E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Ποινή φυλάκισης 12 μηνών στη φιλόλογο που δεν φορούσε μάσκα

«Δεν θα έβαζα ποτέ σε κίνδυνο τους μαθητές και τους συναδέλφους μου»

Δημοσίευση 4/11/2020 | 13:11

Ποινή φυλάκισης 12 μηνών στη φιλόλογο που δεν φορούσε μάσκα

Σε ποινή φυλάκισης 12 μηνών, με τριετή αναστολή, καταδικάστηκε η καθηγήτρια που διδάσκει σε ΕΠΑΛ του Υμηττού, η οποία συνελήφθη, μετά από καταγγελίες μαθητών και γονέων, ότι δεν φορούσε μάσκα κατά τη διάρκεια του μαθήματος.

Το αυτόφωρο τριμελές πλημμελειοδικείο υιοθετώντας την εισαγγελική πρόταση, έκρινε την κατηγορούμενη ένοχη, κατά πλειοψηφία, για τα αδικήματα της παραβίασης των μέτρων κατά της εξάπλωσης του κορονοϊού και της διατάραξης λειτουργίας υπηρεσίας. Παράλληλα , οι δικαστές αναγνώρισαν ομόφωνα στην καθηγήτρια το ελαφρυντικό του προτέρου σύννομου βίου.

Η εκπαιδευτικός κάθισε στο εδώλιο μετά από καταγγελίες και βίντεο που αναρτήθηκαν στο διαδίκτυο, όπου εμφανιζόταν να βρίσκεται στην τάξη χωρίς να φορά μάσκα, με τους μαθητές να διαμαρτύρονται ότι πρέπει να τη χρησιμοποιήσει.

Η κατηγορούμενη στην απολογία της ισχυρίστηκε πως είχε ενημερώσει τόσο το διευθυντή του σχολείου όσο και τους μαθητές ότι λόγω μιας ωτίτιδας που την ταλαιπωρούσε τον τελευταίο καιρό θα έκανε εκτεταμένη χρήση του «διαλείμματος μάσκας», λαμβάνοντας, όμως, όλα τα υπόλοιπα μέτρα προστασίας.

«Δεν θα έβαζα ποτέ σε κίνδυνο τους μαθητές και τους συναδέλφους μου» τόνισε.

«Το τμήμα ήταν μια μικρή ζούγκλα»

Αναφερόμενη δε σε καταγγελία μητέρας ότι ο γιος της αποβλήθηκε από το μάθημα επειδή ζήτησε από την καθηγήτρια να βάλει μάσκα, η κατηγορούμενη υποστήριξε ότι ο συγκεκριμένος μαθητής την ημέρα που του υπέδειξε να βγει μαζί με άλλους συμμαθητές του ήταν πολύ ανήσυχος και μαζί με τους υπόλοιπους «χυδαιολογούσαν και έβριζαν».

«Το τμήμα ήταν μια μικρή ζούγκλα. Είχα χρέος να τα επαναφέρω στην τάξη. Φυσικά δεν τα τιμώρησα, ούτε τα έβαλα ποινολόγιο. Ποτέ δεν τους υπέδειξα να φεύγουν και να παίρνουν απουσία» ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο Διευθυντής του σχολείου κατέθεσε ότι έμαθε για το περιστατικό όταν η μητέρα του μαθητή έκανε την καταγγελία.

«Είπα στη μητέρα να μην κάνει αναφορά, αλλά να φωνάξω την καθηγήτρια να το λύσουμε το θέμα. Ήρθε η φιλόλογος χωρίς μάσκα, της έκανε παρατήρηση η μητέρα και έφυγε η συνάδελφός μου λέγοντας ότι έχει μάθημα. Τότε η μητέρα προχώρησε σε αναφορά» κατέθεσε και πρόσθεσε:

«Εγώ δεν έχω δει εάν φοράει ή δεν φοράει μάσκα, αλλά έχω αναφορές από τα πενταμελή και το δεκαπενταμελές ότι δεν φορούσε και έκαναν αποχή από το μάθημά της. Έχει καλό βιογραφικό, εξαίρετη επιστήμονας και εκπαιδευτικός. Δεν ήθελε να εκθέσει σε κίνδυνο τα παιδιά, άνοιγε τα παράθυρα, χρησιμοποιούσε τα αντισηπτικά. Δεν το περίμενα αυτό. Κανένα παιδί δεν έχει αρρωστήσει.»

