E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ουρές οι Αθηναίοι πριν κλείσουν τα καταστήματα

«Μεγάλη φυγή» για επαρχία φοβάται η ΕΛΑΣ

Δημοσίευση 6/11/2020 | 10:08

Ουρές οι Αθηναίοι πριν κλείσουν τα καταστήματα

Πολύ αυξημένη κίνηση θα συναντήσουν οι οδηγοί αυτή την ώρα στην Εθνική Οδό Αθηνών - Λαμίας, στο ρεύμα προς Λαμία, στο ύψος του Κηφισού,πρωί Παρασκευής, μια ημέρα πριν το δεύτερο lockdown στη χώρα. Και σήμερα αναμένεται να είναι δύσκολη όλη η μέρα στους δρόμους και να δούμε όπως χθες ουρές στα καταστήματα.

Χαμηλές ταχύτητες και στη λεωφόρο Κηφισίας και στα δύο ρεύματα, στη συμβολή της λεωφόρου με την Κατεχάκη.

Κίνηση και μποτιλιάρισμα καταγράφεται ακόμη, επί της λεωφόρου Βασιλίσσης Σοφίας, τμηματικά, στο ανοδικό ρεύμα, αλλά και στην Βασιλέως Κωνσταντίνου, στην κάθοδο, από το ύψος του Χίλτον.

Αυξημένη η κίνηση και στη λεωφόρο Μεσογείων, από το ύψος της Αγίας Παρασκευής. Χαμηλές ταχύτητες και στην Κατεχάκη.

Τρομάζει η ροή ασθενών με Covid-19 στα νοσοκομεία - Ρεκόρ χθες με 295 νέες εισαγωγές

Ουρές σχηματίστηκαν για αρκετές ώρες έξω από καταστήματα στην Αθήνα το βράδυ της Πέμπτης ενόψει του δεύτερου lockdown που ξεκινά το Σάββατο καθώς αρκετοί ήταν αυτοί που θέλησαν να κάνουν τα τελευταία δια ζώσης ψώνια - αξιοποιώντας και τις εκπτώσειςε - πριν να κλείσουν τα εμπορικά καταστήματα.

Οι ουρές, μάλιστα, δεν σχηματίστηκαν μόνο στα καταστήματα με ρούχα και αξεσουάρ αλλά και σε βιβλιοπωλεία.

Αρκετοί πάντως δήλωσαν διστακτικοί στο να ολοκληρώσουν κάποια σημαντική αγορά ενώ οι περισσότεροι «μούδιασαν», όπως είπαν, στο protothema.gr στο άκουσμα της είδησης για ένα δεύτερο lockdown αφού αγωνιούν για τις δουλειές τους, αλλά και για την πορεία της πανδημίας.

«Τα πήγαμε καλά χθες, είναι η τελευταία ανάσα πριν ξεψυχήσουμε» δήλωσε στον ΘΕΜΑ 104,6 ο πρόεδρος του εμπορικού συλλόγου Αμαρουσίου Γιάννης Νικολαρακος.

Όπως είπε «θέλουμε λίγο αγάπη από τους κυβερνώντες και λίγο ενδιαφέρον» ενώ για τα μέτρα στήριξης που ανακοίνωσε το οικονομικό επιτελείο είπε ότι «είναι σε έναν δρόμο κάπως καλό» ζητώντας ωστόσο «βοήθεια και για ρυθμίσεις από τις ΔΕΚΟ».

Δείτε τις εικόνες που κατέγραψε το protothema.gr το βράδυ της Πέμπτης στην Ερμού

Την ίδια ώρα στελέχη της Αστυνομίας, σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο, φοβούνται εικόνες αλά Παρίσι και Λονδίνο τις επόμενες ώρες με «μεγάλη φυγή» από την Αθήνα για την επαρχία.

«Δεν αποκλείουμε να δούμε έξοδο παρόμοια με Χριστούγεννα και Πάσχα» έλεγαν χαρακτηριστικά τα στελέχη αυτά.

Ήδη τα στοιχεία δείχνουν ότι την Πέμπτη καταγράφηκε μια αύξηση της τάξης του 9,1% στην έξοδο των οχημάτων από τις εθνικές οδούς Αθηνών-Λαμίας και Αθηνών-Κορίνθου με την εκτίμηση να είναι ότι σήμερα μπορεί η αύξηση να πενταπλασιαστεί σε σύγκριση με την αντίστοιχη ημέρα του 2019.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Κλειστοί οι εναέριοι χώροι σε Ιράν, Ιράκ, Ιορδανία και Ισραήλ

Κόσμος 13.06.2025
Αεροπορικές εταιρείες αλλάζουν διαδρομές ή ακυρώνουν πτήσεις

Σχολεία: Τελευταίο κουδούνι για δημοτικά και νηπιαγωγεία – Ολοκλήρωση εξετάσεων στα λύκεια

Ελλάδα 13.06.2025
Σε μαθήματα ειδικότητας εξετάζονται σήμερα οι υποψήφιοι των ΕΠΑΛ στις Πανελλήνιες Εξετάσεις

Εκτοξεύθηκε η τιμή του πετρελαίου μετά τις ισραηλινές επιθέσεις στο Ιράν

Κόσμος 13.06.2025
Το βαρέλι της αμερικανικής ποικιλίας WTI σημείωνε άνοδο 10,41% στα 75,10 δολάρια

Σε ποιους κλάδους μειώθηκε η χρήση μετρητών

Οικονομία 13.06.2025
Τα POS «εξαφάνισαν» από την αγορά μετρητά 5,79 δισ. ευρώ

Γεγονός η πιο ακριβή μεταγραφή Έλληνα ποδοσφαιριστή: «Χρυσός» ο Κωστούλας στην Μπράιτον

Αθλητικά Νέα 13.06.2025
Ολυμπιακός για Κωστούλα: Δεν ξεχνάμε τις μοναδικές στιγμές που ζήσαμε μαζί

Η ανακοίνωση της ελληνικής πρεσβείας στο Τελ Αβίβ μετά την επίθεση στο Ιράν ‑ «Παραμείνετε σε ασφαλές μέρος»

Ελλάδα 13.06.2025
O εναέριος χώρος του Ισραήλ παραμένει κλειστός, με αποτέλεσμα να μην πραγματοποιούνται πτήσεις από και προς το αεροδρόμιο Ben Gurion

Νεκροί ο διοικητής των Φρουρών της Επανάστασης και πυρηνικοί επιστήμονες στην ισραηλινή επίθεση

Κόσμος 13.06.2025
Ο επικεφαλής των ενόπλων δυνάμεων του Ιράν Μοχαμάντ Μπαγκερί είναι ζωντανός και βρίσκεται στο δωμάτιο πολέμου, σύμφωνα με το Irna

Παγκόσμιος συναγερμός: Επίθεση του Ισραήλ στο Ιράν ‑ Σφυροκόπημα στην Τεχεράνη

Κόσμος 13.06.2025
«Η αντίδραση μας θα είναι σκληρή», απαντά Ιρανός αξιωματούχος

Η NASA προειδοποιεί: Αστεροειδής ενδέχεται να συγκρουστεί με τη Σελήνη, πώς θα επηρεάσει τη Γη

Tech + Science Χτες
Η NASA παρακολουθεί τον αστεροειδή 2024 YR4 που ενδέχεται να συγκρουστεί με τη Σελήνη το 2032. Πόσο κινδυνεύει η Γη και τι λένε οι ειδικοί;