E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Σμύρνη: 27 οι νεκροί ‑ Αγωνία για γυναίκα και τα 4 παιδιά της στα ερείπια

Μεγαλώνει ώρα με την ώρα ο τραγικός απολογισμός από τον σεισμό των 6,7 Ρίχτερ το μεσημέρι της Παρασκευής

Από το NEWSROOM Δημοσίευση 31/10/2020 | 13:49

Σμύρνη: 27 οι νεκροί ‑ Αγωνία για γυναίκα και τα 4 παιδιά της στα ερείπια

Ο απολογισμός των νεκρών από το σεισμό των 6,7 Ρίχτερ της Παρασκευής 30/10 στην Τουρκία, φτάνει πλέον τους 27, ενώ οι τραυματίες είναι 743. Σύμφωνα με τα Τουρκικά ΜΜΕ επίσης ανάμεσα στους νεκρούς βρίσκονται και παιδιά 4 και 14 ετών.

Όμως τίποτα ακόμα δεν έχει τελειώσει αφού οι διασώστες συνεχίζουν να ψάχνουν στα συντρίμμια. Η αγωνία είναι στα ύψη για μια 38χρονη που έχει καταπλακωθεί μαζί με τα 4 παιδιά της. Οι διασώστες έχουν επαφή μαζί της και δίνουν μάχη με το χρόνο για να τους βγάλουν ζωντανούς. 

Τουλάχιστον 743 άνθρωποι τραυματίστηκαν στην Σμύρνη και σε γειτονικές επαρχίες, 5 στην Μανίσα, 2 στο Μπαλίκεσιρ και 54 στο Αϊδίνιο. Ο υπουργός Υγείας Φαχρετίν Κοτζά δήλωσε ότι 435 άνθρωποι λαμβάνουν θεραπεία, ενώ 25 βρίσκονται στην εντατική και 9 υποβάλλονται σε επεμβάσεις.

Επίσης σημείωσε ότι 364 έχουν πάρει εξιτήριο από το νοσοκομείο και ότι ιατρικές ομάδες και συνεργεία διάσωσης συνεχίζουν να εργάζονται στην Σμύρνη για να “ανακουφίσουν τον πόνο” των ανθρώπων.

Τουλάχιστον 389 μετασεισμοί, με 33 να είναι ισχυρότεροι από 4.0 βαθμούς καταγράφηκαν, σύμφωνα με την AFAD.

Τα σωστικά συνεργεία έχουν απεγκλωβίσει τουλάχιστον 100 ανθρώπους από τα συντρίμμια μέχρι στιγμής, σημείωσε σήμερα ο υπουργός Περιβάλλοντος Μουράτ Κουρούμ.

Οι έρευνες και οι επιχειρήσεις διάσωσης είχαν ολοκληρωθεί σήμερα το πρωί σε οκτώ κτίρια στην Σμύρνη –την τρίτη πολυπληθέστερη πόλη της Τουρκίας, ενώ συνεχίζονται σε εννέα άλλα, πρόσθεσε ο ίδιος, ο οποίος σημείωσε επίσης ότι έχει αρχίσει η αποτίμηση των ζημιών σε δημόσια κτίρια.

Στο κεντρικό τμήμα της Σμύρνης τα σωστικά συνεργεία αγωνίζονται να σώσουν μια μητέρα και τα τέσσερά της παιδιά από τα ερείπια κτιρίου.

