E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Γώγος: «Κοντά στο lockdown η Αττική ‑ Μέχρι Μάρτιο τα μέτρα»

«Υπάρχει σημαντική επιβάρυνση του συστήματος υγείας. Χρειάζονται και άλλες ΜΕΘ»

Δημοσίευση 3/11/2020 | 08:55

Γώγος: «Κοντά στο lockdown η Αττική ‑ Μέχρι Μάρτιο τα μέτρα»

«Είμαστε κοντά, ιδιαίτερα η Αττική, στο να γίνουμε "Θεσσαλονίκη"», τόνισε μιλώντας στον ΣΚΑΪ, ο καθηγητής Παθολογίας Χαράλαμπος Γώγος, ο οποίος υπογράμμισε ότι «υπήρχε μια προσπάθεια να προχωρήσουμε με ισχυρές συστάσεις και αυτό δεν πέτυχε, αλλά δεν σημαίνει ότι για όλα φταίνε οι πολίτες».

Επεσήμανε, ωστόσο, ο καθηγητής ότι «είμαστε από τις χώρες της Ευρώπης που βρίσκονται σε καλύτερη κατάσταση», ενώ δεν απέκλεισε το γεγονός να παραταθούν τα μέτρα, καθώς, όπως είπε στόχος είναι να ελαττωθεί η κυκλοφορία του κοινού για να ελαττωθεί και η κυκλοφορία του ιού.

«Εξετάζουμε την αποτελεσματικότητα των μέτρων και τις καθημερινές παραμέτρους», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ο κ. Γώγος, εξήγησε επίσης ότι στη Θεσσαλονίκη το ξαφνικό lockdown έγινε, γιατί γέμισαν οι κλινικές COVID και τόνισε ότι αν κάποια στιγμή δούμε ότι γεμίζουν οι ΜΕΘ και οι κλινικές θα υποχρεωθούμε να κάνουμε lockdown και στην Αττική. «Υπάρχει σημαντική επιβάρυνση του συστήματος υγείας. Χρειάζονται και άλλες ΜΕΘ», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Γώγος.

Ο καθηγητής ανέφερε επίσης ότι χρειάζεται εξειδικευμένο προσωπικό, προσλήψεις και εκπαίδευση, ενώ υπογράμμισε ότι τα παιδιά του Λυκείου μεταδίδουν περίπου το ίδιο με τους ενήλικες, γι’ αυτό αποφασίστηκε να κλείσουν τα Λύκεια στη Θεσσαλονίκη. Πρόσθεσε επίσης ότι με το δεδομένο ότι υπάρχει χειμώνας, υπάρχει κίνδυνος με τη συγκεκριμένη διασπορά τα προβλήματα να διαρκέσουν για περισσότερο από ένα μήνα.

«Μπορεί και τα Χριστούγεννα να χρειαστεί να υπάρξουν μέτρα. Αν τα μέτρα τηρηθούν μπορεί να γλιτώσουμε» τόνισε.

«Από τώρα θα κριθεί τι θα γίνει και το Φεβρουάριο. Πρέπει να τηρήσουμε πιστά τα μέτρα και να ενισχύσουμε το σύστημα υγείας», επεσήμανε και πρόσθεσε ότι μέχρι τον Μάρτη μπορεί να χρειαστεί μια τήρηση μέτρων. «Πολλά από τα μέτρα θα παραταθούν μέχρι τότε», τόνισε.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Μητσοτάκης από την Εύβοια: Εκλογές την άνοιξη 2027 ‑ Σας θέλω ετοιμοπόλεμους, στις επάλξεις

E-Daily 2.TopNews 15.07.2026
Στο τέλος της τετραετίας θα παραδώσουμε το καλύτερο εθνικό σύστημα υγείας

Νεκρό ζευγάρι στον Πειραιά: «Χρειάζονται μόλις 5 λεπτά για να φτάσουμε σε υπνηλία και θάνατο από αέρια αυτοκινήτου σε κλειστό χώρο»

E-Daily 2.TopNews 15.07.2026
Ο ιατροδικαστής Γρηγόρης Λέων μιλάει για τον θάνατο των δύο νέων από αναθυμιάσεις

Μάρω Κοντού: Το συγκινητικό μήνυμα αποχαιρετισμού της Finos Film

E-Daily 3.Left 15.07.2026
Η Finos Film αποχαιρέτισε με συγκίνηση τη Μάρω Κοντού, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 92 ετών.

