E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Πιο σκληρά μέτρα θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός

Νέες πληροφορίες βλέπουν το φως της δημοσιότητας

Δημοσίευση 30/10/2020 | 13:33

Πιο σκληρά μέτρα θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός

Νέες πληροφορίες βλέπουν το φως της δημοσιότητας όσον αφορά στα μέτρα που θα εξαγγείλει ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού. Μπορεί και νωρίτερα από το απόγευμα το διάγγελμα του πρωθυπουργού.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ενδέχεται να ανακοινώσει ακόμα και το πλήρες κλείσιμο της εστίασης έτσι ώστε να περιοριστεί η πανδημία.

Αυτό που γνωρίζουμε με βεβαιότητα είναι ότι όπως έχει πει ήδη και ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης τα μέτρα θα έχουν διάρκεια ενός μήνα. Αυτό είναι και το μοντέλο που έχουν ήδη ακολουθήσει και άλλες ευρωπαϊκές χώρες όπως η Γαλλία και η Γερμανία, εκεί που τα κρούσματα κορονοϊού είναι όμως υπερπολλαπλάσια. Εκεί μπαρ και εστιατόρια έχουν κλείσει μέχρι τις αρχές Δεκεμβρίου.

Στο Μέγαρο Μαξίμου είναι σε εξέλιξη διαρκείς συσκέψεις έτσι ώστε να καταλήξουν στα μέτρα που θα ανακοινωθούν και θα είναι οριζόντια και μόλις καταλήξουν σε αυτά θα γίνει το διάγγελμα του πρωθυπουργού και στην συνέχεια θα εξειδικευτούν τα μέτρα από τον ίδιο τον υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα το απόγευμα με τις ανακοινώσεις να γίνονται από την γενική γραμματεία ενημέρωσης.

Η αυστηροποίηση των μέτρων για τις «πορτοκαλί» και «κόκκινες» περιοχές είναι η τελευταία επιλογή της κυβέρνησης για ν’ απομακρύνει το ενδεχόμενο ενός καθολικού lockdown τις επόμενες εβδομάδες – έστω κι αν είναι πιο σύντομο και με διαφορετικά χαρακτηριστικά από αυτό του Μαρτίου και Απριλίου.

Στόχος είναι ο Νοέμβριος ν’ αποτελέσει το μήνα που θα βάλει φρένο στον πολλαπλασιασμό των κρουσμάτων και θα βάλει τις βάσεις για… καλά Χριστούγεννα – έστω κι αν τα φετινά Χριστούγεννα θα είναι αλλιώς.

Σύμφωνα με πληροφορίες και με βάση τις τελευταίες εισηγήσεις των ειδικών, εξετάζονται στις «πορτοκαλί» και «κόκκινες» περιοχές:

Ο περιορισμός των μετακινήσεων από νομό σε νομό – όχι, όμως, και η πλήρης απαγόρευσή τους, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά εργαζομένους. Ούτως ή άλλως, το πρόβλημα στη Βόρεια Ελλάδα ήταν οι μετακινήσεις για διασκέδαση στους όμορους της Θεσσαλονίκης νομούς.

Η επέκταση της τηλεργασίας στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα και η χρήση τηλεκπαίδευσης στα πανεπιστήμια – πλην του τελευταίου έτους της Ιατρικής.

Η απαγόρευση των ερασιτεχνικών και ομαδικών αθλημάτων.

Η καθολική χρήση μάσκας, ενδεχομένως και στις «πράσινες» και σίγουρα στις «κίτρινες» περιοχές – αν και εξετάζεται κατάργηση του κίτρινου επιπέδου και θα παραμείνουν έτσι τρία επίπεδα επικινδυνότητας (πράσινο, πορτοκαλί και κόκκινο).

