E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Αλιά Καμαρά: Η ιστορία του ποδοσφαιριστή που βρέθηκε από τη Μόρια στον Πανιώνιο

Το ποδοσφαιρικό trafficking και το όνειρο του ποδοσφαίρου

Γράφει ο ΠΕΤΡΟΣ ΚΑΛΟΓΕΡΑΣ Δημοσίευση 3/11/2020 | 00:21

Αλιά Καμαρά: Η ιστορία του ποδοσφαιριστή που βρέθηκε από τη Μόρια στον Πανιώνιο

Το ποδοσφαιρικό trafficking που έχει ως στόχο κυρίως νεαρά παιδιά από την Αφρική είναι ένα τεράστιο και σημαντικότατο πρόβλημα. Διάφοροι επιτήδειοι ατζέντηδες φτάνουν σε χώρες όπως η Σενεγάλη, η Γκάνα, η Νιγηρία και η Γουινέα, πλησιάζουν νεαρά παιδιά και τους λένε πως τους έχουν έτοιμο συμβόλαιο στο εξωτερικό. Τα παιδιά πάνω στην απελπισία τους να αλλάξουν ζωή δέχονται χωρίς να πουν κουβέντα, με τα πλαστά χαρτιά να κάνουν την δουλειά τους.

Οι γονείς θέλουν πάντα το καλύτερο για τα παιδιά τους κι έτσι πουλάνε ότι έχουν και δεν έχουν για να δώσουν τα χρήματα σε αυτούς τους ανθρώπους. Όταν φτάσουν στη χώρα που είχαν υποσχεθεί στον παίκτη, γίνονται καπνός και με τα χρήματα και με τα χαρτιά τους. Η Τουρκία είναι η χώρα που συμβαίνει αυτό ως επί το πλείστον, αλλά βέβαια έχει συμβεί και σε άλλες χώρες της Ευρώπης.

Το ίδιο συνέβη και πριν μερικά χρόνια στον Αλιά Καμαρά. Κάποιος του υποσχέθηκε συμβόλαιο και έφτασε στην Τουρκία γεμάτος όνειρα. Ωστόσο από την μια στιγμή στην άλλη έμεινε μόνος και με κίνδυνο να καταλήξει στην φυλακή. Επικοινώνησε με τον θείο του που ζει στη Γαλλία και του είπε να δοκιμάσει να περάσει στην Ελλάδα, μια χώρα που «σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα και θα σε βοηθήσουν». Δεν είναι όμορφο όταν κάποιος που μένει στη Γαλλία έχει αυτή την εικόνα για τη χώρα μας;

Με κίνδυνο να χάσει την ζωή του ο Αλιά Καμαρά μπήκε σε μια βάρκα και έφτασε στην Μόρια. Εκεί εκμυστηρεύτηκε την ιστορία του και του είπαν πως θα τον βοηθήσουν. Έφτασε στην Αθήνα όπου βρήκε την Κα. Μαρία και τον Κο. Δημήτρη. Δυο ανθρώπους, με όλη τη σημασία της λέξης, που τον βοήθησαν σαν να ήταν παιδί τους. Όπως είχε δηλώσει ο ίδιος στο Κουτί της Πανδώρας «Ήταν σε κάθε στιγμή εκεί για μένα», αναφέροντας πως έγιναν οι «Έλληνες γονείς» του.

Προσπάθησε να βγάλει δελτίο. Το όνειρό του ήταν πάντα να παίξει ποδόσφαιρο και παρά τις κακουχίες και τις απογοητεύσεις δεν σταμάτησε ποτέ να είναι. Η γραφειοκρατία δεν τον βοήθησε. Το πρώτο ενδιαφέρον του Πανιωνίου υπήρξε εκείνη την εποχή, αλλά χωρίς δελτίο δεν μπορούσε να γίνει τίποτα. Έφυγε για τον θείο του στη Γαλλία όπου έμεινε έξι μήνες. Θέλησε όμως να επιστρέψει στην Ελλάδα γιατί «Γνώρισα εκεί ανθρώπους που με βοήθησαν πολύ, γιατί αγαπώ τη χώρα».

Το δελτίο βγήκε και ύστερα από μερικούς μήνες σε ομάδες του τοπικού πρωταθλήματος, το ενδιαφέρον του Πανιωνίου επανήλθε και έγινα πράξη η θέληση που είχε η ομάδα να βάλει τον Αλιά Καμαρά στις τάξεις της. Γι’ αυτό και η ανακοίνωση της απόκτησης΄τυο ήταν κάπως διαφορετική από τις συνηθισμένες ανακοινώσεις.

Η ανακοίνωση του Πανιωνίου:

O ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ Γ.Σ. ΣΜΥΡΝΗΣ ανακοινώνει την απόκτηση του 22χρονου μεσοεπιθετικού Αλία Καμαρά με καταγωγή από την Γουινέα.

Ο Αλία Καμαρά δεν αποτελεί μια συνηθισμένη περίπτωση απόκτησης ποδοσφαιριστή, για αυτό το λόγο και η ανακοίνωση αυτή δεν θα έχει την ίδια μορφή με όλες τις άλλες.

