E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Κως: Το υπερηχογράφημα έδειξε αυτό που δεν ήθελε να πιστέψει η έγκυος

Καθηλώνει η άγνωστη αλήθεια

Δημοσίευση 4/11/2020 | 12:25

Κως: Το υπερηχογράφημα έδειξε αυτό που δεν ήθελε να πιστέψει η έγκυος

Το Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Ρόδου απασχόλησε την Δευτέρα (02-11-2020) μια απίστευτη υπόθεση με κατηγορούμενο “για διακοπή εγκυμοσύνης χωρίς τη συναίνεση της εγκύου και ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη σε βάρος εγκύου”, έναν Βούλγαρο, κάτοικο Κω.

Ο κατηγορούμενος είχε αφεθεί ελεύθερος μετά την απολογία του με τους περιοριστικούς όρους της απαγόρευσης εξόδου από τη χώρα, της εμφάνισής του στο AT του τόπου κατοικίας του άπαξ εντός του πρώτου πενθημέρου εκάστου μηνός και της καταβολής χρηματικής εγγύησης ύψους 1.500 ευρώ. Προχθές το δικαστήριο τον έκρινε ένοχο και για τις δύο πράξεις και του επέβαλε ποινή κάθειρξης 6 ετών με ανασταλτικό ως προς την έφεση αποτέλεσμα.

Το ιστορικό της υπόθεσης

Στην Κω, την 4 Ιουνίου 2015, ο κατηγορούμενος, που ήταν σύντροφος της ομοεθνούς γυναίκας, η οποία τότε κυοφορούσε δίδυμα και διένυε τον ένατο μήνα της εγκυμοσύνης της, φέρεται να την τράβηξε διά της βίας έξω από την οικία του πατέρα της, να την έβαλε στο αυτοκίνητό του και στη διάρκεια της διαδρομής από την πόλη της Κω προς την Αντιμάχεια να την γρονθοκόπησε με βιαιότητα στο πρόσωπο, με αποτέλεσμα να αιμορραγήσει.

Φέρεται επιπλέον, προκειμένου να μην φαίνεται από το παράθυρο του αυτοκινήτου χτυπημένη, να της κατέβασε το κεφάλι προς τα κάτω, ενώ, επειδή αντιδρούσε, αφού την απείλησε με ένα κατσαβίδι ότι θα την σκότωνε, να την έπληξε με αυτό στην αριστερή πλευρά της κοιλιακής χώρας και στο δεξί της πόδι, συγκεκριμένα στο μηρό.
Ακολούθως, όταν έφτασαν στην οικία, όπου συμβίωναν, στην Αντιμάχεια, φέρεται να της επέφερε βίαια και ισχυρά πλήγματα με κλωτσιές στην δεξιά πλευρά της κοιλιακής χώρας, στα πλευρά και στην οπίσθια πλευρά του δεξιού ποδιού στο ύψος του μηρού.

Λίγες μέρες μετά, και συγκεκριμένα την 7η Ιουνίου 2015, η γυναίκα αισθάνθηκε έντονους πόνους, μετέβη στο Γενικό Νοσοκομείο Κω, όπου κατά την εξέταση της από γυναικολόγο, που την παρακολουθούσε καθ’ όλη τη διάρκεια της εγκυμοσύνης της, διαπιστώθηκε μέσω υπερηχογραφήματος ότι το ένα από τα δίδυμα έμβρυα που κυοφορούσε, το άρρεν, είχε ανενεργή καρδιακή λειτουργία και ήταν ήδη νεκρό.

Ακολούθως, μέσω του μηχανήματος καταγραφής οδυνών διαπιστώθηκε πως βρισκόταν σε διαδικασία εξέλιξης τοκετού, υπεβλήθη σε καισαρική τομή και γέννησε ζωντανό ένα θήλυ βρέφος, ενώ αποσπάσθηκε από τη μήτρα της το νεκρό άρρεν έμβρυο. Εξαιτίας τον πολλαπλών και βίαιων πληγμάτων που δέχθηκε στην κοιλιακή χώρα και ειδικά στην πλευρά που βρισκόταν το άρρεν έμβρυο, τη στιγμή μάλιστα που βρισκόταν σε πολύ προχωρημένη εγκυμοσύνη, επήλθε περιφερικό οπισθοπλακουντιακό αιμάτωμα πλακούντος, αποκόλληση του πλακούντος από το άρρεν έμβρυο και τελικώς ο ενδομήτριος θάνατος του τελευταίου.

