ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Τρομοκρατική επίθεση στη Βιέννη: Τουλάχιστον 2 νεκροί

Νεκρός ο ένας από τους δράστες - Αρκετοί τραυματίες

Από το NEWSROOM 
Δημοσίευση 2/11/2020 | 21:52
Τρομοκρατική επίθεση στη Βιέννη: Τουλάχιστον 2 νεκροί

Πολύνεκρη φαίνεται ότι είναι η επίθεση που πραγματοποιήθηκε το βράδυ της Δευτέρας (02/11) στο κέντρο της Βιέννης. Σύμφωνα με ανακοίνωση της αστυνομίας της Βιέννης που εκδόθηκε λίγο μετα τα μεσάνυχτα γνωρίζουμε τα εξής:

ΔΙΑΦΗΜΙΣΗ

Το πιο σημαντικό είναι πως η Αστυνομία της Βιέννης θεωρεί πως το συμβάν δεν έχει λήξει και συστήνει στους πολίτες να παραμείνουν στα σπίτια τους, να μην χρησιμοποιουν τις συγκοινωνίες και να αποφεύγουν τους δημόσιους χώρους. Κάνει επίσης έντονη έκκληση ώστε ο κόσμος να μην ανεβάζει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης οπτικό υλικό από όσα συμβαίνουν. Αντ' αυτού η αστυνομία ζητάει από τους πολίτες να στείλει ανώνυμα τέτοιο υλικό σε ειδική ηλεκτρονική διεύθυνση.

«Πυροβολισμοί στην περιοχή του κέντρου της πόλης - υπάρχουν τραυματίες - ΜΕΙΝΕΤΕ ΜΑΚΡΙΑ από όλους τους δημόσιους χώρους και τις δημόσιες συγκοινωνίες», έγραφε η σχετική ανάρτηση.

Ο Αυστριακός Καγκελάριος Σεμπάστιαν Κουρτς δήλωσε ότι οι πυροβολισμοί που σημειώθηκαν στη Βιέννη αργά το βράδυ της Δευτέρας αποτελούν μια «αποκρουστική τρομοκρατική επίθεση», προσθέτοντας ότι ο στρατός θα αναλάβει τη φρούρηση στρατηγικών σημείων της αυστριακής πρωτεύουσας, ώστε η αστυνομία να μπορεί να επικεντρωθεί στις αντιτρομοκρατικές επιχειρήσεις.

«Αυτή τη στιγμή βιώνουμε δύσκολες ώρες για τη δημοκρατία μας. Θέλω να ευχαριστήσω όλες τις δυνάμεις αντιμετώπισης εκτάκτων καταστάσεων που θέτουν σε κίνδυνο τη ζωή τους για την ασφάλειά μας, ειδικά σήμερα. Η αστυνομία μας θα λάβει αποφασιστικά μέτρα εναντίον των δραστών αυτής της αποκρουστικής τρομοκρατικής επίθεσης», τόνισε ο Αυστριακός καγκελάριος σε ανάρτηση στο twitter.

ΜΗΝ ΧΑΣΕΤΕ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