E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Πιο σκληρά μέτρα θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός

Νέες πληροφορίες βλέπουν το φως της δημοσιότητας

Δημοσίευση 30/10/2020 | 13:33

Πιο σκληρά μέτρα θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός

Νέες πληροφορίες βλέπουν το φως της δημοσιότητας όσον αφορά στα μέτρα που θα εξαγγείλει ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού. Μπορεί και νωρίτερα από το απόγευμα το διάγγελμα του πρωθυπουργού.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ενδέχεται να ανακοινώσει ακόμα και το πλήρες κλείσιμο της εστίασης έτσι ώστε να περιοριστεί η πανδημία.

Αυτό που γνωρίζουμε με βεβαιότητα είναι ότι όπως έχει πει ήδη και ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης τα μέτρα θα έχουν διάρκεια ενός μήνα. Αυτό είναι και το μοντέλο που έχουν ήδη ακολουθήσει και άλλες ευρωπαϊκές χώρες όπως η Γαλλία και η Γερμανία, εκεί που τα κρούσματα κορονοϊού είναι όμως υπερπολλαπλάσια. Εκεί μπαρ και εστιατόρια έχουν κλείσει μέχρι τις αρχές Δεκεμβρίου.

Στο Μέγαρο Μαξίμου είναι σε εξέλιξη διαρκείς συσκέψεις έτσι ώστε να καταλήξουν στα μέτρα που θα ανακοινωθούν και θα είναι οριζόντια και μόλις καταλήξουν σε αυτά θα γίνει το διάγγελμα του πρωθυπουργού και στην συνέχεια θα εξειδικευτούν τα μέτρα από τον ίδιο τον υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα το απόγευμα με τις ανακοινώσεις να γίνονται από την γενική γραμματεία ενημέρωσης.

Η αυστηροποίηση των μέτρων για τις «πορτοκαλί» και «κόκκινες» περιοχές είναι η τελευταία επιλογή της κυβέρνησης για ν’ απομακρύνει το ενδεχόμενο ενός καθολικού lockdown τις επόμενες εβδομάδες – έστω κι αν είναι πιο σύντομο και με διαφορετικά χαρακτηριστικά από αυτό του Μαρτίου και Απριλίου.

Στόχος είναι ο Νοέμβριος ν’ αποτελέσει το μήνα που θα βάλει φρένο στον πολλαπλασιασμό των κρουσμάτων και θα βάλει τις βάσεις για… καλά Χριστούγεννα – έστω κι αν τα φετινά Χριστούγεννα θα είναι αλλιώς.

Σύμφωνα με πληροφορίες και με βάση τις τελευταίες εισηγήσεις των ειδικών, εξετάζονται στις «πορτοκαλί» και «κόκκινες» περιοχές:

Ο περιορισμός των μετακινήσεων από νομό σε νομό – όχι, όμως, και η πλήρης απαγόρευσή τους, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά εργαζομένους. Ούτως ή άλλως, το πρόβλημα στη Βόρεια Ελλάδα ήταν οι μετακινήσεις για διασκέδαση στους όμορους της Θεσσαλονίκης νομούς.

Η επέκταση της τηλεργασίας στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα και η χρήση τηλεκπαίδευσης στα πανεπιστήμια – πλην του τελευταίου έτους της Ιατρικής.

Η απαγόρευση των ερασιτεχνικών και ομαδικών αθλημάτων.

Η καθολική χρήση μάσκας, ενδεχομένως και στις «πράσινες» και σίγουρα στις «κίτρινες» περιοχές – αν και εξετάζεται κατάργηση του κίτρινου επιπέδου και θα παραμείνουν έτσι τρία επίπεδα επικινδυνότητας (πράσινο, πορτοκαλί και κόκκινο).

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Πότε πληρώνονται συντάξεις, δώρο Χριστουγέννων και επιδόματα

Οικονομία 09.12.2025
Νωρίτερα φέτος οι καταβολές τον Δεκέμβριο

Τέλη κυκλοφορίας 2026: Όλες οι παγίδες που «καίνε» χιλιάδες οδηγούς

Οικονομία 09.12.2025
Όσα ξεκαθαρίζει ο νέος οδηγός της ΑΑΔΕ

Τι αλλάζει στο Δημόσιο το 2026: Προσλήψεις, αυξήσεις μισθών και νέα επιδόματα

Οικονομία 09.12.2025
Αυξήσεις αποδοχών και μισθολογικές παρεμβάσεις

Ελεύθεροι επαγγελματίες: Αύξηση ασφαλιστικών εισφορών φέρνει το 2026

Οικονομία 09.12.2025
Η κρίσιμη επιλογή του Ιανουαρίου

Γερμανία: Ρεκόρ πτωχεύσεων για επιχειρήσεις και φυσικά πρόσωπα

Οικονομία 09.12.2025
Έως το τέλος του έτους στη Γερμανία θα έχουν υποβάλει αίτηση πτώχευσης 8% περισσότερες εταιρείες από πέρυσι

Πρόεδρος Κτηνοτρόφων Χανίων: «Μεγάλη συγγνώμη» από τους αστυνομικούς που τραυματίστηκαν

Ελλάδα 09.12.2025
«Κακώς έγιναν αυτά τα πράγματα», δήλωσε ο Γιάννης Βερυκάκης

Αμετακίνητοι αγρότες και κτηνοτρόφοι – Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους

Ελλάδα 09.12.2025
Κλιμακώνουν τις κινητοποιήσεις τους οι αγρότες και οι κτηνοτρόφοι με μπλόκα σε αεροδρόμια, λιμάνια και βασικούς οδικούς άξονες σε όλη τη χώρα.

Πόσα δισεκατομμύρια θα δώσει η Ελλάδα στην Ουκρανία, αν εγκριθεί το δάνειο της Ευρωπαϊκής Ένωσης

Ελλάδα Χτες
Η Κομισιόν παρουσίασε τα συνολικά ποσά στους διπλωμάτες

Αγρότης κατά αστυνομικού με την... κατσούνα ‑ Η φωτογραφία από τα Χανιά που έγινε viral

Ελλάδα Χτες
Επεισόδια σημειώθηκαν και στο αεροδρόμιο Χανίων

Χολαργός: Επίθεση με επτά μαχαιριές σε 14χρονο ‑ Είχε κλείσει ραντεβού με μία 20χρονη

Ελλάδα Χτες
Είχε κλείσει ραντεβού με νεαρό κορίτσι και του έστησαν καρτέρι