E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Πιο σκληρά μέτρα θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός

Νέες πληροφορίες βλέπουν το φως της δημοσιότητας

Δημοσίευση 30/10/2020 | 13:33

Πιο σκληρά μέτρα θα ανακοινώσει ο πρωθυπουργός

Νέες πληροφορίες βλέπουν το φως της δημοσιότητας όσον αφορά στα μέτρα που θα εξαγγείλει ο Κυριάκος Μητσοτάκης για τον περιορισμό της διασποράς του κορονοϊού. Μπορεί και νωρίτερα από το απόγευμα το διάγγελμα του πρωθυπουργού.

Σύμφωνα με πληροφορίες του newsit.gr, ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης ενδέχεται να ανακοινώσει ακόμα και το πλήρες κλείσιμο της εστίασης έτσι ώστε να περιοριστεί η πανδημία.

Αυτό που γνωρίζουμε με βεβαιότητα είναι ότι όπως έχει πει ήδη και ο ίδιος ο κ. Μητσοτάκης τα μέτρα θα έχουν διάρκεια ενός μήνα. Αυτό είναι και το μοντέλο που έχουν ήδη ακολουθήσει και άλλες ευρωπαϊκές χώρες όπως η Γαλλία και η Γερμανία, εκεί που τα κρούσματα κορονοϊού είναι όμως υπερπολλαπλάσια. Εκεί μπαρ και εστιατόρια έχουν κλείσει μέχρι τις αρχές Δεκεμβρίου.

Στο Μέγαρο Μαξίμου είναι σε εξέλιξη διαρκείς συσκέψεις έτσι ώστε να καταλήξουν στα μέτρα που θα ανακοινωθούν και θα είναι οριζόντια και μόλις καταλήξουν σε αυτά θα γίνει το διάγγελμα του πρωθυπουργού και στην συνέχεια θα εξειδικευτούν τα μέτρα από τον ίδιο τον υπουργό Οικονομικών, Χρήστο Σταϊκούρα το απόγευμα με τις ανακοινώσεις να γίνονται από την γενική γραμματεία ενημέρωσης.

Η αυστηροποίηση των μέτρων για τις «πορτοκαλί» και «κόκκινες» περιοχές είναι η τελευταία επιλογή της κυβέρνησης για ν’ απομακρύνει το ενδεχόμενο ενός καθολικού lockdown τις επόμενες εβδομάδες – έστω κι αν είναι πιο σύντομο και με διαφορετικά χαρακτηριστικά από αυτό του Μαρτίου και Απριλίου.

Στόχος είναι ο Νοέμβριος ν’ αποτελέσει το μήνα που θα βάλει φρένο στον πολλαπλασιασμό των κρουσμάτων και θα βάλει τις βάσεις για… καλά Χριστούγεννα – έστω κι αν τα φετινά Χριστούγεννα θα είναι αλλιώς.

Σύμφωνα με πληροφορίες και με βάση τις τελευταίες εισηγήσεις των ειδικών, εξετάζονται στις «πορτοκαλί» και «κόκκινες» περιοχές:

Ο περιορισμός των μετακινήσεων από νομό σε νομό – όχι, όμως, και η πλήρης απαγόρευσή τους, ιδιαίτερα σε ό,τι αφορά εργαζομένους. Ούτως ή άλλως, το πρόβλημα στη Βόρεια Ελλάδα ήταν οι μετακινήσεις για διασκέδαση στους όμορους της Θεσσαλονίκης νομούς.

Η επέκταση της τηλεργασίας στο δημόσιο και τον ιδιωτικό τομέα και η χρήση τηλεκπαίδευσης στα πανεπιστήμια – πλην του τελευταίου έτους της Ιατρικής.

Η απαγόρευση των ερασιτεχνικών και ομαδικών αθλημάτων.

Η καθολική χρήση μάσκας, ενδεχομένως και στις «πράσινες» και σίγουρα στις «κίτρινες» περιοχές – αν και εξετάζεται κατάργηση του κίτρινου επιπέδου και θα παραμείνουν έτσι τρία επίπεδα επικινδυνότητας (πράσινο, πορτοκαλί και κόκκινο).

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Η Anthropic λέει ότι έμαθε στα AI agents να «ονειρεύονται»

E-Daily 3.Left Χτες
Η νέα λειτουργία αποτελεί μέρος της προσπάθειας της εταιρείας να δημιουργήσει πιο αυτόνομα και «ευφυή» AI systems

Bonnie Tyler: Σε τεχνητό κώμα η παγκόσμια σταρ

E-Daily 3.Left Χτες
Κρίσιμες ώρες στην εντατική για την 74χρονη τραγουδίστρια

Χανταϊός: Εντοπίστηκε το πρώτο ύποπτο κρούσμα στο Ισραήλ

E-Daily 2.TopNews Χτες
Δεν έχει σχέση με το κρουαζιερόπλοιο

Ποιοι είναι οι Τούρκοι «Ντάλτον» που μπαίνουν στο μικροσκόπιο μετά το φορτίο‑μυστήριο με τα όπλα στον Έβρο

E-Daily 2.TopNews Χτες
Ποιοι είναι οι Τούρκοι Ντάλτον, η συμμορία που απασχολεί την Τουρκία

Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης προβλέπει τον πρώτο μίνι καύσωνα: Πότε θα εξαφανιστεί η αφρικανική σκόνη

E-Daily 2.TopNews Χτες
Η εικόνα του καιρού θα αρχίσει να βελτιώνεται από το Σάββατο

Πάτρα: Πατέρας έδωσε όπλο στον 12χρονο γιο του και πυροβόλησε από το παράθυρο

E-Daily 2.TopNews Χτες
Σύμφωνα με τις πληροφορίες ο ανήλικος φέρεται να βρισκόταν υπό την παρουσία και την παρότρυνση του 36χρονου την ώρα του περιστατικού

Τέλος εποχής: Πέφτει η αυλαία της συνεργασίας FIFA ‑ Panini για τα αυτοκόλλητα του Μουντιάλ

E-Daily 3.Left Χτες
Η FIFA έκανε γνωστό την Πέμπτη πως η μακροχρόνια πορεία συνεργασίας της με την ιταλική εταιρεία θα ολοκληρωθεί οριστικά με το τουρνουά του 2030