Κάτοικος της Σμύρνης, η οποία ζήτησε να μην κατονομαστεί δήλωσε στο Reuters ότι και οι δυο γονείς της εξακολουθούν να βρίσκονται παγιδευμένοι στα συντρίμμια κτιρίου. “Δεν μπόρεσα να έχω νέα τους. Δεν μπόρεσα να έχω νέα τους”, δήλωσε η γυναίκα στο Reuters, απαντώντας σε ερώτηση για τις προσπάθειες να φτάσουν σε αυτούς σωστικά συνεργεία.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Όταν ο Επστάιν κάλεσε τον Μπερλουσκόνι στα πάρτι του: «Όχι ευχαριστώ, τα κορίτσια επιστρέφουν μόνα τους στο σπίτι μου»

Κόσμος 03.02.2026
«Δεν υπάρχει λόγος απαγωγής» - Σοκ από την ατάκα του Ιταλού πρώην πρωθυπουργού

Νατσιός για θεωρία εξέλιξης: «Eίναι βλασφημία να είσαι Χριστιανός και να δέχεσαι τον Δαρβίνο»

Πολιτική 03.02.2026
«Εμείς δεν βάζουμε ομοφυλόφιλους στα ψηφοδέλτια»

«Βόμβα» Καραχάλιου για πιθανή συνεργασία Καρυστιανού με τον Παύλο Ντε Γκρες

Πολιτική 03.02.2026
«Λέτε τελικά να βρέθηκε ο ηγέτης που έψαχνε η Μαρία;»

Ρουβίκωνας: Συνελήφθη αρχηγικό μέλος, μετά την επίθεση σε γραφεία λάθος εταιρείας

Ελλάδα 03.02.2026
Συνελήφθη με την κατηγορία της ηθικής αυτουργίας

Χριστίνα Αλεξοπούλου: Ζήτησε συγγνώμη για τη φράση «το τζάμπα πέθανε» ‑ «Δεν αναφερόμουν στους εκπαιδευτικούς»

Πολιτική 03.02.2026
Σε αναδίπλωση υποχρεώθηκε η βουλευτής της ΝΔ, Χριστίνα Αλεξοπούλου, μετά τη θύελλα αντιδράσεων που προκάλεσε η φράση της «το τζάμπα πέθανε»

FT: Ουκρανία, ΕΕ και ΗΠΑ συμφώνησαν σε σχέδιο για επιβολή εκεχειρίας με τη Ρωσία – Η τριπλή αντίδραση σε περίπτωση παραβίασης

Κόσμος 03.02.2026
Το σχέδιο συζητήθηκε μεταξύ Ουκρανών, Ευρωπαίων και Αμερικανών αξιωματούχων και προβλέπει πολυεπίπεδη αντίδραση σε περίπτωση παραβίασης μιας ενδεχόμενης ανακωχής

Επέστρεψε σπίτι του ο 5χρονος Λίαμ που είχε συλλάβει η ICE

Κόσμος 03.02.2026
Πατέρας και γιος φωτογραφήθηκαν χαμογελαστοί έξω από το σπίτι τους με μια πινακίδα που έγραψε «ευχαριστούμε για τις προσευχές σας»

Τέλος στις κρυφές λαβές στις πόρτες ηλεκτρικών αυτοκινήτων

Auto + Moto 03.02.2026
Το σύστημα που έγινε δημοφιλές από τα Tesla του Έλον Μασκ βρίσκεται στο επίκεντρο ελέγχων έπειτα από μία σειρά θανατηφόρων συμβάντων

Θεσσαλονίκη: Λεωφορείο τυλίχθηκε στις φλόγες στη Σίνδο, απεγκλωβίστηκε σώος ο οδηγός

Ελλάδα 03.02.2026
Kατευθυνόταν προς την έναρξη του δρομολογίου του

Χωρίς ταξί για δύο μέρες η Αττική

Ελλάδα 03.02.2026
Ξεκίνησε η απεργία του ΣΑΤΑ

Δολοφονία 27χρονου στη Νέα Πέραμο: Συγκλονίζει η μητέρα του – «Δεν είχε πειράξει κανέναν»

Ελλάδα 03.02.2026
Σοκάρουν οι αποκαλύψεις για την απαγωγή και τη δολοφονία 27χρονου επιχειρηματία - Η μητέρα του ζητά δικαιοσύνη και απαντήσεις για το έγκλημα