Παρέμβαση της Εισαγγελίας για τις ρωγμές σε κτίρια της Κυψέλης λόγω των έργων του Μετρό

E-Daily 2.TopNews 15.07.2026
Παράλληλα σε σημερινή σύσκεψη στην Εισαγγελία Πρωτοδικών αποφασίστηκε να διευθετηθεί η υπόθεση με τα μπάζα της πολυκατοικίας που κατέρρευσε στα Πετράλωνα

Καύσωνας στον ορίζοντα: Ποιες περιοχές θα δουν τον υδράργυρο να «σπάει» κάθε όριο

E-Daily 2.TopNews 15.07.2026
Το θερμό επεισόδιο κορυφώνεται το Σαββατοκύριακο με τοπικά 40άρια, ενώ από Δευτέρα αναμένεται σταδιακή πτώση της θερμοκρασίας.

Κυψέλη: Ρωγμές σε πάνω από 15 κτίρια στην περιοχή όπου γίνονται έργα για το Μετρό

E-Daily 2.TopNews 15.07.2026
Πάνω από 15 κτίρια εμφανίζουν ρωγμές στην Κυψέλη εν μέσω εργασιών για τη γραμμή 4 του Μετρό, με τους κατοίκους να ζητούν απαντήσεις για την ασφάλεια των πολυκατοικιών τους.

Τραγωδία σε ξενοδοχείο της Μεσσηνίας: Νεκρή 48χρονη Γαλλίδα σε πισίνα ‑ Συνελήφθη ο υπεύθυνος

E-Daily 2.TopNews 15.07.2026
Μία Γαλλίδα τουρίστρια βρέθηκε νεκρή στον πυθμένα πισίνας ξενοδοχειακής μονάδας στο Πεταλίδι Μεσσηνίας, με τον υπεύθυνο να συλλαμβάνεται για ανθρωποκτονία από αμέλεια.

Πέθανε η Μάρω Κοντού – Θλίψη για τη σπουδαία ηθοποιό που έφυγε στα 92 χρόνια της

E-Daily 2.TopNews 15.07.2026
Η αγαπημένη ηθοποιός και πρώην βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας απεβίωσε σε ηλικία 92 ετών, αφήνοντας πίσω της μια εξαιρετική κληρονομιά 61 ταινιών και 90 θεατρικών έργων.

Μουντιάλ: Ο 3χρονος αδερφός του Λαμίν Γιαμάλ κλέβει καρδιές – Οι αντιδράσεις που έγιναν viral

E-Daily 3.Left 15.07.2026
Ο μικρότερος αδερφός του Λαμίν Γιαμάλ, Κέιν, έγινε διάσημος σε μια νύχτα στα social media χάρη στον ξέφρενο πανηγυρισμό του κατά τη νίκη της Ισπανίας επί της Αυστρίας.

Αγωνία στον Θερμαϊκό για 69χρονο που αγνοείται – Ανατράπηκε το σκάφος του και η σύζυγός του σώθηκε

E-Daily 2.TopNews 15.07.2026
Η σύζυγός του κολύμπησε για να σωθεί και εντοπίστηκε ώρες αργότερα από ιδιωτικό σκάφος

Τραγωδία στο Πεταλίδι Μεσσηνίας: Νεκρή 48χρονη Γαλλίδα τουρίστρια σε πισίνα ξενοδοχείου

E-Daily 2.TopNews 15.07.2026
Προανάκριση διεξάγουν οι Αρχές προκειμένου να διαπιστωθούν οι συνθήκες θανάτου της 48χρονης