Ο κατηγορούμενος υποστηρίζει πως η σύντροφός του δεν ήταν σε καλή ψυχολογική κατάσταση, ότι εκδήλωνε πολύ συχνά συμπεριφορές ζηλοτυπίας απέναντί του, ότι δεν τον εμπιστευόταν, ότι η ίδια προκάλεσε με τη χρήση κατσαβιδιού, που βρήκε εντός του αυτοκινήτου του στη διαδρομή προς την κοινή τους οικία στην Αντιμάχεια τα θλαστικά τραύματα στην κοιλιακή χώρα και στο πόδι της και ότι εκείνος απλώς τη χαστούκισε στο πρόσωπο.

Ψυχολόγος που εξέτασε το θύμα έκρινε ότι είχε καλή αντίληψη της πραγματικότητας, η εικόνα της ήταν εντός των φυσιολογικών ορίων, ενώ τα συναισθήματά της συμβάδιζαν με τα όσα είχαν προηγηθεί του τοκετού της.
Ο γυναικολόγος επιπλέον κατέθεσε ότι η γυναίκα ήταν πολύ συνεπής στις επισκέψεις για τον καθιερωμένο μηνιαίο έλεγχο της κύησής της και υποβαλλόταν σε όλες τις απαιτούμενες εξετάσεις.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Σοκ στην Αυστρία: Μητέρα και κόρη βρέθηκαν νεκρές σε καταψύκτες ‑ Αγνοούνταν από τον Ιούλιο του 2024

Κόσμος 18.11.2025
Δύο άνδρες, ένας 55χρονος Αυστριακός και ο 53χρονος αδελφός του, συνελήφθησαν για την υπόθεση τον Ιούνιο

Ανησυχία στη Θεσσαλονίκη: Αγέλη λύκων εμφανίστηκε στην Πυλαία ‑ Δείτε βίντεο

Ελλάδα 18.11.2025
«Θα πρέπει να λάβουμε μέτρα και να εκφοβιστούν από συγκεκριμένη ομάδα άμεσης επέμβασης», τόνισε ο Σπύρος Ψαρούδας, Γενικός Συντονιστής της περιβαλλοντικής οργάνωσης «Καλλιστώ»

Γαλλία: Έσκαβε για πισίνα και βρήκε χρυσό αξίας 700.000 ευρώ ‑ Πήρε μόνο ...μπράβο!

Κόσμος 18.11.2025
Από το όνειρο στον εφιάλτη - Βρήκε θησαυρό, αλλά δεν δικαιούται απολύτως τίποτα

Ρύπανση: Ελάχιστο πλαστικό αρκεί για να σκοτώσει θαλάσσια ζώα ‑ Τρομακτικά τα ευρήματα νέας μελέτης

Κόσμος 18.11.2025
Νέα έρευνα ανέλυσε 10.000 νεκροψίες - Μόλις 23 κομμάτια πλαστικού θέτουν σε κίνδυνο τα θαλασσοπούλια

Ηράκλειο: 16χρονος ξυλοκοπήθηκε από παρέα ανηλίκων

Ελλάδα 18.11.2025
Για το περιστατικό έχουν γίνει συνολικά εννέα συλλήψεις

Τον σκότωσε στο ξύλο επειδή του έκλεισε τον δρόμο στον Νέο Κόσμο

Ελλάδα 18.11.2025
Ομολόγησε ο 29χρονος τη δολοφονία του 58χρονου

«Έπεσε» η Cloudflare: Προβλήματα σε όλο τον κόσμο στο X, το ChatGPT και πολλές άλλες ιστοσελίδες

Tech + Science 18.11.2025
Το περιστατικό σημειώνεται λίγες εβδομάδες μετά τη μεγάλη διακοπή λειτουργίας της Amazon Web Services

Πάτρα: Ανατροπή στην υπόθεση του vεκρoύ 4χρονου ‑ Ο θείος του ομολόγησε πως είχαν τρoχαίo

Ελλάδα 18.11.2025
O 25χρονος επιχείρησε να πάει βόλτα με τη μηχανή τον τετράχρονο - Το όχημα, που κατασχέθηκε, γλίστρησε και έπεσε στο κενό