Πρόκειται για έναν άνθρωπο ο οποίος σε ηλικία 17 ετών εξαπατήθηκε από επιτήδειους που του έδωσαν υποσχέσεις για μεταγραφή και βρέθηκε από την πατρίδα του στην Τουρκία και τον άφησε στα…. κρύα του λουτρού χωρίς διαβατήριο και χρήματα.

Ο Αλία τότε αναγκάστηκε να μπει σε μια βάρκα βάζοντας σε κίνδυνο τη ζωή του και από την γειτονική χώρα να βρεθεί στην δομή της Μόριας. Ρισκάροντας τα πάντα για να εκπληρώσει το όνειρο του, να παίξει ποδόσφαιρο.

Στην χώρα μας και κατά την παρουσία του στην Ελλάδα είχε την ευλογία να γνωρίσει την κα. Μαρία και τον κο. Δημήτρη οι οποίοι άκουσαν την ιστορία του και αποφάσισαν να τον βοηθήσουν σε όλα. Και τα κατάφεραν. Δεν είναι τυχαίο ότι σε συνέντευξη του κατά το παρελθόν τους χαρακτήρισε ως γονείς του.

Ύστερα από αρκετές προσπάθειες με την ελληνική γραφειοκρατία κατάφερε να αποκτήσει δελτίο ποδοσφαιριστή από την ΕΠΟ και κάπως έτσι είδε το όνειρο του να αποκτά σάρκα και οστά.

Ως σύλλογος σημαιοφόρος της προσφυγιάς δεν μπορούμε παρά να είμαστε περήφανοι που έχουμε τον Αλία στις τάξεις μας.

ΠΑΝΙΩΝΙΟΣ Γ.Σ. ΣΜΥΡΝΗΣ ανακοινώνει την απόκτηση του 22χρονου μεσοεπιθετικού Αλία Καμαρά με καταγωγή από την Γουινέα. Ο...

Δημοσιεύτηκε από Πανιώνιος ΓΣ Σμύρνης Ποδόσφαιρο / Panionios Football στις Παρασκευή, 30 Οκτωβρίου 2020
ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ο πιο «αναιμάκτος» πόλεμος της ιστορίας – Οι συγκρούσεις που έμειναν στα χαρτιά

Ιστορικά 15.03.2026
Από έναν πόλεμο όπου το μοναδικό «θύμα» ήταν μια κατσαρόλα μέχρι συγκρούσεις που κράτησαν αιώνες χωρίς ούτε έναν νεκρό

Γιατί η Λισαβόνα χαλάρωσε τους περιορισμούς στα Airbnb

Stories 15.03.2026
Η αλλαγή στρατηγικής της πόλης

Η απίστευτη ιστορία του «ζητιάνου εκατομμυριούχου» της Ινδίας

Stories 15.03.2026
Ο φτωχός που σερνόταν στους δρόμους ήταν πάμπλουτος

Ποια ακίνητα έχουν τη μεγαλύτερη ζήτηση σήμερα;


ΡΕΠΟΡΤΑΖ Focus On 15.03.2026
Ρωτήσαμε έναν μεσίτη για να μας εξηγήσει (τα ανεξήγητα)

Αυτά είναι τα 100 δημοφιλέστερα μουσεία του κόσμου – Δε φαντάζεσαι σε ποια θέση βρίσκεται το Μουσείο Ακρόπολης!

Νέα Εποχή 15.03.2026
Το μόνο ελληνικό μουσείο στη λίστα με τα 100 κορυφαία του κόσμου βάζει την Αθήνα στον διεθνή χάρτη του πολιτισμού – Δείτε ποια μουσεία προηγούνται

3 celebrities που οι γονείς τους δεν τους έδωσαν ούτε ένα δολάριο για βοήθεια

Stories 15.03.2026
Συμβαίνει και στις καλύτερες οικογένειες

Ο Έλληνας ηθοποιός που είχε υποδυθεί τον εραστή της Ντάριλ Χάνα

Stories 15.03.2026
Η συμμετοχή του σε ταινία του Χόλιγουντ το 1982

Τι να προσέξεις όταν θελήσεις να αγοράσεις laptop

Νέα Εποχή Χτες
Όταν αγοράζεις ένα λάπτοπ, είναι σημαντικό να μην κοιτάς μόνο την τιμή

Η χώρα που έφτιαξε γέφυρες μόνο για ζώα – Το εντυπωσιακό δίκτυο που αλλάζει τους κανόνες της φύσης

Περιβάλλον Χτες
Περισσότερες από 600 οικολογικές διαβάσεις επανασυνδέουν δάση και βιότοπους, μειώνοντας ατυχήματα και προστατεύοντας την άγρια ζωή

Το φυτό που υπάρχει σχεδόν σε κάθε σχολική αυλή και πλέον απαγορεύεται λόγω τοξικότητας

Περιβάλλον Χτες
Για χρόνια το βλέπαμε σε αυλές σχολείων, πάρκα και πεζοδρόμια. Σήμερα όμως οι ειδικοί προειδοποιούν ότι πρόκειται για ένα από τα πιο τοξικά καλλωπιστικά φυτά

Η χώρα που έμαθε στους Ιάπωνες να τρώνε σολωμό σε sushi

Stories Χτες
Κι όμως, οι Ιάπωνες δεν τον είχαν στην παραδοσιακή τους κουζίνα, αν και σήμερα είναι παγκόσμιο hit