«Το ζήτημα δεν είναι η μάσκα, αλλά ο σεβασμός στο νόμο. Εάν κάποιος τον εφαρμόζει κατά το δοκούν οδηγούμαστε σε κοινωνία ανομίας» τόνισε ο εισαγγελέας στην αγόρευσή του και συνέχισε:

«Η κατηγορουμένη λέει συνεχώς "έκρινα, αποφάσισα, η γνώμη μου είναι" δηλαδή λέει ότι αποφάσισε να φοράει μάσκα όποτε θέλει αυτή.

Όπως προέκυψε από την ακροαματική διαδικασία τηρούσε τα άλλα μέτρα, αλλά έκρινε, νόμισε, αποφάσισε να μη φορά μάσκα, αναβίβασε τον εαυτό της σε λοιμωξιολόγο. Αναρωτιέμαι εάν έχει καταλάβει ακόμα τον κίνδυνο που υπάρχει».

Στο δικαστήριο κατέθεσε και μία συμβολαιογράφος, φίλη της καθηγήτριας, η οποία υποστήριξε ότι στο σχολείο λόγω προσωπικών διενέξεων με άλλον καθηγητή υπάρχει «ένα τοξικό κλίμα» και πως η φιλόλογος ελάμβανε όλα τα υπόλοιπα μέτρα προστασίας από τον κορονοϊό.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πάτρα: Ανδρας χτύπησε σύζυγο, ανήλικα παιδιά και μητέρα – Επιτέθηκε και σε αστυνομικό

Ελλάδα 16.07.2025
Τελικά συνελήφθη και αντιμετωπίζει αρκετές κατηγορίες με κύρια αυτή της ενδοοικογενειακής βίας.

Εξαρθρώθηκε η ομάδα φιλορώσων χάκερς NoName057

Κόσμος 16.07.2025
Η ανακοίνωση Europol και Eurojust

Βίντεο: Πήγαν να σκοτώσουν μαχητή του ΜΜΑ έξω από το σπίτι του στο Νταγκεστάν

Κόσμος 16.07.2025
Αντεπιτέθηκε, πάλεψε, δέχτηκε σφαίρες και κατάφερε να βγει ζωντανός

Σοκ και δέος από τα ισραηλινά χτυπήματα στη Συρία ‑ Προειδοποίηση Νετανιάχου

Κόσμος 16.07.2025
Υψηλόβαθμα στελέχη νεκροί και τραυματίες

Δημοσιοποιήθηκαν τα στοιχεία των 2 συλληφθέντων για τον βιασμό της 14χρονης στον Πειραιά

Ελλάδα 16.07.2025
Συνελήφθησαν στις 2 και 3 Ιουλίου για τον βιασμό της κοπέλας, μαζί με άλλα δύο άτομα, που όμως είναι ανήλικοι - Το χρονικό του εφιάλτη της 14χρονης

Γεράσιμος Μιχελής: Δεν υπάρχει ίαση, το άτομο αισθάνεται να καταρρέει ο οργανισμός του, εξήγησε η Ματίνα Παγώνη για την ALS

Ελλάδα 16.07.2025
Ο ηθοποιός πέθανε στα 60 του χρόνια, έπειτα από μάχη που έδωσε τα τελευταία χρόνια με τη νόσο του κινητικού νευρώνα

Για «επιθετικό» καύσωνα με 44 βαθμούς, προειδοποιεί ο Γιώργος Τσατραφύλλιας

Καιρός 16.07.2025
Ποιες θα είναι οι πιο δύσκολες ημέρες, σύμφωνα με τις εκτιμήσεις του μετεωρολόγου

Τραγωδία στη Χαλκιδική: Πνίγηκε μωρό 13 μηνών από φαγητό

Ελλάδα 16.07.2025
Το τραγικό περιστατικό σημειώθηκε σε κατάστημα εστίασης

Απίστευτο βίντεο από τον Έβρο: Κάτοικος της περιοχής περπατάει στον ποταμό που έχει στερέψει

Ελλάδα 16.07.2025
Οι αγρότες μιλούν για αγώνα επιβίωσης, αφού η ξηρασία έχει «καταπιεί» τις καλλιέργειές τους

Αθώος ο Εκρέμ Ιμάμογλου

Κόσμος 16.07.2025
Δεν απαγορεύεται να έχει πολιτική δράση