E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Αναστάτωση για τους οπλίτες που κατατάσσονται από Δευτέρα

Αναμένονται διευκρινίσεις λόγω του lockdown για τον κορωνοϊό

Δημοσίευση 6/11/2020 | 10:55

Αναστάτωση για τους οπλίτες που κατατάσσονται από Δευτέρα

Χιλιάδες Έλληνες, κατά πληροφορίες ένας αριθμός γύρω στα 10.000 άτομα, έχουν κληθεί να παρουσιαστούν από τη Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2020 στον Στρατό Ξηράς και την Πολεμική Αεροπορία για να υπηρετήσουν την στρατιωτική τους θητεία.

Πρόκειται για τους υπόχρεους στράτευσης της ΕΣΣΟ 2020 ΣΤ', οι οποίοι έχουν επιλεγεί να εκπληρώσουν τις στρατιωτικές τους υποχρεώσεις στον Στρατό Ξηράς και την Πολεμική Αεροπορία.

Στον Στρατό Ξηράς, όπου προβλέπεται να παρουσιαστεί η συντριπτική πλειονότητα των περίπου 10.000 στρατευσίμων, η κατάταξη έχει προγραμματιστεί για την περίοδο από 9 μέχρι 13 Νοεμβρίου αλλά και την μεθεπόμενη Δευτέρα 16 Νοεμβρίου στα Σημεία Υποδοχής Οπλιτών σε όλη την Ελλάδα.

Στην Πολεμική Αεροπορία σχεδιάζεται να καταταγούν στις 9 Νοεμβρίου οι προερχόμενοι από αναβολή και στις 16-17 Νοεμβρίου οι λοιποί στρατεύσιμοι. Όλοι οι σμηνίτες θα παρουσιαστούν στην 124 Πτέρυγα Βασικής Εκπαίδευσης στην Αεροπορική Βάση της Τρίπολης.

Η διαδικασία της κατάταξης των στρατευσίμων στον Στρατό Ξηράς και την Πολεμική Αεροπορία περιπλέκεται λόγω των μέτρων για τον περιορισμό της πανδημίας και τον περιορισμό των μετακινήσεων που τίθεται σε ισχύ από αύριο Σάββατο 7 Νοεμβρίου.

Από το πρωί, εκατοντάδες υπόχρεοι στράτευσης και οι οικογένειές τους τηλεφωνούν στο υπουργείο Εθνικής Άμυνας ζητώντας διευκρινίσεις κυρίως για τον τρόπο μετάβασής τους στα Σημεία Υποδοχής Οπλιτών και στην 124 ΠΕΑ της Τρίπολης. Πολλοί ρωτούν αν θα τους επιτραπεί να μετακινηθούν από τον τόπο κατοικίας τους στα ΣΥΠΟ όπου παρουσιάζονται οι νεοσύλλεκτοι -τα οποία συνήθως βρίσκονται σε άλλες γεωγραφικές περιφέρειες- και αν αρκεί το Σημείωμα Κατάταξης για να περάσουν από τα αστυνομικά μπλόκα στις εθνικές οδούς. Αλλοι επισημαίνουν ότι δεν έχουν τρόπο μετακίνησης στα ΣΥΠΟ παρά μόνο με τα Μέσα Μαζικής Μεταφοράς -λεωφορεία, σιδηρόδρομο, αεροπλάνα- είτε ενημερώνουν τις αρμόδιες στρατιωτικές αρχές πως τα ΚΤΕΛ απαντούν ότι δεν υπάρχουν διαθέσιμα εισιτήρια για την μετακίνησή τους.

Το θέμα απασχολεί την πολιτική και στρατιωτική ηγεσία του υπουργείου Εθνικής Άμυνας που έχει γίνει δέκτης των εκατοντάδων τηλεφωνημάτων με τα οποία οι στρατεύσιμοι ενημερώνουν για τα προβλήματά που αντιμετωπίζουν για την μετακίνησή τους στις μονάδες υποδοχής των νεοσυλλέκτων.

Πάρα πολλές οικογένειες ανησυχούν και για την πιθανότητα νόσησης από τον κορωνοϊό σε συνθήκες μαζικής προσέλευσης χιλιάδων νέων ανθρώπων στις μονάδες του Στρατού και της Πολεμικής Αεροπορίας. Επί του παρόντος δεν έχει διευκρινιστεί αν θα διενεργηθούν μοριακά ή rapid τεστ για την Covid-19 σε όλους τους κατατασσόμενους ή αν απλώς θα ακολουθηθούν -στό μέτρο του δυνατού- οι προβλεπόμενες διαδικασίες απομόνωσης σε όσους πιθανόν να εμφανίσουν συμπτώματα.

