E-Daily Τα Νέα της ημέρας και ότι σου κάνει κλικ!
LOL Feed OMG Feed Retro Feed A-List Feed LGBTQI+ Feed
E-Daily

Κορωνοϊός: Σε μια χώρα του κόσμου τα κρούσματα μετρούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού

Και όμως υπάρχει

Δημοσίευση 22/10/2020 | 17:22

Κορωνοϊός: Σε μια χώρα του κόσμου τα κρούσματα μετρούνται στα δάχτυλα του ενός χεριού

Τα Νησιά του Σολομώντα βρίσκονται στον νότιο Ειρηνικό Ωκεανό, στο Αρχιπέλαγος του Σολομώντα και πρωτεύουσα του κράτους είναι η Χονιάρα. Ο πληθυσμός των νησιών είναι 694.619 κάτοικοι και τα διαπιστωμένα κρούσματα κορονοϊού μέχρι χθες ήταν τρία, Το ποσοστό μόλυνσης δηλαδή φθάνει στο απίθανο 0,0004%. Χοντρικά, ένας ασθενής στους 231.000!

Τα νησιά του αρχιπελάγους και κυρίως το μεγαλύτερο το Γκουανταλκανάλ, ήταν κατά τη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου θέατρο πολύνεκρων αναμετρήσεων ανάμεσα στις συμμαχικές δυνάμεις και στις δυνάμεις των Ιαπώνων. Το ισημερινό και ωκεάνιο κλίμα των νησιών είναι πολύ υγρό όλο το χρόνο, με τη μέση θερμοκρασία να είναι 27 βαθμοί Κελσίου. Η πιο δροσερή περίοδος είναι από τον Ιούνιο ως τον Αύγουστο. Το προσδόκιμο ζωής στο σύνολο του πληθυσμού, σύμφωνα με εκτιμήσεις του 2016 του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας ήταν 71,1 χρόνια. Τα Νησιά του Σολομώντα μετρούν μόνο τρία κρούσματα από κορονοϊό και κανέναν θάνατο.

Το άμεσο πρόβλημα που καλείται να αντιμετωπίσει τώρα η κυβέρνηση των νησιών του Ειρηνικού είναι ο επαναπατρισμός περίπου 1.100 υπηκόων που αναμένεται να κοστίσει κοντά στα 10 εκατ. ευρώ. Το κόστος του επαναπατρισμού έχει να κάνει με την αποζημίωση κινδύνου που προβλέπεται για τους πρώτους εργαζόμενους, ενώ το κόστος για τον περιορισμό του ιού σε χαμηλά επίπεδα κοστίζει στην κυβέρνηση 150 ευρώ ανά άτομο την ημέρα για διαμονή και γεύματα. Η καραντίνα αναμένεται να διαρκέσει έως τα τέλη Δεκεμβρίου. Μπορεί βέβαια τα νησιά στη μέση του Ειρηνικού να μην τρομάζουν (ακόμη) από την πανδημία που σαρώνει τη Γη, αλλά είναι ευάλωτα από ισχυρούς σεισμούς και τσουνάμι.

Να σημειώσουμε ότι αμέσως πιο πάνω από τα Νησιά του Σολομώντα σε χαμηλά ποσοστά μόλυνσης του πληθυσμού από κορονοϊό, είναι οι και περιοχές της Δυτικής Σαχάρας με 10 κρούσματα και έναν θάνατο.

ΔΕΙΤΕ ΕΠΙΣΗΣ
ΣΤΗΝ ΙΔΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΙΑ

Ιράν: Στην Κωνσταντινούπολη οι παίκτριες της εθνικής ομάδας

Αθλητικά Νέα Χτες
«Μου λείπει η οικογένειά μου», δήλωσε μία εξ αυτών

Το μεροκάματο του «τρόμου» στην Αχαΐα – Καταγγελία καθηγητή: «Οι μαθητές μου πέταγαν πέτρες»

Ελλάδα Χτες
«Μου πέταξαν πέτρα για να μου ανοίξουν το κεφάλι και η απάντηση ήταν ότι ζήτησε συγγνώμη»

Απόλυτη ανατροπή: Η ΕΕ ξανανοίγει το «παγωμένο» εμπορικό deal με τις ΗΠΑ εν μέσω πολέμου στον Κόλπο

Κόσμος Χτες
Η ΕΕ επανεκκινεί την κύρωση της εμπορικής συμφωνίας με τις ΗΠΑ, την ώρα που ο πόλεμος στον Κόλπο και η κρίση στο Ορμούζ ανατρέπουν το παγκόσμιο εμπόριο

Η εγκυκλοπαίδεια Μπριτάνικα μήνυσε την OpenAI για μαζική υφαρπαγή του περιεχομένου της

Tech + Science Χτες
Η Britannica ισχυρίζεται επιπλέον ότι η OpenAI παράγει επινοημένες πληροφορίες και τις αποδίδει ψευδώς στον εκδότη

Αρτα: Επί τρεις ώρες ήταν εγκλωβισμένος ο εργαζόμενος που έχασε τη ζωή του

Ελλάδα Χτες
Οι συνάδελφοί του παρότι γνώριζαν πού είχε θαφτεί, δεν μπορούσαν να τον απεγκλωβίσουν

«Τουρισμός καυσίμων»: Ευρωπαίοι οδηγοί σε απόγνωση διασχίζουν σύνορα χωρών για να βάλουν βενζίνη

Κόσμος Χτες
Στην Ολλανδία, η μέση τιμή της απλής βενζίνης ξεπερνά τα 2,17 ευρώ - Δείτε τα βίντεο

Στέφανος Τσιτσιπάς: Για πρώτη φορά εκτός top‑50 μετά τον Απρίλιο του 2018

Αθλητικά Νέα Χτες
Ο Στέφανος Τσιτσιπάς είναι πλέον στο Νο51 της παγκόσμιας κατάταξης

Τραμπ: «Πρέπει να σκεφτούμε την αποχώρηση από το ΝΑΤΟ»

Ελλάδα Χτες
Ο Πρόεδρος των ΗΠΑ πρόσθεσε: «Δεν έχω τίποτα συγκεκριμένο στο μυαλό μου αυτή τη στιγμή, αλλά δεν είμαι και ιδιαίτερα ενθουσιασμένος».

Τουρκία: Επίθεση Τσελίκ στις χώρες της Ευρώπης που έστειλαν βοήθεια στην Κύπρο

Κόσμος Χτες
Την έντονη δυσαρέσκεια της Τουρκίας έναντι της αλληλεγγύης της Ελλάδας και των ευρωπαϊκών χωρών προς την Κύπρο, διατύπωσε ο εκπρόσωπος του κόμματος Ερντογάν