνησή τους στις μονάδες υποδοχής των νεοσυλλέκτων.

Πάρα πολλές οικογένειες ανησυχούν και για την πιθανότητα νόσησης από τον κορωνοϊό σε συνθήκες μαζικής προσέλευσης χιλιάδων νέων ανθρώπων στις μονάδες του Στρατού και της Πολεμικής Αεροπορίας. Επί του παρόντος δεν έχει διευκρινιστεί αν θα διενεργηθούν μοριακά ή rapid τεστ για την Covid-19 σε όλους τους κατατασσόμενους ή αν απλώς θα ακολουθηθούν -στό μέτρο του δυνατού- οι προβλεπόμενες διαδικασίες απομόνωσης σε όσους πιθανόν να εμφανίσουν συμπτώματα.

Οπως πληροφορείται το protothema.gr, από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας εξετάζονται όλες οι παράμετροι και εντός της σημερινής Παρασκευής 6 Νοεμβρίου αναμένεται να εκδοθεί αναλυτική ανακοίνωση με οδηγίες, χωρίς -επί του παρόντος- να αποκλείεται ακόμη και το ενδεχόμενο μικρής παράτασης του χρόνου κατάταξης των στρατευσίμων.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Τεράστιο σμήνος από μέλισσες εισέβαλε σε πόλη στο νότιο Ισραήλ ‑ Δείτε βίντεο

Κόσμος 15.04.2026
Οι Αρχές ζήτησαν από τους κατοίκους να παραμείνουν στα σπίτια τους και να αποφεύγουν τα έντομα

Burj Al Arab: Κλείνει το «αστέρι» του Ντουμπάι

Κόσμος 15.04.2026
Για πρώτη φορά μετά από 25 χρόνια, το εμβληματικό οικοδόμημα της Jumeirah Hotels & Resorts αποσύρεται προσωρινά από τον χάρτη της φιλοξενίας

Κεφαλονιά: Τα ρίχνει όλα στη Μυρτώ ο 23χρονος: «Εκείνη ήθελε ναρκωτικά, εκείνη έκλεισε δωμάτιο»

Ελλάδα 15.04.2026
Όπως είπε στην κατάθεσή του ο 23χρονος κατηγορούμενος φίλος της, η 19χρονη ήθελε ναρκωτικά, εκείνη τα κανόνισε όλα, καθώς κι ότι η ίδια έκλεισε το δωμάτιο.

Χειρουργός Μυλωνάκη: «Δύσκολες οι πρώτες μέρες, μετά από δέκα μέρες αγωνίας θα έχουμε εικόνα»

Ελλάδα 15.04.2026
«Δράσαμε γρήγορα, πολύ γρήγορα. Το ανεύρυσμα αποκλείστηκε πλήρως. Μένει να περιμένουμε», τόνισε

Συναγερμός στην Booking.com: Διέρρευσαν ονόματα, email, αριθμοί τηλεφώνου

Κόσμος 15.04.2026
Πελάτες της πλατφόρμας επικοινώνησαν με το BBC και αναφέρουν ότι έχουν ήδη αρχίσει να λαμβάνουν ύποπτα μηνύματα, αφού οι hackers έχουν αποκτήσει πρόσβαση σε ονόματα, διευθύνσεις email, αριθμούς τηλεφώνου και πληροφορίες παλαιότερων ή και νέων κρατήσεων

Επίδομα ανεργίας: Τι αλλάζει και ποιοι κινδυνεύουν να μείνουν εκτός κάλυψης

Ελλάδα 15.04.2026
Πώς διαμορφώνεται το ποσό του επιδόματος ανεργίας μετά την αύξηση του κατώτατου μισθού

Κοζάνη: Μυστήριο με 17χρονη που νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση ‑ Τα αναπάντητα ερωτήματα για τον τραυματισμό της

Ελλάδα 15.04.2026
Οι Αρχές αναζητούν στοιχεία για το πώς τραυματίστηκε η κοπέλα, ενώ και οι οικείοι της δεν γνωρίζουν πολλά για το συμβάν

Καθαρίστρια καταγγέλλει για απάτη γιο πασίγνωστης τραγουδίστριας – Πώς βρέθηκε με χρέη εκατομμυρίων

Ελλάδα 15.04.2026
Γιος γνωστής τραγουδίστριας φέρεται να εμπλέκεται σε κύκλωμα απάτης

Προβλήματα σε Facebook και Messenger αναφέρουν οι χρήστες

Tech + Science 15.04.2026
Την τελευταία ώρα έχουν αναφερθεί προβλήματα στις δύο πλατφόρμες

Πέθανε ο Εμίλιο Σανταμαρία, θρυλικός αρχηγός της Ρεάλ Μαδρίτης

Κόσμος 15.04.2026
12 Μαΐου του 1965 είχε “πατήσει” το γήπεδο της Νέας Φιλαδέλφειας, στο ιστορικό -φιλικό- ματς των “μερένγκες” στην Ελλάδα με την ΑΕΚ

Θεσσαλονίκη: Απάτη χιλιάδων ευρώ εις βάρος της Ε.Ε. με εικονικά τιμολόγια

Ελλάδα 15.04.2026
Σύμφωνα με την έρευνα, ο κατηγορούμενος διαχειριζόταν δύο εταιρείες που λειτουργούσαν μόνο «στα χαρτιά»

Τουρκία: Με 5 όπλα έσπειρε τον θάvατo στο σχολείο ο 15χρονος δράστης

Κόσμος 15.04.2026
Από την ένοπλη επίθεση έχουν τραυματιστεί ακόμη 20 άτομα, 4 από αυτούς χρειάστηκαν εγχείρηση