E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Γώγος: «Κοντά στο lockdown η Αττική ‑ Μέχρι Μάρτιο τα μέτρα»

«Υπάρχει σημαντική επιβάρυνση του συστήματος υγείας. Χρειάζονται και άλλες ΜΕΘ»

Δημοσίευση 3/11/2020 | 08:55

Γώγος: «Κοντά στο lockdown η Αττική ‑ Μέχρι Μάρτιο τα μέτρα»

«Είμαστε κοντά, ιδιαίτερα η Αττική, στο να γίνουμε "Θεσσαλονίκη"», τόνισε μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο καθηγητής Παθολογίας Χαράλαμπος Γώγος, ο οποίος υπογράμμισε ότι «υπήρχε μια προσπάθεια να προχωρήσουμε με ισχυρές συστάσεις και αυτό δεν πέτυχε, αλλά δεν σημαίνει ότι για όλα φταίνε οι πολίτες».

Επεσήμανε, ωστόσο, ο καθηγητής ότι «είμαστε από τις χώρες της Ευρώπης που βρίσκονται σε καλύτερη κατάσταση», ενώ δεν απέκλεισε το γεγονός να παραταθούν τα μέτρα, καθώς, όπως είπε στόχος είναι να ελαττωθεί η κυκλοφορία του κοινού για να ελαττωθεί και η κυκλοφορία του ιού.

«Εξετάζουμε την αποτελεσματικότητα των μέτρων και τις καθημερινές παραμέτρους», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Γώγος, εξήγησε επίσης ότι στη Θεσσαλονίκη το ξαφνικό lockdown έγινε, γιατί γέμισαν οι κλινικές COVID και τόνισε ότι αν κάποια στιγμή δούμε ότι γεμίζουν οι ΜΕΘ και οι κλινικές θα υποχρεωθούμε να κάνουμε lockdown και στην Αττική. «Υπάρχει σημαντική επιβάρυνση του συστήματος υγείας. Χρειάζονται και άλλες ΜΕΘ», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γώγος.

Ο καθηγητής ανέφερε επίσης ότι χρειάζεται εξειδικευμένο προσωπικό, προσλήψεις και εκπαίδευση, ενώ υπογράμμισε ότι τα παιδιά του Λυκείου μεταδίδουν περίπου το ίδιο με τους ενήλικες, γι’ αυτό αποφασίστηκε να κλείσουν τα Λύκεια στη Θεσσαλονίκη. Πρόσθεσε επίσης ότι με το δεδομένο ότι υπάρχει χειμώνας, υπάρχει κίνδυνος με τη συγκεκριμένη διασπορά τα προβλήματα να διαρκέσουν για περισσότερο από ένα μήνα.

«Μπορεί και τα Χριστούγεννα να χρειαστεί να υπάρξουν μέτρα. Αν τα μέτρα τηρηθούν μπορεί να γλιτώσουμε» τόνισε.

«Από τώρα θα κριθεί τι θα γίνει και το Φεβρουάριο. Πρέπει να τηρήσουμε πιστά τα μέτρα και να ενισχύσουμε το σύστημα υγείας», επεσήμανε και πρόσθεσε ότι μέχρι τον Μάρτη μπορεί να χρειαστεί μια τήρηση μέτρων. «Πολλά από τα μέτρα θα παραταθούν μέχρι τότε», τόνισε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

«Μισεί τους χριστιανούς, είχε γράψει αντιχριστιανικό μανιφέστο» ‑ Νέες αποκαλύψεις Τραμπ

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο πρόεδρος Τραμπ έκανε λόγο για ένα άτομο ""προφανώς πολύ διαταραγμένο"".

Ανασύρθηκε άνδρας χωρίς τις αισθήσεις του από δύσβατο σημείο στην Ικαρία

Κόσμος Χτες
Στην επιχείρηση διάσωσης συμμετείχαν επτά πυροσβέστες και ένα ελικόπτερο του ΕΚΣΕΔ

Ιωάννινα: Συνελήφθησαν δύο ανήλικες που έδειξαν πλαστές ταυτότητες για να αγοράσουν αλκοόλ

Ελλάδα Χτες
Συνελήφθησαν και οι μητέρες τους για παραμέληση εποπτείας ανηλίκων

Θεσσαλονίκη: Σοβαρό τροχαίο ΙΧ με δίκυκλο στο Δερβένι – Νεκρός ο μοτοσικλετιστής

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ο 36χρονος οδηγός του δίκυκλου υπέκυψε στα τραύματά του

ΟΦΗ: Νύφη σταμάτησε με κόρνα το γαμήλιο γλέντι για να πανηγυρίσει τo Κύπελλο ‑ BINTEO

E-Daily 3.Left Χτες
Η νύφη ξεσήκωσε τους καλεσμένους και τον γαμπρό

Τρομακτικό ατύχημα στο MotoGP – Κόπηκε στα δύο η μηχανή του Μάρκεθ

E-Daily 2.TopNews Χτες
Στην πίστα της Χερέθ ο παγκόσμιος πρωταθλητής, Μαρκ Μάρκεθ, έπεσε από τη μηχανή και σύρθηκε για αρκετά μέτρα

Θεσσαλονίκη: Βανδάλισαν την προτομή του Λυγγερίδη, του αστυνομικού που δολοφονήθηκε στου Ρέντη

E-Daily 2.TopNews Χτες
«Χθες το βράδυ κάποια αρρωστημένα μυαλά προχώρησαν σε αυτή την εμετική πράξη. Εμείς ήδη έχουμε προχωρήσει σε όλες τις απαραίτητες ενέργειες για να αποκατασταθεί»

Τραγωδία στο Παρθένι Αρκαδίας: Νεκρός άνδρας, τον καταπλάκωσε τρακτέρ

Ελλάδα Χτες
Παρά τις προσπάθειες διάσωσης, δεν κατάφερε να κρατηθεί στη ζωή

Λόφος Φιλοπάππου: Συναγερμός μετά από επεισόδιο μεταξύ δύο ανδρών ‑ Στο νοσοκομείο ένας τραυματίας

Ελλάδα Χτες
Το περιστατικό σημειώθηκε το μεσημέρι κοντά στην είσοδο του Λόφου

Επίθεση με βαριοπούλα και μπογιές στο Διοικητικό Εφετείο Αθήνων

Ελλάδα Χτες
Οι δράστες προκάλεσαν εκτεταμένες φθορές στην κεντρική είσοδο του κτιρίου

Κοινωνικός Τουρισμός 2026: Παράταση για 300.000 vouchers ανακοίνωσε η ΔΥΠΑ

Οικονομία Χτες
Η προθεσμία παρατείνεται για όλους τους ΑΦΜ έως τη Δευτέρα 27 Απριλίου και ώρα 23:59