Οπως πληροφορείται το protothema.gr, από το υπουργείο Εθνικής Άμυνας εξετάζονται όλες οι παράμετροι και εντός της σημερινής Παρασκευής 6 Νοεμβρίου αναμένεται να εκδοθεί αναλυτική ανακοίνωση με οδηγίες, χωρίς -επί του παρόντος- να αποκλείεται ακόμη και το ενδεχόμενο μικρής παράτασης του χρόνου κατάταξης των στρατευσίμων.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ιστορική αλλαγή στη Γαλλία: Τέλος στο «σeξουαλικό καθήκον» – Τι ισχύει στην Ελλάδα

Κόσμος Χτες
Στην Ελλάδα, δεν υπάρχει «συζυγική εξαίρεση»

Η πόλη που γέμισε πατάτες: Το απίθανο ρεκόρ που έφερε δωρεάν διανομή

Ελλάδα Χτες
Πατάτες για όλους: Το αγροτικό ρεκόρ που έκανε την ευρωπαϊκή πόλη ένα απέραντο πανέρι

Πυρκαγιά στα τρένα: Διακόπηκε η κυκλοφορία στο τμήμα Σίνδος – Θεσσαλονίκη

Ελλάδα Χτες
71 επιβάτες παραμένουν στον Σιδηροδρομικό Σταθμό Σίνδου - Αναμένονται σημαντικές καθυστερήσεις

Κινηματογραφική ληστεία στην Κατερίνη με λεία κοσμήματα αξίας 300.000 ευρώ – Έκλεψαν και το αυτοκίνητο του θύματος

Ελλάδα Χτες
Ο κοσμηματοπώλης, κατά την προσπάθειά του να σταματήσει τους ληστές τραυματίστηκε και μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο

Κραν Μοντανά: Έφηβος υπέκυψε στα τραύματά του – Στους 41 οι νεκροί

Κόσμος Χτες
Έφηβος πέθανε από τους τραυματισμούς λόγω της φωτιάς που προκλήθηκε σε μπαρ της Ελβετίας

Θρίλερ στη Νέα Πέραμο: Ανδρας εντοπίστηκε νεκρός σε ρέμα

Ελλάδα Χτες
Τη σορό του άνδρα εντόπισε περιπατητής που ειδοποίησε τις Αρχές

Καυγάς έξω από strip club στην Αυστραλία: Ανδρας πέταξε καταλάθος καρέκλα στο κεφάλι φίλου του

Κόσμος Χτες
Παρά την σφοδρότητα του χτυπήματος, ο άνδρας δεν χρειάστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο

Σοκαριστικό βίντεο: Σκιέρ τραβά selfie δευτερόλεπτα πριν κατακρεουργηθεί από λεοπάρδαλη του χιονιού

Κόσμος Χτες
Δεν έλαβε υπόψιν τις προειδοποιήσεις των αρχών για τη θέαση των αρπακτικών στην περιοχή

Μαύρη μέρα στην Αττάλεια: 16 νεκροί σε δύο σοκαριστικά τροχαία με διαφορά λίγης ώρας

Κόσμος Χτες
Λεωφορείο έπεσε σε χαντάκι με απολογισμό 8 νεκρούς, ενώ λίγο αργότερα, μετωπική σύγκρουση ΙΧ, προκάλεσε έξι θανάτους

Σοβαρές πλημμύρες σε Λάρισα και Σπάτα – Δρόμος και θάλασσα έγιναν ένα στον Αγιόκαμπο – Νέα «κόκκινη προειδοποίηση»

Ελλάδα Χτες
Σοβαρά προβλήματα και εκτεταμένες ζημιές προκάλεσε η κακοκαιρία σε πολλές περιοχές της χώρας - Ανατολικά κατεθύνεται το μέτωπο

Η σπαρακτική ανάρτηση της μητέρας του Αλκη Καμπανού – «Και αν η σιωπή πονάει, εγώ θα σου μιλώ»

Ελλάδα Χτες
Στη συμπλήρωση τεσσάρων ετών από τη δολοφονία του Αλκη Καμπανού, συγκλονιστική είναι η ανάρτηση που έκανε στον λογαριασμό της στο Facebook η μητέρα του