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Συναγερμός από το FBI: Το Ιράν ετοιμάζει μαζικές επιθέσεις στο Λος Αντζελες με drones

Κόσμος Χτες
Η ενημέρωση του FBI προσέθετε ότι «δεν υπάρχουν περαιτέρω πληροφορίες για τον χρόνο, τη μέθοδο, τον στόχο ή τους δράστες της φερόμενης επίθεσης»

Στενά του Ορμούζ: Βίντεο ντοκουμέντο από επίθεση σε ταϊλανδέζικο φορτηγό πλοίο

Κόσμος Χτες
Το πλοίο χτυπήθηκε περίπου 11 ναυτικά μίλια βόρεια του Ομάν, με την πρόσκρουση να προκαλεί πυρκαγιά στο κατάστρωμα

Θρήνος στη Λάρισα: Εντοπίστηκε νεκρή 54χρονη γυναίκα

Ελλάδα Χτες
Οι Αρχές αστυνομία και ΕΚΑΒ έσπευσαν στο σημείο όπου και διαπιστώθηκε ο θάνατος της

Τραμπ για Ιράν: Τους χτυπήσαμε πιο σκληρά από ό,τι έχει χτυπηθεί ποτέ χώρα – Δεν έχουμε τελειώσει

Κόσμος Χτες
Σε νέες δηλώσεις προχώρησε ο Αμερικανός πρόεδρος σε δημοσιογράφους στον Λευκό Οίκο

Θεσσαλονίκη: 10χρονο παιδί υπέστη καρδιακή ανακοπή σε κολυμβητήριο

Ελλάδα Χτες
Χάρη στην άμεση και συντονισμένη παρέμβαση των διασωστών, το παιδί επανήλθε και στη συνέχεια διακομίστηκε στο Ιπποκράτειο Νοσοκομείο

Κορονοϊός: Νέα μελέτη υποστηρίζει ότι η πραγματική προέλευση του ίσως δεν είναι αυτή που πιστεύαμε

Κόσμος Χτες
Τα πρώτα περιστατικά της νόσου καταγράφηκαν στα τέλη του 2019 στην κινεζική πόλη Wuhan, κοντά σε μια μεγάλη αγορά θαλασσινών και ζωντανών ζώων

ΔΟΕ: Γιατί χρησιμοποίησε το «μπαζούκα» των 400 εκατ. βαρελιών πετρελαίου

Ελλάδα Χτες
Οι αγορές παρέμειναν απαθείς, τουλάχιστον προς το παρόν, στην ανακοίνωση του ΔΟΕ

Τροχαίο στην Εύβοια: Σφοδρή σύγκρουση οχημάτων, δύο τραυματίες

Ελλάδα Χτες
Δύο αυτοκίνητα συγκρούστηκαν, με αποτέλεσμα να τραυματιστούν δύο επιβαίνοντες

Σπείρα Ρομά στη Λάρισα: Απέσπασαν 710.000 ευρώ από πατέρα βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας

Ελλάδα Χτες
Δόλωμα σε όλες τις περιπτώσεις, σε Θεσσαλία, Κυκλάδες κι περιοχές της Αττικής, ήταν η δήθεν πώληση χρυσών λιρών σε τιμή ιδιαίτερα χαμηλή

Βομβαρδίστηκε το data center κρατικής τράπεζας στο Ιράν, στόχος να μην πληρωθούν στρατός και Φρουροί της Επανάστασης

Κόσμος Χτες
Η ίδια τράπεζα, όπως και άλλη μία κρατική, υπέστησαν χθες μεγάλης κλίμακας κυβερνοεπίθεση

Στη φυλακή η Ελένη Ζαρούλια, καταδικάστηκε και σε δεύτερο βαθμό με πέντε χρόνια για τη Χρυσή Αυγή

Ελλάδα Χτες
Είχε αφεθεί ελεύθερη αλλά μετά την απόφαση του Εφετείου η σύζυγος του Νίκου Μιχαλολιάκου οδηγείται στη φυλακή - Απορρίφθηκε το αίτημά της για μετατροπή της ποινής της σε χρηματική